YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okul Sağlık Kulüpleri, sigara kullanımına karşı projeleriyle ödül aldı

Erzurum'da toplum sağlığını korumak amacıyla ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen Sağlık Kulübü Proje yarışmalarında...

Erzurum'da toplum sağlığını korumak amacıyla ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen Sağlık Kulübü Proje yarışmalarında dereceye girenlere törenle ödül ve hediyeleri verildi.
Sağlık Kulübü Proje Yarışması ödül töreni İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu'nda gerçekleştirildi. Erzurum merkez ve ilçelerinden 54 ilköğretim okulu ile 14 lisenin sağlık kulüpleri geliştirdikleri toplumsal sağlık projeleriyle yarışmaya katıldı. Elemelerde ilköğretim okulları arasında Tatbikat, Oltu Cumhuriyet ve Tekman Cumhuriyet İlköğretim okullarının geliştirdiği sigara, obezite ve hareketli yaşam projeleri dereceye girdi. Liseler arasında ise Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi, Oltu Yusuf Bey Anadolu Lisesi ile Aşkale Anadolu Lisesi ilk üçe girdi. Yarışma sonucunda dereceye giren okulların sağlık kulübü danışman öğretmenleri ile öğrencilere ödül ve çeşitli hediyeler verildi.

GENÇ BEYİNLERİ DESTEKLİYORUZ
Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri sağlık kulüpleri proje yarışmalarının olumlu sonuç verdiğini söyledi. Doç. Dr. Vançelik, sigara ve obeziteye karşı Sağlık Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalara, öğrencilerin sosyal sorumluluk kapsamında geliştirip uygulamaya soktukları projelerle destek vermesinin anlamlı olduğunu vurguladı. Sağlık Müdürlüğü olarak, genç yetenekleri desteklediklerine işaret eden Doç. Dr. Vançelik, "Bu başarılı genç beyinleri destekliyoruz. Gelecek yıl bu arkadaşlarımızı daha iyimotive etmek kendilerine okullarına laptop ve masa üstü bilgisayar hediye edeceğiz." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler