YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EGSİAD'lı Işadamlarından Makedonya'ya Ticaret Köprüsü

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) üyeleri Makedonya'ya giderek iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin...

EGSİAD'lı Işadamlarından Makedonya'ya Ticaret Köprüsü

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) üyeleri Makedonya'ya giderek iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin gelişmesi için yetkililerle bir araya geldi. Ülkedeki ticari pazar genişliği, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile ilgili bilgiler alan işadamları, Makedonya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin nasıl güçleneceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

EGSİAD'ın düzenlediği geziye 180 işadamı eşleriyle katıldı. İşadamları Balkan ülkesi Makedonya'daki yatırım alanları ve iş potansiyelleri hakkında bilgiler alarak kültürel ve doğal varlıkları gezme imkanı buldu. Görüşmelerde inşaat, otomotiv, gıda, tekstil, hediyelik eşya, turizm, sağlık sektörleri gibi alanlarda büyük pazarlar olması dikkat çekti. İşadamları, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün yanı sıra Ohri ve Struga'da bulunan tarihi alanları gezme fırsatı buldu. Farklı kültürleri bir araya getiren Türk okullarından Yahya Kemal Koleji'ni ziyaret etti.

EGSİAD Proje-Eğitim Koordinatörü Burak Toprakhisar, iş görüşmelerinin yanı sıra Makedonya'nın kültürel ve tarihi zenginliklerini öğrenme açısında önemli bir gezi olduğunu söyledi. Toprakhisar, "Farklı kültürleri tanımak için tarihi ve doğal zenginlikleri olan Makedonya'da işadamları ile görüşmek, fabrikalarında incelemelerde bulunmak ve tarihi yerlerini gezmek için bir gezi düzenledik. Makedonya Cumhuriyeti çok etnik yapıya sahip bir devlet. Makedonların yanı sıra Arnavutlar, Türkler, Romanlar, Sırplar, Boşnaklar yaşamaktadır. Osmanlı imparatorluğu 600 yıla yakın bu bölgede hüküm sürmüş. Roma ve Osmanlı kalıntılarını gezdik ve bilgiler aldık." diye konuştu.

EGSİAD olarak iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek istediklerine dikkat çeken Toprakhisar, "Bu bağlamda Makedonya ile ilişkilerimizi daha üst seviyelere çıkarmak amacındayız. Ekonomik ve kültürel ilişkiler ile daha iyi bir konuma geleceğimiz düşüncesindeyiz. Makedonya'da yatırım potansiyellerini araştırıp, gerekli konular üzerinde projeler üretip çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler