YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yargıtay, İki İranlı İle Bir Türk'ün Casusluk Cezasını Onadı

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, Iğdır'da 3 yıl önce Valilik, MİT ve Emniyet Müdürlüğü gibi yerlerin görüntülerini çeken İranlı 30 yaşındaki Mohammad Reza

Yargıtay, İki İranlı İle Bir Türk'ün Casusluk Cezasını Onadı

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, Iğdır'da 3 yıl önce Valilik, MİT ve Emniyet Müdürlüğü gibi yerlerin görüntülerini çeken İranlı 30 yaşındaki Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ile 43 yaşındaki Shahram Zargham Khoei bir minibüste yakalandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İran lehine çalışan 9 kişinin, ülkedeki stratejik kurum ve kuruluşlara ait yerlerle ilgili bilgileri İran'ın Savama ajanlarına verdikleri, karşılığında para aldıkları öne sürüldü.
'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ya da askeri casusluk amacıyla temin etmek' suçlarından 2 İranlı ile Timur Ağrı, Kamil A., Bilal T., Abdurrahman Y., Mustafa K., Ali Z., Nurettin A., Suat S., Ali A. hakkında Özel Yetkili Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Casusluk davasınnın iddianamesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 31 Temmuz 2013 günü verdiği kararda, siyasal ve askeri casusluk suçunundan Shahram Zargham Khoei ve Timur Ağrı'yı 15, Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek'i 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Heyet, diğer 8 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.
Cumhuriyet Savcısı ve sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gitti. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi İranlılar üzerinden çıkan kamera ve GPS cihazı içerikleri ile TÜBİTAK raporu, mahkeme tarafından yapılan keşif, eylemlerin işleniş şekli, temin edilen bilgilerin niteliği ve tüm dosya kapsamına göre suçun vasıflandırılmasında bir isabetsizlik görüldüğüni dikkate alarak Shahram Zargham Khoeı, Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ve Timur Ağrı'nın cezasını onadı. İranlılar'ı gezdiren minibüsçü Bilal T.'ye verilen beraat kararını bozan Yargıtay, "Shahram Zargham Khoeı ile Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek tarafından fotoğrafları çekilen mekanlar ile çekiliş açıları, gezilen güzergah ile tüm dosya kapsamına göre sanığın diğer sanıkların amaçlarını bildiği halde faaliyetlerini gerçekleştirmelerine ücret karşılığında yardımcı olduğu, bu suretle siyasal veya askeri casusluk suçundan mahkumiyet kararı onanan Khoeı ve Malek'e yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırdığı, Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde olduğundan bozulmasına" dedi.

Yargıtay, İki İranlı İle Bir Türk'ün Casusluk Cezasını Onadı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler