112 Acil Haberleri

'Soluğu acillerde alıyorlar' İftarda hızlı yemekle ilgili önemli uyarı

Ramazan ayının gelmesiyle hastanelerin acil servislerine iftarda yemeği fazla kaçıran kişilerin başvurularının artmaya başladığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, “Hastalar namazlarını yarı dolu mideyle kılmalıdır. İftarlarını ise uzun bir yemek periyotuyla yapmaları daha iyi olacaktır” dedi.

Yemek 2024-03-18 17:53:21

Survivor Ogeday yarışmayı bıraktı mı? Bir anda kayboldum... Acun Ilıcalı konseyde açıkladı

Survivor All Star'da ekrana gelen son bölümde oyun alanında yer almayan Ogeday Girişken'in neden olmadığı merak ediliyordu. Acun Ilıcalı, Mavi takım için acil durum konseyini topladı. Ogeday'ın yakın arkadaşları Yasin Obuz, Yiğit Poyraz ve Furkan Kızılay arkadaşlarıyla aralarında geçen diyalogları anlattı. Peki Ogeday, Survivor'ı bırakıyor mu? İşte detaylar...

Magazin 2024-03-18 07:01:55

Avcılar'daki devlet hastanesinde 'izole hasta' alarmı! Zehirlenmeler yaşanınca acil servis boşaltıldı, görevliler özel kıyafetler giydi

İstanbul'da Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi sırasında hastanedeki bazı kişilerde de zehirlenme belirtilerinin ortaya çıktı. Bunun üzerine 'acil servis' boşaltılarak hasta kabulü durduruldu. Hastanede temizlik çalışması başlatılırken, izole hastaların nakline kadar serviste hizmetlerin durdurulduğu öğrenildi. Sağlık görevlileri ise özel koruyucu kıyafetler giydi.

Haber 2024-03-16 23:37:24

Ameliyatı 9 saat süren Berna Laçin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi: Mucizeyi gerçekleştirdi...

Sunucu ve oyuncu Berna Laçin, geçtiğimiz günlerde korkutan bir haber vermişti. Acil hastaneye kaldırılan ve yürümesi yasaklanan ünlü isim, 9 saatlik bir ameliyat geçirdiğini açıkladı. Laçin, acil ameliyata alındıktan sonra yaptığı açıklamada, "Ameliyat sonrası tedavim devam ediyor ama çok şükür hayatımın bağlı olduğu büyük tehlikeyi atlattım" dedi.

Magazin 2024-03-16 10:17:12

Survivor Poyraz Dominikli ailenin evine gizlice girip hırsızlık yaptı! Görülmemiş olay ve cezası: Polis gelip alacaktı

Survivor All Star yarışmacılarından Yiğit Poyraz, Survivor tarihinde daha önce hiç verilmemiş bir ceza aldı. Survivor yarışmasının 56. bölümünde Acun Ilıcalı acil durum konseyini topladı ve yarışmacının cezası belli oldu. Poyraz, Dominikli bir vatandaşın evine girerek erzak çalıyor. İşte, Survivor Poyraz'ın cezası hakkında detaylar...

Magazin 12-03-24 08:17

Refah Ölmesin: Sen de harekete geç

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Gazze'deki masumların sığındığı Refah için acil yardım kampanyası başlattı.

Haber 11-03-24 17:46

Eski eşi tarafından Dünya Kadınlar Günü'nde öldürülmüştü! Doktor Feray Balkan'ın son görüntüleri ortaya çıktı

Adana'da Acil Tıp Uzmanı Dr. Feray Balkan (39), eski eşi Seçkin Ergü (39) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde öldürülmüştü. Doktor Feray Balkan'ın yaşamını yitirmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Dr. Feray Balkan'ın cenazesi ise gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haber 10-03-24 14:43

Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City, lig lideri Leicester City ile 2-2 berabere kaldı! Son 4 haftadır kazanamayan Hull City'de acil kodlu uyarı verildi...

İngiltere Championship ekiplerinden Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City her geçen gün play-off potasından uzaklaşıyor. Son 4 maçından galibiyet çıkaramayan İngiliz temsilcisinde keyifler bozuldu.

Spor 09-03-24 20:21

Eski astsubay eşi pusu kurdu! Çocuklarına son sözü bu oldu

Adana’da acil tıp uzmanı doktor Feray Balkan, eski eşi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Astsubay eş olay yerinden kaçmaya çalışırken tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Seçkin E., çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haber 09-03-24 18:23

Kadınlar Günü'nde korkunç olay! Doktor Feray Balkan eski kocası tarafından silahla vurularak öldürüldü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Adana'da korkunç bir kadın cinayeti yaşandı. Acil tıp uzmanı doktor Feray Balkan ziyaret için gittiği annesinin evinde, eski eşi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Balkan'ın Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir hastanede başhekim yardımcılığı yaptığı, olayın ardından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Ergü'nün ise astsubay olduğu öğrenildi.

Haber 08-03-24 21:12

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile Washington'da görüştü. Fidan, "Uluslararası toplum masum insanların çektiği acıları durduramadı. Gazze'deki insanlar acil insani yardıma ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle, Gazze'de ateşkesin temini ve kesintisiz insani yardımın sağlanması için birlikte ciddi şekilde çalışmamız gerekiyor" dedi.

Haber 08-03-24 20:03

AFAD’çı kadınlar görevlerinin başında

Mardin’in Artuklu ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Müdürlüğünde çalışan Jeoloji Mühendisi Sanem Yıldırım ve Yeter Keskin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de mesailerine devam ediyor.

Yurthaber 08-03-24 15:43

Van'ın kadın acil tıp teknikerleri hayat kurtarmak için zamanla yarışıyor

Van'da İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli kadın acil tıp teknikerleri, diğer ekip arkadaşlarıyla vakalara zamanında müdahale ederek hastaların yaşama tutunmalarını sağlamak için zamanla yarışıyor.

Yurthaber 08-03-24 10:59

Evde anne, yollarda usta ambulans şoförü! 'İlham kaynağım vinç operatörü olan annemdi'

Kocaeli’de kadın ambulans şoförleri ölüm ve kalım arasındaki ince çizgide adeta zamana karşı yarışıyor. Evde anne yollarda usta şoför olan kadınlar, yoğun trafikte önemli bir görev üstleniyor. 24 yıldır acil sağlık hizmetlerinde görev yaptığını söyleyen Ayla Arslan, "Sürücü olurken benim ilham kaynağım vinç operatörü olan annemdi. Taşıdığım sorumluluğun bilincindeyim ve yaptığım işi seviyorum" dedi.

Kadin 07-03-24 12:09

'Yürümem dahi yasaklandı' demişti! Berna Laçin hastane odasından paylaştı! 'Literatüre geçtim'

Ünlü oyuncu Berna Laçin geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir şekilde rahatsızlanmış ve apar topar hastaneye gitmişti. 'Yürümem dahi yasaklandı' diyen Laçin ciddi bir omurilik sorunu nedeniyle çok acil ameliyata alındı. Berna Laçin hastane odasından son durumunu açıkladı.

Magazin 07-03-24 10:07

Çanakkale Valisi Aktaş deprem sonrası AFAD ve 112 ekipleriyle bir araya geldi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.

Yurthaber 05-03-24 07:44

Kilis'te öğrenciler deprem tatbikatı yaptı

Kilis'te, Deprem Haftası dolayısıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Yurthaber 04-03-24 15:04

AFAD’tan Muğla’ya turuncu uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Muğla bölgesi 5 Mart Salı günü gök gürültülü ve sağanak yağışın etkisinde kalacak.

Yurthaber 04-03-24 14:19

Denizli'de hastane kafeteryasında silahlı saldırı! Ortalık savaş alanına döndü: 2'si ağır 7 yaralı

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Acil Servis girişindeki kafeteryaya 2 kişi tarafından silahla ateş açıldı. Kafeteryadaki camların kırıldığı saldırıda, bölgede büyük panik yaşandı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2'sir ağır 7 kişi yaralandı. Denizli Valiliği'nden de saldırıyla ilgili açıklama geldi.

Haber 01-03-24 17:35

Türkiye ve Avrupa'daki bazı sendikalardan Gazze için İstanbul'da ateşkes çağrısı

İstanbul'da bir araya gelen Birleşik Metal-İş Sendikası ile Avrupalı bazı sendika yöneticileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sona erdirilerek acil ateşkes ilan edilmesi çağrısını yaptı.

Yurthaber 01-03-24 13:41

Berna Laçin acil olarak ameliyata alınacağını açıkladı: 'Yürümem dahi yasaklandı'

Ünlü oyuncu Berna Laçin beklenmedik bir sağlık sorunuyla karşılaştı. İzmir, Bodrum ve Pamukkale'deki oyunlarının iptal edildiğini duyuran Berna Laçin, hastanede çekilen fotoğrafını paylaşarak, yürümesinin dahi yasaklandığını, ciddi bir omurilik sorunu nedeniyle çok acil ameliyata alınacağını açıkladı.

Magazin 29-02-24 22:23

Dang humması vakaları 2 kat arttı! Ülkede acil durum ilan edildi, 20 bölgeyi kapsıyor

Güney Amerika ülkesi Peru'da artan dang humması vakaları nedeniyle acil durum ilan edildi. Kararın başkent Lima'yı çevreleyen bölgeler dahil 20 bölgeyi kapsayacağı aktarıldı. Bu yılın ilk 7 haftasında kaydedilen dang humması vakalarının sayısının 2023'ün aynı dönemine göre 2 kat artış gösterdiği vurgulandı.

Haber 27-02-24 19:58

Çalışanlar dikkat! Yargıtay bunu yapanı affetmedi: 2 yıl 1 ay hapis cezası

Yargıtay, tüm çalışanları ilgilendiren emsal bir karara daha imza attı. İşe gitmemek için sahte rapor düzenleyena acil tıp teknisyeni hakkında 'resmi belgede sahtecilik'ten suç duyurusunda bulunuldu ve 2 ay 1 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay'a giden karar eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin sabit olduğu belirtilerek, onandı.

Haber 27-02-24 12:37

Erciyes'teki pistleri gece boyunca süren mesaiyle kayağa hazırlıyorlar

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes'te, yerli ve yabancı turistlerin kayak yaptığı toplam 112 kilometre uzunluğundaki pistleri, geceden sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan ekip hazırlıyor.

Yurthaber 27-02-24 11:51

Survivor Sema Aydemir diskalifiye edildi! Acun Ilıcalı'nın kararı sosyal medyayı atağa kaldırdı! 'Pınar da edilmeli'

Survivor All Star'da heyecan hiç bitmiyor. İkinci eleme adayının belirlendiği konsey sonrasında Seda Aydemir ile Pınar Saka arasında ipler gerildi ve ikili temaslı kavga etti. Acun Ilıcalı yaşanan olay sonrası hemen acil durum konseyini topladı ve Sema Aydemir'in diskalifiye olduğunu açıkladı. Ilıcalı'nın bu kararı sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Magazin 27-02-24 11:47

Survivor All Star'da ortalık karıştı! Sema'nın Pınar'a saldırma sebebi ortaya çıktı

Survivor All Star'da yarışmacılarının performansları kadar kavgaları da programa damga vuruyor. Her gün neredeyse bir kavganın yaşandığı Survivor All Star'da bu kez Sema ve Pınar arasında tartışma çıktı. İkili birbirine vurdu. Acun Ilıcalı kavga sonrası hemen acil durum konseyini topladı. Ilıcalı yarışmacıları dinlerken Sema'nın Pınar'a saldırmasının nedeni ortaya çıktı. İşte kavganın detayları...

Magazin 26-02-24 23:29

Şarkıcı Doğuş rahatsızlanınca hastaneye gitti! Acil ameliyat kararı

"Biraz ara vermiştim ama sahalara geri döndüm" diyerek sevenlerini heyecanlandıran şarkıcı Doğuş'tan üzücü haber geldi. Basit bir rahatsızlık için hastaneye giden Doğuş apar topar ameliyata alınacağını öğrendi.

Magazin 26-02-24 09:57

Stajyer doktor istifaları nedeniyle acil durum ilan edildi! Görev yerlerini terk ettiler

Güney Kore'de hükümet, tıp fakültesi öğrencilerinin sayısının artırılması girişimini protesto etmek amacıyla yaklaşık 9 bin stajyer doktorun istifasını sunması üzerine "acil durum" ilan etti.

Haber 24-02-24 08:37

Acun Ilıcalı Dominik'te acil durum konseyini topladı! Survivor'ın yeni yarışmacısını böyle duyurdu

Survivor All Star 2024 heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Her bölümü büyük yankı uyandıran fenomen yarışma programında kaos hiç bitmiyor. Son olarak efsane futbolcu Ronaldinho'nun katıldığı Survivor'a yeni bir isim daha dahil oldu. Bu ismi Acun Ilıcalı acil durum konseyini toplayarak açıkladı.

Magazin 23-02-24 07:25

Eşinin kendisini öldüreceğini ihbar eden kadın kayboldu! Sakarya Nehri'nde aranıyor

Sakarya'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne eşinin kendisini darp ettiğini ve öldüreceğini ihbar ettikten sonra ortadan kaybolan 53 yaşındaki kadın, 9 gündür her yerde aranıyor. Kayıp kadının telefon sinyalini takip eden ekipler, Sakarya Nehri'nde havadan, karadan, su altı ve üstünde arama çalışmaları yaptı.

Haber 22-02-24 18:14

Türkiye'nin narenciye ihracatı 1 milyar doları aştı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye'nin geçen yıl narenciye ürünlerinde 1 milyar 112 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

Finans 22-02-24 10:42

ABD, Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etti

ABD, bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

Haber 20-02-24 19:55

Hastanede sirenler eğitim ve tatbikat için çaldı

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi personeli, yangın söndürme eğitim ve tatbikatında acil durumlara müdahale etmeyi öğrendi.

Yurthaber 20-02-24 13:59

Erzincan'daki felaket sonrası korkunç ihtimal! Acil önlem alınmalı diyerek uyardı: Zehir besin zincirimize karışabilir

Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili korkutan senaryo için bir uyarı geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Zehir besin zincirimize karışabilir" diyerek gıda krizi çıkabileceğini söyledi. Siyanürün, toprağa karıştıktan sonra yer altı sularına, oradan da deniz, nehir ve göllere ulaşıp, içme suyunu etkileyebileceğini belirten Adem, acil önlemler alınması gerektiğini savundu.

Haber 19-02-24 13:10

Grip semptomlarıyla gösteriyor: Kapalı ortamlarda içilmemesi gerekiyor!

Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan, kapalı ortamlarda maruz kalınan nargile dumanının karbonmonoksit zehirlenmesine neden olduğunu ifade etti. Buna bağlı olarak havaların soğumasıyla birlikte karbonmonoksit zehirlenme vakalarının arttığını söyledi.

Haber 18-02-24 11:27

İliç'teki altın madenindeki toprak kaymasının büyüklüğünü uydu görüntüleri gözler önüne serdi! '20 milyon 160 bin metreküplük kütle...'

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni faciasıyla ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan ön rapor ortaya çıktı. Toprak kaymasıyla ilgili hazırlanan ön inceleme raporunda, yaklaşık 112 metrelik yığın yüksekliğine sahip alanda 20 milyon 160 bin metreküplük bir kütlenin kaydığının değerlendirildiği belirtildi. Faciadan önceki ve sonraki uydu görüntüleri ise yaşanan toprak kaymasının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Haber 17-02-24 23:06

Doktorları bile şaşkına çeviren vaka! Cinsel organında patlama yaşadı... 'Daha önce dafalarca yaptım' diyerek kendisini savundu

Avustralya'da cinsel organında dayanılmaz bir acı hissederek acil servise başvurmak zorunda kalan ismi açıklanmayan bir hasta gündem oldu. Doktorların raporuna göre hasta penisine bir dizi düğme pil yerleştirdikten sonra cinsel organında pillerin patlaması nedeniyle zor durumda kaldı. Hasta kendisini daha öncesinde defalarca benzer işlemi yaptığını söyleyerek savundu.

Trend 17-02-24 08:43

Lavabo açıcıdan daha etkili! Tıkanmış lavaboyu şıp diye açan en doğal yöntem

Tıkanmış lavabolar, evde karşılaşabileceğimiz can sıkıcı sorunlardan biridir ve genellikle hemen çözüm bulunması gereken acil durumlar olabilir. Lavabo açıcı kullanmak yaygın bir yöntem olsa da, kimyasal bir ürün olduğu için kullanılmak istenmeyebiliyor. Lavabo açıcıdan daha etkili ve hatta daha çevre dostu birçok yöntem mevcut. Bu yöntemler, lavaboyu şıp diye açan ve tıkanıklığı gideren pratik bir çözüm sunar.

Kadin 17-02-24 07:20

Adana'da acil serviste doktorun darbedilmesi güvenlik kamerasında

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, hastanenin acil servisinde görevli doktorun darbedilmesi güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Yurthaber 16-02-24 14:30

Milas’ta trafik kazası: 2 yaralı

Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen trafik kazasında orman işletmeye ait acil müdahale aracı ile kargo aracının çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 orman işletme personeli hafif şekilde yaralandı.

Yurthaber 16-02-24 11:47

Erzincan'daki maden ocağı sahasında Acil Müdahale Ünitesi kuruldu

Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması meydana gelen maden ocağı sahasında Acil Müdahale Ünitesi kuruldu.

Yurthaber 16-02-24 11:30

Samsun'da daha önce birlikte yaşadığı kadının evine kapıyı kırarak giren zanlı tutuklandı

Samsun'un Atakum ilçesinde, daha önce birlikte yaşadığı kadının evine balkon kapısını kırarak giren şüpheli, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'nden (KADES) yapılan ihbar sayesinde yakalandı.

Yurthaber 16-02-24 11:26

Kütahya'da ormanda kar ve sis nedeniyle mahsur kalan 3 kesim işçisi kurtarıldı

Kütahya'da kar ve sis nedeniyle yollarını kaybedip ormanda mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren 3 kesim işçisi, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 16-02-24 07:55

SON DAKİKA! Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde hissetti

Son dakika haberi: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Malatya'nın Akçadağ ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 8,09 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Haber 16-02-24 07:07

Valilik akciğer kanseri vatandaşı otele yerleştirmişti 'Ambulans çağırıyordum, rahatsız oldular herhalde, kapının önüne attılar' Valilik harekete geçti

Eskişehir’de valilik tarafından yerleştirildiği otelden kişisel bakımının yapılamadığı gerekçesiyle çıkartıldığı için hastanelerin acil servislerinde sabahlayan akciğer kanseri vatandaş, yetkililerden yardım istedi. Valilik bu konuyla ilgili harekete geçti ve açıklama geldi.

Haber 15-02-24 12:29

Valiliğin yerleştirdiği otelden çıkartılan akciğer kanseri vatandaş evsiz kaldı

Eskişehir’de valilik tarafından yerleştirildiği otelden kişisel bakımının yapılamadığı gerekçesi ile çıkartıldığı için hastanelerin acil servislerinde sabahlayan akciğer kanseri vatandaş, yetkililerden yardım istedi.

Yurthaber 15-02-24 10:39

Sosyal medya kahroldu! Atakan'ın oğlu babasını ekranda görünce ağladı: Üzülüyorum kaybetmesine...

Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde yaptığı acil durum konseyinde Survivor'a dahil olacak üç ismi açıklamıştı. İsimler arasında 2024 Survivor şampiyonu Avatar Atakan da yer aldı. Yarışmacının oğlu Aslan babasını ekranda görünce ağladığı görüntüler izleyenleri duygulandırdı.

Magazin 13-02-24 10:29

Günlük 2 bin liraya çalışmak isteyen yok! Sektör durma noktasına geldi: İlan veriyoruz, bir kişi bile aramıyor

Kalifiye eleman sorunu inşaat sektörünü vurdu, İzmir de nasibini aldı. Artık vasıfsız elemanlar da karaborsaya düştü. İnşaat ustalarının birçoğu ya deprem bölgesinde ya da yurt dışındaki projelerde çalışıyor. Hal böyle olunca 2 bin lira yevmiyeyle çalışacak usta bile bulunamıyor. Sektör temsilcileri "acil çözüm" istedi, bir de çözüm önerisi geldi.

Finans 13-02-24 08:28

Yolcu uçağında korkunç ölüm! Ağzından ve burnundan litrelerce kan geldi

Almanya hava yolu şirketi Lufthansa'nın Bangkok-Münih seferini yapan yolcu uçağında korkunç bir olay yaşandı. Uçakta bulunan ve ağzından ve burnundan "litrelerce kan" geldiği belirtilen bir Alman vatandaşı uçakta yaşamını yitirdi. Olayın ardından uçak Bangkok'a acil iniş yaptı.

Haber 11-02-24 20:17