YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekçi, Davasında Baba Halit Tekçi: Adalet Istiyorum

Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, Yüksekova İlçesi'ne bağlı Aşağı Ölçek Köyü'nde çoban Nezir Tekçi, iddiaya göre 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da görev

Tekçi, Davasında Baba Halit Tekçi: Adalet Istiyorum

Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, Yüksekova İlçesi'ne bağlı Aşağı Ölçek Köyü'nde çoban Nezir Tekçi, iddiaya göre 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da görev yapan Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 1997 yılında Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi'nin başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. O tarihte yüzbaşı olan emekli albay Ali Osman Akın ile o dönem teğmen olan yarbay Kemal Alkan hakkında Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca hisle adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Dava güvenlik nedeniyle Eskişehir'e alındı.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan 42 yaşındaki Yarbay Kemal Alkan katıldı, diğer tutuksuz sanık 55 yaşındaki Emekli Albay Ali Osman Akın ise duruşmaya katılmadı.
Nezir Tekçi ailesinin avukatlarından Hüseyin Boğatekin, sanıkların tutuklu yargılanmalarını istedi. Boğatekin mahkemeden vicdanlı karar vermeyi beklediklerini söyledi.
Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi de sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek "Benim oğlum katledildi. Benim oğlum sizin oğlunuzdur. Mahkemenizden adalet istiyorum. Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Sizden rica ediyorum yemininize sadık olun. Sanıkların emri ile oğlum öldürülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'ne güveniyorum" diye konuştu.
Sanıkların avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu söyleyerek beraatlarını istedi. 1'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti, heyette değişiklik olmasından dolayı bu celse karar veremediklerini belirterek duruşmayı 19 Haziran 2015 tarihine ertelediler.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler