YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Tuna'dan Sarıcakaya Ve Mihalgazi İlçelerine Ziyaret

Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde incelemelerde bulundu.Vali Tuna, ilk olarak Sarıcakaya...

Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Tuna, ilk olarak Sarıcakaya Kaymakam Vekili Hasan Günaydın’ı makamında ziyaret etti. İlçe kamu kurum ve kuruluş amirleriyle bir araya gelen Vali Tuna’ya, Kaymakam Vekili Günaydın tarafından ilçe hakkında kısa bir brifing verildi.

Kaymakam Vekili Günaydın, il merkezine 47 kilometre uzaklıkta olan ilçenin, farklı coğrafi bölgelerin geçiş sahasında yer aldığını belirterek, “İlçemizde 8 köy ve bir belde bulunmaktadır. İlçe halkı yaz-kış sebze ziraatı ile uğraşmaktadır. 2012 Nüfus hareketliliğine göre ilçemizde nüfus 5 bin 544 kişidir” dedi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Sarıcakaya Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleriyle başkanlık makamında bir araya gelen Vali Tuna, yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Ali Kahya’dan bilgi aldı.

İlçe ziyaretlerine Mihalgazi Kaymakamı Tahir İğde’yi makamında ziyaret ederek devam eden Vali Tuna, Kaymakam İğde’den ilçe hakkında bir süre sohbet etti.

İlçenin 2 belde ve 4 köyden oluştuğunu ifade eden Kaymakam İğde, “Türkiye’nin en önemli akarsularında olan Sakarya Nehri kıyısına kurulan şirin ilçemizin temel geçim kaynağını meyve ve sebze üreticiliğinin oluşturmaktadır. İlçemizde yaklaşık 100 kişinin çalıştığı 71 adet ticari işyeri bulunmaktadır” dedi.

Daha sonra Vali Tuna, Belediye başkanı Mürteza Karabaş ve meclis üyeleriyle başkanlık binasında bir araya geldi. Belediye Başkanı Karabaş, ilçede yapılan çalışmalar hakkında Vali Tuna’ya bilgi verdi.

Vali Tuna, belediye ziyaretinin ardından ilçede bulunan sebze fide üretim tesisini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Mynet Youtube

Vali Tuna'dan Sarıcakaya Ve Mihalgazi İlçelerine Ziyaret

Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde incelemelerde bulundu.Vali Tuna, ilk olarak Sarıcakaya...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler