YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakimden Fetö'cü Polise Zor Sorular

- ERZURUM'da görülen FETÖ/PDY'ye davasında tanık olarak dinlenen itirafçı polis Erkan Y., imamlığını Satılmış Şimşek'in yaptığı sohbetlerde Kuran  okunup namaz

- ERZURUM'da görülen FETÖ/PDY'ye davasında tanık olarak dinlenen itirafçı polis Erkan Y., imamlığını Satılmış Şimşek'in yaptığı sohbetlerde Kuran okunup namaz kılındığını söyleyince, Mahkeme Başkanı Yakup Taşlıova'nın sorularına muhattap oldu. Mahkeme Başkanı, "Sen polis memurusun dışarıdan sivil biri size sohbet veriyor. İllegal bir şey var diye şüphelenmedin mi? Satılmış olmadan Kuran okuyup, namaz kılamıyor musun? Ülkede dini konular yasak mı?" diye sordu. Erkan Y. ise "İllegal bir şey olduğundan şüphelenmedim" diye yanıt verdi.
Meslekten ihraç edilen polis memuru Abdulvahap K., yaklaşık 6 ay önce FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada eski polis memuru hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Abdulvahap K., dün 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Abdulvahap K., eşinin Bank Asya hesabında bulunan 54 TL nedeniyle meslekten ihraç edildiğini iddia etti.

Duruşmada Abdulvahap K.'nın aynı birimde çalıştığı iş arkadaşı itirafçı polis memuru Erkan Y. tanık olarak dinlendi. Tanık Erkan Y., imamlığını Satılmış Şimşek'in yaptığı sohbetlerde Kuran-ı Kerim okunup, namaz kılındığını söyleyince Mahkeme Başkanı Yakup Taşlıova, "Sen polis memurusun dışarıdan sivil biri size sohbet veriyor. İllegal bir şey var diye şüphelenmedin mi? Satılmış olmadan Kuran okuyup, namaz kılamıyor musun? Ülkede dini konular yasak mı?" diye sordu. Erkan Y. ise "İllegal bir şey olduğundan şüphelenmedim" dedi.
BYLOCK ÜZERİNDEN DAVET EDİLMİŞ
Başkan Taşlıova'nın sohbet toplantılarına nasıl davet edildiği sorusu üzerine tanık Erkan Y. şöyle yanıt verdi:
"Ben ByLock üzerinden davet ediliyordum. Abdulvahap nasıl davet edildi bilmiyorum. Kendisini iki kez Satılmış'ın evinde bir kez de benim evimde yapılan sohbet toplantılarından gördüm. 2015 yılı Kurban Bayramına kadar ise Eagle programını kullandık, sonrasında ise Tango üzerinden haberleşiyorduk. Satılmış'ın isteği ile sanıkta ben de himmet veriyorduk."
'CEZADAN KURTULMAK İÇİN İTİRAFÇI OLDU'
Erkan Y.'nin iddialarını kabul etmeyen Abdulvahap K. ise "Kendisi tarihleri tam net söylemiyor. Cezadan kurtulmak için itirafçı oldu. 22 Kasım saat 10.30 sıralarında açığa alındığımızda Erkan önleyici hizmetlerin önünde gelip aracıma bindi. 'Ne yapacağız?' diye sordu. Ben de sadece eşimin Bank Asya hesabındaki para nedeniyle açığa alındığımı anlattım. 'Sen de ne var?' diye sorunca 'Hiçbir şey yok. İtirafçı olunca ceza almıyormuşsunuz' dedi. Ben de o zaman korkmaması gerektiğini, birşey biliyorsa anlatmasını söyledim" dedi.
Bunun üzerine tanık Erkan Y. Abdulvahap K.'nın anlattığı gibi aracına binip konuştuğunu kabul ederek, "Hepsi doğru ancak Abdulvahap K. bana 'ne yapacağız?' diye sorunca 'Sonuna kadar inkar' diye karşılık verdi" diye konuştu. Abdulvahap K. bunun üzerine birşey söyleyemedi. Mahkeme, Abdulvahap K.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler