YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geleceğin Şampiyonları Erzurum'da Kampa Girdi

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) geleceğin şampiyonlarını belirlemek için düzenlediği Erzurum kampı, 448 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun geleceğin şampiyonlarını belirlemek için düzenlediği Erzurum kampı, 448 sporcunun katılımıyla başladı. Ülke genelinde düzenlenen küçükler ve yıldızlar kategorilerindeki müsabakalarda dereceye giren sporcular, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sahasında "Turkcell 2020 Küçükler ve Yıldızlar Olimpik Hazırlık Kampı"na girdi. TAF Teknik Kurul Üyesi ve Genel Koordinatör Hanifi Aslantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak 2020'de yapılacak olimpiyatlara hazırlık kapsamında Erzurum'da kamp çalışmasına başladıklarını söyledi. Aslantürk, hazırlık kampında 8'i yabancı 78 antrenör gözetiminde çalışan sporculara, yoğun bir antrenman programı uygulandığını ifade etti. Kampa ülkenin doğusundan batısına kadar tüm kentlerde dereceye giren sporcuların katıldığını belirten Aslantürk, şöyle devam etti: "Kampımız 27 Ağustos'ta başladı. Amacımız, sezon boyunca küçükler ve yıldızlar kategorisinde başarı elde etmiş sporcularımızı hem ödüllendirmek hem de antrenörlerini çağırıp burada bir bilgilendirme yapmak. Ayrıca yetenek seçimiyle seminerler düzenleyeceğiz. Burada antrenman bilimleriyle ilgili birtakım bilgilendirmeler yaparak, gezilerle birlikte şenlik havasında bir kamp düşündük. Çocuklarımız gerçekten çok özveriyle çalışıyor. Atma, atlama, koşu ve atletizmin 24 olimpik branşında sporcular yetiştiriyoruz. Hep birlikte çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum." - "Geleceğin şampiyonlarını buradan çıkarmayı düşünüyoruz" Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'nden aldıkları destekler sayesinde kısa sürede büyük işler başaracaklarına inandıklarını vurgulayan Aslantürk, şöyle konuştu: "Geleceğin şampiyonlarını inşallah buradan çıkarmayı düşünüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Spor Genel Müdürlüğümüzün çok büyük desteklerini görüyoruz. Bu destekler sayesinde çok büyük şampiyonalara katılacak sporcuların buradan çıkacağına eminiz. Bundan sonra da 2020'ye kadar bu sporcularımızın takibini yapacağız. Tüm eksiklerini çözme konusunda yardımcı olacağız. Antrenörlerimizi sürekli güncelleştirip, bilgilendirme yapacağız. Biz onları yönlendireceğiz, ondan sonra başarı muhakkak gelecektir. Buna da inanıyoruz." Aslantürk, kampın son günlerinde yarışlar yapacaklarını, gelecek vaat eden yetenekleri ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler