Akdeniz Oyunlari Haberleri

Mersin'de iki kamyonet çaldığı belirlenen zanlı tutuklandı

Mersin'in Akdeniz ilçesinde iki kamyonet çaldığı güvenlik kameralarınca tespit edilerek gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 2024-03-28 11:44:46

İlik nakledilen küçük Ceylan, 12 yıl süren mücadeleyle sağlığına kavuştu

İzmir'de, Akdeniz anemisinin en ağır seyreden türü "talasemi majör" hastalığıyla mücadele eden 12 yaşındaki Ceylan Polat, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) aracılığıyla sağlanan yüzde 100 uyumlu iliğin nakliyle hayata tutundu.

Yurthaber 2024-03-26 11:20:16

Akdeniz kıyılarında yoğunlaşan göçmen denizanası, balıkçılığı olumsuz etkiliyor

Mersin'de akademisyenler, küresel ısınma nedeniyle Kızıldeniz üzerinden geldikleri Akdeniz kıyılarında popülasyonunu artıran göçmen denizanalarının, balıkçılık sektörünü olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Yurthaber 2024-03-22 11:06:29

Mersin'de 20 ton etil alkol ele geçirildi

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde 20 ton etil alkol ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 2024-03-22 11:03:35

DEM'in Akdeniz adayı, öldürülen teröristin annesi çıktı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin DEM Partili Belediye Başkan Adayı Nuriye Arslan'ın, 2017 yılında Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 PKK'lı teröristten Musa Arslan'ın annesi olduğu ortaya çıktı.

Haber 19-03-24 17:09

Endişelendiren balon balığı uyarısı! Ölüsü de tehdit oluşturmaya başladı

Antalya'da olta ve ağlara takılıp, balıkçılar tarafından etrafa atılan istilacı tür balon balıkları, sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor. Finike ilçesinde çekilen görüntülerde, tutulan zehirli balıkların sokak hayvanlarının yaşam alanlarında bırakıldığı görüldü. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, kedi, köpek bunu yiyebilir ve ölümüne sebep olabilir" dedi.

Haber 18-03-24 09:59

Denizlerde gizli tehlike: Temas ederseniz hemen doktora başvurun! 'Üremesi arttı'

Küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olarak Süveyş kanalından ve gemilerin balans suları gelen ve Akdeniz bölgesinde son yıllarda sıkça görülen değişik türlerdeki denizanaları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi vatandaşları denizanası temasları ile ilgili olarak uyarıda bulundu.

Haber 18-03-24 07:29

Erken rezervasyonda Almanların tercihi Antalya oldu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Almanya'daki erken rezervasyon satışlarında ilk defa Türkiye'nin, İspanya'nın önüne geçtiğini belirterek, "Antalya'da bu yıl Alman turist sayısının 4 milyonu görmesini hedefliyoruz. Dolayısıyla bu sene Almanlar, Rusları geçebilir." dedi.

Yurthaber 15-03-24 13:41

SON DAKİKA! Muğla'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli peş peşe açıkladı

Son dakika: Sabah saatlerinde Akdeniz açıkları Muğla yakınlarında deprem meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 4,6 AFAD ise 4.4 olarak duyurdu. Sarsıntıyı hisseden bazı vatandaşlar panik yaşadı.

Haber 08-03-24 07:41

Mersin'de yangın çıkan binada mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde 4 katlı binada çıkan yangında, evlerinde mahsur kalan 3 çocuk itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 07-03-24 10:02

Kahramanmaraş’ta üretilen ayakkabılara kadın eli değecek

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında finanse edilen ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Güçlü Kadın Güçlü Aile" projesiyle afetzede kadınlar meslek sahibi olacak.

Yurthaber 04-03-24 15:45

Prof. Dr. Ömer Özkan'dan kafa ve beyin nakli yorumu! ''Mümkün olabilecek

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, beyin ve kafa nakliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Adını dünya tıp literatürüne yazdıran Özkan, ölümsüzlüğün mümkün olup olamayacağını anlattı. Prof. Dr. Ömer Özkan, "İnsan ömründe şimdilerde 80- 85'lerden bahsediyoruz. Ölümsüzlük denilen kavramda 30'lardan 80'e geldiysek belki 100'e de uzayacak. Felç hastalarını iyileştirdiğimiz zaman bilin ki kafa nakli de mümkün olabilecek" dedi.

Haber 23-02-24 19:50

Biberiyenin faydaları nelerdir? Biberiye neye iyi gelir?

Antik dönemlerden bugüne kadar sağlık alanında tedavilere destek amacıyla tercih edilen birçok farklı bitki çeşidi vardır. Biberiye de geçmişten beri kullanılan bir bitki türü olup, insan sağlığına sağladığı yararlar açısından önemli bir bitkidir. Akdeniz kesiminde daha fazla yetiştirilen bu bitki türü, ballıbabagiller ailesine mensuptur. Aromatik tadı ile öne çıkan bu bitki, günümüzde birçok farklı alanda da kullanılır. Peki, biberiyenin faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 23-02-24 18:31

Antalya'da Güney Kariyer Fuarı başladı

Antalya'da, Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde, 12 üniversitenin desteğiyle düzenlenen "Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF)" başladı.

Yurthaber 23-02-24 14:40

Adana'da Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları Akdeniz Bölge Finali başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca bu yıl 7'ncisi organize edilen "Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları Akdeniz Bölge Finali" Adana'da başladı.

Yurthaber 19-02-24 13:52

Platonik aşık dehşeti: Kızının gözü önünde solisti katletmişti! Cezası belli oldu

Bursa'da İzzet Akdeniz (47), platonik aşık olduğu solist Nurcan İnan'ı (41) kızının gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Karar duruşmasında son sözü sorulan Akdeniz, "Rahmetlinin ailesinden çok özür dilerim. Başsağlığı diliyorum. Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdığı sanığa takdiri indirim uygulayarak, cezayı müebbet hapse çevirdi. İşte detaylar...

Haber 18-02-24 11:59

İsrail'e destek verdiği için gözaltına alınan Antalyaspor'un futbolcusu Sagiv Jehezkel, Akdeniz ekibinin başına bela oldu

Antalyaspor'un eski İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel attığı golün ardından "7 Ekim saldırısının 100'üncü günü" yazılı ve Siyon yıldızının yer aldığı bilekliği göstererek Türkiye'den İsrail'e selam göndermişti. Kısa süre içinde kadro dışı bırakılarak gözaltına alınan Sagiv Jehezkel sonrasında serbest bırakılmış ve ülkesine dönmüştü. İsrail'de kahramanlar gibi karşılanan Sagiv Jehezkel'den yeni bir hamle geldi.

Spor 16-02-24 14:50

Anason çayı faydaları nelerdir? Anason çayı neye iyi gelir?

Geleneksel tıp alanında kullanılan birçok farklı şifalı bitki türü mevcuttur. Anason bitkisi de bu şifalı bitkilerden biridir. Ana yurdu Doğu Akdeniz Bölgesi olan bu bitki, maydanozgiller ailesine mensup olmakla birlikte ortalama 50 -60 metre uzunluğuna sahiptir. Bir senelik otsu bir bitki olarak karşımıza çıkan bu bitkinin sap, yaprak ya da tohum kısımları kullanılarak anason çayı elde edilir. Bu çayın sağlık bakımından birçok yararı vardır. Peki, anason çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-24 14:37

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? Keçiboynuzu neye iyi gelir?

Baklagiller ailesinden olan keçiboynuzu, harnup ismiyle de bilinen faydalı bir bitki çeşididir. Yaygın olarak Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde rastlanılan bu bitkinin tohum olan kısımları tüketilmektedir. Keçiboynuzu pekmez yapımından tatlı yapımına kadar birçok farklı alanda kullanılan bir bitkidir. İçerisinde hiçbir katkı maddesi barındırmayan keçiboynuzunun insan sağlığı üzerinde çok sayıda yararı vardır. Peki, keçiboynuzunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 12-02-24 18:37

Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe'nin Alanyaspor karşısındaki performansı için olay yaratacak sözler! İsmail Kartal'a demediğini bırakmadı: Kararlarının anlayamadım

Süper Lig'de heyecan 25. hafta karşılaşmaları ile sürüyor. 25. haftanın kritik karşılaşmasında Fenerbahçe sahasında Akdeniz temsilcisi Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadelede 2-2 beraberlikle tamamlanırken, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen karşılaşmaya dair değerlendirmelerde bulundu.

Spor 11-02-24 23:15

Akdeniz foku Fethiye'de görüntülendi! Nesli tükenme tehlikesi altında

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Fethiye'de nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foku görüntülendi. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 11-02-24 10:47

Batırık tarifi: Batırık nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin kaynağı farklı bölgelerde, farklı şehirlerde yapılan türlü türlü yiyeceklerdir. Mercimek köftesi ya da kısıra benzetilse de malzemeleri ve tarif aşamalarındaki değişiklikler nedeniyle bambaşka bir yiyecek olan batırık da İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yapılan yiyeceklerden biridir.

Yemek 10-02-24 13:46

İstanbul'a kar yağacak mı? Orhan Şen: Bu gerçekleşirse yağacak... 4 bölgede sağanak! Meteoroloji'den son dakika 3 - 7 Şubat hava durumu

Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu yayınladı. Buna göre; Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak, iç ve doğu bölgelerde yüksek kesimlerde kar bekleniyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri civarında seyrediyor. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen bununla ilgili açıklama yaptı. İşte son dakika hava durumu tahmini ve İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm iller için son durum...

Haber 03-02-24 10:23

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ’Yılın Kadını’ seçildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a Prof. Dr. Jale İnan Antalya 2023 Yılın Kadını Ödülü verildi.

Yurthaber 02-02-24 12:03

Japon deprem uzmanından Türkiye açıklaması! Akdeniz, Ege, Marmara hepsini tek tek saydı; tsunami yüksekliği…

Türkiye deprem korkusu ile yaşarken uzmanlardan gelen son dakika açıklamaları ile ilgili haberler de gündem yaratmaya devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Kayseri’de katıldığı bir panelde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Moriwaki açıklamasınra “Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1-3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebilir” dedi. Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği ülkeleri ise tek tek saydı. İşte detaylar…

Haber 02-02-24 07:42

Mucizevi karışım! Mandalina ve zencefile 1 çay kaşığı eklediğinizde... Zırh gibi koruyor

Türkiye’de soğuk havanında etkisiyle son aylarda daha çok yayılan kombo virüsü ve giribal enfeksiyonlardan korunmak için tavsiyelerde bulunan Diyetisyen Gizem Bakar, bağışıklık sistemini güçlendirici Akdeniz beslenme tipinin tercih edilmesi ve sera ürünleri yerine mevsimlik sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen, hastalıklardan koruyan mucizevi bir karışımın da tarifini verdi.

Haber 29-01-24 17:44

BİLSEM’li öğrenciler Kapadokya’yı ziyaret etti

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, ’Akdeniz’in Parlayan Yıldızları’ projesi çerçevesinde Akdeniz Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) eğitim gören zeki ve üstün yetenekli öğrenciler Kapadokya’yı ziyaret etti.

Yurthaber 29-01-24 12:03

Onkobüs ile kanser hastalarının yol çilesi sona erdi

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, kentte ilk kez 2021 yılında hizmete sunduğu ‘onkobüs servisi’ ile kanser hastalarının tedavi gördükleri hastanelere ulaşım sıkıntısı ortadan kalktı.

Yurthaber 23-01-24 13:57

İkizden ikize transfüzyon sendromu tanısı konulan anne karnındaki ikiz bebeklere operasyon

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikizden ikize transfüzyon sendromu tanısı konulan anne karnındaki ikiz bebekler, yapılan operasyonla hayata tutundu.

Yurthaber 23-01-24 10:27

Türkiye için korkutan tablo! Yüzde 70-80 oranında arttı! Hangi virüsle enfekte olursanız olun...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran günlük ortalama hasta sayısı, son 1 ayda yüzde 80 arttı. Yoğun bakım ünitesindeki yoğunluğun kış aylarında arttığını söyleyen Prof. Dr. Melike Cengiz, “Covid farklı varyantlarla halen devam ediyor. Hangi virüsle enfekte olursa olsun burada genel zatürre tedavisi yapıyoruz" dedi. Öte yandan Kovid-19 etkeni olan SARS-CoV-2'nin de yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Haber 23-01-24 09:56

Onlar da kış uykusuna yatmadı! Uzmanlar uyardı 'Önümüzdeki yıllarda hastalık taşıyacaklar' Çoğaldıkça çoğalıyorlar

Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kış aylarında mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıktan dolayı sıtmayı taşıyan culeks, anopheles cinsi gibi bazı sivrisinek türlerinin kış uykusuna yatmadığını, erişkin halde saldırmaya, kan emmeye devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Çetin, "Yerel yönetimlerin seçim sonrası nisan ayı itibarıyla yoğun ilaçlama yapması gerekir. Aksi halde yaz ayları sivrisinek nedeniyle sıkıntılı geçecektir" dedi.

Haber 19-01-24 10:31

Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) nedir? Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) Hastalığı belirtileri ve tedavisi

Ailevi Akdeniz Ateşi ya da diğer adıyla FMF hastalığı, genetik bir kökeni olan ve özellikle Akdeniz bölgesinde yaşayan topluluklarda sıkça görülen bir hastalıktır. Bu rahatsızlık genellikle ailesel öyküsü olan bireyleri etkiler ve belirli bir genetik mutasyonla ilişkilidir. Araştırmalar FMF'nin genetik kökenli olmasına rağmen çevresel faktörlerin hastalığın seyrini etkileyebileceğini göstermektedir. Peki, Ailesel Akdeniz Ateşi hastalığı nedir?

Haber 14-01-24 16:47

Kimyonun faydaları nelerdir? Kimyon neye iyi gelir?

Maydanozgiller ailesinden olan kimyon, beyaz ya da pembe renkte çiçekler açan, mayıs ve haziran aylarında görünen, bir yıllık otsu bir bitki türüdür. Kimyonun ana vatanının Orta Doğu ve Doğu Akdeniz olduğu bilinmektedir. Dik bir gövdesi vardır. Yaprakları ise parçalı ve tüysüzdür. Şemsiyeye benzeyen çiçekleri 3 ya da 5 saplıdır. Meyveleri temmuz ayında olgunlaşır. Farklı formlarda ve çeşitli durumlarda kullanılabilir.

Haber 13-01-24 06:57

Mersin'de denize giren 2 çocuk boğuldu

Mersin'in Akdeniz ilçesinde denize giren 2 çocuk boğuldu.

Yurthaber 12-01-24 07:52

Sergen Yalçın ilk galibiyetini aldı, Antalyaspor'un başında siftah yaptı!

Antalyaspor ile yeşil sahalara geri dönen Sergen Yalçın yeni takımında ilk galibiyetini aldı. Başarılı teknik adam Pendikspor'u 1-0 mağlup ederek Akdeniz ekibinde siftah yaptı.

Spor 09-01-24 19:28

Tabağınızdaki renklere dikkat! Sırrı orada saklı... Grip, soğuk algınlığı, yüksek ateş, boğaz ağrısıyla savaşmak için sıraladı

Sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam formüllerinden. Bağışıklık sistemini desteklemek için akdeniz tipi beslenmeye dikkat çekiliyor. Tabağınızdaki renklere de bakabilirsiniz. Çünkü güçlü bağışıklık sisteminin bir sırrı da renkli beslenmek. Dyt. Sena Pekşen "Akdeniz tipi beslenme, mikrobiyota çeşitliliğini artırır, probiyotik bakterileri sağlar, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Renkli ve çeşitli yiyecekler tüketmek, güçlü bağışıklık sistemi oluşturmanın önemli adımlarından" dedi.

Haber 08-01-24 12:17

Antalya'da heyecanlandıran keşif! 2 kilometre uzunluğunda, Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma: Bir ilk!

Antalya'da Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma ve 2 kilometre olduğu belirlenen savaş mevzileri ve komuta kontrol merkezi keşfedildi. Büyük heyecan uyandıran keşif sonrası emekli albay Suat Akgül, "Hem Antalya hem Akdeniz kıyısında bu şekilde büyük, geniş ve korunaklı siperlerin olması bir ilktir" dedi.

Trend 05-01-24 12:20

Antalya'da heyecanlandıran keşif: Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma! 'Bu bir ilk'

Antalya'da, Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma, 2 kilometre uzunluğunda savaş mevzileri ve komuta kontrol merkezi keşfedildi. Mevziler hakkında tespit ve tescil çalışmaları yapan emekli albay Suat Akgül, "Bütün olarak düşündüğümüzde hem Antalya hem Akdeniz kıyısında bu şekilde büyük, geniş ve korunaklı siperlerin olması bir ilktir" dedi. İşte detaylar...

Haber 05-01-24 10:59

Ünlü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, 'Deprem açısından güvenli bölge' deyip uyardı: 'Yanlış yaparsa binlerce kişi ölür'

Ünlü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Akdeniz bölgesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, Antalya-Alanya bölgesinde deprem riskinin az olduğunu, Alanya’nın deprem açısından güvenli bölge olduğunu söyledi.

Haber 03-01-24 18:32

Sergen Yalçın Antalyaspor'un başında ilk antrenmanına çıktı, kameradan duyulan sözleri gündem oldu!

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor ile sözleşme imzalayan Sergen Yalçın, Akdeniz temsilcisiyle ilk idmanına çıkarken, Alanyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Oyuncularına talimat veren Yalçın'ın oyuncularına söyledikleri kameralardan duyulurken, o anlar gündem oldu. İşte detaylar...

Spor 02-01-24 23:39

Antalyaspor'a imza atan Sergen Yalçın'dan Beşiktaş açıklaması! Sözleşmesinde teklif gelmesi halinde serbest kalma maddesi var mı?

Antalyaspor'da Sergen Yalçın için imza töreni düzenlendi. Akdeniz ekibine sezon sonuna kadar imza attığı açıklanan deneyimli çalıştırıcıdan Beşiktaş itirafı geldi.

Spor 02-01-24 14:49

Sergen Yalçın Süper Lig'e geri döndü! Beşiktaş'tan son güne kadar teklif bekleyen deneyimli çalıştırıcı Akdeniz ekibiyle anlaştı

Adı Beşiktaş ile anılan Sergen Yalçın'ın sürpriz bir hamle yaparak Antalyaspor ile anlaştığı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Nuri Şahin ile yollarını ayıran Akdeniz ekibi, Sergen Yalçın ile görüşüp her konuda anlaşma sağladı.

Spor 31-12-23 17:55

Antalya'da balıkçının fok sevinci: Ne haber? Şuna bakar mısınız? Fok var fok

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde falezlerin denizle buluştuğu noktada balık tutmak isteyen vatandaşlar, tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan Akdeniz fokuyla karşılaştı. Gördüğü fok karşısında şaşıran balıkçının, “Bak bak foka bakın, foka? Ne haber? Şuna bakar mısınız? Fok var fok, balık olur mu olmaz. Ne kadar güzel geliyor” demesi gülümsetti.

Haber 29-12-23 11:18

Şakşuka tarifi: Şakşuka nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri de Akdeniz bölgesinin en sevilen mezeleri arasında yer alan şakşukadır. Farklı sunum ve hazırlama şekilleri ile Tunus ve Fas’ta da bilinen bu lezzet ülkemizde en çok Antalya’da tüketilir. Bu lezzeti siz de evde kendi imkanlarınız ile çok kısa süre içinde hazırlayabilir ve sofralarınızı bu lezzet ile renklendirebilirsiniz.

Yemek 28-12-23 23:32

Muğla limanları bu yıl 98 kruvaziyerle gelen yaklaşık 89 bin yolcuyu ağırladı

Akdeniz pazarında kruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından biri olan Muğla, bu yıl "yüzen otel" olarak nitelendirilen dev gemilerle gelen 88 bin 910 yolcuyu ağırladı.

Yurthaber 27-12-23 11:33

Beşiktaş'ın yenilgisi sonrası spor yazarlarından olay yaratacak sözler! Bu böyle gitmez, çekilecek kahır değil

Süper Lig'de 17. haftanın perdesi kapanırken, haftanın kapanış mücadelesinde Beşiktaş sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Mücadele Akdeniz ekibinin 3-1'lik galibiyeti ile sonuçlanırken bu sonuç Siyah-Beyazlı camiada tepkiye neden oldu. Maçın bitiş düdüğünün ardından spor yazarları da mücadeleye dair değerlendirmede bulunurken, Beşiktaş'a sert bir dille yüklendi. İşte detaylar...

Spor 22-12-23 09:25

Mersin'de kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslimi hedefleniyor.

Yurthaber 18-12-23 12:19

YÖK, 6 üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına aldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Akdeniz, Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk üniversitelerini, Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na aldı.

Yurthaber 14-12-23 17:57

SON DAKİKA | Meteoroloji İstanbul için saat verdi! Vatandaşlar dikkat: Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Yağışların; öğleden sonra Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Antalya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Haber 07-12-23 07:59