Ege Üniversitesi Haberleri

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, İzmir'de gençlerle buluştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.

Yurthaber 19-03-2024 15:05

İzmir'de yoğun bakımdaki 63 yaşındaki kadına cinsel saldırı! Erkek hemşire eşiyle yemek yerken gözaltına alındı: Verilecen cezaya itiraz edildi

Geçen sene İzmir Ege Ünivesitesi Hastanesi'nde yaşanan olay Türkiye'de günlerce konuşulmuş iğrenç detaylar hafızalardan uzun süre silinmemişti. Bir erkek hemşire kanser tedavisi gören 63 yaşındaki kadına cinsel istismarda bulunmuştu. Yakınları olayla ilgili 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ancak verilen karara isyan ettiler. İşte detaylar....

Haber 18-03-2024 11:18

Uzaydaki Tuz Gölü bitkisi deneyinin sonuçları paylaşıldı

Ege Üniversitesi (EÜ), Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonundan başarıyla dönen astronot Alper Gezeravcı'nın Tuz Gölü'nde endemik olarak yetişen "Schrenkiella parvula" bitkisine ilişkin uzayda yaptığı deneyin sonuçlarını paylaştı.

Yurthaber 12-02-2024 14:07

Ege Üniversitesinde Haydar Aliyev anısına konser verilecek

Ege Üniversitesinde (EÜ), Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in doğumunun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı anısına 28 Aralık'ta konser düzenlenecek.

Yurthaber 21-12-2023 12:05

Azerbaycan'ın sanat koleksiyonu İzmirlilerle buluşacak

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ege Üniversitesi (EÜ) ve Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi arasında kültür sanat alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 28-07-2023 11:52

Ege Üniversitesi Kovid-19 salgınını koyun ve keçiler üzerinde inceleyecek

Ege Üniversitesinden (EÜ) araştırmacıların Kovid-19 salgınının koyun ve keçiler üzerinden incelenmesine yönelik projesi TÜBİTAK'tan destek aldı.

Yurthaber 19-07-2023 11:59

Hastanede mide bulandıran olay: Yoğun bakımdaki kanser hastası kadına cinsel istismarda bulundu!

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde mide bulandıran bir olay gerçekleşti. Yoğun bakım ünitesinde kanser tedavisi gören 61 yaşındaki kadın hastaya, hastanede görevli bir erkek hemşire cinsel istismarda bulundu. Yoğun bakımda cinsel istismara uğradığı iddia edilen talihsiz kadın hastanede hayatını kaybederken hemşire ise tutuklandı. İşte dehşete düşüren haberin detayları...

Haber 25-05-2023 17:50

Hıdırellez yüzlerce yıldır renkli ritüellerle kutlanıyor

Hızır ve İlyas peygamberlerin yılda bir kez gerçekleştiğine inanılan buluşması ve baharın müjdecisi "Hıdırellez" yüzyıllardır renkli ritüellere sahne oluyor.

Yurthaber 04-05-2023 12:09

SON DAKİKA | Ege Üniversitesi'nde deney sırasında patlama! 1'i ağır 2 yaralı

Son dakika haberi: Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin bahçesinde, iddiaya göre yapılan deney sırasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olayda biri ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Haber 07-11-2022 16:33

Gönüllü doktorlardan meme kanserine karşı dijital seferberlik

Meme kanserinde ölümleri azaltmak için girişim başlatan İzmirli doktorlar, internet sitesi üzerinde kurdukları bilgi hattı ile hastalığa karşı farkındalık oluşturuyor.

Haber 02-11-2022 12:34

Anadolu arısı zehrinin kalitesi araştırılıyor

Anadolu arısı zehrinin kalitesi araştırılıyor

Yurthaber 03-10-2022 10:57

Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesine iştirak ettiği öne sürülen sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesine iştirak ettiği öne sürülen sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

Yurthaber 30-09-2022 17:05

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Ege Üniversitesi Akademik Yılı açılışında konuştu:

"(Tunç Soyer'in sözleri) Ecdat, Osmanlı düşmanlığı o kadar gözleri kör etmiş ki aziz şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözler edilebiliyor. İşgalcilere tek laf edilmezken ev sahiplerine, bu mücadeleyi veren ecdadımıza kem sözler söylediler. Bu şehrin belediye başkanına yakışmamıştır. İzmirliler böyle bir anlayışı hak etmiyor."

Yurthaber 23-09-2022 14:54

Türk bilim insanları yeni bir genetik hastalığı tanımladı

İzmir'de, 19 yıldır rahatsızlığına teşhis konulamayan kadın bir hastanın DNA dizi analizinde "ADAMTS15" geninde mutasyon saptayan Ege Üniversitesinde bilim insanları, ilk kez tespit edilen hastalığın tedavisi için çalışmalarını sürdürüyor - Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Çoğulu: - "2011 yılında bu hastalığın yeni bir hastalık olduğunu düşünmeye başladık. Bilim insanı araştırır, ısrar eder ve iş birliği yapar. Israrla bu hastalığın peşinden gittik. Yeni bir hastalığın ilk olarak bizim tarafımızdan tanımlanması gurur verici"

Yurthaber 22-09-2022 13:30

İhracatıyla dikkati çeken deniz patlıcanı, çiftlikte de yetiştirilecek

İç piyasada tüketilmeyen, çoğunlukla Uzak Doğu ülkelerine ihraç edilen deniz patlıcanının doğal ortamının dışında üretilmesi amacıyla Ege Üniversitesinde yürütülen çalışmalarda kuluçka aşaması başarıyla tamamlandı - EÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon: - "Deniz patlıcanının artık laboratuvar boyutundan çıkıp Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğinde bir alternatif tür olmasını amaçlıyoruz"

Yurthaber 04-09-2022 11:03

Buz pistlerinin down sendromlu şampiyonu üniversite öğrencisi oldu

Buz pateni başta olmak üzere sporun birçok alanındaki başarılarıyla özel bireylere örnek olan down sendromlu Selin Durgut, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulunun Moda Tasarımı Bölümü'ne girerek bir hayalini daha gerçekleştirdi - Selin Durgut: - "Üniversiteye bayıldım, en çok elbise tasarlamayı istiyorum"

Yurthaber 30-08-2022 11:14

Aynı yaştaki adaşının kalbi nakledilen İzmirli Asel taburcu edildi

Aynı yaştaki adaşının kalbi nakledilen İzmirli Asel taburcu edildi

Yurthaber 26-08-2022 16:54

Her şey bir bitkiye rastlamasıyla başladı... Muğla'da yeni bir yabani soğan türü keşfedildi: Muğla Soğanı

Muğla'da yeni yabani soğan türü keşfedildi. Sandras Dağı'nda bulunan yeni yabani soğan türüne "Muğla soğanı" ismi verildi. Yeni yabani soğan türü, Muğla'da yaşayan Ayhan Toprak'ın farklı olduğunu düşündüğü bir bitkinin fotoğraflarını Ege Üniversitesi (EÜ) Botanik Bahçesi ile Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım'a ulaştırması ve Yıldırım ve ekibinin katkı sağlamasıyla bilim dünyasına kazandırıldı.

Haber 22-08-2022 13:02

Kovid-19 yeni yazılımla artık bilgisayarlı tomografiden kaçamıyor

Dr. Öğretim Üyesi Özkan Doğanay'ın da aralarında olduğu ekip tarafından geliştirilen yazılım, Kovid-19 hastalarının akciğer bilgisayarlı tomografi (BT) görüntülerini ayrıntılı şekilde analiz ederek uzmanların kullanımına sunuyor - Ege Üniversitesi Temel Onkoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Doğanay: - "Yaptığımız çalışmalarda fark ettik ki Kovid, akciğerlerin sadece alt kısımlarını değil aynı zamanda üst kısımlarını da çok ciddi oranda etkiliyormuş. Fakat dünyada kullanılan diğer yazılımlar bunu gözden kaçırdılar"

Yurthaber 03-08-2022 12:08

Ege Üniversitesi Hastanesinde 2 yaşındaki çocuğa kalp nakli yapıldı

Ege Üniversitesi Hastanesinde 2 yaşındaki çocuğa kalp nakli yapıldı

Yurthaber 27-07-2022 14:48

Ege Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Ege Üniversitesi personel alımı başvuru şartları nelerdir, nereden başvurulur?

Ege Üniversitesi personel alımı başvurusu ile ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlanan ilanın ardından vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yayımlanan bilgiye göre üniversiteye kütüphaneci, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisinin yanı sıra tekniker ve gemi adamı alınacak. Peki Ege Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Ege Üniversitesi personel alımı başvuru şartları nelerdir, nereden başvurulur? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Haber 20-07-2022 13:30

Ege Üniversitesi mezuniyet töreninde köpek saldırısı! Korku dolu anlar kamerada

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet törenine köpek saldırısı damga vurdu. Başıboş bir köpek, törene katılan bazı kişilere saldırdı. Görüntülerde bir gencin üzerindeki mezuniyet cübbesinden ısırıp çektiği görülen köpeğin, daha sonra bazı öğrenci ve yakınlarını da ısırdığı belirtildi. Yaşanan panik anları ise kameralara yansıdı.

Haber 20-07-2022 11:21

Ege Üniversitesi taban puanları 2022: ÖSYM Ege Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları açıklandı mı?

Ege Üniversitesi taban puanları merak konusu oldu. YKS 2022 sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinde 18 Temmuz Pazartesi günü sabah saatlerinde erişime açıldı. Tercih yapacak adaylar taban puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanlarını araştırmaya devam ediyor. Ege Üniversitesini hayal eden birçok aday da bu soruların cevabını merak ediyor. Peki Ege Üniversitesi 2022 taban puanları, başarı sıralaması belli mi? Ayrıntılar haberimizde...

Egitim 19-07-2022 16:55

EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulunda mezuniyet heyecanı yaşandı

EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulunda mezuniyet heyecanı yaşandı

Yurthaber 24-06-2022 18:47

Özbekistan, Türkiye'deki mühendislik müfredatını transfer etmek istiyor

Özbekistan Yüksek Eğitim Rektör Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurakhmanov Odil: - "Türkiye ile çift diploma, doktora, yüksek lisans ve lisans programlarıyla laboratuvarda birlikte bilimsel çalışmalar yapmak istiyoruz"

Yurthaber 10-06-2022 11:45

Hızlı davranan Türk bilim insanları, kırmızı yosunun isim hakkında öncelik elde etti

Bafa Gölü'nde tespit edilen yeni türe Prof. Dr. Atakan Sukatar'a ithafen "Polysiphonia sukatarii" ismi verildi - Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Tüney Kızılkaya: "Türkiye'den bir hocamızın ismini vererek, biyoçeşitliğe katkı sağlamış olduk. Yayınımızın mayısta çıkmış olması da o ay kutlanan Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla aslında daha da manidar oldu

Yurthaber 02-06-2022 11:58

Ege Üniversitesinde 3 Boyutlu Biyoyazıcılarla Organ Basımı konferansı düzenlendi

Ege Üniversitesinde "3 Boyutlu Biyoyazıcılarla Organ Basımı" konferansı düzenlendi

Yurthaber 27-05-2022 17:11

42. Ege Üniversitesi Kültür Sanat ve Spor Şenliği açılış töreni yapıldı

42. Ege Üniversitesi Kültür Sanat ve Spor Şenliği açılış töreni yapıldı

Yurthaber 16-05-2022 20:12

Yemek borusu yanan Cezayirli minik Meryem, İzmir'de sağlığına kavuştu

Yemek borusu yanan Cezayirli minik Meryem, İzmir'de sağlığına kavuştu

Yurthaber 17-04-2022 11:01

Ege Üniversitesinde salgınla mücadelede kullanılacak DNA aşısı üretildi

Ege Üniversitesi Aşı Uygulama Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz: - "Aşımız preklinik aşamayı tamamladı. FAZ aşamaları GMP üretiminden sonra başlayacak bir aşamadır"

Yurthaber 24-03-2022 18:43

Ortopedinin 90 yıllık çınarı, 66 yıldır beyaz önlüğünü çıkarmıyor

Okuma yazma bilmeyen babasının ısrarıyla doktor olan, ortopedi ve travmatoloji konusunda yüzlerce öğrenciyi tıp dünyasına kazandıran Prof. Dr. Veli Lök, hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor - Hekimliğinin yanında işkenceyle mücadele konusundaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Veli Lök: - "Yapabildiğim kadar, insanlara faydalı olabileceğim kadar mesleğimi yapacağım. Bu kuvveti kendimde hissediyorum"

Yurthaber 13-03-2022 12:15

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan Ege Üniversitesine ziyaret

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan Ege Üniversitesine ziyaret

Yurthaber 24-02-2022 12:13

İzmir'de Fırat Çakıroğlu'nun adını taşıyan ilkokulun önünde lokma dağıtıldı

İzmir'de Fırat Çakıroğlu'nun adını taşıyan ilkokulun önünde lokma dağıtıldı

Yurthaber 18-02-2022 13:43

Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesine ilişkin eski üniversite yöneticilerine açılan davada karar

Dönemin Ege Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile eski dekan Prof. Dr. Ersin Doğer, "görevi ihmal" suçundan 20 biner lira para cezasına çarptırıldı - Rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ile genel sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan beraat etti

Yurthaber 14-02-2022 14:04

Ege Kariyer Fuarı'nda 100 bin öğrenciye ulaşma hedefi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay: - "Ege Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak 2022 kariyer fuarını yaklaşık 500 şirket ve 100 bin katılımcının yer aldığı etkinliğe dönüştürmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 08-02-2022 13:34

Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den korkutan Omicron açıklaması! Tarih verip uyardı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 'Nu' adıyla da anılan Omicron'un daha bulaşıcı olduğuna dikkat çekip, "Salgın sürüyor, yeni bir dalganın ülkemize gelme olasılığı çok yüksek. Aralık ve ocak aylarında çok büyük artış olabilir" dedi.

Haber 28-11-2021 11:08

Genç kız üniversite kampüsünde feci şekilde can vermişti! Traktör sürücüsünün cezasına itiraza ret

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Ege Üniversitesi kampüsünde, yolun karşısına geçerken Sezen Zambak'a (23) traktörle çarparak ölümüne neden olmak suçlamasıyla 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan sürücü Vehbi Bolsoy'un cezasına yapılan itirazı istinaf mahkemesi reddetti.

Haber 01-10-2021 17:38

Anadolu lekeli semenderinin popülasyon genetiği araştırılacak

Anadolu lekeli semenderinin popülasyon genetiği araştırılacak

Yurthaber 30-09-2021 11:54

Emekli asker, 69 yaşında arkeoloji bölümünü bitirip kep atmanın mutluluğunu yaşadı

Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden mezun olan Zafer Dilşeker: - "Bir işe gönül verince her şey kolaylaşır. Sabahlara kadar uyumayarak ders çalıştım ve ödevlerimi yaptım. Gençlere tavsiyem her zaman ilmin peşinde koşsunlar" - Dilşeker'in sınıf arkadaşı Gökhan Yayla: - "Derslerde hep ön sırada otururdu. Kendisinin tecrübeleri ve birikimleri bizlere çok şey kattı"

Yurthaber 18-09-2021 11:15

'Yapamazsın' diyenlere inat üniversiteyi kazandı! İşte otizmli Kutluhan'ın parmak ısırtan başarısı

İzmir Karabağlar'da 18 yaşındaki otizmli Kutluhan Bozbay, kendisine 'okuyamazsın, yapamazsın' diyenlere en büyük cevabı üniversite sınavında Ege Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazanarak verdiğini söyledi.

Haber 17-09-2021 15:03

Mütercim tercümanlık bölümünü bitiren kas hastası Furkan, hayallerine kavuştu

Ege Üniversitesinde düzenlenen mezuniyet törenine tekerlekli sandalyesi ile katılan DMD hastası Furkan Murat Aktaş'ı, bu özel gününde anne ve babası ile arkadaşları yalnız bırakmadı - Furkan Murat Aktaş: - "Benim ailemle bir hayalim vardı, Allah'a şükürler olsun onu gerçekleştirdik. Bundan sonraki hedefim mesleğimi yapmak" - Baba Yaşar Aktaş: - "Onun okuması için evimi sattım. Bir emekli maaşıyla İzmir'e yerleştim. Sırf onun gönlü olsun diye. Burada çok mutlu oldu"

Yurthaber 08-09-2021 11:26

Ege Üniversitesi taban puanları: Ege Üniversitesi bölümlerinin başarı sıralaması ne kadar?

2021 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci, sınav puanı ve başarı sıralarını öğrendi. YKS sonuçlarına göre iyi bir üniversite ve bölüm tercihi yapmak isteyen adayların en çok araştırdığı üniversitelerden biri de Ege Üniversitesi oldu. Ege Üniversitesi’ni tercih etmek isteyen adaylar ‘Ege Üniversitesi taban puanları’ ile ilgili araştırma yapıyor. İşte Ege Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamaları…

Haber 29-07-2021 10:06

Ege Üniversitesi hastanesinde aynı anda 4 organ nakli yapıldı

Muğla'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalp, karaciğer, akciğer ve böbreği, eş zamanlı operasyonlarla uygun hastalara nakledildi

Yurthaber 25-06-2021 13:16

Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu'nun cenazesi toprağa verildi

Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu'nun cenazesi toprağa verildi

Yurthaber 22-06-2021 17:58

Resmi Gazete'de yayımlandı! Cumhurbaşkanı kararı ile 8 fakülte ve 2 enstitü kuruldu

Bazı fakülte ve enstitülerin kurulması, bazı fakülte, enstitü ve yüksekokulların kapatılması ile bazı fakültelerin isimlerinin değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yer aldı.

Haber 21-05-2021 07:14

Dr. Feridun Kunak kimdir? Feridun Kunak kaç yaşında? Feridun Kunak’a ne oldu?

Dr. Feridun Kunak ile ilgili kısa bir süre önce bir iddia ortaya atıldı. Dr. Feridun Kunak’ın canlı yayında öldü iddiaları üzerine, vatandaşlar Kunak’ın kim olduğunu araştırmaya başladı. Canlı yayında kalp krizi geçirdiği iddiasıyla gündeme gelen Feridun Kunak ile ilgili olarak ortaya atılan iddia, Kunak tarafından yalanlandı. Kanal 7’de bir sağlık programında bir dönem kalp krizi geçirdiği görüntüler ekranlara gelmişti.

Haber 07-05-2021 09:28

Ege ve Iğdır üniversiteleri YÖK Anadolu Projesi kapsamında buluştu

Ege ve Iğdır üniversiteleri "YÖK Anadolu Projesi" kapsamında buluştu

Yurthaber 09-03-2021 16:22

Antandros Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları arkeoloji dünyasına ışık tutuyor

Antandros Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları arkeoloji dünyasına ışık tutuyor

Yurthaber 26-02-2021 12:47

Amanos Dağları'nda yeni sümbül türü keşfedildi

Yurt dışındaki bilimsel bir dergide yayımlanan bitkiye "Hatay sümbülü" adı verildi - EÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Yıldırım: - "Oldukça sınırlı bir alanda yayılış gösteren Hatay sümbülü birey sayısı olarak düşük bir türdür. Bu nedenle alanda meydana gelebilecek hayvan otlatması, madencilik veya yol açma gibi çalışmalara dikkat etmek gerekiyor"

Yurthaber 20-02-2021 11:22