Acemi Kasaplar Haberleri

5 ayda yüzde 200 zamlandı! Siparişleri bile göndermiyorlar: ‘20 koli yerine 5 koli geldi’

Kırmızı et fiyatlarının zamlanmasının ardından tüketiciye bir kötü haber de tavuk fiyatlarından geldi. Tavuk etine talep artınca hafta sonlarında özellikle İstanbul’da kanat bulmak zorlaştı. Tavuk fiyatlarına ise son 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal “Bayram nedeniyle tavuk siparişi verdik, 20 koli yerine 5 koli geldi. 100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler” dedi.

Finans 2024-04-24 13:44:43

Esenyurt’ta silahlı soygun girişiminde bulunan acemi hırsız yakalandı

Esenyurt’ta silahla bir kuyumcuyu soymaya çalışan ve işyeri sahibinin alarma basmaya çalıştığı sırada korkarak kaçan acemi hırsız, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Yurthaber 2024-04-02 12:19:35

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a 'köfteci dükkanı' yanıtı: Hayatı bilmediği için büyük hayat dersini veriyoruz ona

Murat Kurum, Büyükada ziyaretinde yaptığı konuşmada "Sen nasıl yöneteceksin Adalar'ı, sen git köfte dükkanını yönet. Onu becerirsin." demişti. Ekrem İmamoğlu, Kurum'un bu sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, "Buraya gelirken bu acemi, dersine çalışmayan aday demiş ki, hoşuma gitti; ‘Sen git köfteci dükkanı işlet’ demiş. Keşke o da benim yaşımda 21 yaşında köfteci dükkanı çalıştırsaydı." dedi.

Haber 2024-03-21 21:29:44

İsyan ettiren reklam: 5 kilo sucuk 750 lira! 'Bu fiyata işkembe bile yok'

İnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamı isyan ettirdi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, reklama tepki gösterdi. Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi. İşte detaylar...

Haber 2024-03-10 11:25:14

Silahlı soygun girişimi kamerada! Kuyumcu o hareketi yapınca arkasına bile bakmadan kaçtı

Esenyurt'ta kuyumcuyu soymaya çalışan silahlı şüpheli, tezgahın arkasında alarm butonuna basmaya çalışan kuyumcunun silah çektiğini sanarak kaçtı. Polis ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Acemi soyguncunun o anları, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. İşte o görüntüler...

Haber 08-03-24 12:30

Kuyumcu soymak isteyen acemi hırsız silahı görünce böyle kaçtı

Esenyurt’ta bir kuyumcuya giren acemi hırsız, silah doğrultup tüm altınları istedi.

Yurthaber 08-03-24 08:58

Bakan Şimşek'e İtibarlısın, iyi ekonomistsin diye seslendi! İmamoğlu: Yapmayın Sayın Şimşek, itibarınızı ezdirmeyin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gündem yaratacak bir çağrı geldi. Şimşek'e "Sen itibarlı bir insansın, iyi bir ekonomistsin, değerlisiniz" diye seslenen İmamoğlu, rakibi Murat Kurum'a Şimşek'in destek çıkmasını eleştirdi ve "Yapma Sayın Şimşek, itibarını bir acemi adaya ezdirme, rasyonel tutum bunu gerektirir" dedi.

Haber 05-03-24 11:39

Kırmızı et fiyatları cep yakıyor! 15 günde iki zam geldi, Rekabet Kurulu harekete geçti

Kırmızı et fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Artış hız kesmezken kırmızı ete 15 günde iki zam geldi. Kasaplar arasında fiyatlar değişse de 500 TL'nin altında kıyma bulmak zorlaştı. Rekabet Kurulu da ramazan ayı öncesi kırmızı et sektörüne yönelik şikayetlerde artış görüldüğünü belirterek harekete geçti.

Finans 29-02-24 12:39

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a 'davetiye' göndermesi! Acemi adaya yollayacağım diyerek gelen maili gösterdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İle AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum arasındaki 'davetiye' polemiği devam ediyor. Kurum'un "Ulaştırma Bakanı'na sordum, İmamoğlu açılışa davet edilmedi' açıklamasına yanıt veren İmamoğlu, Silivri'deki mitingde kendisine Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan tarafından gönderilen davet mailini yayımladı. İmamoğlu, "Bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem!" diye konuştu.

Haber 25-02-24 13:29

Hakaret dolu mesajları paylaştı, İbrahim Haskoloğlu'nu suçladı! Altan Sancar'ın iddiası sosyal medyada gündem oldu: 'Yoksa sana Doğu Eşrefoğlu mu demeliyim?'

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'na ait olduğunu iddia ettiği mesajları yayımlayan gazeteci Altan Sancar'ın paylaşımı gündem oldu. Sancar, ekran görüntülerini paylaşırken, söz konusu mesajlarda Haskoloğlu'nun kendisine hakaret ettiğini savundu. Haskoloğlu'nun yine başka bir isimle yan hesabı olduğunu da iddia eden Sancar, "Ama o kadar acemi ki yan hesabından bana mesaj atarak tepki gösterdi" ifadelerini kullandı.

Haber 29-01-24 10:34

'Eskiden yüzüne bakılmazdı, şimdi etten pahalı' Faydaları fark edilince fiyatı eti bile solladı! Gören geri dönüyor 'Daha da artacak'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.

Finans 06-01-24 10:11

Marketteki kasap reyonunu denetlediği dava açılmıştı: Beraat etti! 'Hazır kıyma' uyarısı 'Hiçbir şekilde izni yok'

Adana'da bir marketin kasap reyonunu denetlediği için hakkında 'kamu görevini usulsüz üstlenme' suçundan dava açılan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, beraat etti. Hazır kıyma ile ilgili uyarıda bulunan ve hileye çok açık bir ürün olduğunu dile getiren Yağmur, "Reyonlarda satılan hazır kıymanın hiçbir şekilde izni yok ve 5179 sayılı kanuna göre suç. Renk verici boyalardan tavuk taşlığına, işkembeden çeşitli sakatatlara kadar pek çok ürün bu kıymalara karıştırılabiliyor" dedi.

Haber 01-01-24 12:44

Sevgililerden film gibi kapkaç oyunu kamerada! Her şeyi ayarladılar ama tek bir hata tüm planı bozdu

Kağıthane’de Bahar T. (29), iş yaptığı ortağı Müge K.'nın (40) yarım milyon lirasını çalmak için akılalmaz bir plan yaptı. Sevgilisi Ferhat A.‘yı (32) kapkaççı kılığına sokan Bahar T., bankadan çektiği parayı sevgilisine çaldırttı. Olaydan sonra emniyete giderek kapkaça uğradığını söyleyen Bahar T.'nin oyununu polis bozdu. Kapkaçtan hemen önce sevgilisi Ferhat A. ile aynı anda telefon görüşmesini sonlandıran Bahar T.'yi, acemi oyunculuğu ele verdi. İşte film gibi olayın detayları...

Haber 12-11-23 10:45

Merve Boluğur Halloween partisine katıldı! Tarzıyla dikkat çekti

Acemi Cadı, Küçük Sırlar, Kuzey Güney gibi iddialı yapımlarda rol alan Merve Boluğur uzun süredir bir televizyon projesinde yer almıyor. Özel hayatıyla ve sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Boluğur Halloween partisindeki tarzıyla tüm dikkatleri üzerine topladı.

Magazin 29-10-23 08:59

Çanakkale'de eğitimlerini tamamlayan 1387 acemi er yemin etti

Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan 1387 acemi er için yemin töreni yapıldı.

Yurthaber 27-10-23 15:00

Arabasının arka camına astı! Sürücünün o yazısı görenleri hem şaşırttı hem gülümsetti

Eskişehir’de acemi sürücünün otomobilinin arka camına astığı “Çok çok acemi ve paniğim özür dilerim!” ifadelerini içeren yazı gülümsetti.

Haber 20-09-23 10:21

Merve Boluğur evleniyor mu? Yüzüğünü gösterdi, sosyal medya karıştı!

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran "Acemi Cadı" dizisi ile şöhreti yakalayan Merve Boluğur, uzun süredir ekranlarda yer almıyor. Özel hayatı ve sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündem olan Merve Boluğur bu defa tektaş yüzüğüyle olay oldu. Yüzüğünü gösteren ünlü oyuncu bu paylaşımıyla kafaları karıştırdı.

Magazin 05-09-23 16:03

Acemi Cadı'nın Rüya'sı İrem Erkaya'nın son hali ağızları açık bıraktı! Görenler tanıyamadı

Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden biri olan Acemi Cadı'da birbirinden ünlü isimler yer alıyordu. Dizide Rüya karakterini canlandıran İrem Erkaya'nın son hali gündem oldu. İrem Erkaya'yı görenler tanıyamadı.

Magazin 28-08-23 21:19

Acemi hırsızlar iş başında... Marketi soydu, kaçarken tüfekle kendini vurdu! Soygun anları kamerada

İzmir’in Bornova ilçesinde ilginç bir soygun olayı yaşandı. Bir zincir marketin şubesini soyan 2 şüpheliden 1’i, kaçarken elindeki tüfekle kendini vurdu. Yaralı soyguncu ve suç ortağı, polisin takibiyle yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden yaralı olan hastaneye kaldırılırken, soygun anları ise marketin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İşte detaylar...

Haber 27-08-23 12:59

Merve Boluğur'un son halini görenler şoke oldu! Esra Dermancıoğlu'na benzetildi

Yayınlandığı dönemde fırtınalar estiren "Acemi Cadı" dizisi ile şöhreti yaklayan Merve Boluğur, uzun süredir ekranlarda görünmüyor. Özel hayatı ve sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündem olan Merve Boluğur bu defa son haliyle gündem oldu. Aldığı kilolar ve kısa saçlarıyla Esra Dermancıoğlu'na benzetilen ünlü ismi görenler tanımakta güçlük çekti.

Magazin 10-07-23 14:23

Acil servisler doldu taştı! Bayramda acemi kasapların bilançosu: 4 bin 877 yaralı

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesimi sırasında hayvanın darbeleri ya da kesici aletlerle yaralanan vatandaşlar, hastaneleri doldurdu. İstanbul hariç, yurt genelinde 4 bin 877 kişi hastanelere başvurdu.

Haber 28-06-23 17:26

Birçok ilden görüntüler geldi... Acemi kasaplar hastanelik oldu! Soluğu acilde aldılar

Her sene olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da birçok acemi kasap kurbanlık hayvan keserken kendini yaraladı. Bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken acemilikleri nedeniyle kendilerini yaralayan vatandaşlar, hastanenin yolunu tuttu. Kayseri, Kırklareli ve Samsun'dan kesim sırasında yaralandığı için soluğu acilde alan vatandaşların görüntüleri geldi.

Haber 28-06-23 10:18

Kasaplara yönelik denetimler artırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, başta kasaplar olmak üzere et ve et ürünleri iş yerlerine yönelik denetimleri artırdı.

Yurthaber 21-06-23 09:45

KURBAN FİYATLARI 2023 LİSTESİ BÜYÜKBAŞ-KÜÇÜKBAŞ: Kurban vekalet ücreti ve dana, tosun, kuzu, koyun kurban fiyatları ne kadar, kaç TL?

Kurban fiyatları listesi günün en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Dana, tosun, kuzu, koyun küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları ile ilgili açıklama geçtiğimiz günlerde Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı tarafından yapıldı. Birçok kişi internette "2023 kurban fiyatları ne kadar? Koyun, dana, koç, tosun, küçükbaş ve büyükbaş bu yıl kaça satılıyor?" sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 güncel kurban fiyatları...

Finans 20-06-23 13:33

Acemi Cadı'nın Ceren'i Dicle Alkan'ın son hali ağızları açık bıraktı! Görenler tanıyamıyor

Bir dönemin büyük bir ilgiyle izlenen gençlik dizisi Acemi Cadı yayınlandığı dönemde fırtınalar estirmişti. Merve Boluğur, Kaan Yılmaz, Billur Yazgan ve Kubilay Güleçoğlu gibi isimlerin yer aldığı dizideki oyuncuların son halleri merak ediliyor. Bu isimlerden biri de dizide Ceren karakterine hayat veren Dicle Alkan oldu. Alkan'ın yıllar içindeki değişimi herkesi şaşırttı.

Magazin 13-06-23 09:05

Kurbanlık fiyatları cep yakıyor! İşte büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Yardımcı, küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağını söyledi. İşte detaylar...

Finans 04-06-23 11:55

Et ve Süt Kurumu’ndan yeni hamle! Kırmızı et fiyatları böyle ucuzlayacak! Kasaplarda kıymanın ve kuşbaşının kilosu ne kadar olacak?

Kırmızı etteki artışları önlemeyi planlayan Et ve Süt Kurumu, İstanbul ve Ankara'daki marketlerle yaptığı anlaşmanın ardından Kasaplar Federasyonuyla da imzayı attı. Kurum kasaplara da et tedarik edecek. ESK ve Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, federasyon üyesi kasaplara uygun fiyattan kırmızı et sağlanacak. Peki kasaplarda Et ve Süt Kurumu’nun ucuz eti kaça satılacak? İşte detaylar…

Finans 03-05-23 07:46

Merve Boluğur’dan dikkat çeken açıklama! “Manukyan'ın hayatını oynamak isterim”

Acemi Cadı, Küçük Sırlar, Kuzey Güney gibi iddialı yapımlarda rol alan Merve Boluğur uzun süredir bir televizyon projesinde yer almıyor. Özel hayatıyla ve sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Boluğur “Manukyan'ın hayatını oynamak isterim” sözleriyle gündem oldu.

Magazin 01-05-23 11:26

Acemi şoförlerin korkulu rüyası! Mahalle sakinleri dikkat edip, ona göre araba alıyor

Tokat'ın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan Kabe-i Mescid Mahallesi'nde dar sokaklar acemi şoförlerin korkulu rüyası oluyor. Mahallenin sokakları araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar ise otomobil alırken dar sokaklara uygun olmasına dikkat edip, dar sokaklara göre otomobil alıyor. Bu konuya değinen Hamdi Günerçoban, "Burada yaşayan insanlar daha küçük arabalar tercih ediyorlar, çünkü normal bir sedan araba bu sokaklara pek sığmıyor" dedi.

Haber 30-04-23 17:12

Etiketler ilçeden ilçeye fark edecek! Son zamların nedenini açıklayıp Vatandaş yakında ucuz et yiyecek dedi: 'Kira fiyatları' detayı dikkat çekti

Son günlerde vatandaşın gündeminden düşmeyen et fiyatlarındaki yükselişin alınan önlemler sonrası önümüzdeki günlerde düşmesi bekleniyor. Açıklama Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur'dan geldi. Fiyatlardaki yükselişin nedenine ilişkin bir açıklama getiren Yağmur, "Vatandaşlar yakında ucuz et yemeye başlayacak" derken fiyatların ilçe ilçe fark edeceğini belirtip kira fiyatlarına dikkat çekti.

Finans 30-04-23 10:30

Mangal sezonu başladı zam göründü! Beyaz ete zam geliyor: Tavuk, kanat, but fiyatları artacak... 200 TL'ye dayanabilir

Havaların ısınmasıyla mangal sezonu da başlamış oldu. Ramazan bayramı öncesi kırmızı et fiyatlarında yaşanan artış sonrası vatandaşların beyaz ete yöneldiği belirtilirken yani bir zam haberi geldi. İddiaya göre yeni haftada beyaz et fiyatlarına yüzde 20 zam gelmesi bekleniyor. Kasaplar, yapılacak bir zam ile tavuk eti çeşitlerinin 200 TL'ye dayanabileceğini söylüyor.

Finans 30-04-23 09:25

TÜRK-İŞ duyurdu: Açlık sınırı 10 bin lirayı aştı! Sadece kırmızı ete bir ayda 50 TL zam...

TÜRK-İŞ'in nisan ayı verilerine göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı 10 bin TL'yi aşarken kira, fatura, eğitim, giyim, ulaşım gibi tüm giderlerini kapsayan yoksulluk sınırı ise 33 bin TL'ye yükseldi. Son aylarda gelen fiyat artışları ile dikkat çeken kırmızı ette ise bir aydaki zam oranının 50 lira olduğu belirtildi. TESK Genel Başkanı Palandöken ise kasaplar için ESK'den ucuz et talebinde bulundu.

Finans 29-04-23 10:22

Taliban'dan et yasağı! Pazar günleri ne satılabilecek ne tüketilebilecek! Gerekçesi ise...

Taliban'dan çok konuşulacak yeni bir karar geldi. Bu seferki kararsa et yasağını içeriyor. Afganistan'ın Kandahar vilayetinde Taliban yönetimi, geçen yıl nisanda yasakladığı haşhaş ekimine alternatif olması amacıyla sebze-meyve üretimi ve tüketimini teşvik için pazar günleri et satışına ve tüketimine yasak getirdi. Karara göre, pazar günleri kasaplar et satmayacak, restoranlarda da etli yemekler yerine sebzeli yemekler olacak. Karara uymayanları farklı cezalar beklerken çoğu satıcı buna uyuyor.

Haber 12-04-23 15:03

Altını getir, bonfileyi götür! Kilosu 600 lirayı aştı: ‘Dolardan altından fazla kâr ederdik…’

Aylardır zam üstüne zam gelen et fiyatları altın ile yarışır hale geldi. Gramı 1.200 TL olan altın ile 600 liralık bonfile etten sadece 2 kilo alınabiliyor. Tazgahlarda bile görmenin zorlaştığı bonfile için kasaplar dikkat çeken bir hesaplama yaptı. “Eğer 6 ay önce antrikot alıp dolaba atsaydık” diyen kasap esnafı, “Dondurucudan bugün çıkarsaydık dolardan ve altından daha fazla kâr edermişiz” ifadelerini kullandı.

Finans 29-03-23 12:23

Ramazan ayında et fiyatlarına zam gelecek mi? Açıklama geldi…

Artan gıda fiyatları vatandaşın tepkisini çekmeye devam ederken kırmızı etin fiyatı ile ilgili Ramazan ayı öncesinde merak edilen ‘yeni zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt geldi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı yaptığı açıklamada "Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer" ifadelerini kullandı.

Finans 18-03-23 12:47

Emre Belözoğlu'na Beşiktaş maçı sonunda sert sözler! 'Acemi bir hocasın!'

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası, Başakşehir - Beşiktaş karşılaşmasına sahne oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan müsabaka, siyah - beyazlıların 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Turuncu - lacivertli ekibin teknik direktörü Emre Belözoğlu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalarda, "Teknik adamlara fazla rol biçiyoruz ama bu işin %80'i oyunculardır." ifadelerini kullanmıştı. Genç çalıştırıcıya spor yorumcusu Reha Kapsal'dan sert bir yorum geldi.

Spor 13-03-23 07:56

Kuyruğun sonu görünmüyor! 'Sadece yüzde 20'si alabiliyor' 2 ayda yüzde 50 artış... 'Her hafta zam geliyor'

Et fiyatlarında yılbaşından bugüne yüzde 50 oranında artış olması dikkat çekti. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Bir yılda olması gereken artış, 2 ayda oldu" derken kasaplar yüksek fiyatların müşteri kayıplarına sebep olduğunu belirtti. Öte yandan ucuza satış yapan Et ve Süt Kurumu önlerinde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Yalçındağ her hafta alışlara zam geldiğini ifade ederken kasaplar Et ve Süt Kurumu'nun çözüm olmadığını kuyruktakilerin yüzde 20'sinin alabildiğini söyledi.

Finans 06-03-23 13:27

Acemi Cadı'nın Rüya'sı İrem Erkaya değişimiyle herkesi şaşırttı! Bakan bir daha baktı

Acemi Cadı dizisinde Merve Boluğur'un en yakın arkadaşı Rüya karakterini canlandıran İrem Erkaya'nın yılar içindeki değişimi şaşırttı. Son hali ile kendine hayran bırakan ünlü ismi görenler tanımakta güçlük çekti.

Magazin 04-03-23 09:02

Dükkanları yanan Kızılcahamamlı esnaf işyerlerine kavuşmaya başladı

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısında yaşanan yangın sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan işyerleri açılmaya başladı.

Yurthaber 27-02-23 11:04

40 TL birden zam geldi! Deprem de dinlemediler… ‘Kırmızı etin kilosu Ramazan’da 300 TL olur’

Samsun’da et fiyatlarına son 15 gün içerisinde gelen 40 liralık zam, kasapları bile şaşırttı. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Ramazan ayına 1,5 ay gibi bir süre kala et fiyatlarının kilosunun 300 TL’ye yükselebileceğini iddia etti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise Ramazan sonuna kadar kırmızı et fiyatlarına zam yapılmayacağını duyurmuştu.

Finans 09-02-23 15:32

Kırmızı et için dikkat çeken karar: Ramazan bitene kadar zam yok!

Ramazan ayına iki ay kala kırmızı et fiyatlarına ilişkin Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Fiyatlar konusunda spekülatif açıklamalar olduğu ifade edilirken zam konusuna da açıklık getirildi. Buna göre Ramazan ayı sonuna kadar kırmızı et fiyatlarına zam yapılmasının planlanmadığı ifade edildi.

Finans 01-02-23 14:05

Stokları bitme noktasına gelen şırdan fiyatları yüzde 75 zamlandı! “Şırdan kıtlığı bekliyoruz”

Adana'ya özgü sevilen lezzetlerinden biri olan şırdanın stokları bitme noktasına geldi. Stokların tükemesinin ardından geçen yıl 20 lira civarında olan şırdan fiyatı, yüzde 75 artarak 35 liraya çıktı. Günlük başka kentlerden 7 bin 500 şırdan gelse de talep karşılanamazken, Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, "Eğer stoklarda sıkıntılar yaşanmaya devam ederse fiyatı 50 liranın üzerinde olması bekleniyor" dedi.

Trend 14-01-23 10:05

Karabük'te 1980 bedelli asker yemin etti

Karabük'te acemi eğitimlerini tamamlayan dördüncü dönem bedelli askerler törenle yemin etti.

Yurthaber 04-01-23 13:33

Acemi zıt anlamlısı nedir? Acemi kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dil bilgisinde sözcükte anlam konusunun temel anlatımlarından biri zıt anlamlı kelimelerdir. Türkçede tüm kelimelerin zıt yani karşıt manaya gelen kelimesi yoktur. Eş anlamlılıktan daha farklı sınırlara sahip olan zıt anlamlılık durumu her kelimede bulunmaz. Karşıt anlamlı olarak da adlandırılan zıt anlamlı kelimeler temel olarak anlam bakımından birbirleriyle çelişmesi ve aynı görevde kullanmak gerekir. Bu nedenle her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Peki, acemi kelimesinin karşıt anlamı var mı?

Egitim 23-12-22 16:29

Çuvallara doldurulmuş halde bulundular, büyük panik yarattı! Yılbaşı öncesinde 'eşek eti' skandalı: Vatandaşlarımız almasın

Yılbaşı öncesinde vatandaşları bir kez daha diken üstünde bıraktılar. Adana'nın Yüreğir ilçesinde çuvallara doldurulmuş şekilde çok sayıda eşek başı ve kemikleri bulundu. Bağırsakların da bulunduğu bölgeden gelen ağır koku nedeniyle vatandaş isyan etti. Skandalın ardından akıllara aynı soru gelirken Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur et alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 23-12-22 16:03

Hem profesyonel hem acemi kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek 2022 yılının en iyi matkap markaları

Evde bozulan, tamirat ve tadilat gerektiren eşyaları onarmak için kaliteli bir matkaba ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Öyleyse 2022 yılının ön plana çıkan matkaplarını incelediğimiz bu yazımızın fazlasıyla ilginizi çekeceğini düşünüyoruz. Tıpkı bir usta gibi, evde yapılması gereken işleri tek başınıza halletmenizi sağlayacak, birbirinden kaliteli matkapları yakından incelemek ister misiniz?

Haber 23-12-22 14:03

Aracına astığı not görenleri hem gülümsetti hem de şaşırttı! Biraz hoşgörü, usta olacağım

Eskişehir’de bir vatandaşın arabasının arkasına yazdığı yazı, seyir halinde ilerleyen sürücülerin şaşkınlığına neden oldu. Sürücü, aracının arkasına "Acemi sürücüyüm, biraz hoşgörü. Usta olacağım" şeklinde yazı asarak trafikteki diğer sürücüleri uyardı. İçerisinde yolcuların olduğu görülen seyir halindeki araçta yazan not diğer sürücülerin de dikkatini çekmeyi başardı.

Haber 11-12-22 12:00

Çocuklar Duymasın'ın Amerikalı Mary'si Demet Tuncer'in son haline bakın! Görenler tanımakta zorlandı

İlk bölümü 2002 yılında yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinin kadrosunda Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay, Vatan Şaşmaz ve Meriç Acemi gibi isimler yer alıyordu. Çocuklar Duymasın'da Haluk ve Selami'nin Amerikalı patronu Mary'ye hayat veren Demet Tuncer, son görüntüsüyle şaşırttı.

Magazin 07-12-22 14:54

Halıların altında ve salon duvarında bulundu! Defineci Yok artık dedirtti

Bursa’nın İznik ilçesinde bir definecinin yaptıkları, duyan herkese "Yok artık" dedirtti. Şahıs, kendi evinin içerisinde kaçak kazı yaparak tünel açtı. Akılalmaz olayda ekipler salonda serili halıların altında ve duvarda çukurla karşılaştı. Acemi defineci jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 24-11-22 23:54