YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardeşliğin Kapıları Kurbanla Açılacak

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Kurban Bayramı'nda bölgedeki 7 ilde 5'er kilogramlık paketler halinde...

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Kurban Bayramı'nda bölgedeki 7 ilde 5'er kilogramlık paketler halinde 23 ton kurban eti dağıtacak. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, dernek ismini kullanarak kurban yardımı toplayanlara karşı da vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

Kimse Yok Mu Derneği hayırsever vatandaşların kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Dernek Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Iğdır ve Kars'ta 23 ton kurban eti dağıtacak. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, İstanbul, Diyarbakır ve Elazığ'dan satın alınacak kurbanlıkların yine bu illerde kesildikten sonra kendilerinin de aralarında bulunduğu koordinatör illere gönderileceğini ifade etti. Polat, bayramın ilk iki gününde dernek görevlileri ve gönüllüler aracılığıyla bölgedeki 7 il, bağlı ilçeler ile köylerindeki 4 bin 600 aileye kurban eti dağıtılacağını belirtti Önceki yıllarda da hayırsever vatandaşların kurban bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarına işaret eden Polat, "Bu bayramda da evine et alamayacak kadar fakir ailelerimize 5'er kilogramlık paketler halinde yaklaşık 5 bin aileye kurban eti dağıtacağız. Bu da yaklaşık 150 büyükbaş hayvana tekabül ediyor. Kurban etlerini gönüllülerimiz ve personelimizle birlikte kapı kapı dolaşıp adrese teslim edeceğiz." dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı, Erzurum il genelinde başta Afganlılar olmak üzere çeşitli ülkelerden 200'e yakın mülteci ile Somalili ve Kenyalı 50 öğrenciyi de bayramlık dağıtacaklarına işaret etti. Yunus Polat, "Kurban Bayramı'nda ülkemizde ve şehrimizde misafimiz olan, Pakistan, Afganistan, Bangladeşli mülteci kardeşlerimizi ile Somali ve Kenyalı öğrenci kardeşlerimizi unutmadık. Bu kardeşlerimize de kurban eti ve bayramlık giysi dağıttık." diye konuştu.

Polat, bazı kişilerin Kimse Yok Mu Derneği'nin ismini kullanarak ev ve işyerlerini kapı kapı dolaşarak ayni ve nakdi yardım topladıklarına dair duyum aldıklarına dikkat çekti. Polat, "Dernek yönetimi ve üyelerimiz ev ve iş yerlerini kapı kapı dolaşıp yardım talep etmemekte. Bazı art niyetlı kişilerin derneğimizin ismini kullanarak yardım topladıklarına dair duyumlar aldık. Vatandaşlarımızdan bu kişilere itibar etmemelerini ve kimlik sormalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Polat, Kimse Yok Mu'nun Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e dünyanın 70’i aşkın ülkesinde ve tüm Türkiye’de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştırdığını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler