YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir’de 3 Orman Yangınında 12 Hektar Alan Kül Oldu

Eskişehir'de 3 ayrı bölgede çıkan orman yangınında 12 hektarlık alan kül oldu.Eskişehir’in köylerinde meydana gelen...

Eskişehir’de 3 Orman Yangınında 12 Hektar Alan Kül Oldu

Eskişehir'de 3 ayrı bölgede çıkan orman yangınında 12 hektarlık alan kül oldu.

Eskişehir’in köylerinde meydana gelen yangınların ilki, Tepebaşı Karadere köyü yakınlarında başladı. 20 yaşındaki sedir ağaçlandırma sahasında çıkan orman yangını rüzgârında etkisiyle hızla yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait söndürme ekibi yangına müdahale etti. Yangının çıktığı sırada cuma namazına hazırlanan Karadere köylüleri de yangına koştu. Başta Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi olmak üzere hava İkmal merkezinin itfaiye aracı Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine sürekli su takviyesi yaptı. Yaklaşık 50 kişilik bir ekibin müdahalesi ile yangın 3 saatte, 5 hektarlık bir alanda söndürüldü.

İkinci yangın ise, Mihalgazi ilçesi Domuz Çukuru mevkiinde saat 14.15’de başladı. 2 yaşındaki fidanların bulunduğu yeni ağaçlandırma sahasında başlayan yangın 5 dönümlük bir alanda kısa sürede kontrol altına alındı.

Üçüncü yangın, Sakarılıca Köyü yakınlarında açıklık bir alanda çıktı. Saat 16.00 başlayan yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Burada da 2 hektarlık otluk alan yandı.

Karadere köyü yakınlarındaki orman yangınına bizzat giden Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ekipleri kendisi sevk etti. Son iki gündür lodos estiğini vurgulayan Bölge Müdürü recep Ateş “Bu tehlikeyi önceden gördüğümüz için, mayıs ayında olmamıza rağmen ekiplerimizi alarma geçirmiştik. Çok çükür aynı gün çıkan 3 yangını en az zayiatla atlattık” dedi.

Yanan alanlarda soğutma çalışmaları devam ederken yangınların çıkış sebebi de belirlenmeye çalışılıyor.

Eskişehir’de 3 Orman Yangınında 12 Hektar Alan Kül Oldu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler