YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Üniversitesi’nde kızlara kirli tuzağın şifresini polis çözdü

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören 13 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle yargılanan 7 sanık hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı

Atatürk Üniversitesi’nde kızlara kirli tuzağın şifresini polis çözdü

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören 13 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle yargılanan 7 sanık hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Sanıklar rekor hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.Savcılık, hazırladığı iddianamede, "Kızları kandırmak için yalan ve hileye başvuruyorlar" dediği sanıklar hakkında cinsel istismar için çete kurmak ve yönetmek suçundan 57 yıla varan hapis cezası istedi. İddianamede sanıkların kendi aralarında yaptığı telefon konuşmaları da yer aldı.Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okulunda öğrenim gören öğrencilere değişik yöntemlerle baskı kurarak cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla 3'ü tutuklu 7 sanık hakkında Erzurum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bakır Özkan'ın hazırladığı 150 sayfalık iddianame Birinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede esnaflık yaptıkları belirlenen sanıkların üniversiteli öğrencilere cinsel istismarda bulunmak için ev kiraladıkları tespit edildi. İddianamede, Emniyet Müdürlüğü Bilim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde ise sanıkların sosyal medya sitelerindeki sayfalarında ki yazışma ve profilleri de yer aldı.

13 KIZ ÖĞRENCİYE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNULMUŞ

Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında öğrenim gören kız öğrencilerin şikâyeti üzerine harekete geçen polis, öğrencileri tuzağa düşüren ve içlerinde esnaflık yaptıkları belirlenen kişileri teknik dinleme ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık bir yıl süren operasyon sonrası hazırlanan İddianamede üniversiteli öğrenciler; T.Ş., Y.A., S.D.F.Z., N.U., K.N., F.Z., E.Ş., E.K., G.A., B.K., H.Ş. ile H.A'nın cinsel istismar ve cinsel istismar suçuna maruz kaldıklarına yer verildi.

POLİS BİR YIL DİNLEDİ, OTEL KAMERALARINI İNCELEDİ

Aralık 2012'de başlatılan geniş kapsamlı operasyonda öğrencilere ev kiraladıkları ve bunun karşılığında ?cinsel istismar' tehdidinde bulundukları iddia edilen 3'ü tutuklu 4'ü tutuksuz toplam 7 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bakır Özkan, ?Nitelikli cinsel istismar, cinsel istismara yardım ve yataklık, özel hayatın gizliliği, şantaj ve tehdit' gibi suçları işleyen sanıklar için hazırlanan 150 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede şahısların ? kız tavlama ve tuzağa düşürme' taktikleri ile cep telefonu görüşmelerine de geniş yer verildi.Operasyon kapsamında gözaltına alınan V.S., İ.A. ve Y.Y. çıkarıldıkları 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ilk sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine kondu. Mahkeme sanıklardan H.İ.K., R.T., M.G. ve S.U.'yu ise ?adli kontrol denetiminde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Hazırlanan iddianamede İ.A., V.S. ve Y.Y.'nin birlikte planlayarak mağdur kız öğrencilere yönelik cinsel istismar suçlarını gerçekleştirdikleri ifade edildi.

"KIZ OLUP OLMADIĞIMI SORDU ZORLA ÖPTÜ"

Mağdur kız öğrenci T.Ş., ifadesinde, "Benim tanıdığım İ.A., V.S. ve H.A. yanıma gelerek V.S.'nin beni çok beğendiğini tanışmak istediğini söyledi. Ben arkadaşlık teklifini kabul etmedim. Bu sürekli ısrar etti. V.S., kendisinin bekar olduğunu ve benden çok etkilendiğini ifade ediyordu. Ben de kendisi ile tanıştım. Bana kendisinin 8 yabancı dil bildiğini THY'de tur rehberi olarak çalıştığı söyledi. Bende bildiği dillerden birisinin konuşmasını istedim ancak, bilmediği apaçık ortaya çıktı. Kendisinden şüphelendim. V.S., bana kız olup olmadığımı sordu. Ben de kendisine kız olduğumu söyledim. Kendisi ise bunun önemli olmadığını ve cinsel ilişkinin normal bir şey olduğunu belirtti. Benim yanıma gelerek beni zorla öptü, bende itekleyerek uzaklaşmaya çalıştım. Niyetinin kötü olduğunu anlayınca görüşmedim, daha sonra bana cinsel içerikli mesajlar gönderdi. Şikâyetçiyim" dedi.

