YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehirspor - Medical Park Antalyaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Eskişehirspor kendi evinde ağırladığı Medical Park Antalyaspor’u 3-1 mağlup...

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Eskişehirspor kendi evinde ağırladığı Medical Park Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, taraftarının yapmış olduğu tezahüratların takımı lig boyunca kötü etkilendiğini ifade ederek, “2012-2013 sezonu Antalyaspor’u yenerek bitirdik. Futbol güzel bir oyundur. Biraz felsefe yapıp kafanızı ağrıtacağım ama. Bir Almanya’nın bir İspanya’nın yarattığı ortamın özlemi içersinde şiddetin kavganın olduğu zor bir sezon geçirdik. Futbolun keyfini yaşayacağımız sırada oyuncularımızın motivasyonu yapılan tezahüratlar sonrasında bozuldu. Herkes şapkasını önüne koysun. Futbol centilmenlik, dostluk olan önemli bir sinerjidir. Maalesef Eskişehir’de yaşanan olaylar takıma kötü yönde etkiledi. Futbol sadece kazanmak değil. Diğer taraftan yaş gruplarına baktığımız da ciddi şekilde genç oyuncuya sahibiz. Onların diğer oyuncularımızdan hiçbir farkı yok. Sadece biraz deneyimsizler. Birkaç senede sonra Avrupa’da oynayacak oyuncularımız var. Değerli bir kadroya sahibiz. Önümüzdeki yıllarda bu kadroyu değiştirmeden birkaç takviye yaparak, önemli bir takım olacağız. Takıma sevgi ve destek verilmesi, yenildiğinde birlik olmak lazım. Bugünkü karşılaşmada Sezgin’in gelişi çok güzeldi. Sezgin’in sakatlığında başlamıştık. Onun sahaya dönüşü ile ligi kapattık. Genç oyuncuları kötü tezahüratların yapıldığı yerde maalesef oynatamazsınız. Çok saygı duyduğum bir seçim yapılacak. Takım içinde seçim yapılırsa bu olmaz. Seçim tribünlerde de yapılmaz. Umarım herkes bu takımı sever. Umarım bir daha buralara dönülmez. Takımın ekonomik sorunlarından tüm sorunlarına bulaşıp sorunların içine herkes girmez. Bu tatil döneminde toparlanıp, güçlenip hedeflerini kitlenen bir Eskişehirspor yeni sezona başlayacaktır” diye konuştu.

Uzun zamandır sakat olduğunu için oynayamayan Eskişehirspor futbolcusu Sezgin Çoşkun ise, sakatlığında kendisinin yanından olan herkese teşekkür etti.

Kapanış maçında 2 gol atan Özgür Çek ise, “Bugün beni ve takım arkadaşlarımı mutlu eden takım kaptanı Sezgin Çoşkun’un aramıza gelmesiydi.Son maçımızdı. Kazanmamız gerekiyordu. İyi bir görüntü bırakarak bitirmemiz gerekiyordu. Çok şansızdık. Çok önemli pozisyonlara girip değerlendiremiyorduk. Bugün kazandık. Mutluyuz” dedi.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, lig başında hedefledikleri yerde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Amacımız son haftayı galibiyetle kapatmaktı. En azından buradan galibiyetle ayrılıp, 2 basamak yukarıda olacaktık. Başladığımız anda ki düşüncelerle sahadaki oyun birbirini tutmadı. Yediğimiz gollerdeki ilk gol bireysel hataydı. İkinci gol müthiş bir goldü. 3’üncü golden sonra maçı çevirmek kolay değildi. İkinci yarı maçı dengeledik ama olmadı. Bu yıl ilk hedefimiz ilk 10’a girmekti. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Bakıldığı zaman oyuncularımdan memnunum. Sezon başı ortaya koyduğumuzu hedefi tutturduk. Kazanıp bitirseydik mutlu olacaktık. İlk yarı beklentinin üzerinde çok iyi bir performans ortaya koyduk. Ligin ikinci yarısında sekiz ilk 11’de oynayan oyuncunun sakat olması bizi sıkıntıya soktu. Biz 20 oyuncu ile lige başladık ve bitirdik. Birçok takım ikinci yarı büyük takviyeler yaptı. Biz takviye yapmadan devam ettik. Hedefimizi ligde 1 ile 10 arasında bir sırada bitirmekti. Bu sene 7’inci bitirdik."

Taraftarların istifa çağrısına ise cevap veren Özdilek, "Taraftarlar her yer aynı şeyi yapıyor. Bununla her yerde karşılaşıyoruz. Anadolu’nun her yerinde bu sıkıntıyı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Medical Park Antalyaspor futbolcusu Koray Arslan, Maçta kötü oynadıklarını ifade ederek, “Eskişehirspor daha iyi oynadı ve galip geldi. Ben Eskişehirspor’da 5 buçuk sene kaldım. Ben buradayken Bank Asya’da küme düşmeye oynuyordu. Sahaya çıktığımda etkilendim. Taraftarın beni çağırması duygulandırdı. Onlara teşekkür ederim. Ama şuanda Antalyaspor’un formasını giyiyor başarısı için mücadele ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tita ise, galip gelip ligi üst sırada bitirmek için mücadele ettiklerini, gelecek sezon da daha istekli kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler