Eşek Haberleri

Yer: Adana! Kötü koku yayması üzerine bulundu: Yüzlercesi üst üste yığılmış...

Adana'nın Yüreğir ilçesinde yaşanan olayda bir sulama kanalının yanındaki mahalle, etrafa yayılan kötü koku için şikayette bulundu. Şikayet sonrası harekete geçen ekipler sulama kanalında yapılan araştırma sonrası gözlerine inanamadı.

Haber 25-03-2024 11:19

Mide bulandıran olay! İftarda insanlara at ve eşek eti yedireceklerdi

Adana'da mide bulandıran bir olay yaşandı. Ramazan ayı öncesinde Adana’da kesimi yapılan 700 kilogram at ve eşek eti, Sakarya’nın Hendek ilçesinde jandarma ekiplerince yakalandı. Konuya ilişkin 3 şüpheli yakalanırken şüphelilerden birinin "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi.

Haber 15-03-2024 00:45

Mide bulandıran görüntüler: Bunları insanlara yedireceklerdi! 14 eşek, 6 at...

Adana’da Yüreğir Zabıta ekipleri 12 kesilmiş eşek ile, kesilmeyi bekleyen 2 eşek ve 6 at ele geçirdi. Eşekleri kesen 2 kişi gözaltına alınırken, kesilen eşeklerin etleri imha edildi. Kesilmekten kurtarılan at ve eşekler ise barınağa teslim edildi. Kesim yerinde de çok miktarda kemik olduğu görüldü.

Haber 03-09-2023 09:59

Özgür Demirtaş'ın 'eşek' paylaşımını sosyal medya yorum yağmuruna tuttu! Gelen yanıtlar şaşırttı: 'Hocam zorla hapse attıracaksın bizi'

TÜİK'in 'eşek' verilerini paylaşan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın paylaşımı sosyal medyayı hareketlendirdi. Türkiye'de yıldan yıla eşek sayısının düştüğünü gösteren verileri paylaşan Demirtaş takipçilerine bir soru yöneltti. Yorum yağan paylaşımın altına kullanıcılardan şaşırtıcı yanıtlar geldi.

Haber 16-08-2023 11:50

Kapıya bağlanan eşeğe işkence! O anlar saniye saniye görüntülendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir evin kapısına bağlı eşeğe uygulanan şiddet, cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Haber 14-08-2023 14:02

Eşeğe eziyet edip videoya çekmişlerdi! Mahkemeden o kişiler hakkında örnek karar

İzmir’in Tire ilçesinde motosiklete iple bağladıkları eşeği kilometrelerce koşturarak eziyet etmişlerdi. Sosyal medyada büyük tepki çeken olayın ardından gözaltına alınan 2 şüpheli için karar açıkladı. Şahıslara, mahkeme tarafından 30 gün hayvan barınağı temizleme cezası verildi.

Haber 06-07-2023 18:59

Böylesi görülmedi! 'Öldür' talimatı köpekten, cinayet silahı eşekten

Kırşehir'de besici Bayram Erdoğdu (31), kendisi gibi besici Hamdi Aydoğan'ı (30) iple boğarak öldürdü. Erdoğdu'nun mahkemedeki savunması herkesi şaşkına çevirdi. Erdoğdu, "Borcum olan Hamdi'nin kafasına baltayla vurdum. Amacım öldürmek değildi. Fakat köpeğim, ''Bence öldürmelisin, yoksa o seni öldürecek' dediği için eşeğimin ipiyle boğarak öldürdüm" dedi. Duruşma, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor istendiğinden, eksik evrakın giderilmesi için ertelendi. İşte detaylar...

Haber 14-04-2023 14:59

İnternetten satışa çıkarılan 'Uysal eşek' fenomen oldu! 'Ekspertiz raporu, boya, değişen var mı?

Pendik’te çiftlikte yaşayan ‘Uysal’ lakaplı 3 yaşındaki eşek, sahibi tarafından internetten 7 bin 500 TL’ye satışa çıkarılınca fenomen haline geldi. İnternet üzerinden eşeğini satışa çıkaran satıcı, kimi vatandaşların kendisine ‘ekspertiz raporu var mı, boya var mı, değişen var mı, kaç çeker’ gibi sorular yönelttiğini belirtti.

Haber 10-04-2023 12:59

İngiliz ekibi Chelsea'nin yıldız oyuncusu Kai Havertz'den samimi itiraflar! Arkadaşlarım beni 'eşek' diye çağırıyor

İngiltere Premier Lig'in köklü kulübü Chelsea'de forma giyen 23 yaşındaki yıldız oyuncu Kai Havertz verdiği bir röportajda samimi itiraflarda bulundu. Takımdaki lakabının 'eşek' olduğunu ve onlarla özel bir ilişkisi olduğunu söyleyen Havertz, bu lakabının nedenini de açıkladı. İşte detaylar...

Spor 30-03-2023 08:06

CHP’li belediye başkanından Meral Akşener’e 'eşek' benzetmesi! Sosyal medyadan paylaştı, ortalık karıştı

Zonguldak’ın CHP’li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 6’lı masaya geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Akşener'in masaya dönmesine ilişkin haberi sosyal medya hesabından alıntılayarak, "Allah sevdiği kuluna eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş" paylaşımı yaptı. Kantarcı; paylaşımının teşbih olduğunu söylese de bazı İYİ Parti üyeleri duruma tepki gösterdi.

Haber 07-03-2023 11:31

Eşek nasıl yazılır, eşek yazımı nasıl olmalıdır? Eşek mi eşşek mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dilinde farklı kelime türleri bulunur. Bu kelimeler basit, türemiş ve birleşik olmak üzere 3 yapıdadır. Basit kelimelerde kimi zaman yazım yanlışları olabilir. Sözcüklerde bazen fazladan bir harf veya eksik bir harf de bulunabilir. Eşek sözcüğü de basit kelimeler kategorisinde yer alır. Gün içerisinde sıklıkla kullanılan ve oldukça yazımı karıştırılan eşek kelimesinin yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 24-02-2023 17:24

Otellerde unutulanlar şaşkına çevirdi! Eşek, köpek, düğün pastası...

İngiltere'nin ünlü otel zinciri Travelodge, 2022 yılında Birleşik Krallık'taki 580 otelinde müşteriler tarafından unutulan en tuhaf eşyaları raporladı. Unutulan eşyalar arasında yavru köpekler, Daisy ve Duke adlı bir çift eşek ve Kraliçe II. Elizabeth'in resmedildiği bir yağlı boya tablosu da bulundu.

Trend 06-01-2023 20:07

Çuvallara doldurulmuş halde bulundular, büyük panik yarattı! Yılbaşı öncesinde 'eşek eti' skandalı: Vatandaşlarımız almasın

Yılbaşı öncesinde vatandaşları bir kez daha diken üstünde bıraktılar. Adana'nın Yüreğir ilçesinde çuvallara doldurulmuş şekilde çok sayıda eşek başı ve kemikleri bulundu. Bağırsakların da bulunduğu bölgeden gelen ağır koku nedeniyle vatandaş isyan etti. Skandalın ardından akıllara aynı soru gelirken Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur et alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 23-12-2022 16:03

Pakistanlı damadın geline hediyesi herkesi şoke etti! Geline düğünde eşek aldı

Pakistanlı sosyal medya fenomeni Azlan Shah, düğün töreninde eşi Warisha’ya eşek hediye etmesinin sonrasında herkesi şaşırttı. Sosyal medya hesabından o anları paylaşan Shah, eşine ikisi de eşekleri çok sevdiği için böyle bir hediye vermeyi tercih ettiğini söyledi.

Trend 23-12-2022 15:51

Adana'da çok sayıda eşek başı ve kemikleri bulundu

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki atık su kanalında, bir kısmı çuvallara doldurulmuş çok sayıda eşek başı ve kemikleri bulundu.

Yurthaber 19-12-2022 11:28

Tunceli'de yapılması planlanan tesise köylülerden keçi, arı ve eşekli tepki

Tunceli'de bir grup vatandaş, Sütlüce köyünde yapılması planlanan katı atık depolama tesisini belediye önüne getirdikleri keçi, eşek ve arı kovanıyla protesto etti.

Yurthaber 30-11-2022 12:11

Eşeğini dünyaca ünlü plajda denize soktu! Bin pişman oldu... Turistler teselli etmeye çalıştı

Olay, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kleopatra plajında meydana geldi. Plaja gelen M.D. isimli vatandaş, eşeğiyle birlikte denize girdi. Bir süre sonra eşek boğulma tehlikesi geçirince M.D. suni teneffüs yaparak kurtarmaya çalıştı. Eşeğin telef olması sonrası büyük üzüntü yaşayan M.D.'yi plajdaki turistler teselli etmeye çalıştı.

Haber 28-10-2022 18:52

Nijerya’da polis Hong Kong’a kaçırılmak istenen yüzlerce eşek penisine el koydu

Nijerya'da Hong Kong'a kaçırılmak üzere olan binlerce eşek penisine el koyulduğu açıklandı. Nijerya Gümrük Servisi Bölge Komutanı Sambo Dangaladima gazetecilere yaptığı açıklamada, çuvallar dolusu eşek cinsel organının Lagos Uluslararası Havaalanı'nda ele geçirildiğini söyledi.

Trend 13-09-2022 16:41

Denizli'de feci kaza! Aracın tavanına düşen eşek, ölümüne neden oldu

Denizli’nin Çameli ilçesinde inanması güç bir trafik kazası meydana geldi. Osman Soy idaresindeki otomobil, yola çıkan eşeğe çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan eşek, otomobilin tavanına düştü. Aracın üzerine düşen eşek, yolcu koltuğundaki Hüseyin Soy'un ölümüne neden oldu. İşte duyanları şaşkına çeviren olayın detayları...

Haber 01-09-2022 14:51

Denizli'de otomobil yola çıkan eşeğe çarptı, bir kişi öldü

Denizli'de otomobil yola çıkan eşeğe çarptı, bir kişi öldü

Yurthaber 01-09-2022 12:47
Yurthaber 27-08-2022 17:36

Elazığ'da 2 eşeğin traktöre bağlanarak götürülmesi kameraya yansıdı

Elazığ'da 2 eşeğin traktöre bağlanarak götürülmesi kameraya yansıdı

Yurthaber 27-08-2022 12:08

Vicdansız sürücü, traktörün arkasına bağladığı eşekleri sürükleyerek böyle götürdü

Elazığ’da vicdansız bir sürücü, traktörün arkasına bağladığı iki eşeği ana yolda sürükleyerek götürdü. O anlar yoldan geçen bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Haber 27-08-2022 09:26

Gurbetçi hayırsever, eşeğinin heybesindeki kitaplarla kırsal mahalle çocuklarını sevindirdi

Gurbetçi hayırsever, eşeğinin heybesindeki kitaplarla kırsal mahalle çocuklarını sevindirdi

Yurthaber 18-08-2022 14:39

Kaş'ta Gömbe Yörük Şenliği düzenlendi

Kaş'ta Gömbe Yörük Şenliği düzenlendi

Yurthaber 15-08-2022 14:34

Böyle tur görülmedi! Japon turist Merzifon'dan aldığı eşekle adım adım Türkiye'yi gezdi

Japon turist Kotaro Takada, Amasya'nın Merzifon ilçesinden aldığı eşekle çıktığı Türkiye turunu, İzmir'in Torbalı ilçesinde tamamladı. Daha önce de çeşitli ülkeleri gezen 30 yaşındaki Kotaro, Türkiye seyahati için eşekle yolculuğu tercih etti.

Trend 30-07-2022 17:45

Japon turist Merzifon'dan aldığı eşekle adım adım Türkiye'yi gezdi

Mayıs ayında Türkiye turuna çıkan 30 yaşındaki Kotaro Takada: - "Acelem yok. Yavaş seyahat etmeyi seviyorum. Yürümeyi, eşekleri seviyorum" - "Beni Afgan ve çoban zannediyorlar. Japon olduğumu söyleyince 'Teknoloji ülkesisiniz, neden eşek?' diye soruyorlar. Japon olduğuma inanmıyorlar"

Yurthaber 29-07-2022 12:49

Başpehlivan Cengizhan Şimşek'in eşekle videosu sosyal medyada olay oldu!

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakiplerini birer birer yenerek başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'in eşekle yaptığı antrenmanın görüntüleri gündem yarattı. Özellikle hayvanseverlerin tepkisini çeken başpehlivan Cengizhan Şimşek'in o anları sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Spor 05-07-2022 17:56

Erzurum'da mağarada mahsur kalan eşek kurtarıldı

Erzurum'da mağarada mahsur kalan eşek kurtarıldı

Yurthaber 30-06-2022 11:26

Marmaris'teki yangından yaralı kurtulan eşek tedavi altına alındı

HAYTAP Aydın Temsilcisi Mehmet Gürkan Tığoğlu: - "Vücudun alt kısmı komple yanık. Göğüs altında yanıklar var. Gözünün bir tanesi kör. Arka ayakta bir sakatlık var. Veteriner hekimimizin ilk tespit ettiği şeyler bunlar"

Yurthaber 25-06-2022 11:33

'Eşek derisi'ne talepler patladı! Yasa dışı satışlar sosyal medyada yükseldi... 'Gençlik iksiri' olarak görülüyor

Eşek derisinden elde edilen 'ejiao' adlı jelatinin gençlik iksirine talepler yükseliyor. Bu nedenle eşek derisinin satışları yükseldi. Yasa dışı eşek satışlarının en çok Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram gibi sosyal medya platformlarından gerçekleştirildiği bildiriliyor.

Haber 10-05-2022 16:48

Piyasaya süreceklerdi... At ve eşekleri keserken suçüstü yakalandılar!

Manisa'da JASAT ekiplerinin operasyonunda dehşete düşüren görüntüler ortaya çıktı. Eşek ve at kesen kişilere düzenlenen operasyonda, 5 kişi suçüstü yakalandı. İşte kan donduran haberin detayları...

Haber 29-03-2022 22:42

Muğla'da boş arazide silahla vurulmuş iki eşeğin ölüsü bulundu

Öldürülen eşeklerin yakınında bulunan yaralı yavru eşek tedaviye alındı

Yurthaber 17-03-2022 14:00

Eşekle protesto yapan ilçe başkanı Mehmet Danaoğlu eşekten inerken sırtüstü yere düştü

Gaziantep'te akaryakıt zamlarını protesto etmek için eşek üstünde istasyonuna giden Gelecek Partisi Nizip İlçe Başkanı Mehmet Danaoğlu, konuşmasından sonra eşekten düştü. Bir anda kendini yerde bulan ilçe başkanı hızla doğrulurken, yaşadıkları nedeniyle gülmekten kendisini alıkoyamadı. Kahkaha atan bir kişinin ise o anlara ilişkin, 'onu çekmeyin ha' sözü de kamera kayıtlarına yansıdı.

Haber 09-03-2022 09:33

Mardin'de kanalizasyon çukuruna düşen eşek kurtarıldı

Mardin'de kanalizasyon çukuruna düşen eşek kurtarıldı

Yurthaber 02-02-2022 10:08

Bingöl'de bu görüntü yürekleri sızlatmıştı! O eşeklere kaymakamlık sahip çıktı

Bingöl'de soğuk havada terk edilen eşeklere kaymakamlık sahip çıktı ve hayvanlar hana yerleştirildi. Eşekler ilk olarak “Yaz aylarında çalıştırılan eşekler, kışın ölüme terk edildi” haberiyle gündem olmuş, ölüme terk edilmişti.

Haber 26-01-2022 11:09

Görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı! Şanlıurfa'da donmak üzere bulunan eşekler korumaya alındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde donmak üzere bulunan sahipsiz 5 eşek, koruma altına alındı. Eşeklerin kar altındaki görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Haber 22-01-2022 15:38

Şanlıurfa'da donmak üzere bulunan eşekler korumaya alındı

Şanlıurfa'da donmak üzere bulunan eşekler korumaya alındı

Yurthaber 22-01-2022 13:07

Sosyal medyada gündem olmuştu! Van Valiliği’nden 'donmuş eşek' açıklaması

Van Valiliği'nden, sosyal medyada paylaşılan ve bazı televizyonlarda haber olarak yayınlanan “Donmuş eşek” görüntüleriyle ilgili açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında, görüntülerin Van’a ait olmadığı belirtildi.

Haber 22-01-2022 10:17

Kar altında buz tutan eşeklerle ilgili harekete geçildi!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde buz tutan görüntüleri yürek parçalayan başıboş eşekler bu kez toplandı. İlçe, 2013 ve 2015 yıllarında buz tutan eşek görüntüleri ile gündeme gelmiş, hayvanlar barınağa götürülerek bakıma alınmıştı. İşte buz tutan o eşeklerin son durumu…

Haber 21-01-2022 12:17

Yargıtay'dan emsal eşek kararı! Büyükbaş mı, küçükbaş mı?

Yargıtay 6. Ceza Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Gündüz vakti, ağılın önünde bağlı olan sahipli eşek çalındı. Yargılamada eşeğin küçükbaş ya da büyükbaş olup olmadığı tartışmaları gündeme geldi. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay 6. Ceza Dairesi, eşeğin büyükbaş hayvan olduğuna hükmederek, sanığın ‘nitelikli hırsızlık’ suçundan cezalandırılması gerektiğine hükmetti. Sanık, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte ilginç olayın ve Yargıtay'ın kararının detayları!

Haber 20-01-2022 09:50

Dost'a dost eli değdi! Mardin'de çöp taşıyan eşek Bursa'da emekli oldu... ''Ömrünün sonuna kadar''

Mardin'de motorlu taşıtların giremediği dar ve merdivenli sokaklarda çöplerin toplanmasında kullanılan eşekler geçtiğimiz günlerde bir kez daha gündeme geldi. Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne getirilen Dost adındaki eşek yeni yuvasına getirilirken, HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği’nde veterinerlik yapan Mustafa Ağır, “Mardin’den gelen Dost'un ayaklarında açık yaraları, boyun kısmında dikiş yaraları vardı. 10 günü aşkın süredir bizimle mutlu şekilde yaşıyor'' şeklinde konuştu.

Haber 06-01-2022 09:42

Mardin'de yıllarca çalışan eşekler, Kocaeli'de emekliliğin tadını çıkarıyor

Mardin'de çöp kamyonlarının giremediği dar sokaklarda yıllarca çöp taşıyan eşekler, Kocaeli'de emekliliklerinin tadını çıkarıyor. 3 yıl önce Kocaeli'de bulunan Ormanya Doğal Yaşam ve Tabiat Parkı'na getirilen eşekler, vatandaşların en yoğun ilgiyi gösterdiği hayvanlar arasında yer alıyor.

Haber 31-12-2021 14:53

Annesi tarafından terk edilen eşek, insanların yanında yaşadıkça kendisini köpek zannetmeye başladı

Sahilde yaptığı bir gezinti sırasında açlıktan ölmek üzere olan eşeği fark eden John Nuttall, onu sahiplendi ve biberonla beslemeye başladı. Annesi tarafından terk edilen ve Kye ismi verilen eşek, günün büyük bir bölümünü köpeklerle oyun oynayarak geçiriyor. Sevimli eşek kendisini bir köpek zannediyor.

Trend 28-12-2021 14:15

Son Dakika: Eşek büyükbaş mı yoksa küçükbaş hayvan mı? Yargıtay'dan dikkat çeken karar

Son dakika haberine göre hırsızlık davasından eşekle ilgili dikkat çeken bir karar çıktı. Yargıtay, eşeğin büyükbaş hayvan olarak kabul edilmesi gerektiğine karar verdi. Alınan kararla birlikte eşeği çalan zanlıya büyükbaş hırsızlığı suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesi onaylandı.

Haber 22-12-2021 16:03

Hobi olarak başladığı eşek sütü üretiminde taleplere yetişmeye çalışıyor

Hobi olarak başladığı eşek sütü üretiminde taleplere yetişmeye çalışıyor

Yurthaber 01-12-2021 12:56

Onlarcası birden saldırdı! Eşek, köpeklerden böyle kaçmaya çalıştı

Aksaray'ın Eskil ilçesinde sokak köpeği sürüsü, peşine takıldıkları eşeğe saldırdı. Olay anında bölgede bulunan bir şahıs, yaşanan kovalamacayı cep telefonuyla görüntüledi.

Haber 16-11-2021 15:52

Kendine zarar vermeye başladı! Başını duvarlara vuran eşek tedavi altına alındı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 5 gündür kendine zarar verdiği öğrenilen eşek, özel bir çiftlikte bakıma alındı. Yetersiz beslenme nedeniyle dolaşım ve solunum sistemi bozukluğu teşhisi konulan eşeğin başını evlerin duvarlarına vurduğu öğrenildi.

Haber 08-11-2021 13:53

Uzayan tırnakları nedeniyle ayakta duramayan eşeğe Belediye sahip çıktı

Konya'da kırsal mahallede doğaya bırakılan, bakımsızlıktan uzayan tırnakları nedeniyle ayakta duramayan ve bileklerinde enfeksiyon oluşan eşek, Karatay Hayvanat Bahçesi'nde tedavi altına alındı - Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Fatih Mehmet Altay: - "Tırnaklarının en az 1,5 yıldır kesilmediğini, buna bağlı ayakta anatomik oluşumda bozukluk olduğunu belirledik. Tırnak bakımını yaptık. Hayvanlar normalde doğada gezdikleri için tırnakları törpüleniyor. Fakat bu hayvan yetiştiricisi tarafından doğaya bırakılmış, o da evin etrafından ayrılamamış, bu sebeple tırnakları uzamış"

Yurthaber 05-11-2021 11:53