YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kimse Yok Mu Derneği, Bölgede 23 Ton Kurban Eti Dağıtacak

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Kurban Bayramı'nda Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Bayburt'ta 23 ton kurban eti dağıtacak.

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Kurban Bayramı'nda Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Bayburt'ta 23 ton kurban eti dağıtacak.

Şube Başkanı Yunus Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu yararına kurulan derneklerinin, Birleşmiş Milletler Dünya Ekonomik Sosyal Birliği'ne üye olduğunu söyledi.

Ülke genelinde 29 şubesi olan derneğin Erzurum'da 5 bin 800 aileye yardımda bulunduğunu belirten Polat,bu ailelere aylık gıda, giysi, sağlık ve eğitim yardımı yaptıklarını ifade ederek, "Oturdukları konutları tamir etme işlemini de üstleniyoruz. Erzurum'da bulunan 161 Afganistanlı mülteciye de yardımlarımız sürüyor" dedi.

Devletin maddi durumu iyi olmayanlara yardımda bulunduğunu, derneklerinin de bir yardım kuruluşu olarak üzerlerine düşeni yaptığını anlatan Polat, Erzurum'da bulunan 23 Somalili öğrencinin eğitim masraflarını da üstlendiklerini söyledi.

Polat, hayırseverlerle yardıma muhtaç kişiler arasında gönül köprüsü kurduklarını, bu konumda kendilerinin sadece aracı olduklarını ifade etti. Kurban Bayramı'nda da yardımlarının devam edeceğini anlatan Polat, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı'nda çevre il ve ilçeler de dahil olmak üzere 4 bin 600 paket, 5 kiloluk kurban eti dağıtmayı hedefliyoruz. Bu da toplam 23 ton et yapıyor. Bu işleri bizim personelimiz ve gönüllülerimiz yapıyor. Ben burada kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Erkek ve kadın gönüllülerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. Veren de, bu işin dağıtımını yapan da, koşuşturan da bu işi gönüllü bir şekilde yapıyor. Kurbanların kesilmesi, bunların kesilerek paketlere konulması, kapı kapı dolaşılarak dağıtılması güzel bir şey. Arada bir kaynaşma oluşuyor. Bunlar gönüllülerimiz sayesinde olan işler. Bu sayede insanlar arasında dayanışma artıyor."

Kesecekleri kurbanların etlerini Erzincan, Bayburt, Ardahan, Kars Ağrı ve Iğdır'da ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını anlatan Polat, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ayrıca ilçe ve köylerde de et dağıtım yapacağız. Trabzon ve Van illeri de bize bağlı olduğu için oralarda da bin 600 paket et dağıtılacak. Ayrıca kurban bayramı öncesi maddi durumu iyi olmayan ailelere mağazamızdan giysi yardımında bulunacağız. Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Orta Doğu'ya, Amerika, Bangladeş ve Yemen gibi 70'i aşkın ülkede ve Türkiye'de kurban eti yardımımız olacak. Etler vakumlu bir şekilde ambalajlanarak gönderilecek. Kurban Bayramı'nda genel merkez olarak faaliyetlerimiz devam edecek."

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler