YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de karne heyecanı

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, TOKİ Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle birlikte karne heyecanı yaşadı....

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, TOKİ Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle birlikte karne heyecanı yaşadı. Velilere tavsiyelerde bulunan Vali Kılıçlar, ”Çocuklarımızın başarısı bizim başarımızsa, başarısızlığı da bizim başarısızlığımız.”dedi. Kılıçlar, Öğrencilerin yaz tatillerini bilgisayar başında geçirmek yerine bol bil kitap okumalarını tavsiye etti.
Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar 2010 – 2011 eğitim öğretim yılının son gününde Aşağı Söğütönü TOKİ İkram Cirit Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları 130 eserden oluşan sergiyi açan Kılıçlar, resim öğretmeni Fatma Gürsoy’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ayrıca sergide 10’uncu sınıf öğrencisi Berra Yalçın tarafından yapılan çini tabak Vali Kılıçlara hediye edildi. Daha sonra öğrencilere karne dağıtmak üzere 9-A sınıfına giren Kılıçlar, burada öğrencilerle bir süre sohbet etti. Başarılı öğrencileri tebrik eden Kılıçlar, karnelerinde zayıf bulunanların üzülmemeleri ve ümitsizliğe kapılmamaları yönünde telkinlerde bulundu.
Özellikler bu konuda ailelere seslenen Kılıçlar, ”Çocuğa neden zayıf aldın diye sorulmamalı. Veli, bunu kendine de sormalı. Çocukların başarısı bizim başarımızsa, başarısızlıkları da bizim başarısızlığımız.” şeklinde konuştu.
Yaz tatilini en iyi şekilde geçirmeleri tavsiyesini veren Vali Kılıçlar, öğrencileri tatillerini bilgisayar başında değil kitap okuyarak geçirmeleri konusunda uyardı.
Öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Kılıçlar, sınıf birincisi olan Ahmet Say’ı tebrik ettikten sonra karnesini verdi. Öğrencilere karnelerinin yanında dünya klasikleri hediye edildi. Karne töreninin ardından öğrenciler Vali Kılıçlar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRME ENGELLİ NECİBE ARKADAŞLARINA ÖRNEK OLUYOR
TOKİ Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi 9-F sınıfında okuyan görme engelli Necibe Selcan (15) okuma azmi ile arkadaşlarına örnek oluyor. Doğuştan yüzde 70 görme engelli olan Necibe, derslerindeki başarısı ve örnek kişiliğiyle öğretmenleri ve arkadaşları tarafından çok seviliyor. Sınavlarını öğretmenlerinin yardımıyla büyük ebatlarda basılan kâğıtlarda olan Necibe, görme engeline rağmen derslerini aksatmadan devam ediyor. Öğretmenleri tarafından karnesi verilen Necibe, öğrenmeyi çok sevdiğini ve yaz tatilinde de çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler