YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir’de Orman Yangınları Araştırılıyor

Eskişehir’de sebebi henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü bugün 3 ayrı yangın bölgesinde çıkan yangınlarla ilgili...

Eskişehir’de Orman Yangınları Araştırılıyor

Eskişehir’de sebebi henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü bugün 3 ayrı yangın bölgesinde çıkan yangınlarla ilgili soğutma çalışmaları sürerken, konuyla ilgili adli soruşturma sürüyor.

Bugün ilk yangın saat 13.00’da Tepebaşı ilçesi Karadere Köyü yakınlarında başladı. Yirmi yaşındaki sedir ağaçlandırma sahasında çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle hızla yayıldı. Buradaki yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra cuma namazına girmek üzere olan köylüler de müdahale etti. Yangında 5 hektarlık alan zarar gördü.

İkinci yangın ise, Mihalgazi ilçesi Domuz Çukuru mevkiinde saat 14.15’te çıktı. Yangında, 2 yaşındaki fidanların da içinde bulunduğu 5 dönümlük alan kül oldu.

Üçüncü yangın da Sakarılıca Köyü yakınlarında açıklık bir alanda çıktı. Saat 16.00’da başlayan yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Burada da 2 hektarlık otluk alan zarar gördü.

Yangınlarla alakalı açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, son 2 gündür lodos estiğine dikkat çekerek, “Bu tehlikeyi önceden gördüğümüz için, mayıs ayında olmamıza rağmen ekiplerimizi alarma geçirmiştik. Çok şükür aynı gün çıkan 3 yangını en az zayiatla atlattık” dedi.

Ateş, yangınların çıkış sebepleriyle alakalı araştırmaların sürdüğünü ve bölgelerde soğutma çalışmalarının da devam ettiğini de bildirdi.

Eskişehir’de Orman Yangınları AraştırılıyorEskişehir’de Orman Yangınları Araştırılıyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler