YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir’de ‘tokat Günleri’ Etkinliği

Eskişehir’de, Tokat Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ‘Tokat Günleri’ etkinliği düzenlendi.Espark Alışveriş...

Eskişehir’de, Tokat Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ‘Tokat Günleri’ etkinliği düzenlendi.

Espark Alışveriş Merkezi’nin yanındaki fuar alanında düzenlenen etkinliğin açılış törenine, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tokat’ın ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Çiçek, Tokatlı hemşehrilerinin bir dernek çatısı altında bütünleşmesinden ve birleşmesinden memnun olduğunu söyledi. Çiçek, hemşehrilerine de seslenerek, “Elbette ki zamanın gereği olarak belki iktisadi gelişmelerin bir neticesi olarak topraklarınızı terk edip buraya geldiniz. Ama buralarda bizim ülkemizin güzel parçalarından birisi, burası da vatanımızın bir parçası biz buraları sizler için gurbet olarak görmüyoruz. Ama biz yinede Tokat’tan selam getirdik. Tokat Orta Karadeniz Bölgesi'nde, Karadeniz ile İç Anadolu’nun buluştuğu yerde, Yeşil Irmak üzerinde kuruluşmuş bir şehirdir. İl nüfusu 620 bin, merkez nüfusu 140 bin dolayındadır. Tokat’ımızın havası gibi insanı da güleryüzlüdür ve açık gönüllüdür. Kardeşlerimiz burada herhangi bir sıla hasreti çekmeden Eskişehirli kardeşlerimizle bütünleşmeyi başarmışlar. Onlara sağlıklı ve güzel günler diliyorum. Burada bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerime de ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bu etkinliğin şehirlerarası kültürel bağların yanı sıra ekonomik olarak bağlarda kuracağına inandığını kaydetti. Tokatlıların bu tür etkinlikle dayanışma örneği sergilediklerini aktaran Büyükerşen, “Tokatlıların Eskişehir’de, bir şehrin belediye başkanıyla ve kentlerinden buraya gelip yerleşen hemşehrileriyle dayanışma ve işbirliği halinde adeta burada şehirlerinin müstakil bir fuarını kurduklarını görüyorum. Bu gördüğünüz çadırın içerisinde Tokat, benim bilebildiğim ya da bize lisedeyken coğrafya dersin öğrettiklerinden mahsulleriyle, yaptıklarıyla, ürettikleriyle, el sanatlarıyla çok daha zenginmiş. Bir şehrin bütün zenginliklerini Türkiye’nin illerini dolaşarak bu fuarları tekrarlamaları ve bunları belediyelerinin destekleriyle yapmalarıyla, öyle zannediyorum ki çocuklarımızın bundan sonra coğrafya derslerinde Tokat hakkında fazla kitap okumalarına gerek kalmayacak” diye konuştu.

Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Çiçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve beraberindekiler, etkinliğin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra da protokol erkanı ve Tokatlılar, 9 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak Tokat’ın yöresel yemeklerinin, kıyafetlerini ve kültürünün sergilendiği çadırı gezdi. Açılış töreni sonunda Tokat Belediye Başkanı Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’e ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler