YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zihinsel Engelliler Ve Öğrencilerin Emekleri Aynı Sergide Buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde okuyan öğrenciler, Zihin Engellilere Resim-İş Öğretimi dersi...

Zihinsel Engelliler Ve Öğrencilerin Emekleri Aynı Sergide Buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde okuyan öğrenciler, Zihin Engellilere Resim-İş Öğretimi dersi kapsamında zihinsel engellilerle birlikte 'Engelsiz Düşler' adlı resim sergisini hazırladı. Öğrencilerin yardımıyla engelliler tarafından hazırlanan resimler katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Şenlikle ilgili açıklamada bulunan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve ESOGÜ Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, etkinliğin amacını Zihin Engellilere Resim-İş Öğretimi dersini alan öğretmen adayı öğrencilerin, bu derste öğrendikleri teorik bilgileri pratik olarak da uygulayıp deneyim kazanmaları olduğunu söyledi. Melekoğlu, "Öğrencilerimiz zaten ders süresince de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine giderek özel ihtiyaçlı öğrencilerle 3 kez uygulama yaptılar ve öğrencilerin çizdikleri resimleri yorumlama ve analiz etme deneyimi kazandılar. Bu etkinliğin diğer amaçları özel ihtiyaçlı öğrencilerle normal gelişim gösteren öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, okullarda ve toplumda özel eğitim ve engellilikle ilgili farkındalık oluşturmak, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla özel ihtiyaçlı öğrencilerimizle keyifli vakit geçirerek onlara farklı bir gün yaşatmaktır.” dedi.

Engelsiz Düşler Resim Şenliği’nin açılışında konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat ise ESOGÜ Özel Eğitim Bölümü’nün yeni kurulmasına rağmen hızla geliştiğini ve büyük bir boşluğu doldurarak, Eskişehir’e hizmet için önemli atılımlar yaptığını söyledi. Özel ihtiyaçlı çocuklarımıza özel bir destek verilmesi gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Bahaddin Acat, Özel Eğitim Bölümü’nün bu ihtiyacı karşılayacak nitelikli personeli yetiştirdiğini ifade etti. Etkinliğin Eskişehir’de özel eğitim hizmeti yürüten kurumlar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi açısından da faydalı olacağını belirten Prof. Dr. Bahaddin Acat, şenliğe katılan öğrencilerin resimleriyle bu önemli konudaki farkındalığı artırmasını diledi.

Eğitim Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin geçtiğimiz Nisan ayında Eskişehir’deki ortaokul 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Engellilerin toplumda yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri’ konulu resim yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri törenle verildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler