Adana Numune Egitim Ve Arastirma Hastanesi Haberleri

Sakın sürmeyin! Yanıklara böyle müdahale ediyorsanız hemen bırakın 'Aşırı şekilde arttırıyor' İşte kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler

Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarına kişilerin yumurta akı, domates ve diş macunu gibi maddelerle müdahale etmesi durumunda enfeksiyon riski oluştuğunu belirtti. İşte evde oluşan yanıklarda, özellikle kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler...

Kadin 2024-01-18 11:38:55

Uzmanı açıkladı: Deprem sonrası bu vakalar 2 katına çıktı! Etkisi 2 yıl sürebilir

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Talih Özdaş, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından kişinin baş dönmesi yaşamasına neden olan vertigo hastalığının normal zamanlara göre 2 kat arttığını söyledi. Doç. Dr. Özdaş, dizziness hastalığında da aynı oranda artış olduğunu belirterek, "Literatürde artçı sarsıntıların sıklığı ve hissedilmesine bağlı olarak vertigo ve dizziness şikayetlerinde 1-2 yıl deprem etkisinin sürmesi bekleniyor" dedi.

Haber 2023-09-17 10:45:08

Başhekim yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan tepki çeken açıklama: ‘13 yaşında evlilik olabilir’

‘6 yaşındaki kızın cinsel istismarı’ skandalı ile ilgili haberler yapılan yeni açıklamalarla tartışma yaratmaya devam ediyor. Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkındaki soruşturmayı tüm Türkiye yakından takip ederken İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan olaya ilişkin tepki çeken bir açıklama geldi. Uysal, sosyal medyada gördüğü bir yoruma tepki göstererek ‘13 yaşında evlilik olabilir’ ifadelerini kullandı.

Haber 2022-12-12 13:40:33

Karaciğer yetmezliği teşhisi konulan genç, bir saatte bulunan organla sağlığına kavuştu

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar: - "Bu kadar kısa sürede uygun organın bulunması, milyonda bir ihtimal diyebiliriz. Uygun karaciğer bulunmasaydı, hastamızı 4-5 günden fazla yaşatmak mümkün olmayacaktı"

Yurthaber 2022-10-05 15:01:33

Yoğun bakımda hastalara hem şifa hem de şefkat eli oluyorlar

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşireler, hayati risk altındaki hastaların zorlu tedavi sürecinde görev alıyorlar - Yoğun bakım hemşiresi Nurgül Atalay: - "Annesinin, babasının, çocuklarının dayanamadığı hastalara sabırla şefkatle yaklaşıyoruz. Onları sürekli kendi annemiz, babamız ve sevdiklerimiz yerine koyarak müdahale ediyoruz"

Yurthaber 13-03-22 11:56

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi oksijenle şifa dağıtıyor

Hiperbarik Tedavi Ünitesinde, hastaların iyileşmeyen yaraları, zehirlenme, ani görme ve işitme kayıpları tedavi ediliyor - Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar: "Hastanemiz, Adana ve çevre illerde bu tedaviye ihtiyaç duyan hastalar için yeni bir umut kapısı, yeni bir tedavi alanı olacak"

Yurthaber 01-01-22 12:39

Saçınız günde 100 tel dökülüyorsa dikkat

Acıbadem Adana Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Çetinkünar, günde 100 telden fazla saç dökülmesinin önemsenmesi gerektiğini söyleyerek, “Dökülmenin başlıca nedenlerini vitamin eksiklikleri, sıkı diyet, ilaçlar, yüksek ateş, enfeksiyon, doğum sonrası ve menopoz döneminde ortaya çıkan hormonal faktörler ile strestir” dedi.

Haber 03-12-21 11:59

Sivas Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Fidan, sağlık çalışanlarına saldırıya tepki gösterdi:

"Gece, gündüz, iftar, sahur demeden canla başla mücadele eden ve hastalara şifa vermek için görevini yapan sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınıyoruz"

Yurthaber 14-04-21 15:17

''Tuttuğumuz orucu bile açamadan canımızın derdine düştük'' diyerek paylaştı! Sağlık çalışanlarına saldıran hasta yakınlarına ceza yağdı

Sivas Numune Hastanesi acil servisinde sağlık çalışanlarına ve güvenlik görevlilerine saldıran 9 hasta yakınına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal ve trafik kurallarına uymamaktan 13 bin 410 lira ceza uygulandı. Öte yandan durum anını Twitter hesabından paylaşan bir hemşire, ''Tuttuğumuz orucu bile açamadan canımızın derdine düştük'' diyerek acil servisin geldiği hali paylaştı.

Haber 14-04-21 11:15

Balık, üzüm ve kurubaklagiller kansere karşı etkin rol oynuyor

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz Gizir, Omega-3 yağ asitleri için de çok iyi bir kaynak olan balığın, aynı zamanda kansere karşı koruyucu etki yaptığını söyledi.Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz Gizir, yapılan araştırmaların beslenme tarzının ve yiyeceklerin tıpkı koruyucu bir kalkan gibi kansere karşı etkili olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Yurthaber 03-04-21 10:18

Gündüz: “Su içmek için susamayı beklemeyin”

Adana Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, su tüketiminin yeterli olup olmadığının idrar renginden anlaşılabileceğini, koyu renkli idrarın su ihtiyacına işaret ettiğini söyledi.Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada suyun içerdiği sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi minerallerin insan sağlığı için hayati önem taşıdığının altını çizerek, “Hayatımız için oksijenden sonra en önemli ihtiyacımız olan su.

Yurthaber 22-03-21 09:53

Vali Özkan, pandemi hastanelerinde incelemelerde bulundu

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Hastanesinde incelemelerde bulundu.Konya Valisi Vahdettin Özkan, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr.

Yurthaber 15-03-21 17:46

Yüreğir Belediyesinden sıcak çorba ikramı

Yüreğir Belediyesi’nin ‘İçinizi Isıtacak Bir Bardak Mutluluk’ sloganı ile başlattığı çorba ikramı yoğun ilgi görüyor.Haftanın belirli günlerinde Adana Şehir Hastanesi önünde hasta ve hasta yakınlarına, öğrencilere, sabahın ilk ışıkları ile birlikte işe giden veya yorucu mesailerinin ardından eve dönen ilçe sakinlerine yönelik çorba ikramı yapılıyor.Günde yaklaşık bin 500 kişiye dağıtılan çorba ile ikram geleneğini yaşattıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yardımlaşma, dayanışma, paylaşma kültürümüzü her daim canlı tutarak geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.Hijyen koşullarının ön planda tutulduğu çorba ikramından faydalanan vatandaşlar, Yüreğir Belediyesi’ne ve Başkan Kocaispir’e teşekkür ettiler.

Yurthaber 05-03-21 11:55

Numune Hastanesine üstgeçit projesi hayata geçiyor

Sivas Belediyesi trafik yoğunluğunun yaşandığı Yeni Numune Hastanesi yoluna üstgeçit yaparak yaşanan yoğunluğu en aza indirmeyi planlıyor.Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Kayhan Işık ve Bekir Sıtkı Eminoğlu ile birlikte Karayolları 16.

Yurthaber 22-02-21 15:02

Prof. Dr. Önal: Kanser riskini azaltmak elinizde

İskenderun Gelişim Hastanesi ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile yeniden düzenlenen Radyoterapi Merkezi’nde hizmet sunan Başkent Üniversitesi Adana Dr.

Yurthaber 03-02-21 15:08

Koronavirüs dedektifleri 7 gün 24 saat salgınla mücadele ediyor

Adana'da yeni tip koronavirüsle mücadele eden 584 filyasyon ekibi, temaslı kişileri belirleyerek salgının önüne geçmek için fedakarca savaşıyor - Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mobil Kovid Sorumlu Hekimi Tuğba Kurumoğlu İncekalan: - "Ekiplerimiz, en yoğun döneminde bile 24 saat içerisinde hastaların talebini karşıladı"

Yurthaber 21-01-21 11:05

Sağlık çalışanlarından korona virüs farkındalık sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi sağlık çalışanları, korona virüse karşı tedbirlere uymada farkındalık oluşturmak amacıyla fotoğraf sergisi düzenledi.Nisan 2020’den bu yana pandemi hastanesi ilan edilen Dursun Odabaşı Tıp Merkezi; yatan hasta kliniği, yoğun bakım hizmetleri, korona virüs acil ve korona virüs numune kabul birimleri ile hizmet vermeye devam ediyor.

Yurthaber 18-01-21 13:15

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - Kalp hastalığı bulunanlar bu virüse karşı çok daha dikkatli olmalı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi doktorları, Kovid-19'la mücadelede yaşadıkları zorlu süreci anlattı - Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yahya Kemal İçen: - "Bu virüsün kalp krizini tetiklediğini, kalp krizi geçiren hastaların da durumunu ağırlaştırdığını gördük. Bu yüzden kalp hastalığı olanların bu virüse karşı çok daha dikkatli olmalarını şiddetle tavsiye ediyorum" - Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlayan: - "Tedbirlere sadece kendimiz için değil karşımızdaki kişiler için de uymamız lazım. Belki bizi çok olumsuz etkilemeyecek ama bulaştırdığımız kişilerde bu hastalık ölümcül seyredebilir" - Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ezgi Özyılmaz: - "Hastalığı bir defa geçiren kişilerin ikinci defa geçirmeyeceğini söyleyemiyoruz. İkinci defa hasta olan insanlar var"

Yurthaber 15-01-21 11:20

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3 yılda bölgenin sağlık üssü oldu

Eylül 2017'de hasta kabulüne başlanan "sağlık üssü"nde 2020 Eylül sonuna kadar bölgedeki çok sayıda kişiye şifa dağıtıldı - Başhekim Doç. Dr. Süleyman Çetinkünar: - "Adana Şehir Hastanesi olarak misyonumuz çok ağır. Hem üniversite hem eğitim araştırma hastanesi hem de hizmet hastanesi olarak bulunduğu bölge itibarıyla Akdeniz'in ve çevre illerin üs merkezi halinde"

Yurthaber 12-01-21 11:06

Serebral Palsi tedavisi ekip çalışması gerektiriyor

Medline Adana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.

Yurthaber 08-01-21 08:13

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Koronavirüsü yenen doktorlardan virüsü hafife almayın uyarısı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Emirhan Yardan: - "Hastalık sadece ülkemizi değil, bütün insanlığı tehdit eder bir boyuta ulaştı. Bu hastalık, geçirildikten sonra bile vücutta kalıcı hasar bırakabilmektedir" - Başhekim Yardımcısı Dr. Nurşah Keskin: - "Normal grip gibi seyretmiyor, çok ciddi komplikasyonlar oluşabiliyor. Bu enfeksiyonu hiç kimsenin hafife almasını önermem"

Yurthaber 17-12-20 11:12

Başkan Sarıcaoğlu: “Önce halkımızın sağlığı”

Kavak Belediyesi, Kovid-19 şüphelileri için numune alınacak çadır arayışında bulunan Kavak Devlet Hastanesi’nin talebine yetişti.Kavak Devlet Hastanesi, korona virüsü şikâyeti ile başvuran hastaları, diğer sağlık problemleri olan hastalardan izole etmek ve virüsün yayılmasını önlemek için İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nun desteği ile hastane önüne numune çadırı kurdu.Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan çalışma Samsun’un Kavak ilçesinde de hayata geçirildi.

Yurthaber 13-12-20 11:56

'Sahra Hastanesi' denilmişti! Şaşırtan görüntüler

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, pandemi sürecinin başlarında 'Sahra Hastanesi' olarak düzenlediğini duyurduğu fuar alanında, estetik-kozmetik-güzellik fuarı açıldı. Sahra Hastanesi tabelasının kaldırıldığı fuar alanında, kurulan stantlarda birçok marka ve kuruluşun güzellik alanındaki çalışmaları sergilendi.

Haber 19-11-20 16:55

Sivas Belediyesi, Numune hastanesi bahçesini asfaltladı

Sivas Belediyesi, Numune Hastanesi bahçesindeki asfaltlama çalışmalarını tamamladı.Sivas Belediyesi, cami, okul ve kamu kurumları gibi vatandaşların yoğun kullandığı alanlarda birçok hizmet veriyor.

Yurthaber 16-11-20 15:34

Katliam kurbanı kadınların cenazeleri hastane morguna kaldırıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Gülser Çınar ile annesi Nuran Altunay ve kız kardeşi Mislina Yılmaz’ın cenazeleri Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.İlçeye bağlı Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde meydana gelen ve cinayet zanlısı Gültekin Çınar’ın da intihar ettiği olayda hayatını kaybeden 3 kadının cenazelerinin otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderileceği öğrenildi.Yarbay Şemsettin Mahallesi 3907 Sokakta meydana gelen olayda, boşanma aşamasında olduğu eşi Gülser Çınar’ın annesi Nuran Altunay’ın evine giden Gültekin Çınar, burada çıkan tartışmada, karısı ile birlikte kayınvalidesi Nuran Altunay ve baldızı Mislina Yılmaz’ı tabanca ile vurarak öldürmüş, zanlı daha sonra aynı silahla intihar etmişti.

Haber 03-11-20 18:16

Hortuma aracında yakalanmıştı! Selma Yılmaz'ın son durumu

İskenderun'da çıkan orman yangını sırasında aracındayken hortuma yakalanan ve omurgasında kırık oluşan Selma Yılmaz, taburcu oldu. Yılmaz'ın durumu ile ilgili bilgi veren Acıbadem Adana Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Erman, ameliyatın ardından hastanın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve taburcu olduğunu belirtti.

Haber 31-10-20 13:41

Maçın ardından

Royal Hastanesi Bandırmaspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri: - "Bu mağlubiyetin bize travma yaşatmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu, bizi motive edecek. Bu, biraz zaman alacak" - Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat: - "Bu maç bize can suyu gibi geldi. Her şey yoluna girmiş değil, oyun olarak ve genel olarak eksiklerimiz var"

Yurthaber 25-10-20 18:52

Koronavirüsün korkutan etkisi ortaya çıktı! Felç riski...

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Klinik Şefi, Türk Tabipleri Birliği 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, koronavirüsün beyinde kalıcı hasarlar bıraktığını belirterek, "Hastalığı ağır biçimde geçirenlerde inme oranının daha yüksek olduğu veya daha önceden inme hastalığı geçirenlerin korona virüs hastalığını daha ağır geçirdikleri bilimsel olarak tespit edilmiştir" dedi.

Haber 23-10-20 07:43

Korkutan açıklama: Koronavirüs beyinde kalıcı hasarlar bırakıyor

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Klinik Şefi, Türk Tabipleri Birliği 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, koronavirüsün beyinde kalıcı hasarlar bıraktığını belirterek, "Hastalığı ağır biçimde geçirenlerde inme oranının daha yüksek olduğu veya daha önceden inme hastalığı geçirenlerin koronavirüs hastalığını daha ağır geçirdikleri bilimsel olarak tespit edilmiştir" dedi.

Haber 22-10-20 09:29

Hiçbir besin anne sütünün yerini tutmuyor

Sivas Numune Hastanesi ebe hemşirelerinden Zeynep Durgun, bebeklerin tüketeceği besinlerin anne sütünün yerini tutamayacağını söyledi.Sivas Numune Hastanesi ebe hemşirelerinden Zeynep Durgun, Emzirme Haftası nedeniyle annelerin neden emzirmeleri gerektiği, anne sütünün faydaları ve ne zaman emzirmeye başlanması gerektiği hakkında bilgiler verdi.30 yıllık tecrübeye sahip Ebe Zeynep Durgun, anne sütünün doğal bir ağrı kesici olduğunu ve ilk 6 ayda bebeğin ihtiyaçlarının tamamını karşıladığını belirterek, “Anne sütü ilk 6 ayda bebeğin ihtiyaçlarının yüzde 100’ünü karşılar.

Yurthaber 01-10-20 11:09

Taburcu olan yaşlı kadın, sağlık çalışanlarına böyle teşekkür etti

Sivas’ta Covid-19 testi pozitif çıkan yaşlı kadın, gördüğü tedavinin ardından hastaneden sağlık çalışanlarına teşekkür ederek ayrıldı.Sivas’ta 74 yaşındaki Sultan Çubukcu, üşüme, titreme ve yüksek ateş şikayetleri ile Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezi’ne (ÇAGEM) başvurdu.

Yurthaber 23-09-20 17:48

Alperen Ocaklarından sağlık çalışanlarına destek

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Sivas İl Başkanlığı, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti kınamak ve sağlık çalışanlarına moral desteği vermek adına kentteki hastanelerin çevresine pankart astı.Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti kınamak ve sağlık çalışanlarına moral desteği vermek isteyen Alperen Ocakları Sivas İl başkanlığı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Sivas Numune Hastanesi çevresine pankart astı.Sivas Alperen Ocakları İl Başkanı Serhat Şimşek yaptığı açıklamada “Sağlık çalışanlarımızın şu yoğun dönemde canla başla verdikleri mücadeleden gurur duyuyor şiddetin her türlüsünü kınıyoruz" dedi.

Yurthaber 22-09-20 20:29

Antibiyotiğin virüsler üzerinde etkisi yoktur

Sivas Numune Hastanesi, Akılcı İlaç Kullanımı Danışma Merkezi görevlisi Eczacı Gamze Doymuş, antibiyotiğin enfeksiyonlar üzerinde kullanıldığını ve bakterilerde etkili olduğunu belirterek virüsler üzerinde etkisi olmadığını söyledi.Sivas Numune Hastanesi, Akılcı İlaç Kullanımı Danışma Merkezi görevlileri Ecz.

Yurthaber 18-09-20 11:50

Kovid-19 ile mücadelenin beyaz melekleri hastalara moral veriyor

Kovid-19'u yenen Sivas Numune Hastanesi pandemi hemşiresi Betül Çavuş: - "Nöbetlerimiz çok yoğun ve yorgun geçiyor fakat bunu hastalara yansıtmamaya çalışıyoruz. Hastalarımıza moral ve motivasyon vermeye çalışıyoruz" - Hemşire Fatma Muhit Karakaya: - "Burada ekip olarak çalışmaktan onur duyuyoruz. Hastalık bitene kadar burada çalışmaya devam edeceğiz" - Hemşire Aslı Dilan Keser: - "Ülkenin bulunduğu bu zor durumda, insanlara yardımcı ve destek olmak, ön saflarda olmamız beni mutlu ediyor"

Yurthaber 14-09-20 11:05

Covid-19’u yenen yaşlı çift, sağlık çalışanlarına böyle teşekkür etti

Sivas’ta Covid-19 tedavisi gören Ayşe ve Mahmut Seçkiner çifti, 12 günlük tedavinin ardından sağlıklarına kavuşarak alkışlar içerisinde taburcu oldu, çiftin sağlık çalışanlarına teşekkürü ise dikkat çekti.Sivas’ta 65 yaşındaki Ayşe Seçkiner ve 65 yaşındaki Mahmut Seçkiner yüksek ateş ve vücut kırgınlığı şikayetiyle Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezi’ne (ÇAGEM) başvurdu.

Yurthaber 11-09-20 11:37

Didim Devlet Hastanesi’nde Turizm PCR Alım Noktası oluşturuldu

Didim Devlet Hastanesi’ nde yurt dışına çıkacak olan ve yurt dışından ilçeye gelen turistler için Kovid-19 PCR testi Numune alım noktaları oluşturuldu.Vatandaşlar yurt dışına çıkışlarını belgeleyen evrakları ile birlikte numune alım noktalarına başvurmaları sonrasında tetkik bedeli Bakanlıkça belirlenen 250 TL’yi yatırmış olduklarına dair dekontu ibraz etmeleri gerekiyor.

Yurthaber 10-09-20 12:24

Aç kalmak metabolizma hızını yavaşlatıyor

Acıbadem Adana Hastanesi İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Doç.

Yurthaber 25-08-20 11:16

Tarsus’ta hastane açılmadan kavşağın düzenlenmesi isteniyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde yeni yapılan devlet hastanesi kavşağına düzenlenme yapılması istendi.Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, trafiğin yoğun olduğu Adana ve Mersin’in geçiş güzergahı üzerinde bulunan 82 Evler kavşağının yeni devlet hastanesinin faaliyete geçmesiyle trafiği kaldıramayacağını söyledi.Kazaların sık sık yaşandığı kavşağın yeni hastanenin açılmasıyla trafiğin daha da yoğun olacağını belirten Aydın, bir an önce çözüm bulunması konusunda yetkililerden yardım istedi.

Yurthaber 17-06-20 13:45

Ceyhan Devlet Hastanesi çevresi ağaçlandırıldı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde inşaatı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan, Ceyhan Devlet Hastanesi’nin çevresine fidan dikimi yapılarak boş alanların ağaçlandırılması sağlandı.Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Adana Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma ve peyzaj düzenleme çalışmaları kapsamında palmiye, servi, kızılçam, defne, okaliptüs v.b süs bitkileriyle birlikte, tüplü fidan dikimi yapılarak 1.600 adet fidan toprakla buluşturuldu.Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, “Sosyal sorumluluk bilinciyle mezarlıklar, ibadethaneler gibi yerlerde yapılan ağaçlandırma çalışmaları yanında bugün fidan yarın nefes diyerek, hastane etrafını ağaçlandırıyoruz.

Yurthaber 15-06-20 15:48

Koronavirüsü yenen sağlık çalışanı tedavi sürecini anlattı

Tıbbi Sekreter Tarık Bektaş: - "Sağlık çalışanı olmama rağmen zor bir süreç geçirdim. İki çocuğum ve eşimden ayrı kaldım. Çok şükür şu an sağlık durumum çok iyi, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" - Konya Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Savaş Yaşar: - "İyileşerek taburcu olması bizim için umut verici bir şey. Aynı zamanda bir sağlık çalışanı olması nedeniyle de sevincimiz iki kat daha artmış oldu"

Yurthaber 28-04-20 09:52

Adana'da 'sahra hastanesi' tartışması sürüyor: İnceleme başlatıldı

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nce kurulduğu ve kullanıma hazır olduğu açıklanan sahra hastanesiyle ilgili inceleme başlattı.

Haber 18-04-20 19:29

Konya’da sağlık çalışanlarına kandil ikramı

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi organizasyonu ile Berat Kandili münasebetiyle korana virüs salgını sebebiyle hastanelerde çalışan sağlık görevlileri ve tedavi gören hastalara kuruyemiş ve meyvelerden oluşan kumanyalar ikram edildi.Hazırlanan kumanyalar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun başkanlığında Konya Numune Hastanesi, Konya Beyhekim Devlet Hastanesi ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Binasına araçlarla gönderildi.

Yurthaber 08-04-20 12:24

Doç. Dr. Diken: Sigara en öldürücü küresel salgınlardan biri

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç.

Yurthaber 14-02-20 10:15

Doç. Dr. Diken: Sigara en öldürücü küresel salgınlardan biri

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç.

Yurthaber 14-02-20 10:15

Soğuk havada sıcak çorba ikramı

Yüreğir Belediyesi, soğuk kış günlerinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde vatandaşlara sıcak çorba ikram ediyor.Günde yaklaşık bin 500 kişiye dağıtılan çorba ile Yüreğir Belediyesi, ikram geleneğini sürdürüyor.Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, bu uygulamadan vatandaşların oldukça memnun olduğunu belirterek, “Soğuk kış günlerinde ikram edilen çorbalarımız, vatandaşlarımızla belediye arasındaki gönül bağını güçlendiriyor.

Yurthaber 12-02-20 11:44

Kanser savaşçıları pedal çevirdi

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği üyeleri, ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak ve bilinç düzeyini arttırmak amacıyla, 6 ilde eş zamanlı pedal çevirdi.Başkent Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nın ve İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı etkinliğin Adana ayağına, Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği, Adana Renkli Çoraplar Çocuk Bisiklet ve Doğa Kulübü, Adana Bisikletliler Topluluğu, Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin yanı sıra bireysel bisikletliler katıldı.Etkinlikte, kansere karşı birlik olmanın önemini vurgulayan İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı ve Bisikletliler Derneği Üyesi Dr.

Yurthaber 04-02-20 13:00

Kansere karşı organik beslenin

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof.

Haber 03-02-20 10:52

Acıbadem Adana Hastanesi’nden gazetecilere seminer

Acıbadem Adana Hastanesi tarafından gazetecilere yönelik ‘Gazetecilik ve Kalp Hastalıkları’ ile ‘Kalp Sağlığı ve Beslenme’ konularında seminer verildi.Acıbadem Adana Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileri katıldı.

Yurthaber 31-01-20 14:09

Kanser tedavisi ekip işi

İskenderun Gelişim Hastanesi ve Başkent Üniversitesinin, radyoterapi konusunda işbirliğinin hayata geçmesiyle, üç yıldan bu yana yeni teknolojik cihazlarla hizmet veriliyor.Başkent Üniversitesi Adana Dr.

Yurthaber 29-01-20 15:20