YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaçam: Hizmetli Sağlık Çalışanları Memur Kadrosuna Alınsın

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, kamudaki sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan hizmetlilerin...

Karaçam: Hizmetli Sağlık Çalışanları Memur Kadrosuna Alınsın

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, kamudaki sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan hizmetlilerin memur kadrosuna alınması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası önünde öğle paydosu vakti Kamu Sen'e bağlı diğer sendika şube başkan ve üyelerinin katılımı ile basın açıklaması yaptı. Karaçam, sağlıktaki hizmetlilerin, yıllardır çalıştıkları kurumlarda memur gibi görevlendirildiğini ileri sürdü.

Geçen yıl yapılan memurluk sınavına giren yaklaşık 5 bin hizmetliden, 70 puanın üzerinde alanların atamasının yapılmadığını iddia eden Karaçam, "2 bin olarak ilan edilen VHKİ kadrosuna atanmak için baraj olan 70 puanı 4 bin 351 personel geçmiştir. Yani 2 bin 351 hizmetli, 70'den fazla puan alarak hak ettiği ve sınavı kazandığı halde kadrosuna kavuşamamıştır. 85 puan alanlar bile kadroyu atanmamıştır." diye konuştu.

Atamaları yapılmayan hizmetlilere 'zulüm' yapıldığını savunan Sağlık Sen Şube Müdürü Karaçam, "Hizmetli arkadaşlarımız hiç kimseden dünyaları istememiştir. Yıllardır görevlerini yaptıkları, sorumluluklarını aldıkları memurluk kadrosunu talep etmektedirler. Kadroyu yeterli oldukları girdikleri sınav sonucunda gösteren bu arkadaşlarımızın memurluk kadrosuna alınmaması zulümdür." şeklinde konuştu.

Karaçam, Sağlık Bakanlığı haricinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile üniversite hastaneleri de dahil olmak üzere bütün kamu kurumlarındaki hizmetli kadrosunun kaldırılması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Hizmetliler memur kadrosuna alınmalıdır." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler