YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘ilkokul Öğrencileri 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentini Geziyor’ Etkinliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nin işbirliğinde Eskişehir’in ilçelerdeki ilkokul...

‘ilkokul Öğrencileri 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentini Geziyor’ Etkinliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nin işbirliğinde Eskişehir’in ilçelerdeki ilkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen kültür turları etkinliği başarıyla tamamlandı.

“İlkokul Öğrencileri 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentini Geziyor” etkinliği kapsamında 8-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında Eskişehir’in 10 ilçesinden 850 öğrenci Eskişehir’in kent merkezindeki müze ve parkları rehberler eşliğinde gezdi. Etkinlik, 30 Mayıs 2013 tarihinde Mihalıççıklı ilkokul öğrencilerinin gezisiyle tamamlandı. Her ilçeden 86 ilkokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Alpu, Beylikova, Günyüzü, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar ve Mihalıççık ilçelerinden ilkokul öğrencileri katıldı. Öğrenciler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Eskişehir kent merkezine getirilerek, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Kentpark, Cam Sanatları Müzesi ve Cumhuriyet Tarihi Müzesi gezdirildi.

Etkinliğin koordinatörü Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nden Yrd. Doç. Dr. H. Rafet Yüncü, Eskişehir’in 10 ilçesinden öğretmenlerinin nezaretinde geziye katılan öğrencilerin kültür ve kent bilgilerinin artırılmasının amaçlandığını söyleyerek, öğrencilerin Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı, Kent Parkı, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ile Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Müzesi’nin gezdirildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Yüncü, etkinliğin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı başta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile geziye katılan ilkokulların öğretmenlerine ve Anadolu Üniversitesi mensuplarına teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından Eskişehir’in kent merkezine uzak mahallelerdeki ilkokullarda öğrenim öğrencileri kapsayan bir etkinlik daha gerçekleştirilmişti. Skal Eskişehir Derneği’nin işbirliğinde, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin araç, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teknik desteğiyle gerçekleştirilen bu etkinliğe bin 300 ilkokul öğrencisi katılmıştı.

‘ilkokul Öğrencileri 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentini Geziyor’ Etkinliği

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler