YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Futbolun Sultanları Palandöken Yaylası'nda

Turgay İPEK / ERZURUM, Palandöken'in eteklerinde Büyükşehir Belediyesine ait Yüksek İrtifa Kamp Merkez'ndeki çim sahada gerçekleştirilen kurs hızlı bir tempoda

Futbolun Sultanları Palandöken Yaylası'nda

Turgay İPEK / ERZURUM, Palandöken'in eteklerinde Büyükşehir Belediyesine ait Yüksek İrtifa Kamp Merkez'ndeki çim sahada gerçekleştirilen kurs hızlı bir tempoda başladı. Kadın antrenörler, kurs eğitmenlerinden tam not almak için söylenenleri can kulağı ile dinliyor. Merkez Yakutiye Belediyesi'nin futbolcularının piyon oyuncu olarak kullandığı kursta kadın antrenörler erkek meslektaşlarına taş çıkarıyor. Verdikleri taktiklerle yeşil sahada varlıklarını hissettiren kadın antrenör adayları, eğitmen Mahmut Nedim Karadeniz'in söylediklerini tek tek not ediyor. Karedeniz, antrenörler adaylarının yaptığı güzel hareketleri 'Bravo' diyerek alkışlıyor.
KURSUN İKİNCİ AŞAMASI
Mahmut Nedim Karadeniz'in yardımcılığını yapan TFF U-17 Kız Milli Takım Teknik Direktörü ve Eğitmeni Nejla Güngör Kırağası, kadınlara yönelik yapılan UEFA B kursunun ikinci aşamasında olduklarını söyledi. Türkiye genelinden daha önce futbol oynamış ya da milli takımlarda görev almış kadın antrenör adaylarının katıldığı kursun en önemli özelliğinin ilk kez UEFA ve FIFA'dan bir eğitmenle beraber yönetildiğini belirtti. Fatih Terim'den destek gördüklerine işaret eden Kırağası, "Pozitif ayrımcılık yapılarak bu kursiyerler seçildi. Buradan çok kıymetli antrenörlerin yetişeceğine inanıyoruz. Hem erkek hem de kadın liginde çok rahatlıkla antrenörlük yapabilecek kadınlara sahibiz. Önümüzdeki günlerde UEFA'dan Hesterin De Reus da katılarak adaylara kurs verecek" dedi.
ZORLU AMA NEŞELİ GEÇİYOR
Zorlu ve bir o kadar da neşeli geçen kursta kadın sporcuların en büyük hayali ise Milli Takım ya da üç büyük kulüpte görev almak. Kadın A Milli Takımı Kaptanı Didem Karagenç, antrenörlük belgesini alarak hem kadın, hem de erkek futbolun gelişmesine katkıda bulunmak istediğini söyledi. Karagenç şöyle konuştu:
"Hayalim önce milli takım antrenörü olmak. Belki ileride Galatasaray'ın da başına gelebilirim. Kadın antrenörlerin bulunduğu kulüpte saygı ve sevgi olur. 17 Eylül’de, Türkiye Bayan A Milli Futbol Takımı olarak Avrupa Şampiyonası grup eleme ilk maçında Hırvatistan ile Erzurum'da karşılaşacağız. Kazım Karabekir Stadı’nda oynanacak olan maça şimdiden tüm Erzurum halkını davet ediyorum."
Kadın A Milli Takımı futbolcularından Çiğdem Belci ise kadın futbolunun gelişmekte olduğuna dikkat çekerek, "Erkekler kadar iyi yerde değiliz. İnşallah bu kurslar ve futbol köylerimiz ile daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.

Futbolun Sultanları Palandöken Yaylası'ndaFutbolun Sultanları Palandöken Yaylası'ndaFutbolun Sultanları Palandöken Yaylası'nda

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler