YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan Eskişehir’de (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine Eskişehir’den büyük destek beklediğini belirterek, “İlkbaharın bu ilk günlerinde...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine Eskişehir’den büyük destek beklediğini belirterek, “İlkbaharın bu ilk günlerinde Türkiye’nin 81 vilayetinde umutlar yeşerdi. Güneş toprağı ısıtırken yüreklerimizi de ısıttı. Evet cemreleri gördük, inşallah bu cemreler çözüm sürecinin de cemreleri olsun, analar ağlamasın, anaların gözlerindeki umut ışıkları bitmesin” dedi.

Başbakan Erdoğan, Eskişehir-Konya YHT'nin hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada, ne Türkiye’de ne de Türkiye dışında bir tek bir vatandaşın bile artık başının öne eğik olmayacağını belirtti. Erdoğan, “Parasıyla da pasaportuyla da ülkesindeki sanayisi ile de olmayacak. Kalkınması ile de olmayacak. 'Ben Türk’üm' demekten gurur duyacak. Ne ülkesinde ne yurt dışında ezik olmayacak, mahcup olmayacak, kendisine güvensizlik içinde olmayacak. Herkes bilsin ki Türkiye büyük bir devlettir” dedi.

Kendilerinin 10 yıl önce Türkiye’ye büyük hedefler, büyük ufuklar çizdiğinde birilerinin buna dudak büktüğünü, birilerinin küçümseyen gözlerle baktığını anlatan Erdoğan, “İşte şu anda ekonomisi ile güçlü bir Türkiye var, dış politikası ile güçlü ve itibarlı bir Türkiye var. Türk vatandaşlarının ülkelerinde de dünyada da başının öne eğik olmayacak. Bugün kardeşliğini pekiştiren, birliğini ve beraberliğini kenetleyen bir Türkiye var. Türkiye tek tek zincirlerini kırıyor. Türkiye tek tek prangalarından kurtuluyor. Türkiye başını öne eğmeden, geri adım atmadan, haksızlık karşısında eğilmeden tarihine, ecdadına yaraşır şekilde geleceğe ilerliyor. Yaşadığımız, içinden geçtiğimiz süreçleri kendine güveni olmayan, kendisine milletine güveni olmayanlar idrak edemez. Büyük hayalleri, geniş ufukları, iddiaları, hedefleri olmayanlar, nereden geldiğini nereye gittiğini bilmeyenler bu süreçleri yorumlayamaz. Biz büyük Selçuklu Devleti'nin, Anadolu Selçuklu Devleti'nin, Osmanlı Cihan Devleti'nin bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz. Biz küçük düşünemeyiz gençler. Büyük tarihin mirasçılarına küçük düşünmek yakışmaz. Biz büyük düşünüyor, büyük adımlar atıyor, büyük hedeflere doğru kararlılıkla ilerliyoruz” dedi.

Dün İsrail’i ziyaret eden ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini, telefon hattında İsrail Başbakanı Netanyahu’nun da olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

“Sayın Obama selamlamanın ardından sözü İsrail Başbakanı Netanyahu’ya verdi. Bildiğiniz gibi 22 Mayıs 2010'da Akdeniz’de, uluslararası sularda saldırıya uğrayan ve 9 kardeşimizi şehit verdiğimiz olayla ilgili olarak bizim İsrail’den 3 başlıkta taleplerimiz vardı. Birincisi kesin özür dilenmesini istiyorduk. 'Üzüntü’ değil ‘özür’ diyorduk. İkincisi şehirlerimizin ailelerine tazminat ödenmesini istiyorduk. Üçüncüsü de Filistin’e uygulanan ablukanın kaldırılmasını talep ediyorduk. Dünkü telefon görüşmemizde Başbakan Netanyanu Mavi Marmara olayından dolayı özür dilediklerini iletti. Ben de şehitlerimiz adına, halkımız adına bu özrü kabul ettiğimizi ifade ettim. Üçüncü olarak Başbakan Netanyahu şehitlerimizin yakınlarına tazminat ödenmesi konusunda hükümetine talimat verdiğini ifade etti. Ben de kendi hükümetimize bu konunun takip edilmesi için talimat verdiğimi ifade ettim. Üçüncü olarak Filistin’e ablukanın kaldırılacağı, sadece Gazze’ye değil, tüm Filistin topraklarına tüketim mallarının girişi yönündeki kısıtlamaların kaldırılacağını Başbakan Netanyahu bu görüşmemizde ifade etti. Ayrıca Filistin topraklarındaki insanı durumun ilerletilmesi için Türkiye ile iş birliği yapılması konusunda İsrail’den söz aldık. Bu sözlerin takipçisi olacağız. Bu güzel gelişme vesilesi ile Filistin halkına, özellikle de Gazze’deki kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum. İnşallah en kısa zamanda Gazze’teki, Batı Şeria’daki kardeşlerimizle kavuşma fırsatı bulacağımı bildirmek istiyorum.”

"ESKİŞEHİR’DEN BÜYÜK DESTEK BEKLİYORUM"

Hem Türkiye’de hem de bölgede yeni bir sürece girildiğini, ülkeyi şaha kaldıracak, büyütecek ve uçuracak bir dönemin kapılarını araladıklarını anlatan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Tarihte olduğu gibi ülkemizi gelecekte de söz sahibi, inisiyatif sahibi, güçlü bir ülke konumuna yükseltecek yeni bir başlangıç yapıyoruz. Ben Eskişehir’den, Yunus Emre’nin hemşehrilerinden rica ediyorum. Yunus’un çağrısını Türkiye’yle, dünyaya ulaştırmada lütfen bizim yanımızda olun. Kardeşliği yüceltme yolunda, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi güçlendirme yolundu bizim arkamızda olun. Şu çözüm sürecine, terörün bitip kanın durması, gözyaşının dinmesi sürecine Eskişehir’den büyük destek bekliyorum. İnşallah Eskişehir yanımızda olursa Allah’ın izni ile biz bu sorunu çözeriz. Siz, milletimiz yanımızda olursanız biz bu meseleyi aşarız. İlkbaharın bu ilk günlerinde Türkiye’nin 81 vilayetinde umutlar yeşerdi. Güneş toprağı ısıtırken yüreklerimizi de ısıttı. Evet cemreleri gördük, inşallah bu cemreler çözüm sürecinin de cemreleri olsun, analar ağlamasın, anaların gözlerindeki umut ışıkları bitmesin. Bu umudun körelmesine, çiçeklerin filizlerinin kopartılmasına, baharın kışa çevrilmesine müsaade etmeyelim. Kıştan başka mevsim tanımayanlara, karanlığı bir yaşam tarzı olarak seçenlere, ışıktan korkanlara ne olur fırsat vermeyin. Bu terör meselesini inşallah çözecek, büyük bir ülke olarak, büyük bir millet olarak geleceğe gururla, onurla, şerefle yürüyeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Başbakan Erdoğan, Eskişehir-Konya YHT'nin ilk seferini, ‘disk’ denilen işaret levhası ile komut vererek başlattı. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, daha sonra il danışma meclisi toplantısına katılmak için gardan ayrıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler