YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'da tehlikeli gerginlik

Erzurum'da BDP'nin desteklediği adayın mitingi sonrası kenti karıştı. Olaylar sırasında bir kişinin para dağıtması dikkat çekti.

Erzurum'da tehlikeli gerginlik

Erzurum'da terör örgütünün renklerinin yer aldığı bezlerin açılması üzerine yaşanan kavga sonrası, binlerce kişinin Mahallebaşı'ndaki BDP il binasına yürümek istemesi, gerginliğe neden oldu. Bir anda büyüyen olaylarda, kalabalığa laf atılan bir otomobil vatandaşlar tarafından, bu otomobile işlem yapan polis ekibi de BDP'lilerce taş yağmuruna tutuldu, bir kişi bıçakla yaralandı. Olaylar sırasında bir kişinin gençlere para dağıtıp ortadan kaybolması dikkat çekti.

BDP tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adayı Sebahattin Yılmaz için düzenlenen miting sonrası, terör örgütünün renklerini simgeleyen bezlerle Cumhuriyet Caddesi'nde dolaşan 4 kişi, vatandaşın tepkisini çekti. Çıkan olaylarda bir kişi bıçakla yaralanırken linç edilmek istenen 4 kişiyi polis kurtardı.

Yaşanan olayın duyulması üzerine sokağa dökülen binlerce Erzurumlu, Gürcükapı, Cedit, Kongre Caddesi, Kevelciler, Gülahmet, Mehdiefendi, Veyisefendi ve Gölbaşı semtlerinden Mahallebaşı semtine yürüyüşe geçti.

Erzurumda tehlikeli gerginlik | www.mynet.com/video

Bu sırada yürüyüş yapan gruba 36 plakalı bir otomobilden laf atılması üzerine, araç vatandaşlar tarafından taşlandı. Otomobildeki kadınların korku dolu anlar yaşadığı olay, aracın hızla uzaklaşmasıyla büyümeden sona erken, başına taş değen bir polis de yaralandı.

Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin çeşitli noktalarda kurduğu 10'a yakın bariyeri aşan vatandaşlar Mahallebaşı semtinde, BDP'li bir grupla karşı karşıya geldi.

Panzerlerin sevk edildiği Mahallebaşı'nda iki taraf arasında barikat oluşturan polis, öfkeli vatandaşlara kalkan kullanarak müdahale etmek zorunda kalırken, bölgeye çok sayıda Özel Harekat timleri takviye olarak sevk edildi.

Bu arada kalabalığa laf atıldığı için taşlanan otomobile işlem yapan polis ekibi, BDP seçim bürosunda toplanan bir grup tarafından taşlandı.

Erzurumda provokasyon şüphesi | www.mynet.com/video

PROVOKASYON ŞÜPHESİ Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı olaylar sırasında BDP il binasına yürüyen grup Kongre Caddesinde polis tarafından durduruldu. Bu sırada gruptaki gençlerden bazılarına para veren bir kişi, kameralara yansıdı.

Kalabalığın dağılması üzerine yanlarına geldiği gençlere cebinden çıkardığı parayı dağıtan ve kimliği belirlenemeyen bu kişi kalan parayı pantolonunun arka cebine koyduktan sonra olay yerinden uzaklaştı.

BİR KİŞİ BIÇAKLANDI Saraybosna Caddesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklar konuştu. Döner bıçaklarıyla birbirlerine saldırmaya çalışan grubu vatandaşlar müdahale ederek ayırmaya çalıştı. Emniyet Müdürlüğü'nün bir sokak ötesinde yaşanan olaya müdahale eden polislerini gören gençler, ara sokaklara kaçarak gözden kayboldu. Bir genci bıçağıyla birlikte yakalayan polis, olayların büyümesini önledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler