YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. Salman: Lavabo Açıcılar Çocuklar İçin Tehlikeli

Nursima KESKİN/ERZURUM, Her evde bulunan ve kristal şekere benzeyen lavabo açıcılarının çocuklar açısından önemli bir tehlike oluşturduğuna dikkati çeken Prof. Dr.

Prof. Dr. Salman: Lavabo Açıcılar Çocuklar İçin Tehlikeli

Nursima KESKİN/ERZURUM, Her evde bulunan ve kristal şekere benzeyen lavabo açıcılarının çocuklar açısından önemli bir tehlike oluşturduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ahmet Bedii Salman, lavabo açıcıyı ağzına alan çocukların bir kısmının anında tükürdüğünü bir kısmının ise yuttuğunu belirtti. Bu durumun çok ciddi sonuçlar doğurduğunu vurgulayan Prof. Dr. Salman, lavabo açıcıyı yutan çocukların yemek borularında kimyasal yanık meydana geldiğini anlattı. Prof. Dr. Salman şöyle dedi:
"Lavabo açıcıları kristal şeklinde olduğu için çocuklar şekere benzetiyor. Tadını beğenmeyen çocuklar hemen tükürüyor. Bunlarda çok fazla hasar meydana gelmiyor. Ama bazıları çiğneyip yutuyor. Bu çocukların yemek borularında hasar oluşuyor. Hayatı boyunca yutma güçlüğü çekiyor. Bu tür maddeler için önce satıcılar tedbir almalı. Öncelikle kapaklarının kolay açılmaması gerekir. Zararları üzerine dipnot olarak küçük şekilde değil kırmızı harflerle yazılmalı. Aileler tarafından da bunlar ortalık yerde bırakılmamalı."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler