YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelsiz Yaşam Platformu'ndan Vali Koçdemir'e Ziyaret

Eskişehir'de, Engelsiz Yaşam Platformu üyeleri, Vali Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.

Eskişehir'de, Engelsiz Yaşam Platformu üyeleri, Vali Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Koçdemir, Platform Başkanı Fuat Arık, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Orhan Ayeken, Kanserle Yaşam Derneği Başkanı Hürriyet Çelik, Görme Engelliler Derneği Başkanı Dr. Mete Günay, Umudun Çocukları Derneği Başkanı Gülcan Karakuş ve Başkan Yardımcısı Satı Uygun'u makamında kabul etti.

Platform hakkında bilgi veren Arık, "4 dernekle kurulan platformumuzda üye dernek sayımız 8'e ulaşmış olup, sayımız giderek artmaktadır. Amacımız sadece engelli dernekleri bir araya getirmek değil, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla engelli haklarını topluma anlatmak ve vatandaşları bilinçlendirmektir" dedi.

Platformu temsil eden diğer üyeler de engellilerin kendi haklarını bilmediğini kaydederek, "3 Aralık Engelliler Günü" kapsamında 2 Aralık'ta düzenleyecekleri yürüyüşe, yurt dışından da katılım beklediklerini bildirdi.

Koçdemir ise yaşanabilir kentler sıralamalarında üst sıralarda yer alan Eskişehir'i, engellilerin gündelik hayatlarının kolaylaştırılması, içinde yaşadıkları toplum ve çevreyle iyi bir etkileşim içinde olmaları bakımından da ileriye taşımak istediklerini dile getirerek, bu alandaki her sivil toplum örgütlenmesinin kendilerine güç kattığını ifade etti.

Muhabir: Oktay Özden

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler