YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'un Sermayesi Ekonomiye Kazandırılacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından belirlenen üç ana hedef doğrultusunda, kentin sermayesi ekonomiyi kazandırılacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından belirlenen üç ana hedef doğrultusunda, kentin sermayesi ekonomiyi kazandırılacak.

MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, derneğin il şubesi olarak yeni yönetimi oluşturduklarını belirterek, her türlü siyasi ve ekonomik iklimde, ortaya koydukları istikrarlı ve başarılı çalışmalarla Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını söyledi.

MÜSİAD olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için bütün komisyonları ve kurullarıyla faaliyetlerini sürdüreceklerinin altını çizen Bekmez, "Yeni bir yönetim oluşturduk. Yeni yönetim kuruluyla birlikte, şehrimize ve iş dünyamıza yönelik yaptığımız hizmetlerimizi daha ileriye götürecek ve yeni hedeflerle dönüşümü gerçekleştirmeye katkıda bulunacağız" dedi.

Yeni yönetimin ana sloganının 'dönüşüm' olacağını vurgulayan Bekmez, şunları kaydetti:

"Şehrimizde var olan potansiyelin ekonomiye kazandırılması için üç ana hedef belirledik. Bu hedefler doğrultusunda kentimizin üzerinde durduğu sermayeyi ekonomiye kazandıracağız. Bunlardan birincisi şehrimizin teknik altyapısının dönüştürülmesi. Yani yatırımcılara uygun altyapının sağlanması. Tarım altyapısının mera ve arazilerin, ekonomik ve verimlilik dikkate alınarak yapılandırılması. İkincisi, ticaret altyapısının dönüştürülmesi. Karayolları, havayolları, demiryolları, gümrük kapıları, lojistik merkezler, sınır ticaret anlaşmaları. Üçüncüsü ise insani ve sosyal altyapının dönüştürülmesi."

Bekmez, Erzurum ve Türkiye'nin yararına her işte herkesle ekonomik ve sosyal ilişkiler kurarak, kentin vizyonunu geliştirecek sosyo-ekonomik faaliyetlere katkı sağlayacaklarını vurguladı.

-Kayak merkezlerinin özelleştirilmesi kararı-

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin özelleştirilmesi sürecine de değinen Bekmez, turizmle ilgili hem fikir edinmek için hem de Batı'da, Avrupa'da turizmden nasıl para kazandıklarını görmek için seyahat programı düzenleyeceklerini ifade etti.

Özellikle Almanya ve Avusturya'da incelemelerde bulunarak, bir çalışma belirleyeceklerini anlatan Bekmez, şöyle devam etti:

"Buraları gezerek, inceleyerek bir çalışma yapmak istiyoruz. Yatırımcılara, şehrimizdeki arazileri araştıracağız. Kentteki en büyük problemlerden birisi gondolların ve telesiyejlerin işletim sistemi. Bu konuyla ilgi geçen dönemde özelleştirme kararı çıktı. Yani acaba nasıl bir özelleştirme yapılırsa verimli olur- Bu konuyla ilgili araştırmalar yapacağız. Avrupa'da bunu kooperatif şeklinde çözmüşler. Biz şu anda 5 yıldız hegemonyasından kurtarmamız gerekiyor. Yani Erzurum insanı küçük bir otel yaparak işletebilmeli."

Bekmez, yeni Sağlık Bakanı'nın hedefleri doğrultusunda Türkiye'de Sağlık Organize Bölgeleri'nin kurulacağını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin en büyük cari açık verdiği sektörlerden birisi ilaç sektörüdür. Türkiye ilaç, tıbbi ve saf malzemede dışarıya sattığımızdan çok daha fazla döviz ödüyoruz. Bu konuda Sağlık Organize Bölgeleri kurulması için çalışma var. Eğer bakanımızın desteği olur, uygun alımlar da olursa bu konuda bir çalışma yapmak istiyoruz. Sağlık Organize Sanayi Bölgesi'nin birinin de Erzurum'a kurulmasını özellikle bakandan talep edeceğiz"

Muhabir: Ayşe Yıldız

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler