YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'daki Atık Su Arıtma Tesisi Inşaatı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atıksu Arıtma Tesisi ile çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını bildirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atıksu Arıtma Tesisi ile çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını bildirdi. Sekmen, yaptığı açıklamada, kentin evsel ve endüstriyel atık sularını kullanılabilir su haline getirerek çevre kirliliğini engelleyecek olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının hızla sürdüğünü belirtti. Kentteki atık suları kullanılabilir hale getirerek, çevre kirliliğini engelleyecek olan tesisin inşaatının tamamlanmasının ardından eski su şebekesinin de yenileneceğini ifade eden Sekmen, şunları kaydetti: "64 milyon 313 bin avroluk yatırım bedeline sahip Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 85'i Avrupa Birliği ve yüzde 6'sı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hibesiyle sağlanıyor. Belediyemiz projeye yüzde 9 oranında katkıda bulunmaktadır. Burası dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan proses, makine ve ekipman teçhizatına sahip modern bir tesis olarak inşa ediliyor. Proje kapsamında şehirdeki mevcut eski su şebekesinin yenileme çalışmalarına başlanacak. Avrupa çevre direktörlerinin yakından takip ettiği çalışmayla çevre kirliliği ortadan kalkacaktır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler