YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurumlu Boksörler Gürcistan’da Tarih Yazdı

Erzurumlu boksörler Gürcistan’da tarih yazdı. Antrenör Mustafa Kalkan yönetimindeki Gençlikspor Boksörleri, Gürcistan’da topladıkları 8 altın...

Erzurumlu Boksörler Gürcistan’da Tarih Yazdı

Erzurumlu boksörler Gürcistan’da tarih yazdı. Antrenör Mustafa Kalkan yönetimindeki Gençlikspor Boksörleri, Gürcistan’da topladıkları 8 altın madalya ili ikili müsabakalarda takım halinde şampiyon oldu.

Geçtiğimiz hafta içi kafile başkanı A.Cemil Kuzey nezaretinde Gürcistan’a giden Gençliksporlu boksörler Antrenör Mustafa Kalkan yönetiminde çıktığı maçlarda büyük bir başarı örneği gösterdi. Gürcistan’nın Khobi kentinin takımı ile ikili müsabakalar yapan Erzurum Gençlikspor’dan 8 sporcu kilolarında birinci oldu. Dört sporcu ise şampiyonluğu rakiplerine kaptırdı. 12 sporcu ile Gürcistan’a giden ve Büyük bir başarı göstererek, takım halinde şampiyon olan Gençliksporlu boksörler Erzurum’a döndü. Trabzon’dan Erzurum kafilesine dahil olan Avrupa Şampiyonu boksör Fatih Keleş’in rakibi ringe çıkmadığı için bu sporcuda rakipsiz şampiyon ilan edildi.

İYİ BİR SINAV OLDU

Erzurum Gençlikspor Kulübü Boks Antrenörü Mustafa Kalkan, Gürcistan’da yapılan ikili müsabakaların sporcular için iyi bir sınav olduğunu belirterek, boksörlerin Khobi kentinde iyi bir tecrübe kazandığını söyledi. Erzurum’dan tespit ettikleri 12 boksörün Milli takımın alt yapısını teşkil ettiğine işaret eden Kalkan, yaşları 12, 13, 14 ve 15 arasında değişen 12 boksörün 2016’da Brezilya’nın Rio Kenti’nde yapılacak olan olimpiyatlara şimdiden hazırlandığını belitti. Gürcistan’da da sporcuların yeteneklerini en iyi şekilde sergilediğine değinen Kalkan, “Rio olimpiyatlarının alt yapısı Erzurum’da hazır. Bu sporcuların arasından olimpiyatlara gidecek ve ülkemiz adına madalya kazanacak sporcular çıkacak. Gürcistan’da yaptığımız müsabakalarda da uluslararası tecrübe kazanmış olduk. Bundan sonra da diğer ülkelerle maç yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler