Bosna Hersek Haberleri Ve Son Dakika Bosna Hersek Haberleri

Bosna Hersek Haberleri Ve Son Dakika Bosna Hersek Haberleri

Bosna-Hersek, Balkanlarda yer alan Boşnak, Sırp ve Sırp milletlerinin bir arada yaşadığı ve Bosna-Hersek Federasyonu ile Sırp Cumhuriyeti enstiteleri tarafından yönetilen bir ülkedir. Kuzey, batı ve güneyde Hırvatistan; doğuda Sırbistan, güneyde Karadağ ile komşudur. Eski Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin altı federe cumhuriyetinden biri olan Bosna-Hersek, 1992 yılında Bosna-Hersek'te yapılan referandumda halk bağımsızlıktan yana oy kullanınca yeni bir devlet olarak kurulmuştur. Bu devleti, ülkedeki Sırplar tanımadı ve Boşnaklar ile Hırvatlara karşı savaş açtı. Bosna Savaşı'ndan sonra Dayton Antlaşması imzalandı. Ülkenin yönetim şeklinde Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi'yle ülkedeki üç etnik grup temsil edilmektedir.

Bosna Hersek Haberleri

Hakem kararları nedeniyle bir sahadan çekilme olayı da Bosna Hersek’ten!

Bosna Hersek Kupası çeyrek final rövanşında oynanan FK Sarajevo-Borac Banja Luka müsabakasında FK Sarajevo, hakem kararlarına tepki göstererek karşılaşmanın son dakikalarında sahadan çekildi.

Spor 14-03-2024 14:40

Bosna Hersek'te 5,2 büyüklüğünde deprem!

Bosna Hersek'in orta kesimlerinde bulunan Zenica kenti yakınlarında 5.2 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Haber 31-12-2023 01:11

Dzeko ile Halil Umut Meler arasında gerginlik yaşandı!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri grup maçında Bosna Hersek ile Portekiz karşılaştı. Mücadeleyi Halil Umut Meler yönetirken, karşılaşmanın beşinci dakikasında yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu.

Spor 17-10-2023 16:46

Edin Dzeko ve Edin Visca'nın milli takımdaki yeni hocası resmen açıklandı!

Bosna Hersek Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yapılan toplantı sonrası Fenerbahçeli Edin Dzeko ve Trabzonsporlu Edin Visca'nın formasını giydiği Bosna Hersek Milli Takımı'nın başına Savo Milosevic'in getirildiğini açıkladı.

Spor 29-09-2023 17:09

Bosna Hersek ve Hırvatistan'ı sel vurdu!

Bosna Hersek ve Hırvatistan'da şiddetli yağışlar sonucu sel meydana geldi.

Haber 16-05-2023 00:12

Slovakya Bosna Hersek maçı saat kaçta, ne zaman? Euro 2024 elemeleri Slovakya - Bosna Hersek maçı hangi kanalda? Muhtemel 11'ler!

Slovakya Bosna - Hersek maçı için geri sayım devam ediyor. Bratislava kentindeki 22 bin 500 seyirci kapasiteli Tehelné Pole Stadyumunda oynanacak. Slovakya - Bosna Hersek maçı ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte, Slovakya - Bosna Hersek maçına dair ayrıntılar...

Spor 26-03-2023 20:03

Edin Visca ve Elvir Boliç de katıldı! Bosna Hersek'te, Türkiye'deki depremzedeler için canlı yayında yardım kampanyası!

Bosna Hersek Radyo Televizyonu (BHRT) ev sahipliğinde, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için canlı yayında yardım kampanyası düzenlendi. Canlı yayında Trabzons da forma giyen Boşnak futbolcu Edin Visca ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Elvir Boliç gibi isimler de yer aldı.

Haber 17-03-2023 02:25

Bir tercümanın belki de en zor anı! Boşnak ekibin açıklaması sırasında duygusal anlar yaşadı, gözyaşlarına hakim olamadı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Bosna Hersekli arama kurtarma ekibi, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek, yaraları sarmak adına Türkiye'ye gelmişti. Ekip ülkelerine dönüş öncesi İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinden gelen Bosna Hersekli ekibin tercümanı, açıklama sırasında duygusal anlar yaşadı! Tercüman, Boşnak arama kurtarma şefinin arama kurtarma çalışmaları sırasında unutamadığı bir anısını çevirirken gözyaşlarını tutamadı.

Haber 15-02-2023 17:43

Romanlara konu olan Drina Nehri çöple kaplandı!

Bosna Hersek'te, romanlara konu olan Drina Nehri'nin yüzeyi çöp ve plastik atıklarla kaplandı. Özellikle plastik atıkların biriktiği nehir yüzeyinde görüntüler şaşkına çevirdi. Visegrad "Eko Centar" Derneği Başkanı Dejan Furtula yaptığı açıklamada, "Bu sorun bir an önce çözülmeli çünkü bu gerçekten hepimiz için utanç verici." dedi.

Haber 27-01-2023 19:15

Bosna Hersek'te yeni hükümet 115 günün ardından kuruldu

Bosna Hersek'te 2 Ekim 2022'de yapılan genel seçimin ardından 115 gün sonra Sosyal Demokrat Parti öncülüğünde bir araya gelen ittifak, Sırp ve Hırvat partileri ile koalisyon yaparak hükümeti kurdu.

Haber 25-01-2023 19:54

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne Faruk Hadzibegic getirildi

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne, Türkiye'de bir dönem görev yapan Faruk Hadzibegic getirildi. İşte detaylar...

Spor 04-01-2023 15:35

Dışişleri Bakanlığından Bosna-Hersek'e tebrik mesajı

Dışişleri Bakanlığı, 'Avrupa Birliği Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi'nde Bosna-Hersek'e 'AB Adaylık Statüsü'nün verilmesi dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Haber 16-12-2022 01:05

Bosna Hersek'te hükumet kurma yolunda ilk adım!

Bosna Hersek'te hükumet kurmanın yolunu açan koalisyon anlaşması imzalandı. "Sekizli" ittifak arasında imzalanan anlaşma sonrasında Bosna Hersek'te en kısa sürede hükûmetin kurulacağı ifade edildi.

Haber 16-12-2022 00:57

Son dakika: AB'den Bosna Hersek kararı! Adaylık statüsü verilecek

Son dakika haberine göre, AB liderleri Bosna Hersek'e adaylık statüsü verilmesini onayladı. AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi de kararın duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu tarihi bir karar. Bosna Hersek'in geleceği AB'dedir." ifadesini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 15-12-2022 20:29

İki ülke vatandaşlarını da heyecanlandıran gelişme! O ülkeye pasaportsuz gidilebilecek

Türkiye'de yaşayan vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için bir adım daha atılıyor. Halihazırda pasaportla giriş yapılan Bosna Hersek'e, yakında geçilecek yeni uygulamayla kimlik kartıyla geçiş sağlanabilecek. İki ülke kimlikle seyahat anlaşması üzerinde mutabakata vardı. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle beraber duyuru yapılacak ve iki ülke arasında yeni bir dönem başlayacak.

Haber 15-11-2022 20:39

Bosna Hersek'teki genel seçimlerin resmi sonuçları 1 ay sonra açıklandı

Bosna Hersek Merkezi Seçim Komisyonu (CIK), 2 Ekim'de gerçekleştirilen genel seçimlerin nihai sonuçlarını açıklayarak, kanton, entite ve ulusal düzeydeki parlamentolar ile Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerinin seçimlerine ilişkin resmi sonuçları teyit etti.

Haber 03-11-2022 01:20

23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası yarın başlıyor

Türkiye'yi organizasyonda 13 sporcu temsil edecek

Haber 27-10-2022 09:34

Savaş suçlusu Bosnalı Sırp Mitrasinovic firar etti! Bosna güvenlik güçleri teyakkuza geçti: Görüldüğü yerde tutuklanacak

Bosna Savaşı sırasında, 1993 yılında Ştrpci katliamı sorumlularından olan savaş suçlusu Bosnalı Sırp Mitrasinovic, tedavi gördüğü hastaneden firar etti. Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı (SIPA) tarafından yapılan açıklamada, Bosna Hersek'teki tüm güvenlik ekiplerinin Mitrasinovic'in firarı konusunda bilgilendirildiği ve Mitrasinovic'in görüldüğü yerde tutuklanacağı bildirildi.

Haber 25-10-2022 19:04

Son dakika: Avrupa Birliği'ne bir adım daha yaklaştı! Bosna Hersek'e aday ülke statüsü hamlesi

Son dakika haberi: Avrupa Birliği bir ülkeyi daha adaylık statüsüne almaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği Komisyonu, Bosna Hersek'in üyelik süreciyle ilgili yeni bir adım attı.

Haber 12-10-2022 14:53

Bosnalı afetle mücadele çalışanlarına Antalya'da Arama Kurtarma Eğitimi

Bosnalı afetle mücadele çalışanlarına Antalya'da "Arama Kurtarma Eğitimi"

Yurthaber 07-10-2022 15:01

Bosna Hersek’te genel seçimin ilk sonuçları belli oldu! Muhalefetin ortak adayı Denis Becirovic zafer konuşması yaptı

Bosna Hersek'te Pazar günü yapılan genel seçimin ilk sonuçlarını açıkladı. Oyların yüzde 54,73’ünün sayılmasıyla birlikte Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliği için en fazla oyu muhalefetin ortak adayı Denis Becirovic aldı. Zafer konuşması yapan Denis Becirovic, Bosna-Hersek'in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik süreçlerinde kararlı olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Diğer yandan ise ülkede seçime katılım oranının ise yüzde 50 olduğunu açıklandı.

Haber 03-10-2022 02:18

Bosna Hersekli öğrenciler Eyüp İmareti aşevi hizmetlerine katıldı

Bosna Hersekli öğrenciler Eyüp İmareti aşevi hizmetlerine katıldı

Yurthaber 27-09-2022 14:28

ROMANYA BOSNA HERSEK MAÇI CANLI İZLE! UEFA Uluslar Ligi Romanya Bosna Hersek maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Romanya Bosna Hersek maçı için geri sayım sürüyor. Maç, Romanya'nın başkenti Bükreş'te bulunan Giulesti Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Halil Umut Meler'in yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve İbrahim Çağlar Uyarcan üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü haklemi ise Yaşar Kemal Uğurlu olarak açıklandı. Peki, Romanya Bosna Hersek maçı ne zaman, saat kaçta? UEFA Uluslar Ligi Romanya Bosna Hersek maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Spor 26-09-2022 15:33

UEFA Uluslar Ligi'nde oynanacak Romanya-Bosna Hersek maçının hakemi Halil Umut Meler kimdir? Halil Umut Meler nereli ve kaç yaşında?

Halil Umut Meler, 26 Eylül 2022 Pazartesi günü UEFA Uluslar Ligi'nde oynanacak Romanya-Bosna Hersek maçında düdük çalacak. Karşılaşma bugün saat 21.45'te başlayacak. Romanya'nın Bükreş kentindeki Stadionul Rapid - Giulesti Stadyumunda oynanacak karşılaşma için geri sayım devam ediyor. Peki, UEFA Uluslar Ligi'nde oynanacak Romanya-Bosna Hersek maçının hakemi Halil Umut Meler kimdir? Halil Umut Meler nereli ve kaç yaşında?

Spor 26-09-2022 09:17

PTT Kadın Voleybol Takımı, Balkan Kupası'nda sahne alacak

PTT Kadın Voleybol Takımı, Balkan Kupası'nda sahne alacak

Yurthaber 20-09-2022 14:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı: (2)

"(Sosyal konut projesi) Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor" - "İcabında vatandaş 'ben kendim yapacağım' diyorsa, onlara da 'buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin' diyoruz" - "Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz" - "(Kılıçdaroğlu'nun KHK açıklaması) Bunlara kalsa 'Abdullah Öcalan’ı da bir KHK kararıyla bırakacağım' derler. Demirtaş için de diğerleri için de derler. Öyle bir yetki var mı? Bizim bu kadar şehidimiz var, o şehitlerimizin anacıkları ve bu milletin evlatları bu işe nasıl bakar? Asla böyle bir şeye prim vermek mümkün değil"

Yurthaber 09-09-2022 12:55

Listeye Bosna Hersek ve Sırbistan da eklendi! İşte kimlikle seyahat edilebilecek ülkeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sırbistan'da yaptığı açıklamada iki ülke vatandaşlarının kimlikle seyahat edebileceklerini duyurdu. Daha önce de Bosna-Hersek yapılan aynı anlaşmayla birlikte Türkiye’den kimlikle seyahat edilebilen ülke sayısı 7'yi, Türkiye’ye kimlikle girebilen ülkelerin sayısı ise 19 oldu.

Haber 08-09-2022 07:58

Sehic ve Hadziahmetovic'e milli davet

Konyasporlu İbrahim Sehic ve Amir Hadziahmetovic, Bosna Hersek Milli Takımı aday kadrosuna çağrıldı

Haber 07-09-2022 14:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek İslam Birliği yeni binasını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek İslam Birliği (Riyaset) yeni binasını ziyaret etti. Erdoğan yaptığı konuşmada "Aliya, hemen burada tüm şühedayla birlikte yatıyor. Aliya'nın emanetine sahip çıkacağız. Bu emanete sahip çıkmak suretiyle de Bosna Hersek'i layık olduğu yere çıkaracağız" dedi.

Haber 07-09-2022 09:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı Sırbistan'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı Sırbistan'a gitti

Yurthaber 06-09-2022 21:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her alanda Bosna Hersek'in yanında olacağımızın altını çiziyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bosna Hersek’te Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret ettikten sonra Bosna Hersek-Türkiye İş Forumu'ndan önemli açıklamalarda bulundu. İki ülkenin ticaret hacminin 1 milyar doları aşması gerektiğini belirten Erdoğan, "Her alanda Bosna Hersek’in yanında olacağımızın altını çiziyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 06-09-2022 20:48

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Bosna Hersek'le seyahatte yeni dönem, EYT'de son durum, Akşener'den 'HDP' ve 'Suriyeli sığınmacı' mesajları...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, Bosna Hersek'le karşılıklı seyahatte 'kimlik kartı' dönemi, milyonların beklediği EYT düzenlemesinde son durum, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den 'HDP' ve 'Suriyeli sığınmacılar' hakkında çarpıcı mesajlar, İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss, Cristiano Ronaldo'nun kariyerinde yıllar sonra bir ilk, Gülşen'den suç duyurusu...

Haber 06-09-2022 17:22

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkanlar turunda ilk açıklama! İki ülke arasında yeni dönem: Kimlik kartıyla yapılabilecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün başladığı Balkanlar turunun ilk ayağı olan Bosna-Hersek'te basın toplantısı düzenledi. Bosna-Hersek ile Türkiye arasında seyahat konusunda yapılan yeni anlaşmayı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemi duyurdu. Öte yandan Ege ve Doğu Akdeniz'deki tacizlerini artıran komşu Yunanistan'a tepkisini vurgulayan Erdoğan, "Tehditler devam ederse sabrın da bir sonu var" ifadesini kullandı.

Haber 06-09-2022 16:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan Saraybosna'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanlar ziyaretinin ilk durağı olan Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da resmi törenle karşılandı.

Haber 06-09-2022 14:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turu öncesi basın toplantısı düzenledi:

"(Doğal gaz) Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum. Bizim böyle bir sıkıntımız yok" - "(Yunanistan'ın Türk jetlerine tacizi) Bu kilit atma olayı noktasında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında. Bunun farkında olduğu için kendilerine onlar da bir çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler" - "Bundan sonraki süreçte Yunanistan Türkiye'yle nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını çok daha düşünerek verecektir. Aksi takdirde hep söylediğim gibi yine söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz"

Yurthaber 06-09-2022 11:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı Bosna Hersek'e gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı Bosna Hersek'e gitti

Yurthaber 06-09-2022 11:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan turu yarın başlıyor

Erdoğan 6-7-8 Eylül'de sırasıyla Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı ziyaret edecek

Yurthaber 05-09-2022 18:38

Biri ablasından diğeri dinlediği şarkıdan etkilenen Bosnalı genç kızlar Türkçe öğrendi

Bosna Hersek'teki bir medya şirketinde Türkçe haber sunan Zerina Omerbasic: - "Bir şeyi çok istediğinizde denemeniz lazım. Ben Türkçe öğrenmeyi denedim ve başardım. Haberleri Boşnakça ve İngilizceden Türkçeye çeviriyorum ve sunuyorum" - Hayalini Türkçe ile gerçekleştiren Adina Kahriman: - "Hayalim öğretmen olmaktı ve şimdi Türkçe dersleri vermeye başladım. İnternet üzerinden yaptığım derslerle hayalimi yaşıyorum"

Yurthaber 18-08-2022 13:13

Bosna Hersek'te inşaattan düşen ve hayatını kaybeden işçi Amasya'da toprağa verildi

Bosna Hersek'te inşaattan düşen ve hayatını kaybeden işçi Amasya'da toprağa verildi

Yurthaber 29-07-2022 20:05

Srebrenitsa soykırımının kurbanları Sakarya'da anıldı

Srebrenitsa soykırımının kurbanları Sakarya'da anıldı

Yurthaber 11-07-2022 17:27

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Srebrenitsa Soykırımı'nın 27. yılı paylaşımı:

"Bu soykırım, insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardan biri olarak tarihe geçti. Ama acısı sonsuza kadar yaşayacak. Hala ders çıkarmayanların ve aynı acıları yaşatmaya çalışanların olduğunu biliyoruz"

Yurthaber 11-07-2022 12:16

Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Geleceği şekillendirirken yapılan tercihler son derece önemlidir. Bu önemli tercihlerin başında meslek seçimi gelir. Gelecek vaat eden alanlara yönelmek gereklidir. Üniversite sınavlarında gösterilen başarıların yanı sıra ilgi duyulan bölümlerde eğitim alınmalıdır. Bu bölümlere yönelik yeteneklere sahip olmak başarılı bir kariyer hayatının da kapılarını açar. Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunları bu grupta yer alır. Boşnak Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar?

Egitim 11-07-2022 04:42

Almanya'dan dikkat çeken karar! 10 yıl sonra asker gönderecekler

Alman parlamentosu, 10 yıl sonra Bosna Hersek'e asker gönderme kararı aldı. Öte yandan parlamentonun aldığı kararla, Kosova’da bulunan silahlı güçlerin görev süresin bir yıl daha uzatılacak. İşte haberin detayları...

Haber 09-07-2022 01:39

Mostar Köprüsü nerede? YKS 2022’de sorulan Mostar Köprüsü hangi ülkede ve kim tarafından yapıldı?

YKS sınavında sorulmasının ardından merak edilen mekanlardan olan Mostar Köprüsü'nün yeri ve hangi ülkede bulunduğu merak ediliyor. Mostar Köprüsü Mostar şehrinde yer alan en önemli yapılardan birini oluşturuyor. Peki Mostar Köprüsü nerede? Mostar Köprüsü hangi ülkede ve kim tarafından yapıldı? İşte merak edilenler...

Trend 18-06-2022 20:06

Bosna Hersek, Selçuklu'dan Saraybosna'ya Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında Türk öğrencileri ağırlıyor

Bosna Hersek, "Selçuklu'dan Saraybosna'ya Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında Türk öğrencileri ağırlıyor

Haber 12-06-2022 11:45

Son dakika: Bosna Hersek'te 5,7 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Bosna Hersek'in Mostar kenti yakınlarında 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı binalarda hasar meydana gelen depremde, 2 kişi ağır yaralanırken, 27 yaşındaki bir kadın ise hayatını kaybetti.

Haber 23-04-2022 01:24

Bosna Hersek'ten yola çıkan gönüllüler şehitlere saygı için yürüyor

Bosna Hersek'ten yola çıkan gönüllüler şehitlere saygı için yürüyor

Yurthaber 19-04-2022 11:04

Şile Belediyesi, Bosna Hersek'te bin kişilik iftar verdi

Şile Belediyesi, Bosna Hersek'te bin kişilik iftar verdi

Haber 15-04-2022 23:36

Niğde'de Türk Dünyası Yeni Gün Buluşması Nevruz 2022 coşkuyla kutlandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesindeki etkinlikte yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlandı, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Bosna Hersekli dans topluluklarının gösterisi izleyenlere coşkulu anlar yaşattı - TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov: - "Türk insanını, birbirine bağlayan ortak geçmişini ve kültürünü yaşatan nevruz gibi milli bayramlarımıza sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimizi sürdürmenin gerekliliği inancındayız"

Yurthaber 22-03-2022 22:23