Fatih Haberleri Ve Son Dakika Fatih Haberleri

Fatih Haberleri Ve Son Dakika Fatih Haberleri

Zafer kazanan ve fetheden anlamına gelen fatih kelimesi, Türkiye’de erkeklere verilen popüler isimlerden biridir. Bir şehri veya kaleyi zapt eden kişi anlamına gelen fatih, aynı zamanda Osmanlı Devleti padişahı, 2. Mehmet’in lakabıdır. İstanbul’un fetheden padişah 2. Mehmet, Fatih Sultan Mehmet olarak anılır. İslam dininde geçen fatih kelimesinin buradaki anlamı hüküm verendir. Ayrıca, Cenab’ı Hakk’ın sıfatlarından biri olan fatih, Araf suresinde geçer. Türk Dil Kurumu’na göre fatihin kelime anlamı zafer kazanan ve fetheden olarak verilir. Ayrıca, İslam devletlerinde fatih unvanı savaşarak bir ülkeyi veya kenti ele geçiren komutanlara verilir. Uzun yıllardır erkek ismi olarak kullanılan Fatih, Arapça fetih kelimesinden türeyerek dilimize geçmiştir.

Fatih Haberleri

Yeniden Refah Partisi adayından tepki çeken video! Hemen kaldırıldı, parti özür diledi

Yeniden Refah Partisi İstanbul Fatih adayı Halit Özkarataşlıoğlu, Fatih'teki mültecileri tek tek kutulara koyarak deport (sınır dışı) edeceğini vaat ettiği bir video paylaştı. Sosyal medyada yükselen tepkiler sonrası video yayından kaldırıldı. YRP, Özkarataşlıoğlu'nun göçmenleri hedef alan paylaşımını tasvip etmediklerini belirterek özür diledi.

Haber 10-03-2024 15:40

Fatih’te 5 katlı binanın çatısında korkutan yangın

Fatih’te gece saatlerinde 5 katlı bir binanın çatısında başlayan yangın, binanın yan duvarına sıçradı.

Yurthaber 07-03-2024 08:31

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Ramazan temizliği

Fatih Belediyesi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Ramazan ayı öncesi temizlik çalışması yaptı.

Yurthaber 04-03-2024 11:37

İstanbul'da durakta bekleyen kadının cep telefonunu çalan zanlıyı polis yakaladı

Fatih'te tramvay durağında bekleyen kadının cep telefonunu çalan kapkaççı turizm polisleri tarafından yakalandı.

Yurthaber 22-02-2024 10:17

Fatih

Fatih Hakkındaki Haberler Mynet'te. Fatih Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fatih’te makas atan araç refüje çarptı: 1 yaralı

Fatih’te sürücünün makas atarak ilerlerken direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç refüje çarptı. Kazada sürücü hafif şekilde yaralandı.

Yurthaber 20-02-2024 08:04

Fatih'te park kavgası! Kendisini uyaran kadına küfredince darbedildi! Kaçmak isterken çevredeki otomobillere çarptı

İstanbul Fatih'te iddiaya göre, otomobilini bir binanın önüne park eden yabancı uyruklu kişi, kendisini uyaran kadına küfretti. Tartışmanın büyümesi üzerine kadının yakınları tarafından darbedilen kişi, otomobil ile kaçmaya çalışırken park halindeki 2 otomobile ve bir evin duvarına çarptı.

Haber 17-02-2024 21:39

Kadın sürücüye şok tehdit kamerada! 'Senin kemiklerini kırar eline veririm'

Fatih’te bir kadın motorcu, sinyal vermeden önüne kırdığını iddia ettiği bir sürücü ile yolun ortasında tartışma yaşadı. Adam kendisine tepki gösteren kadına, “Bak senin kemiklerini kırar eline veririm" diye bağırdı. O anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Haber 12-02-2024 10:59

Fatih'te 2 ahşap binada çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

Fatih'te 2 ahşap binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 12-02-2024 07:31

Otelde yangın paniği! Çarşafları birbirine bağlayıp 3. kattan inmeye çalıştı

Fatih’te bir otelde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle otel kısa sürede dumanlara teslim oldu. Otelde konaklayanlar büyük bir korku ve panik yaşadı. Otel sakinlerinden biri ise çarşafları birbirine bağlayıp 3. kattan inmeye çalıştı. Ancak kurtulma girişimi başarısız olan adam, hemen altında bulunan klima motorunun üzerine oturarak yardım bekledi. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla, paniğe kapılan adam bulunduğu yerden indirildi. İşte detaylar...

Haber 06-02-2024 10:59

Fatih'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

Fatih'te bir eve düzenlenen baskında bir miktar uyuşturucu ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 24-01-2024 08:49

Fatih'te korkunç cinayet! 2 Özbek kadını defalarca bıçakladı

Fatih'te bir dairede yaşayan iki Özbekistanlı kadın, bir erkek tarafından defalarca bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan kadınlardan Shakhnoza Kurbonova hayatını kaybederken, yaralanan diğer kadının tedavisi devam ediyor. Şüpheli ise, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşte detaylar...

Haber 23-01-2024 10:59

Fatih’te yayalara kırmızı ışık denetimi: 11 kişiye toplam 7 bin 590 lira değerinde ceza yazıldı

Fatih Vatan Caddesi’nde gerçekleştirilen dron destekli trafik denetiminde kırmızı ışıkta geçen 11 yayaya toplamda 7 bin 590 lira değerinde ceza yazıldı.

Yurthaber 22-01-2024 11:58

Fatih’te ara sokaklarda drift atan sürücüye 45 bin 210 liralık ceza

Fatih’te ara sokaklarda drift atarak sosyal medyada paylaşan şahıs yakalandı. Trafiği tehlikeye düşüren magandaya 45 bin 210 TL para cezası uygulandı.

Yurthaber 22-01-2024 08:41

Fatih'te ara sokaklarda drift atan sürücüye para cezası!

Fatih’te ara sokaklarda drift atarak sosyal medyada paylaşan şahıs yakalandı. Trafiği tehlikeye düşüren magandaya 45 bin 210 TL para cezası uygulandı.

Haber 21-01-2024 23:10

Yılbaşı gecesi başından vurulmuştu! Genç kızın katili, suç makinesi çıktı

Fatih’te yılbaşı gecesi başından vurularak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Melek Nur Özgener’in öldürdüğü şüphelisiyle aranan Ercan Ş. (32) yakalandı. Daha önceden 48 suç kaydı bulunan şüpheli ifade vermeyerek “susma" hakkını kullanırken, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İşte detaylar...

Haber 11-01-2024 15:50

Yeni yıla girerken korkunç olay! 'Seni mi vurayım? Yoksa seni mi?' 17 yaşındaki Melek Nur'u hastane önüne bırakıp kaçtı

Fatih'te iddiaya göre; E.D., yılbaşı gecesi otomobilin içinde, yanındakilere silah doğrultarak, "Seni mi vurayım? Yoksa seni mi?" dediği 17 yaşındaki Melek Nur Özgener'i başından vurarak ağır yaraladı. Ailesinin iddiasına göre, Özgener'i hastanenin önüne bırakan şüpheli, kayıplara karıştı. Baba Bülent Özgener, "İki kız, bir erkek varmış arabada. Erkek, 'Hanginize sıkayım' demiş. Benim kızımın kafasında patlıyor" dedi.

Haber 03-01-2024 09:47

Filistin'e destek yürüyüşündeki yumruklu saldırıda yeni gelişme! Ege Akersoy'a tokat atan şüpheli serbest bırakıldı

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde, üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı, yeşil renkli bayrak taşıyan İsmail Aydemir'i yumruklayan Ege Akersoy'a kalabalığın arasında bir kişi tokat atmıştı. Kimliği tespit edilerek polis tarafından gözaltına alınan ve 'kasten yaralama' suçundan hakkında tahkikat yürütülen şüpheli O.T. serbest bırakıldı.

Haber 02-01-2024 23:44

Ne olduysa 6 gün önce oldu... Motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, Somali cumhurbaşkanının oğlundan şikayetçi olmadı!

Türkiye'nin konuştuğu kazada sürpriz gelişme! Fatih'te yolculuk yapan motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, Türkiye'den kaçmıştı. İnfiale neden olan olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Haber 26-12-2023 17:59

'Miras kaldı, zengin oldum, altın işine giriyorum' deyip iş arkadaşlarını dolandırdı 'Tomar tomar parayla gelirdi' Tek tek kağıda yazmış! Ses kaydı atıp...

Fatih'te tekstil atölyesinde çalışan kadın 20 yıllık iş arkadaşının kar vaadiyle 280 bin TL dolandırdığını öne sürüp "Kendini zengin olmuş gibi gösterdi. Her gün tomar tomar parayla gelirdi. 'Altın işine girdim, alım satım yapıyorum' diyordu. İşe getirdiği altınları gösterip 'Karıma, kızıma hediye aldım' diyordu. Onunla bu işe eylülde girdik. Başlarda çektiği paraları kar payıyla geri veriyordu. 30 kişi toplam 6 milyon TL dolandırıldık" dedi. Şahıs da şikayetçi olan kadına ses kaydı attı.

Haber 25-12-2023 10:54

Fatih'te otomobilin çarptığı kişi öldü

Fatih'te yolun karşısına geçmeye çalışan kişi, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Yurthaber 19-12-2023 07:39

Somali Cumhurbaşkanı Yunus Emre Göçer'in ailesine taziyelerini iletti!

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'in ofisini ziyaret etti. Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'in de bulunduğu ofiste, Somali Cumhurbaşkanı telefon açarak taziyelerini iletti.

Haber 18-12-2023 20:06

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kazasından yeni fotoğraflar! '12 saniye detayı' gözleri bir kez daha soruşturmaya çevirdi

Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarptığı kazadan yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraf ve görüntüler üzerine Göçer'in eşi Öznur Göçer ifadeye çağrıldı. İfade sonrası Öznur Göçer açıklama yaptı. Dosyaya giren görüntü tutanağında çarpma anında şüphelinin kullandığı aracın fren lambasının yanmadığı ve 12 saniye sonra durduğu belirtildi.

Haber 15-12-2023 18:04

Öldürdüğü kişiyi parçalayıp kömürlükte saklamıştı! Fatih'teki korkunç cinayette 79 yaşındaki sanık hakkında karar

İstanbul Fatih'te geçtiğimiz yıl yaşanan kan donduran cinayetle ilgili davada karar açıklandı. Bir apartmanın kömürlüğünde cesedi parçalanmış halde bulunan 65 yaşındaki Celal Han'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 79 yaşındaki Sitrak Kaplan'ı "Kasten adam öldürme" suçundan pişmanlık göstermemesi nedeniyle indirim uygulamayarak müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Haber 12-12-2023 20:04

Türkiye'den kaçmadan önceki son görüntüsü! Somali cumhurbaşkanının oğlu hakkında acılı eşten ses getirecek iddia: Birine telefon açtı, konu kapandı

Somali cumhurbaşkanının oğlu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. İstanbul'da motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarpıp ölmesine yol açan Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un Türkiye'den kaçması tepkileri beraberinde getirdi. Göçer'in acılı eşi Öznur Göçer polislere baskı yapıldığını, Mohamud'un birine telefon açmasıyla konunun kapandığını öne sürdü. Olayın perde arkası aralanmaya devam ederken olay yerinde kaza sonrası çekilmiş fotoğraf karesi ortaya çıktı!

Haber 11-12-2023 16:27

Fatih'te park halindeki 2 otomobil yandı

İstanbul Fatih'te, park halindeki 2 otomobil, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Yurthaber 11-12-2023 07:12

Sirkeci'de turistik bölgede tekmeli sopalı kavga! Sokak ortasında darp edildiler şikayetçi olmadılar

İstanbul Sirkeci'de turistlerin de yoğun olarak bulunduğu bölgede, kalabalık bir grup aralarına aldıkları iki kişiyi tekme ve sopalarla dövdü. Sokak ortasında yaşanan dehşet anları cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde yere düşen bir kişinin kafasına tekme ve sopalarla vurulduğu da görüldü. Olayın ardından ise iki tarafından da birbirinden şikayetçi olmadığı bildirildi.

Haber 06-12-2023 22:17

Fatih'te helikopter destekli geniş kapsamlı asayiş uygulaması!

Fatih'te helikopter destekli geniş kapsamlı asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamada aranan 3 şahıs, yasadışı ve vizesiz kalan 5 şahıs ve üzerinden narkotik madde bulunan 2 şahıs ile birlikte toplam 10 kişi gözaltına alındı.

Haber 03-12-2023 00:53

Fatih'te meydana gelen motokurye kazasında araç sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki

Avrasya Tüneli'nin Fatih-Aksaray yönü çıkışında dün meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer'e çarpan araç sürücüsünün ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmasına motokuryeler tepki gösterdi.

Yurthaber 01-12-2023 13:48

İstanbul'da yağış ve fırtına kentin bazı noktalarında hasara yol açtı

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle bir evin duvarı yıkıldı, Fatih'te tarihi bir binada kısmi çökme meydana geldi, Ümraniye'de iş yerlerini su bastı.

Yurthaber 30-11-2023 07:36

Önce Beşiktaş'ta babasının kiracısını bıçaklayarak öldürdü, sonra Fatih'te taksiyi rehin aldı!

Beşiktaş’ta bir kişi, yanında kalan ev sahibinin oğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Saldırgan, Fatih'te sürücüsünü rehin aldığı takside yakalandı.

Haber 24-11-2023 18:10

Fatih’te arkadaşını öldürüp cesedini parçaladığı iddiasıyla yargılanan 79 yaşındaki sanığa müebbet hapis talebi

Fatih’te 65 yaşındaki Celal H.’nin, 79 yaşındaki Sitrak K. tarafından kömürlükte öldürülerek cesedinin 4 parçaya ayrılmış şekilde bulunması iddiasına ilişkin davada mütalaa açıklandı.

Yurthaber 23-11-2023 11:07

Fatih’te 7 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, iddialar kan dondurdu

Fatih’te annesi ile birlikte yaşayan 7 yaşındaki çocuk, evde ölü bulundu. Komşuların kötü koku ihbarı üzerine evde cesedi bulunan çocuğun ölümüne ilişkin iddialar ise kan dondurdu. Apartman sakinleri, çocuğun bakımsızlıktan öldüğünü iddia etti. İşten eve gelen annenin ise çocuğunun öldüğünü anlamadığı iddia edildi. İşte detaylar...

Haber 19-11-2023 10:00

Yer: Fatih! Kedilere mama aldım diyerek kendisini savunmuştu! Tutuklama kararı verildi

İstanbul'un Fatih ilçesinde son günlerde artan kedi ölümlerinin üzerine dikkatler o bölgeye çekilmişti. Fatih Camii çevresindeki kedi ölümlerindeki artışın ardından yavru bir kediyi çantaya koyarken görüntüleri sosyal medyada yayınlanan F.M.Ö. dün gözaltına alınmıştı. İfadesinde kedilere mama aldığını söyleyen F.M.Ö.'nün oğlu evlerinin üst katında 8 ölü kedi buldu. Yapılan çalışmalarda kedilerin darbedilerek öldürüldüğü tespit edildi. F.M.Ö'nün tutuklandığı ifade edildi.

Haber 14-11-2023 13:53

Fatih'te akılalmaz hırsızlık! '2.5 milyon liralık zararımız var'

Fatih'te bir iş hanına giren iki kişi, güvenlik kameralarını kırıp içerideki iş yerlerinden piyasa değeri yaklaşık 2 buçuk milyon lira olan, döviz, tesbih, altın, gümüş gibi değerli eşyaları alarak kayıplara karıştı. İş hanında dükkanı olan Doğuş Yayla, "Gece 23.45 civarında hana hırsızlar girmiş. Handaki hemen hemen bütün dükkanları patlatmışlar. Bizim zararımız toplam 800 bin ila 1 milyon lira civarında. Han olarak da toplama 2 buçuk milyon lira zararımız var." diye konuştu.

Haber 12-11-2023 18:28

Fatih'te turistin parasını çalan 3 kişi tutuklandı

Fatih'te, kendilerini polis olarak tanıttıkları turistin parasını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 09-11-2023 11:20

Fatih’te iş makinesi tramvay hattının tellerini kopardı

İstanbul Fatih’te bir hafriyat kamyonunun tramvay hattına enerji sağlayan telleri koparması nedeniyle seferlerde aksama yaşandı.

Yurthaber 09-11-2023 08:03

Fatih’te 2 katlı ahşap metruk bina alev alev yandı

Fatih’te henüz bilinmeyen bir nedenle 2 katlı ahşap binada yangın çıktı. Alev alev yanan bina itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yurthaber 09-11-2023 07:50

Otelin önündeki plastik çiçekleri koparmak istedi... Bir anda alev aldı Bize faturası 100 bin TL oldu

İstanbul Fatih’te sokakta yaşayan bir şüpheli, otelin girişinde bulunan suni çiçekleri çakmakla koparmaya çalışırken yangın çıkardı. Yangın çıkan otelde yaklaşık 100 bin lira zarar oluştu. Otel işletmecileri güvenlik kameralarını izlediğinde şüphelinin daha önceden yemek ve harçlık verdikleri bir kişi olduğunu gördü.

Haber 08-11-2023 09:24

Yer: İstanbul! Silahla iş yerini basıp 2 kişiyi vurdu, 'Açıl polis' diye bağırarak kaçtı

Fatih'te husumetli olduğu kişinin çalıştığı iş yerinde kurşun yağdıran şüpheli kaçtı. Saldırıda iki kişi yaralanırken şüpheli, yaşanan kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Şüphelinin kaçtığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Cadde üzerinde esnaflık yapan bir vatandaş, "Bizim elemana 'Açıl polis' diye bağırdı. Aradan kaçıp gitti. Çok korktum. İçeriye kaçacaktım adam polis diye bağırınca korkudan yerimden hareket edemedim" diye konuştu.

Haber 06-11-2023 17:38

Fatih'te 16 yaşındaki Kendal Yıldız'ın ölümüne ilişkin dava başladı

Fatih'te, iki grup arasında çıkan tartışma sonrası açılan ateş sırasında tesadüfen olay yerinde bulunan 16 yaşındaki Kendal Yıldız'ın ölümüne ilişkin 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yurthaber 23-10-2023 13:45

Fatih'te yalnız yaşayan kadın evinin mutfağında boynu kırılmış halde ölü bulundu

İstanbul Fatih'te yalnız yaşayan Zülay Öz'den haber alamayan komşuları polise ihbarda bulundu. Eve gelen ekipler talihsiz kadını, mutfakta boynu kırılmış şekilde ölü olarak bulundu. Öz'ün cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi.

Haber 14-10-2023 01:15

Balat Oyuncak Müzesi’nde yangında oluşan hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Fatih’te Balat Oyuncak Müzesi’nde yangında oluşan büyük çaptaki hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

Yurthaber 13-10-2023 09:38

Fatih’te oyuncak müzesinde çıkan yangın söndürüldü

Fatih’te Balat Oyuncak Müzesi’nde çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yurthaber 13-10-2023 07:28

Fatih’te kaçak define aranan binanın yakıldığı iddia edildi, 1 kişi gözaltına alındı

Fatih’te tarihi Kefevi Camii’nin hemen yanında bulunan metruk binada yangın çıktı.

Yurthaber 05-10-2023 07:35

Fatih'te metruk binada çıkan yangın söndürüldü

Fatih'te metruk binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, polis olayla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.

Yurthaber 04-10-2023 07:35

Sokak ortasında silahlı çatışma! Dehşet anları kamerada

Fatih'te dükkan satışı konusunda hisse anlaşmazlığı yaşayan taraflar, keşif için gelen bilirkişi ekibinin önünde silahlı çatışmaya girdi. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Çatışma anları ile bu sırada yaralanan kişinin yerde yatarken tekme ve yumruklarla saldırıya uğradığı anlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. İşte detaylar...

Haber 03-10-2023 11:59

Fatih’te ilginç kaza: Gaza fazla basan sürücü başka bir aracın üzerine çıktı

Fatih’te bir sürücü, park halindeki aracını çıkarmak isterken gaza fazla yüklenince arkasındaki park halindeki başka aracın üzerine çıktı.

Yurthaber 28-09-2023 15:41

Biri 79, diğeri 65 yaşındaydı... Kömürlükte cinsel ilişki sırasında öldüğünü söylemişti! Mahkemede dikkat çeken sözler: 'Tavuk bile kesemez'

Fatih'te Celal H. (65), bir apartmanın kömürlüğünde cesedi parçalanmış halde bulundu. Celal H.'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Sitrak K. (79) ifadesinde, maktulle aralarında cinsel birliktelik olduğunu ve cinsel ilişki sırasında öldüğünü söyledi. Hakim karşısına çıkan sanık, maktulü kendisinin öldürmediğini ve hiçbir şey hatırlamadığını belirtti. Celal H.'nin ailesinin avukatı ise sanık için "Tavuk bile kesemez" diyerek olayda üçüncü bir kişinin olabileceğini belirtti. İşte detaylar...

Haber 19-09-2023 12:40

Arkadaşını kömürlükte öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakim karşısında

Fatih'te bir apartmanın kömürlüğünde öldürdüğü arkadaşının cesedini parçaladığı iddiasıyla hakkında dava açılan 79 yaşındaki Sitrak K'nin yargılanmasına başlandı.

Yurthaber 19-09-2023 11:31