YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kornişli Kayan Çocuklar Kayağa Başladı

Turgay İPEK/ ERZURUM, Merkez Yakutiye İlçesi'nin Üçkümeevler Semtinde oturan Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Ferdi ile 13 yaşındaki Adem

Kornişli Kayan Çocuklar Kayağa Başladı

Turgay İPEK/ ERZURUM, Merkez Yakutiye İlçesi'nin Üçkümeevler Semtinde oturan Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Ferdi ile 13 yaşındaki Adem Çelik, sakız satmak için yürüyerek çıktıkları Palandöken'de ucunu bükerek ayakkabılarının altına koydukları alüminyum kornişle kaymanın keyfini çıkardı. DHA'nın 'Palandöken'de kornişli kayak' haberini gören Vali Ahmet Altıparmak, kayak merkezlerinden sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'e çocukların bulunması ve için talimat verdi. Vali Altıparmak'ın isteği üzerine kornişle kayarken bulunan Çelik kardeşler yırtık ayakkabı, çoraplarını çıkarıp ilk kez kayak kıyafetli giyerek büyük mutluluk yaşadılar. Acemi pistine çıkan Çelik kardeşlere ilk kayak dersini de Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı verdi. Kardeşi Ferdi ile hayallerinin gerçekleştiğini belirten Adem Çelik, şöyle dedi:
"Her gün 2 saat yürüyerek Palandöken'e çıkıyoruz. Amacımız Palandöken'e gelen tatilcilere sakız satmak. Babamın işi yok ve 8 kardeşiz. Tatilde sakız satarak eve para götürüyorduz. İş olmadığı zamanlarda yanımızda gördüğümüz kornişleri ayağımızın altına koyup kayıyorduk. Bizimli ilgili haberler çıkınca hayatımızın rengi değişti. Hep imrenerek baktığımız kıyafetleri giydik ve kayak takımlarına kavuştuk. Şimdi bize öğle yemeği de veriyorlar. Kayarken, kayakla korniş arasında çok fark olduğunu gördük. Vali amcaya çok teşekkür ediyoruz. Dağa çıkacağımızın heyecanı ile çoğu zaman uyumuyor ve sabahı zor ediyoruz."
Ekonomik sorunlar nedeniyle kayak yapamayan yüzlerce çocuğa bu spor dalını öğrettiklerini belirten Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ise şunları söyledi:
"Erzurum'da halkın ve çocukların kayak yapmasını çok önemsiyoruz. Kayakçı yetiştirmek ve potansiyeli artırmak için çaba harcıyoruz. Bu coğrafyada yetişenlerin kendi coğrafyalarına uygun bu sporu yapınca çok daha başarılı olduklarını gördük. Sizin haberi üzerine Vali bey bizlere talimat verdi. Çocukları yine kornişle kayarken bulduk. Çelik kardeşlere yeni kıyafet ve kayak takımları aldık. Bir de kayak öğretmeni görevlendirdik. Yarıyıl tatili boyunca Palandöken'de kayak yapacaklar. Belki de ileridi ikisi de milli takıma girecek. Çünkü kayağı çok seviyorlar. İlk dersi ben verdim. İkisi de yetenekli. Valilik olarak Çelik kardeşler gibi maddi imkanı olmayan 100'lerce çocuğa kayak yaptırıyoruz."

Kornişli Kayan Çocuklar Kayağa BaşladıKornişli Kayan Çocuklar Kayağa BaşladıKornişli Kayan Çocuklar Kayağa Başladı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler