Dna Haberleri

Böbrek nakli için test yaptırdıktan sonra karısının biyolojik kardeşi olduğunu öğrendi! Böylesi ancak filmlerde olur

İsmi açıklamak istemeyen bir adam Reddit'te başına gelen ilginç bir durumu yaşarak herkesi şaşkına çevirdi. Karısının aslında biyolojik kız kardeşi olduğunu öğrendikten sonra yaşadığı şoku açıklayan adamın paylaşımı kullanıcıların ilgisini çekti.

Trend 08-03-2024 11:14

Torunun kendisine benzemediğini söyleyen dede DNA testi yaptırdı! Sonuç şoke etti... Meğerse oğlunun biyolojik babası değilmiş

Çin'de yaşanan bir olay ülkede geniş yankı uyandırdı. Adı sadece Li olarak açıklanan bir adam torunun kendisine benzemediğinden şüphelenerek DNA testi yaptırmaya karar verdi. Torunun biyolojik olarak kendisiyle akrabalığının bulunmadığını oğluna söyleyen dede büyük bir şaşkınlık yaşadı. Çünkü yenilenen DNA sonucunda torunu oğlunun gerçek oğlu çıktı. Ancak Li'nin yıllardır oğlu olarak bildiği kişiyle herhangi bir kan bağının bulunmadığı tespit edildi.

Trend 15-12-2023 13:28

Metin Akpınar'ın kızı olduğu ortaya çıkmıştı! Duygu Nebioğlu'dan ilk açıklama

62 yıldır Göksel Özdoğdu ile evli olan usta sanatçı Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen Duygu Nebioğlu isminde bir kızının olduğu ortaya çıktı. Gizlilik kararı bulunan ve bugün sonuçlanan davada DNA testleriyle Nebioğlu'nun Akpınar'ın kızı olduğu netleşti. Kararın ardından gözyaşlarına boğulan Nebioğlu, "1,5 aydır uyumuyordum, ben bu haberi bir sindireyim" dedi.

Magazin 13-10-2023 00:05

Aldatılan eş oyunu bozdu! Esra Erol'da ikizlerden birinin DNA sonucu farklı çıktı

Eşinin kendisini aldattığını öne süren Betül Yurulmaz, Esra Erol'a başvurdu. Haftalardır işlenen ve artık yılan hikayesine dönen aldatma hikayesinde şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. İkizlerin DNA testi sonucu Esra Erol'u ve ekran başındakilerini hayrete düşürdü.

Magazin 05-10-2023 07:02

Biyolojik baba olmadığını radyodan ifşa etti! Damat ve kayınvalide birbirine girdi... Gelin ne yapacağını şaşırdı

Gana’nın Kumasi bölgesinde ismi açıklanmayan bir adam evliliği sırasında dünyaya gelen çocuklarına DNA testi yaptırmaya karar verdi. Testin sonucunda çocuklarının biyolojik babası olmadığını öğrenen adam durumu yerel bir radyo programında ifşa etmek istedi. Radyo istasyonunun çıkışında ise kayınvalidesi ve eşiyle karşılaşınca ortalık bir anda karıştı.

Trend 01-09-2023 08:48

Ordu'da denizde cesedi bulunan kadının kimliği belli oldu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde denizde bulunan kadın cesedinin Naciye Yılmaz'a (55) ait olduğu belirlendi.

Yurthaber 27-07-2023 14:20

Türkiye’nin en uzun babalık davası sona erdi! DNA testi ortaya çıkardı, 100 milyonluk servete ortak oldu…

Türkiye’de yaşanan babalık davalarının en uzunu tam 39 yıl sonra sona erdi. Manisa’nın Kırkağaç ilçesinin en zenginlerinden olan ve 1980’de vefat eden İsmail Hakkı Dinçer’in kızı olduğunu iddia eden Armağan Şahin açtığı davayı uzun yıllar sonra kazandı. Dava sürecinde yaşananlar ise akıllara durgunluk verdi. İşte Türkiye’nin en uzun süren babalık davasının duyanları şaşkına uğratan o detayları…

Haber 28-06-2023 07:49

Her lokması zehir saçıyor! Bu yiyecek ve içeceklere dikkat: DNA'ya zarar veriyor, hastalık riskini artırıyor!

Yediğimiz tüm yiyecekler vücudumuzu farklı şekillerde etkiliyor. Birçok kişi tarafından tüketilen bazı gıdalar vücudu iltihaplandırıyor ve DNA’ya zarar veriyor. Bu yiyecekler arasında şeker içeren gıdalar da bulunuyor. Şekerli yiyecekler karaciğerinizdeki yağ asitlerinin üretimini uyararak iltihabı tetikleyebiliyor. İşte her lokması zehir saçan yiyecekler

Haber 22-06-2023 09:55

'Yılan bebek' olarak dünyaya gelmişti... Babasının daha 3 aylıkken açtığı 'soybağının reddi' davasına ret! Namusum ve gururumu ayaklar altına aldı

Nadir görülen bir deri hastalığıyla, 'yılan bebek' olarak da bilinen Harlequin tipi iktiyozis hastalığıyla Uşak'ın Eşme ilçesinde dünyaya gelen G. T. bebeğin babası M. T. (32) 'soybağının reddi' davası açmıştı. Bebek, anne ve babadan alınan DNA örnekleri üzerine adli tıp raporunda M. T.'nin, bebeğin yüzde 99 oranında biyolojik babası olduğu ifade edilmişti. Mahkeme soybağı reddi davası hakkında karar verdi. E. F., "Babasının bu davayı açmasıyla, namusum ve gururumu ayaklar altına alındı" dedi.

Haber 19-06-2023 11:28

11 yaşındaki çocuğunun biyolojik babası olmadığını öğrendi! Karısıyla yüzleştiği anları saniye saniye paylaştı... “Bu önemli değil”

Sosyal medyada kısa sürede gündem yaratan görüntülerde bir adam DNA testi yaptırarak 11 yaşındaki oğlunun biyolojik babası olmadığını öğrendiğinde eşiyle yüzleştiği anları paylaştı. Adam karısına neden yalan söylediğini sorarken genç kadın ise “Bu önemli değil” diyerek kendisini savundu.

Trend 11-04-2023 08:08

DNA testi sonuçlandı, depremzede Masal bebek ailesine kavuştu

Hatay'da depremi yaşayan Nergis ve Cumali Bakkaylı çiftinin 7 ay önce erken doğumla 6,5 aylık dünyaya gelen, tedavi gördüğü hastanenin hasar görmesi nedeniyle önce Mersin’e, ardından Konya’daki hastaneye sevk edildiği ortaya çıkan bebekleri Masal, yapılan DNA testinin uyumlu çıkması üzerine anne ve babasına kavuştu.

Haber 15-03-2023 17:19

'DNA örneğine ihtiyacımız var' Deprem felaketinde yakınlarını kaybedenlere önemli çağrı! Kimlik tespiti için...

Deprem felaketinin ardından tüm Türkiye kaybettiği canlarına ağlıyor. Bir yandan da depremde yaşamını yitirenlerin kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor. Bu noktada kimlik tespitinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi büyük önem taşıyor. Son olarak adli tıp kurumu uzmanlarından önemli bir uyarı geldi. Kimlik tespiti için yakınının da DNA örneğinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar 'Yakınını arayan DNA örneği versin' çağrısı yaptı.

Haber 16-02-2023 15:19

Yaptırmadan önce bir kere daha düşünün! DNA'yı bozuyor kansere neden oluyor

Kadınlar içni tırnaklarının görünümü oldukça önem taşıyor. Daha bakımlı bir görünüm için özellikle son yıllarda artan kalıcı oje uygulamaları pratik olarak görülüyor. Ancak kalıcı ojeler sağlığı büyük ölçüde tehlikeye atıyor. Uzmanlar kalıcı ojeler hakkında çarpıcı uyarılarda bulunuyor.

Haber 31-01-2023 14:25

Muğla'da kaybolan kişinin öldürüldüğü iddiasına ilişkin 3 şüpheli adliyede

Muğla'da 13 yıl önce kaybolan Bayram Tosun'un öldürüldüğü iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli, Denizli'de adliyeye sevk edildi.

Yurthaber 29-11-2022 12:45

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber 14-11-2022 11:04

Eşinden şüphelenip DNA testi yaptırınca öğrendiği gerçekle yıkılmıştı! Mahkemenin kararıyla ikinci şoku yaşadı

İzmir'de yaşayan Gürkan Ü. boşanma aşamasında olduğu eşinden olan oğluna yaptırdığı DNA testi sonucu çocuğun kendisinden olmadığını öğrendi. Dünyası başına yıkılan Gürkan Ü., mahkemenin tazminat kararı ile ikinci bir şok yaşadı. Gürkan Ü.'nün başka kadınlarla yaptığı yazışmaları kusur olarak gören mahkeme, Gürkan Ü.'nün 20 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Erkeklik onurum incindi diyen Gürkan Ü. "Çocuğun doğumundan itibaren yaptığım tüm masrafları, aldığım hediyeleri isteyeceğim" dedi.

Haber 07-11-2022 13:15

Her lokması zehir saçıyor: DNA'ya zarar veriyor, vücudu iltihaplandırıyor, hastalık riskini artırıyor!

Vücudu iltihaplandıran gıdalar DNA’ya zarar vererek, insülin direncini artırabilir. Bu gelişmeler hastalık riskini de beraberinde getiriyor. Şekerli yiyecekler karaciğerinizdeki yağ asitlerinin üretimini uyararak iltihabı tetikleyebilir. Beslenme tercihlerinizi gözden geçirerek şeker, işlenmiş ve kızarmış yiyecekleri hayatınızdan çıkararak sağlığınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Haber 28-10-2022 18:23

Kastamonu Bilim Şenliği'nde öğrenciler muzun DNA'sını inceledi

Kastamonu Bilim Şenliği'nde öğrenciler muzun DNA'sını inceledi

Yurthaber 16-10-2022 14:56

Türk bilim insanları yeni bir genetik hastalığı tanımladı

İzmir'de, 19 yıldır rahatsızlığına teşhis konulamayan kadın bir hastanın DNA dizi analizinde "ADAMTS15" geninde mutasyon saptayan Ege Üniversitesinde bilim insanları, ilk kez tespit edilen hastalığın tedavisi için çalışmalarını sürdürüyor - Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Çoğulu: - "2011 yılında bu hastalığın yeni bir hastalık olduğunu düşünmeye başladık. Bilim insanı araştırır, ısrar eder ve iş birliği yapar. Israrla bu hastalığın peşinden gittik. Yeni bir hastalığın ilk olarak bizim tarafımızdan tanımlanması gurur verici"

Yurthaber 22-09-2022 13:30

Tarihi değiştirecek araştırma! 'Türkiye'nin Antik Genetik Profili' çıkarıldı

Antropolog Doç. Dr. Songül Alpaslan- Roodenberg, yaptığı tarihi DNA araştırması ile 'Türkiye’nin Antik Genetik Profili'ni çıkardı. Söz konusu çalışmada Anadolu’nun Neolotik döneminden, Osmanlı’ya kadar olan döneminin antik genetik profili ortaya konuldu. İşte haberin detayları...

Haber 08-09-2022 19:14

Uzaya çıkan astronotların kanında bulundu!

NASA yaptığı bir çalışma sonucu astronotlarının kanında DNA mutasyonu buldu. Uzay yolculuğunun tehlikelerini gözler önüne seren bu çalışma sonucu gözler uzaya gitmek istediklerini her fırsatta dile getiren Elon Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson gibi milyarderlere çevrildi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nden (NASA) 14 astronotun kanlarında DNA mutasyonu bulundu. Bu mutasyonların lösemi de dahil olmak üzere çeşitli kanserlere yol açabileceği belirtildi.

Haber 08-09-2022 15:41

Tükürükten elde edilen DNA'dan kolye yapıp çocuklara hediye ediliyor

TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan DEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Görkem Akıncı: - "Çok mutlu oluyorlar. DNA'larını elde etmek için standımıza geliyorlar"

Yurthaber 04-09-2022 11:28

DNA raporunda dede, Müslüme Yağal'ın babası çıkmıştı! 'Gelinim ile cinsel ilişkim...'

Kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili olarak görülen davanın duruşmasında DNA raporuna göre kızın babası olduğu belirlenen dede Hasan Yağal, hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Mahkeme heyetinin, Müslüme'nin ablası diğer torunu A.Y.'nin kendi çocuğu olup, olmadığı yönündeki soruya Yağal, "O benim torunum, raporu bilemem. Belki akrabalıktandır. Gelinim Selvi ile bir cinsel ilişkim olmadı" dedi.

Haber 05-08-2022 07:25

Sosyal medyanın gündemine oturdular! Aynı babaya sahip olabileceklerini söyleyen çift, DNA testi yaptırdı

Carley ve Mercedes isimli iki kadın yaptıkları açıklamalarla herkesi şaşırtmayı başardı. Yaklaşık 2 buçuk yıldır birlikte olan çift, annelerinin itirafı sonrasında aynı babaya sahip olabileceklerini far etti. İlişkilerine devam ettiklerini söyleyen ikili durumu netliğe kavuşturmak için DNA testi yaptırdı.

Trend 01-07-2022 11:15

Böylesi görülmedi! Doktor hastalarını hamile bıraktı

Liz White isimli bir kadın çocuk sahibi olamıyordu. Bu sebeple doktora giden kadın uzun çabalar sonucunda hamile kaldı. White, yıllar sonra çocuğuna DNA testi yaptırarak hayatının şokunu yaşadı. Oğlunun babasının kocası değil doktoru olduğunu öğrendi.

Kadin 08-06-2022 13:52

Böylesi Türkiye'de ilk kez oldu! 156 milyon liralık DNA testi

İzmir'de 1991 yılında, müteahhitlik yapan Zeki Sabuncu (52), A.Ç. ile dini nikah yaparak evlendi. Bu evlilikten 2 çocuğu bulunan Sabuncu, 2. çocuğu doğduktan bir süre sonra, 1998'de Hollanda'ya yerleşti. Türkiye ve Hollanda'da şirketleri olan ve 156 milyon lira servete sahip olduğu öğrenilen Sabuncu'ya babalık davası açıldı. Yakalanan Sabuncu'dan DNA örneği alınırken dikkat çeken bir gelişme de yaşandı ve Türkiye'de devam eden bir dava kapsamında ilk kez yurt dışından DNA örneği alınmış oldu.

Haber 04-05-2022 08:32
DNA

DNA ile uyumlu ilaçlarla 'tıpta yeni bir dönem' başlayacak

Bazı ilaçlar farklı insanlarda tamamen etkisiz ya da ölümcül olabiliyor çünkü her beden ilacın içindeki maddelere farklı tepki gösteriyor. Bu nedenle insanların genetik kodlarıyla eşleşen tedaviler, tıp dünyasında "yeni bir dönem" başlayacak. BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher'ın haberi.

Haber 18-04-2022 09:07

Cinsel istismarla suçlanıyordu, DNA testi her şeyi ortaya çıkardı: 45 ay yattım pardon diyerek çıkardılar

Kahramanmaraş'ta amcasının kızına 'Nitelikli Cinsel İstismar' suçlamasından 12 yıl 6 ay hapis cezası alan 45 ay cezaevinde kalan 38 yaşındaki Mustafa B.'yi, avukatının mücadelesi sonrası alınan DNA testi kurtardı. Mustafa B., '4 yıl kaçak gezdikten sonra tutuklandım. DNA’ya göre çocuğun anası kendisi ama babası yok. Ben kendime güvendiğim için DNA testini istedim. 45 ay içeride yattım pardon diyerekten beni içerden çıkarttılar” diye konuştu.

Haber 22-03-2022 12:10

Bilim insanları DNA incelemesiyle dünyanın en eski soy ağacını ortaya çıkardı

İngiltere’de bilim insanları Cilalı Taş Devri’’ne ait bir anıt mezarda bulunan insan kemiklerininin DNA’sını incelediklerinde, dünyanın en eski soy ağacını ortaya çıkardılar.

Haber 20-03-2022 11:40

Patatesin parmak izi çıkarılıp genetik tabanı oluşturulacak

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak: - "Tohumluğun üretilmesi, tescil edilmesi ve ıslah şartlarının korunması açısında da bu çalışmaların yapılması büyük önem arz ediyor"

Yurthaber 02-03-2022 12:25

Bilim insanları DNA incelemesiyle dünyanın en eski soy ağacını ortaya çıkardı

İngiltere’de bilim insanları Cilalı Taş Devri’’ne ait bir anıt mezarda bulunan insan kemiklerininin DNA’sını incelediklerinde, dünyanın en eski soy ağacını ortaya çıkardılar.

Haber 27-02-2022 20:45
DNA

Karısına başka bir erkeğin spermlerinin enjekte edildiğini öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan John ve Jeanie çifti, doğal yollarla bebeklerinin olmaması üzerine tüp bebek tedavisi için bir kliniğe başvurdular. Tüp bebek tedavisinden sonra kızlarını kucaklarına alan çiftin dünyası 31 yılın ardından aldıkları bir haberle yıkıldı. Çiftin kızlarının yaptırdığı DNA sonucunda John Mike’in biyolojik baba olmadığı ortaya çıktı. John Mike, tüp bebek tedavisi sırasında karısına yanlışlıkla İtalyan bir erkeğin spermlerinin enjekte edildiğini söyledi.

Trend 07-02-2022 12:00
DNA

Bilim insanları DNA incelemesiyle dünyanın en eski soy ağacını ortaya çıkardı

İngiltere’de bilim insanları Cilalı Taş Devri’’ne ait bir anıt mezarda bulunan insan kemiklerininin DNA’sını incelediklerinde, dünyanın en eski soy ağacını ortaya çıkardılar.

Haber 02-02-2022 18:00
DNA

Sperm donörü babasından 50 kardeşi olduğunu öğrendi! “Flört etmekten korkuyorum”

İtalya’da yaşayan Izzy ismindeki genç kadın, sosyal medyada hesabından kendi hayat hikâyesini anlattığında dikkatleri çekmeyi başardı. Bir sperm donörü aracılığıyla dünyaya geldiğini ifade eden Izyy, bağışçı babasının mirasını DNA testi ile öğrenmek istedi. Yaptırdığı test ile 50 üvey kardeşi olduğunu fark etti ve bu durum flört emesinden korkmasına neden oldu.

Trend 05-11-2021 11:27

Efsanevi Kızılderili Şefi Oturan Boğa'nın torunu bulundu: Bizi baş belası olarak görüyorlar

ABD’nin Güney Dakota eyaletinde yaşayan bir adamın, ünlü Kızılderili şefi Oturan Boğa’nın torunu olduğu tespit edildi. Ünlü şefin saçından alınan DNA, uzun süredir onunla akraba olduğunu söyleyen Ernie LaPointe adlı adamın iddiasını doğruladı.

Trend 28-10-2021 15:57

DNA soy testi yaptırdıktan sonra 'var olmadığını' söylenen kadın şaşkına döndü

Cheshire’de yaşayan Lydia Ellen, kayıtlı doğum tarihine sahip kimsenin olmadığını fark ettikten sonra büyük bir şaşkınlık yaşadı. DNA testi yaptırdıktan sonra Ellen, aile soy ağacında bir değişiklik olduğunu keşfetti. Sağlık raporlarında sahip olduğu doğum tarihinde kayıtlı bir kişinin bulunmadığını keşfetmesi şaşkınlık yaşamasını sağladı.

Trend 15-10-2021 16:29

17 yaşındaki 5 aylık hamile İrem, evlerinin banyosunda ölü bulunmuştu! Yeni gelişme

Mersin'de, 5 aylık hamile İrem Bahçe'nin (17) ölümüyle ilgili yargılanan 6'sı tutuklu 7 sanık, hakim karşısına çıktı. İrem Bahçe'nin bebeğinin biyolojik babasının kim olduğuna dair yapılan DNA eşleşmesi, sanıklarla uyuşmadı.

Haber 08-10-2021 20:34

Eşinin ve öz babasının 20 yıldır ilişki yaşadığını iddia etmişti! Çocuklarının DNA sonuçlarını Ece Üner açıkladı!

Ece Üner ile Susma programında, eşi Ayşegül ile öz babasının 20 yıllık ilişkisini anlatan Adnan Bey, çocuklarının DNA testini talep etmişti. Adnan Bey eşinin, iki çocuğunun kendisinden olmadığını söylediğini de açıklamıştı. Ece Üner ise DNA sonuçlarına göre 5 çocuğun biyolojik babasının kim olduğunu canlı yayında açıkladı.

Magazin 06-09-2021 23:58

Dünyada ilk! Romanya’daki ceviz zararlısını Türk bilim insanları tespit etti

Romanya’da görülen ceviz zararlısı, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yafes Yıldız ve ekibi tarafından tespit edildi. Hem Rusça hem de Fransızca yayınlanan makalede bu çalışmanın dünyada bir ilk olduğu duyurulurken Asya ceviz güvesinin genlerinin DNA bankasında yerini alacağı bildirildi.

Haber 29-07-2021 12:07

Annesi ölüm döşeğindeyken Evlatlıksın dedi, o günden sonra hayatı değişti

Hatay'da yaşayan Nebahat Sönmez (55), annesi bildiği Nebahat Akduman’ın ölüm döşeğindeyken "Sen benim kızım değilsin, öz annen Bursa'da. İsmi de Şahinde" sözleri üzerine Bursa'ya taşınıp, gerçek anne ve babasını aramaya başladı. Sönmez'in iletişime geçtiği Şahinde isimli iki kadına yapılan DNA testi negatif çıktı. O dönem babasının Işıklar Askeri Lisesi'nde subay, annesinin de Bursa Kız Lisesi’nde öğrenci olan ‘Berat’ adındaki kız olduğunu öğrenen Sönmez DNA testi istedi ancak kadın kabul etmedi

Haber 09-06-2021 11:34

DNA eşleşmesi 2 çocuğun cinayetindeki 15 yıllık sır perdesini kaldırdı

15 yıl önce kaybolduktan 44 gün sonra cesetleri bulunan Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım'ın (10) cinayet şüphelisi olarak 4 yıl önce tutuklanan Seyhan ve Ayhan Yakar kardeşler, DNA raporundaki çelişki nedeniyle serbest bırakıldı. Dün görülen 10'uncu duruşmada mahkeme, sanıklardan alınan DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve 16'da 15 oranında uyuşma olduğu belirtilerek Yakar kardeşler için yakalama kararı verdi.

Haber 08-06-2021 21:56

mRNA aşıları DNA'yı değiştiriyor mu? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan açıklama

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kovid-19 aşılarına ilişkin bazı iddiaların bilimsel dayanaktan uzak olduğunu bildirdi. mRNA aşılarının DNA'yı değiştireceği iddiasıyla ilgili olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Bu RNA, vücutta en fazla 3 gün kalabiliyor, daha sonra vücuttan atılıyor. Ayrıca, hücrenin içine girmediği için gidip DNA'yı değiştirme şansı yok." açıklamasını yaptı.

Haber 04-06-2021 11:27

Bebek benden değil diye hamile eşini öldürmüştü! DNA testi sonuçlandı

Konya'da, 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer'i, karnındaki bebeğin kendisinden olmadığı iddiası üzerine tüfekle vurarak öldüren Ali Rıza Yüzer, yapılan DNA testi sonucu ölü bebeğin babası çıktı. Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Yüzer savunmasında eşinin sürekli çocukların kendisinden olmadığını söylediğini belirterek, "Olay günü de 'karnımdaki bebek senden değil' dedi. Tüfeği aldım ve doldurdum. Sonra hedef gözetmeksizin 5 el ateş açtım. Eşime tampon yapıp, 112 ve jandarmayı aradım" dedi.

Haber 27-05-2021 17:30

DNA eşlemesiyle aradığı aşkı buldu! Bilim doğru kişiyi bulmayı sağlar mı?

Geçmişten günümüze çöpçatanlık önemli bir görev üsteleniyor. Çağımızda çöpçatanlık aslında geliştirilen uygulamalarla yapılmaya başlandı. Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu uygulamalarda kişisel özellikleriniz, hobileriniz ve hayat tarzınıza göre size uygun olabilecek kişileri karşınıza çıkarıyor. İşte DNA eşlemesiyle aradığı aşkı bulan Cheiko Mitsui'nin hayatını sizler için araştırdık.

Trend 24-05-2021 09:14

Esra Erol DNA sonucunu açıklayınca göbek atmaya kalktı!

Esra Erol'un programına katılan Berna Balaban, 4 yıldır dini nikahlı birliktelik yaşadığı Mehmet Ateş'in çocuklarını reddettiğini ifade etti. Mehmet Ateş ile canlı yayında yüzleşen Balaban, çocukları için DNA testi istedi. DNA sonucunda Berna Hanım'ın çocuklarının babasının Mehmet Ateş olduğu belli oldu. Sonuçlarının açıklanmasının ardından Berna Balaban, stüdyoda kalkıp oynamak istedi, fakat bu talebi kabul edilmedi.

Magazin 07-05-2021 15:01

Meryem Uzerli: DNA test sonuçlarına göre yüzde 6-8 Rus kökenliyim

Hürrem Sultan ile tanınan Meryem Uzerli yeni filmini anlatırken DNA dizilimi yaptırdığını da söyledi ve ekledi: DNA test sonuçlarına göre yüzde 6-8 Rus kökenliyim.

Magazin 27-04-2021 11:15

Araştırma sonucu şaşkına çevirdi! DNA analizleri, Anadolu'da 10 bin yıl önceki toplulukların geleneklerine ışık tuttu

ODTÜ ve Hacettepe üniversitelerinin öncülüğünde 11 ülkeden 57 bilim insanı, aynı yapıya gömülen insanlardan aldıkları DNA analizleri, eski topluluklarda kan bağının yanı sıra farklı "sosyal akrabalık" türlerinin de olabileceğini ortaya çıkardı.

Haber 15-04-2021 14:05

Modern insana ait en eski DNA bulundu!

Bilim insanları, modern insanlara ait en eski DNA örneğinin Çekya'da yaşayan Zlatý kůň adlı bir kadına ait olduğunu açıkladı.

Haber 08-04-2021 15:26

Kan donduran olayın katil zanlısı torunu çıktı! Cinayeti tırnaktaki DNA aydınlattı

Konya Sarayönü'de evinde 2,5 ay önce ölü bulunan Ahmet Kahraman'ın yapılan otopsisinde tırnaklarının altında bulunan DNA'nın torunu Mustafa Kahraman'a ait olduğu ortaya çıktı. Polisin gözaltına alındığı Kahraman, suçunu itiraf etti. Bipolar bozukluğu olan Mustafa Kahraman ifadesinde, "Dedemi ittirince yere düştü. Yerde bana küfretti, ellerimle boğarak öldürdüm" dediği öğrenildi. Kahraman, mahkemece tutuklandı.

Haber 08-04-2021 14:07