Atm Haberleri

Banka, sistem arızası verdi! Duyan ATM'ye koştu: 6 saat içinde milyonlarca dolarlık para çekildi

38 milyon müşterisi olan bankada sistem arızası meydana geldi. Bunu duyanlar hemen ATM'lere koştu ve milyonlarca dolar çekildi. Para çekenlerin çoğunu öğrenciler oluştururken ATM önlerinde uzun kuyruklar oluştu. 6 saat içinde 25 binin üzerinde para transferinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Finans 19-03-2024 07:47

ATM'lerdeki paraları böyle çalmışlar: O anlar kamerada! Para çekmiş gibi yapıp...

İstanbul’da bankalara ait ATM’lerin para yatırma ünitelerine zarar vererek içerisinde bulunan paraları çaldıkları tespit edilen 12 şüpheli yakalandı. Gerçekleşen hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansırken, olayla ilgili yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Haber 09-03-2024 17:57

Bankada hesabı ve parası olan herkesi ilgilendiriyor! 15 bin TL'ye kadar...

ATM'lerden para çekmede yeni dönem başladı. Bankalar, ATM'lerden para çekme limitini 5 bin TL birden yükseltti. Buna göre limit 5 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarıldı. Bazı bankalarda ise ATM'den para çekme limiti 15 bin TL oldu.

Finans 22-02-2024 12:50

Geçen yıl uygulamaya alınmıştı! ATM'lerde yeni dönemin ilk yansıması: Mehmet Şimşek 'TAM'ı anlattı, 500 milyon dolar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023'te uygulamaya aldıkları TAM Projesi'nin bugün itibarıyla 5 bin 200 ATM ile Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren bir sistem haline geldiğini belirtti. Şimşek, sistemin benzerlerinden çok farklı olduğuna dikkati çekerek hedefleri gözler önüne serdi.

Finans 21-02-2024 11:45
ATM

Son dakika: Bankada hesabı olanlar dikkat! ATM ücretsiz nakit çekim limitleri değişti

Son dakika haberi... ATM'lerde nakit çekim ücretlerine ilişkin bankalardan yeni bir karar geldi. Bankaların ATM'lerinden nakit çekim ücretleri artırıldı. İşte yeni tarife...

Finans 16-02-2024 12:14

Yer: Ankara! Sahte paraları ATM'lerde gerçeğe çeviriyordu: Yöntemi 'pes' dedirtti, yakalanmamak için...

Ankara'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bastığı sahte paraları çeşitli bankaların otomatik para çekme makinelerinde (ATM) gerçek banknotlarla değiştiren şüpheli yakalandı. Şüphelinin sahte paraları yatırma işlemi yaparken yakalanmamak için başka kişilerin kimlik numaralarını veya banka kartlarını kullandığı ortaya çıktı.

Haber 28-07-2023 15:48

Adana'da polis yardım bahanesiyle dolandırıcılığa karşı vatandaşı uyardı

Adana'da polis ekipleri, ATM'lerden işlem yapan vatandaşları, yardım bahanesiyle dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Yurthaber 02-06-2023 10:30

Ekipler deprem enkazında buldu! Para dolu banka kasası ve ATM yetkililere teslim edildi

Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, bina enkazında bir bankaya ait para dolu kasa ile ATM’deki paraları buldu. Olduğu yerden çıkarılan kasa ve ATM'deki paralar, polislerle birlikte yetkililere teslim edildi.

Haber 20-02-2023 10:20

ATM'den çektikleri paraya bakınca gözlerine inanamadılar! Kaymakam devreye girdi 'İlk defa karşılaştım'

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ATM'den para çeken vatandaşlar akıllara durgunluk veren bir olay yaşadı. Bir bankaya ait ATM'den para çekenler, paralara bakınca yırtık ve mürekkep boyalı banknotların olduğunu gördü. Banka da kapalı olunca vatandaşlar parayı aynı yerde geri yatırmak istedi ancak ATM parayı almadı. Bunun üzerine kaymakam Kenan Aktaş devreye girdi. Kaymakamın devreye girmesiyle olay çözülürken Aktaş ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi.

Haber 30-12-2022 15:45

Hatay'da ATM önünde düşürülen parayı alan şüpheli yakalandı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, otomatik para çekme makinesi (ATM) önünde düşürülen 35 bin lira ile 2 bin doları alan şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 08-12-2022 13:45

ATM kullananlar dikkat! Siz de mağdur olabilirsiniz: Yoğun şikayetler alıyoruz

Türkiye'de milyonlarca kişi eskiyen ve arızalı bankamatikler nedeniyle paralarını kaptırıp mağdur oluyor. Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, ATM'lerin yol açtığı sorunlar nedeniyle belirli sürelerle alıkonulan meblağın milyonları bulduğunu ileri sürerek, ayıplı hizmeti telafi etmenin bankaların görevi olduğuna işaret etti.

Finans 26-11-2022 10:07
ATM

Mersin'de 'sahte para' operasyonu: 600 bin liralık banknot basıp piyasaya sürdüler! ATM'de bile anlaşılmıyor

Mersin'de, 600 bin liralık sahte banknotlar basarak piyasaya sürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 9 şüpheliden 7’si tutuklandı. Ekipler, ayrıca şüphelilerin ATM'lere de sahte banknot yatırdıklarını, paraların ATM'de dahi anlaşılmayacak nitelikte olduğunu belirledi. Öte yandan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Haber 23-11-2022 21:59

FETÖ'ye yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda Erzurum'da 13 zanlı yakalandı

Operasyonda, şüphelilerin para transferini, ATM cihazlarından kartsız işlemler ile pestil, kaşar peyniri ve kuru gıdaların arasına sarıp kargoyla yaptığı kameralara yansıdı

Yurthaber 18-10-2022 20:59

Zonguldak'ta ATM'ye yüklenen kapasitesi üzerindeki para, sokağa saçıldı

Zonguldak'ta ATM'ye yüklenen kapasitesi üzerindeki para, sokağa saçıldı

Yurthaber 12-08-2022 01:14

Daha önce böylesini duymadınız! ATM etrafa para saçtı, vatandaş ne yapacağını şaşırdı

Eşine az rastlanacak olay Zonguldak'ta meydana geldi. Çaycuma ilçesinde bir vatandaş ATM'ye kapasitesinden fazla para yüklemeye çalıştı ve sonra da arkasına bakmadan yoluna devam etti. ATM paraları çekemeyince etrafa saçmaya başladı. İlk başta ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar daha sonra polise haber verdi. İlginç olayla ilgili tutanak tutuldu.

Haber 11-08-2022 21:52

Beşiktaş'ta banka ATM'sinde çıkan yangın söndürüldü

Beşiktaş'ta banka ATM'sinde çıkan yangın söndürüldü

Yurthaber 08-08-2022 16:49

ATM'den şifre alma, değiştirme: ATM şifre değişikliği nasıl yapılır?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kişisel banka işlemleri de bankaya girmeden yapılır hale geldi. Banka müşterileri işlemlerini gerçekleştirmek için bankaya girmeden ve sıra beklemeden bankaların web sitelerini, mobil uygulamaları ya da ATM'leri kullanabiliyorlar. En sık kullanılan bankacılık ürünlerinden bir tanesi olan ATM'de, kredi kartı ve banka kartı şifre değişikliği yapılabilir mi? ATM'den şifre alma ile ilgili merak edilenler...

Finans 22-07-2022 03:42

Yine çok konuşulacak görüntüler: Bir öncekinde işlem yapan vatandaşı bekleyip hamle yapmıştı! Bu kez vatandaşı kenara çekti ve...

Yalova’da daha önce 2 kez gerçekleşen ATM saldırılarında bir yenisi daha yaşanmıştı. 49 yaşındaki N.Ş. yine ATM’lerin olduğu bölgeye gelerek ATM’lere çekiçle zarar vermişti. Şahsın gerçekleştirdiği saldırının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Bir önceki saldırısında ATM’de işlem yapan vatandaşı bekleyen ve sonra ATM’ye zarar veren şahsın görüntüleri sosyal medyada çok konuşulmuştu. Son görüntülerde ise şahsın işlem yapan vatandaşı kenara çekerek o ATM’ye de zarar verdiği görüldü.

Haber 20-07-2022 17:09

Yalova'da akli dengesi yerinde olmayan şahıs yeniden ATM'lere zarar verdi

Yalova'da akli dengesi yerinde olmayan şahıs yeniden ATM'lere zarar verdi

Yurthaber 20-07-2022 04:59

İkincisi sosyal medyada çok konuşulmuştu! Durmuyor: Para çekmek isteyenler bir kez daha şoke oldu

Yalova’nın Altınova ilçesinde daha önce iki kez gündeme gelen ATM’lere yönelik saldırı olayı tekrar yaşandı. Akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen şahıs, elindeki çekiçle 8 adet ATM’ye saldırdı ve kullanılamaz hale getirdi. Bu saldırı, şahsın aynı bölgedeki 3. saldırısı olurken bir önceki saldırısında rehabilitasyon merkezine bırakılan şahıs son olayı da merkezden çıktıktan sonra gerçekleştirdi. Zanlı gözaltına alındı. Bir önceki saldırısına ait görüntüler ise sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Haber 19-07-2022 20:02

Yalova'da 8 ATM'ye çekiçle zarar veren zanlıyla ilgili işlem başlatıldı

Zanlının, akli dengesinin yerinde olmadığı belirlendi

Haber 01-07-2022 11:44

Para çekmek isteyenler şoke oldu! Bu ilk değil: ATM'leri tek tek dolaşıp...

Yalova’nın Altınova ilçesinde meydana gelen bir olay herkesi şoke etti. Akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen bir şahıs, tek tek 6 farklı ATM’yi dolaşarak ATM’lere çekiçle saldırdı. Şahıs, ATM’leri kullanılamaz hale getirirken şahsın daha önce de ATM’lere benzer şekilde saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Haber 30-06-2022 22:35

ATM'lere baltayla saldırdı! Polis tarafından etkisiz hale getirildi

Manisa'da baltayla ATM'lere saldıran şüpheli polis ekiplerince etkisiz hale getirilerek yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haber 28-05-2022 02:21

İstanbul'da banka kartı kopyalayarak dolandırıcılık yapan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı

Kentteki 10 ATM cihazı üzerinden 2 bin 505 kişinin kartını kopyaladıkları belirlenen şüphelilerden biri tutuklandı, 2'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı

Haber 25-05-2022 16:10

ASELSAN harekete geçti! Kamu bankalarına 10 bin ATM üretecek

ASELSAN finans alanındaki ihtiyaçları karşılamak için de çalışmalara başladı. Türkiye'nin lider teknoloji şirketi ASELSAN, finansal teknolojiler alanındaki ilk sözleşmesini 7 kamu bankası ve Bileşim AŞ ile imzaladı. Sözleşme kapsamında 10 bin ATM temin edilecek.

Finans 17-05-2022 12:27

Banka ATM’sindeki yazılım açığı şok etti! 142 bin TL çektiler…

İzmir’in Torbalı ilçesinde ATM’den yapılan soygun şaşkına çevirdi. Yazılım açığından faydalanıp 142 bin TL para çekti, tekrar para çekerken yakalandı. ATM'deki yazılım açığından faydalanarak 142 bin TL para çeken şüpheliye suçüstü yapıldı.

Haber 29-04-2022 11:41

İstanbul merkezli 7 ilde siber dolandırıcılık operasyonu

İstanbul merkezli 7 ilde siber dolandırıcılık operasyonu

Yurthaber 15-04-2022 09:00
ATM

Cebe havale nasıl çekilir? Cepbank ile cebe yapılan havale her ATM'den çekilir mi?

Banka hesabına gerek olmadan bir kişiye cep telefonu üzerinden para gönderme imkânı sunan cebe havale uygulaması, kullanım kolaylığı dolayısıyla yoğun ilgi görüyor. Cepbank ile cebe yapılan havale, paranın gönderildiği bankanın herhangi bir ATM’sinden çekilebilir. Paranın çekilmesi için gerekli olan bilgiler ve adımları bir araya getirdik.

Finans 11-04-2022 15:19

Ukrayna’da savaş ekonomiyi de vurdu! ATM’lerde nakit para kalmadı

Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’da bir yandan savaş devam ederken bir yandan da bankalarda nakit para sıkıntısı yaşanıyor. ATM’lerde ise para çekmek güçleşti.

Haber 29-03-2022 23:48

İstanbul'da akılalmaz olay! Genç kız hayatının şokunu yaşadı... 16 kişiye aynı şeyi yapmış

Esenyurt'u mesken tutan ATM faresi, onlarca vatandaşı kendine has yöntemiyle kandırdı. Önce kart sonra para veren ATM’lerde, vatandaşlara para çekecekmiş gibi yaklaşan Necati Ö. isimli dolandırıcı, yardım etme bahanesiyle kargaşa çıkarttı. Ardından ise “Bu ATM bozuk” diyen şahıs, hiçbir şeyden haberi olmayan vatandaşı, kartını vererek başka bankamatiğe yolladı. Aradan geçen saniyelerde ATM’ye geri dönen şahıs, vatandaşların parasını alarak kayıplara karıştı.

Haber 22-03-2022 09:10

Son dakika: ATM'den para çekerken bu tuzağa düşmeyin! ATM bozuk diyerek...

Son dakika haberi: ATM'den para çeken vatandaşları 38 kişiyi 100 bin TL dolandıran şüpheli yakalandı. İstanbul Esenyurt'ta bulunan bir ATM'deki vatandaşların yanına gelip "ATM bozuk" diyerek para çekenleri uzaklaştıran bir kişi kameralara yakalandı. Şüphelinin ATM'lerin önce kartı sonra parayı veren özelliğinden faydalanarak mağdurların paralarını aldığı tespit edildi.

Haber 16-03-2022 09:03

Kırıkkale'de hemşirenin dikkati ATM'den hırsızlığı engelledi

Kırıkkale'de hemşirenin dikkati ATM'den hırsızlığı engelledi

Yurthaber 12-02-2022 03:14

Bursalı sağlık çalışanı ATM'den 50 lira çekti, 50 bine satışa çıkardı!

Bursa'da sağlık çalışanı olarak görev yapan Şenol Çam, ATM'den çektiği 50 liranın hatalı basım olduğunu görünce satışa çıkarmaya karar verdi. Paranın önce sahte olduğunu da düşünen Çam, ''Çektiğim paralardan birinde 50 TL'nin üzerindeki sıfırın olmadığını fark ettim. Bankadan parayı değiştirebileceklerini söylediler. Bende antika değerinin olduğunu düşünerek, internetten bin katına yani 50 bin TL'ye satışa çıkardım" dedi.

Haber 10-02-2022 13:59

Son dakika: ATM'ye sahte dolar yatırıp Türk lirası çektiler... Çete çökertildi!

Son dakika haberi... ATM'lere sahte dolar yatırıp Türk lirası çekerek haksız kazanç elde eden çete yakalandı. Alınan bilgiye göre, çetenin, 3 kişiye ait banka hesaplarına ATM'ler üzerinden sahte 100 bin 300 dolar yatırdığı ve karşılığında Türk lirası çektiği belirlendi. Polis ekiplerinin İstanbul ve Tokat'ta düzenlediği operasyonda 11 şüpheli yakalandı.

Haber 04-02-2022 12:31

ATM’de para çekerken hayatının şokunu yaşadı

Niğde’de bir binanın dış cephesinden düşen sıva parçaları, ATM’de para çeken vatandaşın üzerine düştü.

Haber 18-12-2021 17:52

Bağcılar'da ATM'ye taşlı saldırı! O anlar kamerada

Bağcılar'da bir kişi, eline aldığı taşla ATM'lerin ekranlarını kırıp zarar verdi. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, saldırgan polis ekiplerince gözaltına alındı.

Haber 18-11-2021 23:09

Elazığ merkezli operasyonda ATM dolandırıcılığı iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı

Elazığ merkezli operasyonda ATM dolandırıcılığı iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı

Yurthaber 15-11-2021 12:54

Denizli ve Aydın'da kapora dolandırıcılığı iddiasıyla yakalanan 6 zanlı tutuklandı

Denizli ve Aydın'da "kapora" dolandırıcılığı iddiasıyla yakalanan 6 zanlı tutuklandı

Yurthaber 08-11-2021 17:52

Taksit yatırmaya gitti, 10 bin TL buldu

Muğla'da yaşayan Mehmet Gürpınar (57), kendisinden önce ATM'yi kullanan kişinin işlemini tamamlamadan gitmesi sonucunda unutulan 10 bin 20 lirayı, banka yetkililerine teslim etti.

Haber 15-10-2021 19:55

Bağcılar'da taş fırlatarak ATM'leri kullanılmaz hale getiren kişi kamerada

Bağcılar'da bir kişi, yerden aldığı taşları ATM'lere fırlatarak zarar verdi. ATM'leri kullanılmaz hale getirirken güvenlik kamerası tarafından görüntülenen şahıs yakalandı.

Haber 11-10-2021 14:37

Otomobil, tır ve ATM'ye çarpan cipteki 2 kişi yaralandı

Otomobil, tır ve ATM'ye çarpan cipteki 2 kişi yaralandı

Yurthaber 07-10-2021 10:51

Gerçek ATM'de ortaya çıktı! Sahte para olduğunu fark edince hemen polise koştu

Kırıkkale'de sattığı 3 bin 250 liralık telefonun parasını ATM üzerinden yatırmaya çalıştığı esnada paraların sahte olduğunu fark eden bir vatandaş, polise şikayette bulundu. KOM polisi tarafından yapılan operasyonda da 21 bin 650 Türk Lirası sahte banknot ele geçirildi, 1 kişi de gözaltına alındı.

Haber 21-09-2021 10:35

Kredi verilmeyince çılgına döndü, metal dubayla ATM’ye saldırdı

Pendik’te 3 farklı ATM’ye metal duba ile saldırıp maddi hasara neden olan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın son olayda elinde bulundurduğu silah da şahsın üzerinde ele geçirildi. Yapılan araştırmada şahsın yaklaşık bir ay kadar önce bankaya gelerek kredi istediği ancak olumsuz yanıt alması sebebiyle tartışma çıkardığı öğrenildi. Şahsın ATM’ye saldırdığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 09-09-2021 17:41

ATM'den para çeken kişiye otomobil çarptı

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen talihsiz kazada, otomobil ATM’den para çeken vatandaşa çarptı.

Haber 10-08-2021 17:58

ATM’den yapılan EFT’lerin işlem ücretlerine zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre ATM'lerden yapılan EFT işlemlerinden alınan ücret artırıldı. Yeni kararda, işlem tutarı bin TL'nin altındaki EFT işlemlerinde ücret 2 TL olan ücret 4 TL'ye çıkarıldı. Öte yandan EFT işlem tutarı bin TL ve 50 bin TL arasında olan işlemde ise, 2 TL, 5 TL ve 10 TL olarak belirtilen tutarlardan 5 TL olanı 8 TL oldu.

Finans 09-08-2021 09:12

Edirne'de ATM'ye yerleştirdiği düzenekle para çeken zanlı tutuklandı

Edirne'de ATM'ye yerleştirdiği düzenekle para çeken zanlı tutuklandı

Yurthaber 06-08-2021 12:07

Diyarbakır'da ATM önünde korku dolu anlar! Az daha 3 kişiyi eziyordu

Diyarbakır’da ATM’de işlem yapan 3 kişi, sürücünün park yeri ararken fren yerine gaza basmasıyla otomobilinin altında kalmaktan kıl payı kurtuldular. Korkutan kaza ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 27-07-2021 12:16

Vergi borcu ödemek isterken tüm parasını kaptırdı! Gerçeği, ATM'ye gidince öğrendi

Ordu'nun Ünye ilçesinde aracının trafik borcu ve motorlu taşıtlar vergisini (MTV) mobil olarak ödemek isteyen bir kişi, iddiaya göre hesabındaki tüm parayı dolandırıcılara kaptırdı. Kendilerini banka görevlileri gibi tanıtan şahıslara kartının tüm bilgilerini veren şahıs, gerçeği ise ATM'ye gidince öğrendi.

Haber 27-07-2021 08:58

Akbank düzeldi mi? Akbank mobil uygulamaya giriliyor mu? Akbank'tan açıklama!

Akbank müşterisi olan kişiler Salı gününden beri Akbank mobil ve internet bankacılığında problem yaşıyor. Özellikle hesap kartı kullanıcıları, Salı gününden bu yana yaşanan sıkıntı sebebiyle, para çekme ve gönderme konularında mağdur oldu. Öte yandan birçok kişi Akbank ATM ve pos cihazlarında da sorun olduğunu dile getirdi. Daha sonra konuyla ilgili açıklama yapan Akbank, problemin ATM’ler için çözüldüğünü ifade etti. Peki Akbank mobil uygulama düzeldi mi?

Finans 08-07-2021 09:30