YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Altınkaynak: Promosyon ihalesi kabul edilemez

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Eskişehir merkez ilçelerinde eğitim çalışanlarının maaşlarını alacakları...

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Altınkaynak: Promosyon ihalesi kabul edilemez

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Eskişehir merkez ilçelerinde eğitim çalışanlarının maaşlarını alacakları bankanın tespiti için yapılan ihalenin memnun etmediğini belirtti. Altınkaynak, ”Yapılan bu ihale sonucuna yetkili sendika olarak imza atmıyoruz.” dedi.
Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Temmuz ayından Eylül ayı ortasına kadar devam eden eğitim çalışanlarının maaşlarını alacakları bankanın tespiti için yapılan ihale sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili eğitim çalışanlarını bilgilendirme toplantısı yaptı. Yapılan ihale sonuçlarının oluşturduğu memnuniyetsizlik üzerine, ihalenin dört defa yenilendiğini belirten Altınkaynak, “Yapılan her yenileme bizzat sendikamızın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı resmi başvurular neticesinde gerçekleşmiştir. Dışımızdaki sendikaları da bu süreçte bir araya getirerek eğitim çalışanlarının hakkını koruyacak ortak bir iradenin ortaya çıkmasını sağladık. Çalışmaların tümünde olmalarına rağmen kimi sendikalarca basına verilmiş bizlere yönelik asılsız suçlamalar içeren açıklamalar, basit şark kurnazlığının en ucuz örnekleri olarak karşımızda durmaktadır.” diye konuştu.
Eğitim Bir Sen’in, güven ve samimiyetin adresi olduğunu belirten Altınkaynak, promosyon ihalesi konusuna da bakılması gereken pencereden baktıklarını, kamuoyu ve yetkililerin de bu pencereden bakması gerektiğini söyledi. Altınkaynak, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu ihale sürecine katılan tüm bankaların tutumlarını da eşleştiriyoruz. Yapılan dört ihalede de birbirinden çok farklı ve komik tekliflerde bulunarak, bu karşılıklı bir anlaşmanın eseri mi sorusunu sormamıza sebep oldular. Özellikle devlet bankalarının tüm ihalelere katılmalarına rağmen ortaya koydukları tavır ve rakamlar tam bir komedidir. Devlet bankaları bazı kurumlara hatta merkez dışındaki ilçelerde görev yapan sayıca az eğitim çalışanlarına yüksek promosyon miktarları öderlerken il merkezinde çok farklı davrandılar."
Eskişehir’de promosyon ihalesine katılan kamu bankalarının ihale sürecindeki tutumlarını kamunun hakkını korumaktan uzak, özel bankaların önünü açmaya yönelik gördüklerini belirten Altınkaynak, BDDK’yı göreve davet ettiklerini söyledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler