YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan Eskişehir'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cemreleri gördük. İnşallah bu cemreler, çözüm sürecinin de cemreleri olsun. Analar ağlamasın, anaların o gözlerindeki umut

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cemreleri gördük. İnşallah bu cemreler, çözüm sürecinin de cemreleri olsun. Analar ağlamasın, anaların o gözlerindeki umut ışıkları dinmesin. Bu umudun köreltilmesine, çiçeklerin filizlerin koparılmasına, baharın kışa çevrilmesine müsaade etmeyelim. Kıştan başka mevsim tanımayanlara, karanlığı bir yaşam tarzı olarak seçenlere, ışıktan korkanlara ne olur fırsat vermeyelim" dedi.

Erdoğan, Eskişehir Garı'nda Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin hizmete alım törenininde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve bölgenin artık yeni bir sürece girdiğini belirterek, "Türkiye'yi şaha kaldıracak, Türkiye'yi daha da büyütecek, Türkiye'yi uçuracak bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Tarihte olduğu gibi gelecekte de Türkiye'yi söz sahibi, inisiyatif sahibi, güç sahibi bir ülke konumuna yükseltecek yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz ilhamımızı, ilkemizi, yolumuzu aydınlatan ışığımızı buradan, Eskişehir'den Mihalıççık ilçesinin Sarı köyünde medfun Yunus Emre'den alıyoruz. Eskişehir'den Yunus Emre'den devraldığımız mirasla yürüyor Türkiye'yi o mirasla büyütüyoruz. Ne diyor Yunus, 'Yaradılanı severim, yaradandan ötürü' diyor. Bu dizeler, bizim rehberimiz oldu. Bu dizeler bizim yol haritamız oldu. Hakkari'de bu dizeleri okuduk, Edirne'de de... Diyarbakır'da da Yunus'un diliyle konuştuk.

Her yerde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman, Boşnak, Arnavut asla bir ayrım yapmadık, hepsini kucakladık. İstanbul'da da Katar'da da 'Yunus' dedik. Brezilya'da da 'Yunus' dedik, 'Mevlana' dedik. Çağrımız her zaman kardeşliğe oldu. Çağrımız her zaman dostluğa, dayanışmaya oldu. Sesimizin ulaştığı her yere Yunus'un diliyle çağrımızı ilettik. İşte şimdi Eskişehir'deyiz. Bir kez daha Eskişehirli kardeşlerimizleyiz. İnşallah Yunus'un bu çağrısını bugün bir kez de Eskişehir'den, Türk dünyasının başkentinden dünyaya iletmek istiyoruz."

-Bu cemreler, çözüm sercinin de cemreleri olsun-

Erdoğan, Yunus Emre'nin bu çağrısını Türkiye'ye dünyaya ulaştırmada Eskişehirlileri yanlarında olmaya çağırarak, "Kardeşliği yüceltme yolunda, birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi güçlendirme yolunda bizim arkamızda olun. Şu çözüm sürecine terörün bitip, kanın durması, göz yaşının dinmesi sürecine Eskişehir'den büyük destek bekliyorum. Eskişehir yanımızda olursa Allah'ın izniyle biz bu işi çözeriz. Siz yanımızda olursanız, millet yanımızda olursa biz bu meseleyi aşarız" ifadelerini kullandı.

Yola çıkarken 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dediklerinin ve yine bunu söylediklerinin altını çizen Erdoğan, ilkbaharın bu ilk günlerinde Türkiye'nin 81 vilayetinde umutların yeşerdiğini, güneşin toprağı ısıtırken yürekleri de ısıttığını söyledi.

Erdoğan, "Evet cemreleri gördük. İnşallah bu cemreler, çözüm sürecinin de cemreleri olsun. Analar ağlamasın, anaların o gözlerindeki umut ışıkları dinmesin. Bu umudun köreltilmesine, çiçeklerin filizlerin koparılmasına, baharın kışa çevrilmesine müsaade etmeyelim. Kıştan başka mevsim tanımayanlara, karanlığı bir yaşam tarzı olarak seçenlere, ışıktan korkanlara ne olur fırsat vermeyelim. Bu terör meselesini inşallah çözecek, büyük bir ülke olarak, büyük bir millet olarak geleceğe gururla onurla şerefle yürüyeceğiz" diye konuştu.

-YGS'ye girecek öğrencilere başarılar diledi-

Açılışını yaptığı YHT hattının yapımına emek verenleri kutlayan ve teşekkür eden Erdoğan, konuşmasının sonunda Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yarın yapılacağını hatırlattı.

Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Başbakan Erdoğan, yarın Eskişehir'deki programlarını sınavın tamamlanacağı saate kadar başlatmayacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan daha sonra Eskişehir'den Konya'ya gidecek Yüksek Hızlı Tren'in makinistine, "disk" denilen işaret levhasıyla komut verdi ve ilk seferi başlattı.

Törene, eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bölge milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

Muhabir: Hasan Öymez - Yusuf Çelebi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler