YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tefeci Çetesi Çökertildi, 12 Zanlı Adli Makamlara Sevk Edildi

Erzurum'da, tefeci oldukları iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yakalanan 12...

Erzurum'da, tefeci oldukları iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yakalanan 12 zanlı, emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "Erzurum’da 'Ağyürekler Grubu' olarak bilinen suç örgütüne yönelik olarak cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde operasyon gerçekleştirildi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt faaliyeti çerçevesinde tehdit, senet yağması ve tefecilik yapmak.' iddialarıyla zanlılara yönelik O-3 kod isimli operasyon düzenlendi.

Aralarında, suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen S.A. ile birlikte 12 kişi, yakalanarak göz altına alındı. 11 ayrı tefecilik olayı ile birlikte silah ile tehdit ve yağma suçu işledikleri öne sürülen zanlıların, tefecilik suçu işlemek amacıyla bir araya geldiği, genel olarak nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşların durumlarını fırsat bilerek, kendilerine tefe amacıyla nakit para verdikleri, bu nakit paraları araç alım satımı işlemi gibi göstererek, bu yöntemle tefecilik suçunu kamufle etmekte kullandıkları belirtildi. Bir yıl süreyle teknik takipleri yapılan suç örgütü zanlıları S.A., S.A., A.A., O.A., M.A., S.A., F.A., B.A., B.C., E.C., R.E. ve F.U. isimli şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör ve 7 adet fişek, çok sayıda araç satış sözleşmesi, 1 adet noterlik makbuzu, 1 adet vekaletname, 1 adet hard disk, 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler