YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mescit Cinayeti Sanığına 25 Yıl Hapis Cezası

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki Şoförler ve Taşıyıcılar Kooperatifi'de 17 Ocak 2014 tarihinde meydana gelen olayda, evli 2 çocuk babası

Mescit Cinayeti Sanığına 25 Yıl Hapis Cezası

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki Şoförler ve Taşıyıcılar Kooperatifi'de 17 Ocak 2014 tarihinde meydana gelen olayda, evli 2 çocuk babası Cem Sarıkan, kooperatifin mescidinde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Polis cinayet şüphelisi olarak Ali Çetin'i ve olayın azmettiricisi iddiasıyla da Beytullah Öz'ü gözaltına aldı. Ali Çetin çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Beytullah Öz ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmada tutuklu sanık Ali Çetin suçsuz olduğunu savunarak beraatını istedi. Çetin, "Cem Sarıkan'ı ben öldürmedim. Olayla hiçbir ilgim yoktur. Öldürmem için bir sebep de yok. 14 aydır tutukluyum. Ben ve ailem mağdur durumdadır. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.
Tutuksuz sanık Beytullah Öz de "Olay günü tutuklu sanık ile yaptığım telefon görüşmeleri nedeniyle olayın azmettiricisi olduğum öne sürülmektedir. Olayla ilgim yoktur. Olayın azmettiricisi olduğuma dair delil yoktur. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.
AZMETTİRME SANIĞINA BERAAT
Mahkeme heyeti Ali Çetin'i 'kasten adam öldürmek' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı 25 yıla indirdi. Heyet, Çetin'i ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan da 10 ay hapis cezasına çaptırdı. tutuksuz sanık Beytullah Öz'ün ise beraatına karar verdi.

Mescit Cinayeti Sanığına 25 Yıl Hapis CezasıMescit Cinayeti Sanığına 25 Yıl Hapis Cezası

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler