Balıkesir Haberleri Ve Son Dakika Balıkesir Haberleri

Balıkesir Haberleri Ve Son Dakika Balıkesir Haberleri

Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan Balıkesir'in hem Marmara Denizi'ne hem de Ege Denizi'ne limanı bulunur.

Antik Çağ'dan itibaren Roma, Bizans Devleti, Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti gibi büyük devletler tarafından yönetilen Balıkesir, tarih boyunca Misya ya da Karesi adıyla anılmıştır. Ilıman bir iklim yapısına sahip olan şehrin ekonomisini, tarım ve hayvancılık oluşturur. Şehirde zeytin, zeytinyağı, bamya, kavun gibi tarım ürünleri üretilir.

Yörük, Çepni, Tatar, Muhacir, Türkmen, Manav gibi farklı etnik grupları bulunan olan şehir Türkiye'nin en kalabalık on yedinci ilidir. 2019 yılı itibariyle 1.2 milyonu aşan nüfusu bulunan Balıkesir, 2012 yılında çıkarılan kararname ile Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmış olup yirmi ilçeye sahiptir.

Balıkesir Haberleri

Bir suç örgütü daha çökertildi! Balıkesir ve Bursa'da operasyon: 8 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir ve Bursa'da düzenlenen "Mahzen-31" operasyonlarında elebaşılığını İsmail Yavuz'un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Haber 23-04-2024 09:04

Hastanede iğrenç olay! Kadınlar tuvaletinden gizli kamera çıktı, zanlının kimliği şoke etti

Balıkesir'de devlet hastanesinin kadınlar tuvaletinden 'böcek' olarak tabir edilen gizli kamera düzeneği çıktı. Yapılan inceleme sonrası gizli kamerayı tuvalete koyup kayıt yapan kişi bedensel engelli Tarık Özkan (40) çıktı. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden ve 3-4 yıldır benzer görüntüler çektiğini söyleyen Tarık Özkan'ın, daha önce de toplu taşıma araçları ile kamuya açık alanlarda kadınların görüntülerini çektiği ve suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

Haber 21-04-2024 13:47

Çoğu köyü terk etti, kalanlar da korkularından evlerinden çıkamıyor! Gizemi çözülemeyen olay tedirginlik yarattı

Ünlü ekonomist Korhan Berzeg bundan tam 309 gün önce Balıkesir'in Gönen İlçesine bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki evinden ayrılarak köpeği Tina ile birlikte yürüyüşe çıktı. Hem havadan hem karadan defalarca aranmasına rağmen Berzeg'den haber alınamadı. Şimdi o mahallede tedirginlik arttı. Gizemi çözülemeyen olay nedeniyle insanlar evinden çıkamıyor.

Haber 20-04-2024 09:58

Edremit’te ’dur’ ihtarına uymayan şahıslardan uyuşturucu çıktı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin “dur” ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı.

Yurthaber 19-04-2024 15:41

Diğer Haber Etiketleri

Balıkesir

Balıkesir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Balıkesir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Balıkesir’de ilk ameliyatsız kan kaçağı tedavisi yapıldı

Balıkesir’de ilk nitelikli işlemlerin bir yenisi de Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde girişimsel kardiyoloji ile gerçekleştirilen paravalvüler kaçak kapatılması işlemi oldu.

Yurthaber 19-04-2024 15:21

AK Parti'den CHP'ye geçmişti! Saymaz'dan CHP'li başkana sert sözler: Dakika bir gol bir, kendi iktidarınızı sabote ediyorsunuz

31 Mart seçimlerinden sonra AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerden biri de Balıkesir olmuştu. Ankaralı CHP’li eski milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin yeni başkan Ahmet Akın'ın Balıkesir'de danışmanı olduğu iddiası gazeteci İsmail Saymaz'ı kızdırdı. Saymaz 'dakika bir gol bir' diyerek CHP'li isimleri eleştirdi ve 'Eğer bu iddia doğruysan vazgeçsinler' ifadesini kullandı.

Haber 19-04-2024 12:07

Balıkesir’de 29 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 29 düzensiz göçmenin yakalandığı operasyonda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 18-04-2024 15:37

Burhaniye polisi suçlulara göz açtırmıyor

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son iki gün içinde yaptığı uygulamalarda çeşitli silahlar ve uyuşturucu ele geçirilirken, aranan 7 kişi de yakalandı.

Yurthaber 17-04-2024 15:57

Bayram ziyaretinde dehşet! Polis memuru silahını çekti, ortalığı kan gölüne çevirdi

Balıkesir’in Manyas ilçesinde bayram ziyareti kana bulandı. Polis memuru Mehmet Kanat (35), bayram ziyaretine gittiği babasının evinde, eşi Kübra Kanat’ı (32) öldürüp, kuzeni Mesut Görgül’ü (37) yaraladıktan sonra, aynı tabancayla intihar girişiminde bulundu. Mehmet Kanat’ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Haber 16-04-2024 13:30

Balıkesir'de bir binanın çatısında çıkan yangın diğer yapılara sıçramadan söndürüldü

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesinde bir binanın çatısında çıkan yangın, çevredeki yapılara sıçramadan söndürüldü.

Yurthaber 15-04-2024 10:47

Eski AK Partili belediye başkanının o paylaşımı büyük tepki çekti! 'Çekilin, aç Türkler...'

AK Parti İzmir milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco tatili paylaşımının yankıları hala devam ederken, başka bir olay daha patlak verdi. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinin önceki dönem belediye başkanı AK Partili Ekrem Yavaş, yollarda oluşan bayram yoğunluğunu "çekilin, aç Türkler tatilden dönüyor" notuyla paylaştı. Yavaş'ın bu paylaşımı büyük tepki topladı.

Haber 14-04-2024 17:24

Kuşcenneti Milli Parkı baharda gelen kuşlarla renklendi

Balıkesir'in Bandırma ve Manyas ilçe sınırları içinde göl kıyısında yer alan Kuşcenneti Milli Parkı, ilkbahar göç döneminde gelen ve kuluçkadan çıkan yavrularla rengarenk oldu.

Yurthaber 05-04-2024 11:44

Tadilat yaptığı evi soydu

Balıkesir’de tadilat yaptığı evden ziynet eşyası çalan usta polis ekiplerince yakalandı.

Yurthaber 04-04-2024 08:04

Bandırma’da masaj salonuna fuhuş operasyonu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde emniyet ekiplerinin fuhuş yapıldığını tespit ettiği masaj salonuna düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 1 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yurthaber 04-04-2024 08:03

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın mazbatasını aldı

CHP'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın, mazbatasını alarak görevine başladı.

Yurthaber 03-04-2024 14:21

Gönen’de trafik kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Balıkesir’in Gönen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-04-2024 12:10

Kütüphaneler haftasında millet kütüphanesinde gençlerle bir araya geldi

60. Kütüphaneler haftası nedeniyle kitap okuma farkındalığı oluşturmak için Havran Millet Kütüphanesinde, Havran Anadolu Lisesi öğrencileriyle etkinlik düzenlendi

Yurthaber 02-04-2024 08:40

74 yıl sonra gelen başarıdan sonra güne şükür namazıyla başladı! Balıkesir'de zafer kazanan Ahmet Akın: Memleketimize mahcup olmayacağız

CHP'nin 31 Mart'taki en büyük başarılarından birinin adresi Balıkesir oldu. Balıkesir 74 yıl sonra 'CHP' dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın, 1 Nisan'a şükür namazıyla başladı.

Haber 01-04-2024 11:11

CHP’li başkan güne şükür namazı ile başladı

31 Mart Yerel Seçimleri’nde kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık yüzde 50 civarında oy alarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Akın, Balıkesir’in tarihi Zağnos Paşa Cami’nde esnaflarla beraber sabah namazını kılarak şükür duasında bulundu.

Yurthaber 01-04-2024 07:54

Özgür Özel ile Meral Akşener arasında 'Balıkesir' polemiği yaşanmıştı! Balıkesir'de CHP adayı Ahmet Akın farklı sonuçla seçimi kazandı

CHP lideri Özgür Özel ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında 'Balıkesir adayı' krizi yaşanmıştı. Özel 2019 seçimlerini hatırlatarak Akşener'e adayları Turhan Çömez'i geri çekme çağrısı yapmıştı. Akşener ise "CHP'nin jest isteme işleminden bıktım usandım, midem bulanıyor artık" yanıtını vermişti. Bu tartışmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimindeki sonuç dikkat çekti. CHP'nin adayı Ahmet Akın, AK Parti ve İYİ Parti adaylarının önünde farklı şekilde seçimi kazandı.

Haber 01-04-2024 00:55

CANLI Balıkesir seçim sonuçları! Balıkesir'de seçimi kim kazandı? AK Parti adayı Yücel Yılmaz mı, CHP adayı Ahmet Akın mı?

Balıkesir seçim sonuçları merak ediliyor. Tüm Türkiye, sandıktan çıkacak seçim sonuçlarına kilitlenmiş durumda ve yerel seçim sonuçları vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Peki, Balıkesir'de seçimi kim kazandı? AK Parti adayı Yücel Yılmaz mı, CHP adayı Ahmet Akın mı? İşte tüm merak edilenler...

Finans 31-03-2024 20:18

Canlı Balıkesir seçim sonuçları! Balıkesir seçim sonuçları öncesi AK Parti adayı Yücel Yılmaz mı CHP adayı Ahmet Akın mı kazanacak?

Yerel seçim sonuçları haftanın en çok aranan konu başlıkları arasında yer alıyor, bununla doğru orantılı olarak Balıkesir seçim sonuçları da Balıkesirlilerin sonucunu merakla beklediği yerler arasında! Balıkesir'de belediye başkanlığı görevini yürüten Yücel Yılmaz mı yoksa CHP'nin adayı Ahmet Akın mı seçimi kazanacak?

Haber 29-03-2024 14:38

KYK Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi.

Yurthaber 29-03-2024 10:14

Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü

Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi.

Yurthaber 29-03-2024 08:18

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, seçim çalışmalarını Balıkesir'de sürdürdü

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir'in Gönen ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

Yurthaber 29-03-2024 08:14

Balıkesir’de göçmen kaçakçısı 2 organizatör tutuklandı

Balıkesir’de jandarma ekipleri göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda 17 Afganistan uyruklu kaçak göçmen yakalanırken, 2 organizatör ise tutuklandı.

Yurthaber 26-03-2024 14:07

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor! Kilosu 900 liraya çıktı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı. Köylere alıcıların geldiğini anlatan Hatice Karakaya, pek çok insanın kuzu göbeği topladığını söyledi.

Haber 26-03-2024 11:59

AK Partili Yücel Yılmaz'ın sözleri tepki çekti! 'İş adamlarına sesleniyorum' dedi o güne kadar mühlet verdi: Bize destek sözü vermeyenlerle hesaplaşacağız

Yerel seçimlere günler kala söylemlerdeki sertlik dikkat çekmeye başladı. AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz katıldığı bir etkinlikte kendilerini desteklemeyenlerden hesap soracağını söyledi. Sözleri tepki çeken Yılmaz, "Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz diyorlar ya; Bize destek sözü vermeyenlerle de bu şehrin bir hesabı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 26-03-2024 11:24

Kuzu göbeği mantarı altın ile yarışıyor

Burhaniye ilçesinde, bahar yağışları ile birlikte Madra Dağında çıkmaya başlayan Kuzu Göbeği mantarının kilosu 900 liraya kadar çıktı.

Yurthaber 26-03-2024 11:22

Köpeğe eziyet eden kişi gözaltına alındı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde köpeğe eziyet ettiği tespit edilen bir kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Yurthaber 25-03-2024 15:04

CHP'liler şehrin meydanına 20 metrelik afiş astı! AK Partili başkanı hedef aldılar: Parsel parsel sattı

Yerel seçimlere 1 hafta kala ses getiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Balıkesir'de CHP İl Yönetimi, AK Partili Başkan Yücel Yılmaz'ı hedef alarak 20 metrelik afiş hazırladı. Şehrin meydanına asılan afişte, "Yücel Yılmaz Balıkesir'i parsel parsel sattı" ifadelerine yer verildi ve yıl yıl Balıkesir'deki arazi satışları yazıldı.

Haber 23-03-2024 15:45

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı

Balıkesir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Yurthaber 22-03-2024 08:47

Erdek’te uyuşturucu operasyonunda 1 kişi yakalandı

Balıkesir’in Erdek ilçesinde hareketlerinden şüphelenilen bir şahsa üst araması yapıldı. Yapılan aramada şahsın üstünde uyuşturucuya rastlandı.

Yurthaber 22-03-2024 08:38

Son dakika | AFAD duyurdu! Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Balıkesir'de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 7.7 kilometre derinlikte meydana geldi.

Haber 21-03-2024 22:37

Balıkesir’de uyuşturucu operasyonunda 5 kişiye gözaltı

Balıkesir'de uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı.

Yurthaber 21-03-2024 15:31

Balıkesir'de yıllarca mağarada yalnız yaşayan adam öldü

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde önce mağarada daha sonra kulübede yalnız yaşayan İskender Gündüz, hayatını kaybetti.

Yurthaber 21-03-2024 13:55

SMA’lı Aren bebek için deniz altında bayrak açtılar

Gömeç ilçesinde, Gömeç Dalış Okulunda görevli dalgıçlar, SMA hastası Aren bebek için suyun altında bayrak açtılar. Dalgıçlar, Aren bebeğin hem nefesi hem de sesi oldular.

Yurthaber 20-03-2024 12:24

Balıkesir'in kırsal mahallesinde her ramazan kapı kapı iftar yemeği ikram ediliyor

Sındırgı ilçesi kırsal Cüneyt Mahallesi'nde, yıllar önce başlatılan iftar ikramı sürdürülüyor.

Yurthaber 20-03-2024 10:21

Burcu Köksal'ın DEM Parti çıkışından sonra... CHP'li Balıkesir adayı Ahmet Akın'dan çok konuşulacak sözler: O şerefsizlere yakın değilim hiç bir zaman da olmam

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın DEM Parti çıkışının yankıları sürerken, CHP'li bir başka adaydan da çok konuşulacak açıklamalar geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, "Vatanına şaşırmış, kudurmuş şekilde hainlik yapan, hain terör örgütü PKK'ya, onun yandaşlarına, ondan beslenenlere, onun yolundan giden şerefsizlere de yakın değilim. Hiçbir zaman da yakın olmadım" diye konuştu.

Haber 19-03-2024 14:00

SON DAKİKA | Balıkesir'de korkutan deprem! AFAD duyurdu

Son dakika haberi: AFAD, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 3.8 büyüklüğünde ve yerin 7.02 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını aktardı.

Haber 19-03-2024 08:06

Balıkesir'de motorlu yamaç paraşütü yaparken yere çakılan kişi öldü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde motorlu yamaç paraşütü yaparken yere çakılan kişi hayatını kaybetti.

Yurthaber 18-03-2024 07:45

O ilçedeki kahvehanelerde ne çay ne de kahve içiliyor... Favori içecekleri bu oldu! Fiyatı çayla aynı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kahvehanelerdeki süt servisi yoğun ilgi gördü. Çay yerine süt içildiğini anlatan kahvehane çalışanı Latif Islıoğlu, çayın da sütün de fiyatının aynı olduğunu söyledi.

Haber 14-03-2024 17:18

3 büyükşehir üç farklı sonuç! Son seçim anketinde tablo tersine döndü, fark açıldı: İstanbul, Balıkesir, Adana...

İstanbul, Balıkesir ve Adana'da seçim yarışı kızışıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan seçim anketinde İstanbul'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum karşısında; Balıkesir'de AK Parti'li Yücel Yılmaz'ın Ahmet Akın karşısında ve Adana'da AK Parti'li Fatih Mehmet Kocaispir'in Zeydan Karalar karşısında önde olduğu görülürken, son yapılan ankette ibre terse döndü. Gezici Araştırma'nın açıkladığı seçim anketinde 3 büyükşehirde yarışı önde götüren isimlerin değişti, oy farkları dikkat çekti.

Haber 13-03-2024 15:31

Ayvalık'ta 11 yıl arayla iki kez yanan ormanlık alan ağaçlandırıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 2006 ve 2017 yıllarındaki orman yangınlarından zarar gören alana dikilen fidanlar büyüyor.

Yurthaber 13-03-2024 15:22

Balıkesir'de sahipsiz hayvanlar için besleme noktasına bırakılan yiyeceklerin çalındığı iddiası

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir grup hayvansever, belediye tarafından sahipsiz hayvanlar için oluşturulan besleme noktasına bırakılan yiyeceklerin çalındığını iddia etti.

Yurthaber 13-03-2024 10:57

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılına özel klip hazırlandı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yaşayanlar ve kamu kurum personelleri, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı dolayısıyla klip hazırladı.

Yurthaber 12-03-2024 12:21

Türkiye’nin en ucuz Ramazan pidesi bu ilde satılacak! 350 gramı...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 350 gramlık Ramazan pidesini 7,5 lira olarak belirledi. Ramazan pidesi İstanbul, Ankara ve Antalya'da 15 liradan satılacak.

Finans 10-03-2024 15:23

Balıkesir Ormanları Yangından Gönüllülükle Korunuyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Orman Yangın Gönüllüsü” eğitimlerinde, Emniyet teşkilatının TOMA ekiplerine yangın söndürme eğitimi verildi.

Yurthaber 08-03-2024 12:04

Ören plajları olimpiyat elemelerine ev sahipliği yapacak

Burhaniye ilçesinde, Ören Plajları Olimpiyat Elemelerine ev sahipliği yapacak.

Yurthaber 08-03-2024 12:02