"OKULDA SENİ REZİL EDERİM DEDİ. EVE GÖTÜRDÜ"

Tutuklu sanık Y.Y., hakkında mağdur E.K., ise şu suçlamalarda bulundu: "Tanıştığım Y.Y. beni arayarak 'okulun önündeyim' dedi. Bende dışarı çıktım. Tehdit ettiği için arabasına bindim. 'Bak seni okulun önünde deviririm, arabadan aşağı atarım. Bu kız bana kötü şeyler teklif etti derim" diyerek zorla cep telefonumu aldıktan sonra geri vermedi. Beni evine götürdü. Bir oda gösterdi ve beni oturttu. Bana sarılarak öpmeye başlayınca bağırdım. Bana, 'Buraya senin gibi getirdiğim kızlar önce naz yapıyor sonra kendini bana bırakıyor' diye bağırdı. Bu sırada kapının zili çaldı. Eve polisler gelmişti. Bu korku üzerine beni araca bindirerek okuluma bıraktı. Zorla cinsel ilişkiye girmek istediği ve bana saldırdığı için şikâyetçiyim."

Mağdur E.Ş., ise ifadesinde şunları söyledi: " Y.Y., bizim kiracımızken, ağabeyi ve yengesi ile birlikte oturuyordu. Bana kısa bir süre sonra, arkadaşlık teklif ettikten sonra evlerine davet etti. Evde başka arkadaşlarının da olduğunu ve bana yalnız kalamayacağım yönünde söz vermişti. Evde kimse yoktu. Beni yatağa zorla yatırarak öptü. Üzerimdeki elbiseleri çıkardı. Ben ağlamaya başladığımda yatakta eylemine devam ediyordu. Bana "korkma' diye uyarıda bulunuyordu. Korktuğum için direnemedim. Bana daha sonra "çok pişmanım, çok pişmanım' diye cevap veriyordu. Şikayetçiyim"

"SENİ ÖLDÜRÜRÜM "DİYE TEHDİT ETTİ

F.Z., ise başından geçenleri şöyle anlattı: "Erzurum'un bir ilçesinde vekil ebe olarak görev yapıyordum. Y.Y.'yi tanıdığımda kendisinin şoförlük yaptığını söyledi. Benimle olan arkadaşlık ilişkisinde düşüncesinin cinsel ilişkiye girmek olduğunu anlamıştım. Arkadaşımın köy evine gelerek benim yanımda kaldı. Bu kaldığım süre içinde yabancı bir yerde olduğumuz için ses çıkaramadım. Erzurum'da buluştuktan sonra, beni Yıldızkent semtindeki boş bir araziye götürerek üzerimdeki elbiselerimi zorla çıkartarak cinsel istismarda bulundu. Buna karşılık verince bana yumruk vurmaya başladı. Daha sonra, boğazımı sıkarak şoför koltuğunun yanında bir silah vardı eline alarak "seni öldürürüm' tehdidinde bulundu."

"BANA YALAN SÖYLEDİ VAATLERLE KANDIRDI"

Tutuklu sanıklar İ.A. ve V.S.'den şikayetçi olan K.N. ise kendisine yönelik yapılan cinsel istismar olayını şöyle anlattı:"İ.A. bana kendisini satış müdürü olarak tanıttı. Benden aldığı evrakların ardından 7-8 kez telefonla arayarak yakından ilgilendi. Bana işimin olacağı yönünde vaatlerde bulundu. Daha sonra beni V.S. ile tanıştırdı. 26 Haziran 2012 günü beni bir eve davet ederek çay içme teklifinde bulundu. Eve girdiğimde bir ailenin oturduğu eve benzemiyordu. V.S., bana burada sarılarak öpmeye başladı. Beni kucaklayarak odadaki yatağa götürdü. Kendisi ile cinsel ilişkiye girmeyeceğim yönünde defalarca yalvardım. Çok direndim, kızlığımın bozulmasına müsaade etmedim. Çeşitli sözlerle gönlümü almaya çalıştı. V.S. ile bana aracılık eden İ.A'dan şikâyetçiyim" dedi.

"GÜZELİM BEN DE HAFIZIM ALLAH ŞAHİDİM OLSUN"

İddianamede kız öğrenci S.D.'ye yönelik olarak, İ.A.'nın cep telefonuna attığı mesajda,"Bak güzelim sen inançlı bir insansın, bende hafızım. Allah şahidim olsun... Seni ilk kez gördüm. Beni herkesle aynı kategoride görme Allah aşkına, seninle yaşamak, yaşlanmak sonsuzluğa seninle gitmek istiyorum.. İsmini bilmediğim aşık olduğum kız anla ne olur?" diye taciz ettiği belirtildi.

"ATLAMA KULELERİNE GÖTÜRDÜM, AKLINI BAŞINDAN ALDIM"

Sanıklardan İ.A.'nın S.D. ile görüştükten sonra, arkadaşı M.G.'yi arayarak telefonda,"Tek başına geldi. Aldım bunu atlama kulelerine götürdüm. Aklını başından aldım. Elinden tuttum, sırılsıklam aşık ettim. La o kadar saf, o kadar saf... Felç ettim, aklını çıkardım" şeklindeki konuşması da iddianamede yer aldı.

İddianamede yer alan bazı telefon konuşmaları:

M.G. : Sence kıtlamışlar mı kızı

İ.A. : Öpmüşler kızı, kız belli bir elden geçmiş. O'nun hayatına yeni bir anlayış katacağım

İ.A. : Şimdi bunun babası namaz kılıyor, anası mütevazi, bunları öyle biliyoruz. Allah için..

M.G. : Bal, bal tahmin edebiliyorum

İ.A. : Kendimi saklamam lazım, saklamamam lazım, yakalanacağız...

İ.,A. : Kanka tam tipimiz, güzel şey ya, bize öyle inanacak, öyle güvenecek ki... Radyo'ya medyaya kaç günden beri şey eleman için ilan veriyorum...

V.S. : Alıp çalıştıracaksın, ondan sonra da şekil vereceksin, salak gibi gelip düşmesi lazım..

İ.A. : Sıkıntı yok bir de ... yer bulabilirsek...

V.S. : Şayet içerse sıkıntı yok. İki biradan sonra... Biz sarhoş oluruz sen dersin ki, 'bu pis sarhoşların yanında durmayalım dersin... Zehirlenmesini de ben mi öğreteyim

X Şahıs: Güzel mi manitalar?

Y.Y. : Güzel mi lafı mı ?

V.S. : Kanka bunlara pembe yalanlar, hayaller söyledin..

İ.A. : Bizim evli olduğumuz patladı

V.S. : Her türlü atımızı oynatıyoruz

V.S. : İçleri acımayacak, şerefsizliğimiz bir kez daha tavan yapacak

İ.A.: Ne olacak, bunlarla gezdik. ?evli olduklarını öğrendik ayrıldık' diyecekler.

V.S.: On numara bir kız kesiyorum, Narman'da, bu seferde o seriye başlarız

"SÜMEYYE D.,"ADAM OL GİT EŞİNİ MUTLU ET" DEDİM

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren Sümeyye D., "Facebook'ta bir arkadaşım beni İ.A.'nın evli ve çocuklu olduğu yönünde bilgilendirdi. Kendisiyle kısa süre görüşmemiz oldu. İki kez görüştüm. Beni kendi aracı ile bırakırken araçtan inerken bir anlık refleksle uzanarak dudağımı öptüğünde kendisine şiddetle tepki gösterdim ?Ne yapıyorsun' dedim. Bana mesaj attı. Fotoğraftaki bayanın amcasının kızı ve yeğenleri olduğu ifade etti. İ.A. ve M.G.'den şikâyetçiyim" dedi.

600 TL'YE SENET İMZALATTI, EV KİRALATTILAR

Mağdur öğrenci Y.A.,"Atatürk Üniversitesi'nde öğrenimimi sürdürüyorum. R.T.'ye ait evi kiraladım. Bildiğim kadarıyla Y.Y., ile tanıştık. Bu evi 600 TL karşılığında verdiler. "Bana, bu senedi imzalayacaksın ya da evden çıkacaksınız" dediler. Benim bu kişilerle ev sahibi "kiracı arasında olabilecek normal bir irtibatım vardı. Senet olayından sonra Y.Y., benimle aynı evde kalmak istediğini iletti. Benim evimin neden kullanmak istediğini sorduğumda ailelerin oturduğu için başka apartmanlara kız götüremediğini, benim oturduğum dairenin bir odasının buna müsait olduğunu ifade etti. Ben bunu kabul etmedim. Y.Y., bana yemek teklifinde bulundu. R.T., ise Cumhuriyet Caddesi'nde bir pastaneye gelerek, bana "O evde birlikte ortam yapacağız' dedi. Bana evden çıkmamı söyledi. R.T. ve Y.Y. sürekli beni telefonla taciz ediyorlardı "diye ifade vererek şikâyetini dile getirdi.

"BAKANLIKTA MÜDÜR OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Mağdur H.Ş. ise verdiği ifadesinde,"Ben İ. A. ile tanıştıktan bir süre sonra, kendisinin ilahiyat mezunu ve 28 yaşında olduğunu ifade etti. Ayın zamanda Din Kültürü Öğretmenliği, Sağlık Bakanlığı'nda müdür olarak görevler yaptığını, ailesinin ise inşaat işleriyle uğraştığını belirti. Memleketten Erzurum'a geldiğimde beni terminalden aldıktan sonra, yurtlara bırakırken dudağımdan öptü. Bu olaylar araçta benim isteğimi dışında oluyordu. Evli olduğunu öğrenince kendisinden ayrıldım" dedi.

OTELİN GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Savcılık yaptığı soruşturma sırasında mağdur G.A.'nın Palandöken Dağı'ndaki bir otele S.U., H.İ.G., ve Y.Y., birlikte girdikleri H.İ.G. ve S.U.'nın G.A.'nın kolundan tutarak içeri girişine yardımcı oldukları, otele giriş yaptıklarında resepsiyona uğramadan, otel odalarının bulunduğu katlara çıktıkları tespit edildi. Güvenlik kayıtlarında, G.A.'nın S.U. ile otelden saat 03.40'da çıktıkları, H.İ.G.'nin ise 09.50'de Y.Y. ile otelden ayrıldığı belirlendi.

"EVE KENDİ İSTEĞİ İLE GELDİ, YÜZEYSEL SEVİŞTİK"

Tutuklu bulunan Y.Y. ise verdiği ifadede hakkındaki şikâyetleri ve suçlamaları kabul etmeyerek, "Tanıştığım E.Ş. 'yi 3 yıl içereninde birkaç kez öptüm. Ben kendisi ile tanıştığımızda liseye gidiyordu. Oturduğum eve kendi isteği ile geldi. Kendisiyle yüzeysel olarak seviştik, öpüştük. Kendisiyle birkaç kez cirit sahasına gittik burada kesinlikle cinsel istismarda bulunmadım. Kendisine araç kullanmayı öğrettim. Ben E.Ş.'yi bir kez tehdit ettim bu tehditte ,"Hangi erkekle çıktığını söyleyeceksin' şeklindeydi. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

"CİNSEL BİRLİKTELİĞİM OLMADI"

Tutuklu şüphelilerden İ.A. ise kendini şöyle savundu: "Bir bayan arkadaşım ücret karşılığında bir bayanın erkeklerle birlikte cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. B.K. ile tanıştık. Kendisi ile birkaç kez eğlence mekânlarına gittik. Cinsel bir birlikteliğim olmadı. Büşra isimli bir bayanın erkeklerle birlikte olduğu zaman peruk taktığını söylediler. Bana bir gün "yaşlı insanlarla sevişerek para kazanıyordum' şeklinde ifadeleri var. Ben cinsel istismar suçunu kabul etmiyorum"

"KIZLARI KANDIRMAK İÇİN YALAN VE HİLEYE BAŞVURUYORLAR

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bakır Özkan'ın hazırladığı iddianamenin "değerlendirme" bölümünde ise şu görüşlere yere verdi:"Şüpheli sanıkların özellikle cinsel ilişkide bulundukları kızları kandırıp hayallerini mahvettiklerini, bazı kızlara ekonomik destekler verdikleri, desteklere rağmen hala kendilerine yönelik konuşma yapmalarından rahatsız olduklarını, kızları kandırmak için yalan ve hileye başvurdukları görülmüştür.Tanıştıkları bütün genç kızlara yönelik nihai amaçlarının cinsel birliktelik olduğu konuşmalardan açıkça tesit edilmiş olup, ev kiralayarak, bir birlerine ev sağlayarak ilişkiye girmeyi kolaylaştırdıkları, şüphelilerin cinsel amaçla kızları kandırmak için gerçekleştirdikleri eylemleri alışkanlık haline getirdikleri, baskı, tehdit ve şantaj yoluyla suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek suçunu işledikleri değerlendirilmiştir.

"ÜÇ SANIK HAKKINDA REKOR CEZA İSTEMİ

Tutuklu şüphelilerin, 13 mağdur üniversiteli öğrenciye birden fazla 'cinsel istismar' suçlarını işledikleri iddiası ile TCK'nın 102- 103- 106 ve 220 maddesi gereğince ?Suç işlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetmek, 'Nitelikli cinsel istismar, cinsel istismarda yardım, yataklık, özel hayatın gizliliği ile şantaj ve tehdit' suçlarından dava açıldı. İddianameyi hazırlayan Savcı, İ.A. hakkında 57 yıl, V.S. hakkında 51 yıl, Y.Y. hakkında 44 hapis cezası istedi. Aynı davada tutuksuz yargılanan S.U., H.İ.G. ve M.G. hakkında ise 7'şer yıldan 12'şer yıla kadar hapis isteyen Cumhuriyet Savcısı, soruşturma dosyasında adı geçen 15 kişi hakkında da ?kavuşturmaya yer olmadığı' gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler