YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir’de ‘yeri Anlamak, Kültürel Peyzaj Çalıştayı’ Yapıldı

Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi’nin (AÜ) öncülüğünde yapılan ‘Yeri anlamak, Kültürel Peyzaj Çalıştayı’na, Odunpazarı Belediyesi ve Peyzaj...

Eskişehir’de ‘yeri Anlamak, Kültürel Peyzaj Çalıştayı’ Yapıldı

Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi’nin (AÜ) öncülüğünde yapılan ‘Yeri anlamak, Kültürel Peyzaj Çalıştayı’na, Odunpazarı Belediyesi ve Peyzaj Mimarları Odası Eskişehir İl Temsilciliği de destek verdi.

Mihalgazi ilçesi Alpagut Beldesi’ndeki çalıştayda, yüzyıllar boyunca yapı sanatının önderliğini üstlenmiş ve doğa ile iç içe yaşamış insanların varlığı ve sahip olduğu kültürel peyzaj özellikleri ile renklenmiş bir coğrafyada, geçmiş ile bağların nasıl kopartıldığının üzerinde duruldu.

Ev sahipliğini Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nün yaptığı çalıştaya, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Güney, Yrd. Doç. Dr. Uğur Avdan, Arş. Gör. Resul Cömert, Arş. Gör. Emre Bektöre’nin yanı sıra Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Çalışır Hovardaoğlu da katıldı.

“Yeri anlamak” üzerine kurgulanmış çalıştayın kentsel birikimleri kavramak ve bu deneyimleri toplumsal kılmak adına yapıldığını ifade eden koordinatör Yrd. Doç. Dr. Hicran Hanım Halaç, bu çalışma aracılığı ile yerin ruhunu anlamak, yapının dilini çözmek, gündelik hayatları keşfetmek ve edinilecek tüm detayların da önümüzü aydınlatıcı birer perspektif olarak karşımıza çıkacak imgeler olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Şehir dışından ve Eskişehir'den pek çok mimar, peyzaj mimarı ve şehir plancısının takip ettiği çalıştayla ilgili olarak Enstitü Müdürü Prof. Dr. Çabuk ise, “Böylesi farklı disiplinlerin yan yana getirebilme kabiliyeti ortak çalışma kültürünü harekete geçirdi ve bundan ötürü oldukça takdir topladık. Şimdi hem sonuçlarını hem de sonraki çalışmaları herkes gibi bizler de merakla beklenmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de ‘yeri Anlamak, Kültürel Peyzaj Çalıştayı’ Yapıldı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler