YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Usulsüz Dinlemeyle Suçlanan Polisler Suçlamaları Kabul Etmedi

Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski müdürü Mustafa Arık ile Emniyet mensupları Erkan Soydan,

Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski müdürü Mustafa Arık ile Emniyet mensupları Erkan Soydan, Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Mustafa Karaboğa, Fatih Ün, Yakup Kenç, Murat Önemli, Rüştü Çetin Kasap, Hasan Keklik, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Nizamettin Beşkaya, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Karaman, Kubilay Ercan, Abdullah Varol, Servet Tek, Fatih Tepebaşı, Zeki Çelik, Erdoğan Baban ve Suat Kural hakkında 2009-2013 yılların arasında usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüphelinin tamamı, 3 Mart 2015 tarihinde sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.
Savcılık tarafından 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Savcılık 559 sayfalık iddianamesinde tutuksuz sanıklardan eski emniyet müdür yardımcısı Mustafa Aygün, eski şube müdürü Mustafa Arık ile komiser Erkan Soydan'ın tutuklanmasını istedi. Sanıklardan İstihbarat eski Şube Müdürü Mustafa Arık tutuklandı, diğer 2 sanık Mustafa Aygün ve Erkan Soydan ise halen yakalanamadı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından açılan davanın duruşmasına geçen hafta Salı günü başlandı. 559 sayfalık iddianamenin okunması 4 günde tamamlandı.
Geçen Cuma günü ara verilen duruşmaya bugün devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Arık ile tutuksuz sanıklardan Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Fatih Ün, Murat Önemli, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Kahraman, Kubilay Ercan, Zeki Çelik ve Erdoğan Balaban katıldı. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Sanıklardan Muhammet Çil de suçsuz olduğunu söyleyerek şöyle dedi:
"Gece gündüz ülke için çalışan bizler çok kötü ithamlarla suçlanıyoruz. Benimle aynı kararlara imza eden meslektaşlarımızın bazıları sanık sandalyesinde değiller. Dosyada dinlenmesi konusunda imza attıklarımın içinde isim değiştirme veya isim karartma yoktur. Adli dinlemeler delil olarak kullanılmasına rağmen istihbarı dinlemeler delil olarak kullanılmamaktadır. Ben polis kolejini Türkiye ikincisi ve İstanbul birincisi olarak bitirdim. Böyle bir suç ile itham edilmek beni üzmektedir. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum."
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmaya katılmayan sanıkların ve şikayetçilerin dinlenmesi için yargılamayı 30 Temmuz'a erteledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler