YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baba Katiline Kasten Yangın Çıkartmadan Dava Açılması İstendi

Eskişehir’de bir muhasebe bürosunda babasını öldürerek iş yerinde yangın çıkartan Osman B.’nin yargılanmasına devam edildi.2....

Eskişehir’de bir muhasebe bürosunda babasını öldürerek iş yerinde yangın çıkartan Osman B.’nin yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada babasını öldürmekle yargılanan tutuklu sanık Osman B., mahkeme heyetine yaptığı savunmada konuyla ilgili söylemek istediği çok şey olduğunu fakat söylemek istemediğini belirtti. Osman B., ‘‘Ben bu hayata neden geldim anlayamadım. Neden sürekli ben yargılanıyorum bilmiyorum’’ dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen teyzesi Sevim Ö. (52) ise, kız kardeşinin Kenan B. ile evlenmesini en başından beri istemediğini ifade ederek, ''Adamın normal olmadığı sapık, dengesiz, pis alemlerde olduğunu kardeşim gördü. Bana da ‘Ablanı dağlara kaldırırım’ demişti. Gayrimeşru işlerin içindeydi. Zamanında Osman’ı kaçırıp götürdüğü için kardeşime kızdım ben. Telefonla konuştuğumuzda Osman bana ‘Teyzecim beni kurtarın’ demişti. Ne olduğunu sorduğumda ‘Kendimi ağaca asacağım’ demişti. Osman’ı kendisine şarap almadığı için kemeriyle dövmüş. Pis bir insandı. Sabıkalıydı zaten. Karakteri bozuktu. Kardeşimin de dişlerini dökmüştü’’ dedi.

İddia makamı ise yapılan savunmaların ardından, sanığın, maktulün ölümünden sonra muhasebe bürosunu yakmak suretiyle kişinin sağlığı, mal varlığı tehlikeli olacak şekilde kasten yangın çıkarttığı, sanık hakkında yangın çıkartmaktan dolayı dava açılmasını ve dosyaların birleştirilmesini, ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, kasten yangın çıkartma olayından dolayı dava açılmasını ve Osman B.’nin tutukluluk haline karar vererek duruşmayı 28 Mayıs 2013 tarihine erteledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler