YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Neziha Ergin Cinayeti Davası Başladı

Eskişehir’de 73 yaşındaki kadını evinin bahçesinde bıçaklayarak öldüren E.D.’nin yargılanmasına başlandı.Emek mahallesi Beyaz Çiğdem sokakta...

Eskişehir’de 73 yaşındaki kadını evinin bahçesinde bıçaklayarak öldüren E.D.’nin yargılanmasına başlandı.

Emek mahallesi Beyaz Çiğdem sokakta müstakil bir evde ikamet eden Neziha Ergin’i evin bahçesinde yaşadıkları tartışma sonrası bıçaklayarak öldüren E.D. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk defa hakim karşısına çıktı. İşlediği suçun istemeyerek olduğunu belirten E.D, olaydan bir hafta önce Neziha Ergin’in eşi Zeki Ergin ile aralarında husumet yaşandığını ve Zeki Ergin’in kendisini hırsızlık şüphelisi olarak polise şikayet ettiğini savundu. Şikayet sonrası karakola gittiğini ifade eden E.D., ‘‘Polisler olayı kayıtlarda bulamadılar. Tekrar mahalleye döndüm. Yüzleşmek istedim. Dışarı çıktık, Zeki amca da geldi. ‘Bir yanlış anlaşılma olmuş, buralarda dolanma’ dedi. Aradan bir hafta geçti dayımın evinden çıktım. O sırada maktulle yüz yüze gelecektik. Yine yüz yüze gelmeyelim diyerek boş bir eve girmeyi düşündüm, ama şüphe toplamamak için vazgeçtim. Geçerken bana ‘Hırsız köpek yine zile sen mi bastın’ dedi. Ben izah etmeye çalıştım. Maktulün elinde bıçak vardı. Ben görünce bir tuhaf oldum. Bağırmaya başlayınca korktum. Mahalleli toplanmasın diye yaklaşıp elinden bıçağı kaptım. Boğuşmaya başladık. Millet toplanınca da olan oldu. Panikle vurdum’’ dedi.

Ardından savunma yapan Zeki Ergin, ise sanığı daha önce evlendirmek istediğini belirterek olay gününden bahsetti. 12 Kasım 2012 günü sabah namazına gittiğini, eve geldiğinde ise sanığın zile bastığını ve kendisinden pens ve tornavida istediğinden söz etti. Kendisine anahtar verdiğini ve yatsı namazından gelirken sanığın kapı karşısında beklediğini ve endişelendiğini anlatan Ergin, ‘‘Polise gittim durumu anlattım. Hiç ilgilenmediler. Bir daha olursa bize telefon et dediler. Olay günü ben akşam namazına gidiyordum. Rahmetli de abdest alıyordu. O sırada tahminimce sanık bir yerde gizlenmiş beklemiş. Namaz çıkışı Neşe isminde biri yanıma geldi. ‘Hacı anneyi biri boğuyor’ dedi. Telefonumu kadına verdim komşularımı araması için. Cafer isimli komşumuz geldi. İçeri girdik. Eşim yerde kanlar içinde yatıyordu. Ben bunu evlendirmek istedim, hacı annesini nasıl kesti? Eşimi şehit etti. Cehennemde yanacak’’ şeklinde konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından tekrar söz alan sanık, evin içine girmediğini ve olayların bahçe kapısı dibinde olduğunu belirtti.

Bunun üzerine iddia makamı, sanığın, olay günü daha önce kendisi hakkında hırsızlık suçlamalarında bulunduğu, bu yönde dedikodu oluştuğunu düşündüğü maktulenin kapısına giderek görüşmek istediği esnada tahrik altında çıkan tartışma sonucu olayın yaşandığını belirterek, yapılan incelemeler sonucunda kullanılan bıçağın Zeki Ergin’e iadesini, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise sanık avukatının savunma süresi istemesi dolayısıyla süre verilmesine, dosyanın aydınlığa kavuşması nedeniyle bıçağın araştırılmasına yer olmadığına, sanığın hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı sebebiyle tutukluluk halinin devamına ve tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Bir sonraki duruşmada karar verileceğini belirten heyet, duruşmayı 27 Haziran 2013 tarihine erteledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler