YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: Verilen Kararla Ali İsmail Tekrar Öldürüldü

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, Baro Başkanı Rıza Öztekin düzenlediği basın toplantısında, kendisinin de dün Kayseri'de yapılan Ali İsmail Korkmaz davası duruşmasına katıldığını söyledi.

Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: Verilen Kararla Ali İsmail Tekrar Öldürüldü

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, Baro Başkanı Rıza Öztekin düzenlediği basın toplantısında, kendisinin de dün Kayseri'de yapılan Ali İsmail Korkmaz davası duruşmasına katıldığını söyledi. Korkmaz'ın Eskişehir'de öldürüldüğünü, güvenlik gerekçesiyle davanın Kayseri'ye alındığını belirten Öztekin şöyle devam etti:
"Dün verilen kararla Ali İsmail bana göre tekrar öldürülmüştür. Maddi gerçeğe uygun bir karar çıkması noktasında bir umudumuz vardı. Ama dün gördüğünüz gibi hukuka açıkça aykırı, dosya kapsamına aykırı ve adeta şok eden bir karar verildi. Yaralama kastıyla hareket edildiğine dair bir görüş birliğine vardı heyet. Açıkça söylüyorum hukuka aykırıdır. Yargıtay'ın bu konuda yüzlerce görüşü vardır. Özellikle kafa ve baş bölgesine defalarca, sürekli vurulan darbeler gözetildiğinde yaralama değil öldürme kastının varlığı ortadadır."
Yargılanma sürecinin henüz bitmediğini söyleyen Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, kararın temyize gönderileceğini kaydetti. Verilen kararın bazı kişileri cesaretlendireceğini öne süren Öztekin, "Maalesef bu karardan sonra daha fazla cesaret alacaklardır. Dün bir sanığın, 'Gezi direnişi bir darbedir, darbe girişimidir. Biz darbeyi engellemek için aldığımız talimat ve emirleri yerine getirdik' şeklindeki sözleri vahimdir. Birileri buna 'darbe' diyor, birileri 'emri biz verdik' diyor sonuçlarını görüyorsunuz. Burada polis teşkilatını töhmet altında bırakmak mümkün değil ama bundan sonra daha çok suistimaller olacak. Yeni Ali İsmailler olacağından hepimizin endişesi var" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler