Gezi Parkı Haberleri Ve Son Dakika Gezi Parkı Haberleri

Gezi Parkı Haberleri Ve Son Dakika Gezi Parkı Haberleri

Taksim Gezi Parkı, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan Taksim Meydanı’nın komşudur. Meydanın kuzeydoğusunda bulunan parkın tarihi 16. yy.a uzanmaktadır. Bu alan ilk olarak Kanuni Sultan Süleyman'ın aşçısı Manuk Karaseferyan’ın girişimi ile Ermeni cemaatine mezar yeri olarak tahsis edilmişti. 1912 yılında mezarlık alanının bir kısmı yol genişletme gerekçesi ile belediye tarafından Ermeni cemaatinden satın alınmıştır.

Günümüzdeki Gezi Parkı’nın arazinin ön kısmına 1806 yılında Halil Paşa Topçu Kışlası inşa edilmiştir. 31 Mart Olayları’nda isyancıların merkezi olarak kullanılan kışla, isyan bastırılırken topa tutulmuştur. Kışlanın işlevini kaybetmesi üzerine 1922 yılında Taksim Stadı’na çevrilmiştir. Türkiye millî futbol takımı ilk resmî futbol maçını Romanya ile, Gezi Parkı'nın bugün bulunduğu, bu statta 26 Ekim 1923'te oynadı ve maç 2-2 berabere sonuçlandı.

1939 yılında Ermeni mezarlığının istimlak edilmesi ve İnönü Stadyu’munun inşası ile Taksim Stadı’nın da işlevini yitirmesi üzerine bu alan park haline getirilmiştir. Zaman içinde çevredeki alanların otellere tahsis edilmesi ile alanı daralan park, 1991-92 arasında revizyondan geçirildi; dikdörtgen planlı parkın ortasına fıskiyeli büyük bir havuz inşa edildi. 2013 yılında Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında Gezi Parkı'nın bir duvarının yıkılmaya başlanması ve bazı ağaçların sökülmesi üzerine başlayan olaylar büyümüş ve Taksim Gezi Parkı büyük protestolara sahne olmuştur.

Gezi Parkı Haberleri

Son dakika: Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve Can Atalay'ın da arasında olduğu 5 sanığın cezası onandı

Son dakika: Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

Haber 28-09-2023 19:35

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 28-09-2023 19:18

İstanbul'daki izinsiz gösterilerde 59 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da izinsiz gösteri yapan ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruplardan 59 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 01-06-2023 07:39

Taksim'de Gezi Parkı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti! Çok sayıda gözaltı var

Taksim’de Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıl dönümünde İstiklal Caddesi'nden Gezi Parkı’na yürümek isteyen 300 kişilik gruba polis müdahale etti. Müdahalenin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı, İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi.

Haber 01-06-2023 07:15

Son dakika: 'Gezi Parkı' davasında yeni gelişme! 'Osman Kavala' hakkındaki karar hukuka uygun bulundu

Son dakika haberi: Gezi Parkı davasında Osman Kavala hakkında verilen yargı kararıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstinaf, Kavala'ya ve 7 sanığa verilen hapis cezalarına ilişkin kararı hukuka uygun buldu.

Haber 28-12-2022 16:43

Son dakika: Gezi Parkı yakınında şüpheli valiz paniği! Ekiplerin gelmesiyle gerçek ortaya çıktı

Son dakika... Gezi Parkı yakınlarındaki şüpheli valiz paniğe neden oldu. Polisin şerit çekerek önlem aldığı bölgeye bomba imha uzmanı sevk edildi. Fünyeyle patlatılan valizin boş olduğu anlaşıldı.

Haber 26-11-2022 18:54

Anayasa Mahkemesi'nden Antakya'daki Gezi Parkı eylemlerindeki ölüm olayına ilişkin karar

Yüksek Mahkeme, başına gaz fişeği isabet ederek hayatını kaybeden A.C'nin yakınlarının etkili ceza soruşturması yürütülmediği iddiasıyla yaptığı bireysel başvuruyu kabul edilemez buldu - Gerekçeden: - "Başvurucuların yakını olan A.C'nin kamusal güç kullanımı sonucu öldüğü olayla ilgili etkili bir soruşturma yürütüldüğü ve ölüm olayının sorumlusunun tespit edilip orantılı ve caydırıcı cezayla cezalandırıldığı, ayrıca başvuruculara ölüm nedeniyle uğradıkları zararların karşılığında tazminat elde etme imkanının da tanındığı anlaşılmıştır"

Yurthaber 24-08-2022 09:46

Darbe girişimi ve Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yazımı tamamlanan gerekçeli kararda, sanık Ayşe Mücella Yapıcı'nın, yaptığı basın açıklamalarında gerçekle bağdaşmayan bilgiler vererek vatandaşları kolluk kuvvetlerine karşı kışkırttığı ve şiddet eylemlerine zemin hazırladığı ifade edildi - Gerekçeli kararda, sanıklar Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın Taksim Dayanışması yönetim toplantılarında kalkışmanın yönlendirilmesi ve yönetilmesinde aktif görev aldığı belirtildi

Yurthaber 07-06-2022 16:54

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan dikkat çeken 'Gezi davası' açıklaması! 'Savcılık da mahkeme de duysun...'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Babacan, "müşteki" sıfatıyla yer aldığı davayla ilgili olarak, "Savcılık da mahkeme de duysun, Gezi Davası'yla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu kardeşinize saldırmak Türkiye’ye saldırmaktır" sözlerine, kağıda “Türkiye eşit değildir Erdoğan” yazarak cevap veren Babacan, "Bugün seçim olsa Sayın Erdoğan kazanamaz" ifadelerini kullandı.

Haber 06-06-2022 15:59

SON DAKİKA | Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde köprüye asılan pankartla ilgili soruşturma

Son dakika: Gezi Parkı olayların 9. yılı nedeniyle aralarında TİP milletvekilleri Erkan Baş, Ahmet Şık ve Saliha Sera Kadıgil Sütlü'nün de olduğu bir grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne pankart asmış. Polisle vekiller arasında arbede yaşanmıştı. Söz konusu olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

Haber 01-06-2022 17:02

Gezi Parkı eylemlerinin 9. yılı! Taksim'de arbede yaşandı: Çok sayıda gözaltı var

Gezi Parkı olaylarının 9'uncu yıldönümünde Taksim'de eylem düzenlendi. Meydana yürümek isteyen eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı. İstanbul Valiliği de yaşanan olayların ardından açıklama yaptı.

Haber 31-05-2022 22:39

Gezi Parkı davasında flaş gelişme! Osman Kavala'nın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Gezi davasında ceza alan Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 8 sanığın tutukluluklarına yapılan itiraz, bir üst mahkeme tarafından reddedildi.

Haber 10-05-2022 14:46

Özel, Mücella Yapıcı'yla görüşmesini anlattı: Gezi'nin finansörü olarak anılıyorum ama kirada oturuyorum

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Davası sanıklarından Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i cezaevinde ziyaret etti. Özel, Mücella Yapıcı'nın, "Ben gezinin finansörü olarak söyleniyorum ama kendime ait bir mülküm bile yok. Kiralık evde oturuyorum ve hiçbir yerde bir tek mülküm yok, tapum yok" dediğini aktardı.

Haber 26-04-2022 22:20

Taksim'de Gezi Davası protestosu! İstanbul Valiliği'nden açıklama: 51 kişi gözaltına alındı

Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet kararları, Taksim'deki Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) binası önünde yapılan eylemle protesto edildi. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, polisin ikazlarına rağmen dağılmayan 51 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Haber 26-04-2022 21:39

Gezi davasında 18 yıl hapis almıştı... Yiğit Ali Ekmekçi hakkında yakalama kararı

Gezi davasında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasına karar verilen 7 sanıktan biri olan Yiğit Ali Ekmekçi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ekmekçi'nin duruşmada son sözünü söylediği ancak karar açıklanırken mahkemede bulunmadığı ortaya çıktı.

Haber 26-04-2022 16:35

SON DAKİKA | Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'Gezi Parkı Davası' açıklaması

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Davası'nda verilen hapis cezalarıyla ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi. "sayın Cumhurbaşkanımıza, hakimlere dil uzatanları, el sallayanları, and içenleri, tehdit edenleri kınıyorum" diyen Bozdağ, yargının bağımsız olduğunu ve herkesin mahkemelerin kararlarına saygı duyması gerektiğini belirtti.

Haber 26-04-2022 16:21

Son dakika: Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 'Gezi Parkı' davası yorumu! 'Utanç verici...'

Son dakika haberi: Karara bağlanan 'Gezi Davası'nın yankıları sürüyor. Davadaki 17 sanık arasında yer alan Osman Kavala'ya müebbet hapis cezası verilmişti. 11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül davada çıkan kararı "utanç verici" bulduğunu dile getirdi.

Haber 26-04-2022 15:50

Cem Yılmaz: 'Seni gidi Gezici’ diye saldırıldığından...

Gezi davasında çıkan kararların ardından Cem Yılmaz da bir paylaşım yaptı. Gezi eylemlerine hiç katılmadığını vurgulayan komedyen Cem Yılmaz, "Bu konunun ne kadar ciddiyetsiz olduğunu ve bir o kadar ciddi olduğunu anlıyorum" dedi.

Magazin 26-04-2022 07:21

Son Dakika: Gezi Parkı davasında karar çıktı! Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Son dakika haberi: İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi Parkı Ana Davası'nda karar açıklandı. Sanıklardan Osman Kavala'ya "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi. Hepsinin tutuklanmasına karar verildi. Firari sanıkların dosyası ise ayrıldı.

Haber 25-04-2022 18:35

Gezi Parkı davasının karar beklenen duruşması bugün görülecek

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada, sanıkların son savunma yapmaya devam etmeleri ve son sözlerinin sorulmalarının ardından karar çıkması bekleniyor.

Haber 25-04-2022 09:38

SON DAKİKA | Gezi Parkı davasında karar çıkmadı! O tarihe ertelendi

Son dakika: İstinaf Mahkemesi'nin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı Gezi Parkı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Bugün karar çıkması beklenen davada duruşma 25 Nisan'a ertelendi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 22-04-2022 17:25

Osman Kavala hakkında son dakika gelişmesi! Mahkeme kararını verdi

15 Temmuz darbe girişimi ve Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada tutuklu sanık Osman Kavala ile firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ve Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı davada, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin beyanlar alınırken savcı, Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme de Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber 21-03-2022 12:57

Son dakika: Osman Kavala'nın tutukluluğu için devam kararı

Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan Osman Kavala'nın aylık tutukluluk incelemesinde tutukluluğunun devamı kararı verildi.

Haber 10-02-2022 12:38

Osman Kavala neden hapiste? Avrupa Konseyi'nin kararı ne yönde oldu? Dışişleri Bakanlığı Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararına neden tepki gösterdi?

Osman Kavala ile ilgili Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklama sonrası Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yayımlayarak söz konusu karara tepki gösterdi. Bu kapsamda Osman Kavala neden hapiste? Avrupa Konseyi'nin kararı ne yönde oldu? Dışişleri Bakanlığı Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararına neden tepki gösterdi? soru ve konu başlıkları merak konusu oldu. İşte detaylar...

Haber 03-02-2022 08:04

Son dakika: Osman Kavala'yla ilgili karar verildi

Son dakika haberine göre, birleştirilen 52 sanıklı Gezi ve Çarşı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin oy çokluğuyla devamına karar verildi.

Haber 17-01-2022 16:29

Son Dakika: Osman Kavala hakkında karar

Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından görülen 52 sanıklı davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haber 26-11-2021 15:03

Anayasa Mahkemesi, Gezi Davası kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, Gezi Davası'yla ilgili başvuruyu karara bağladı. Kararda "Toplantı ve yürüyüşe silahla katılma, kanuna aykırı toplantıda ihtara rağmen dağılmamakta ısrar etme ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından cezalandırılma dolayısıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddianın açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verildi." ifadeleri yer aldı.

Haber 21-10-2021 08:23

Son Dakika: Mahkemeden Osman Kavala kararı

Yeniden görülen Gezi Parkı eylemleri ile ilgili aralarında Osman Kavala, Can Dündar ile CIA eski danışmanı Henry Barkey'in de bulunduğu 17 sanıklı dava ile Çarşı taraftar grubundan 35 sanığın bulunduğu davaların birleştirilmesi sonrasındaki duruşmada, sanık Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi. Çarşı grubundan bir sanık, "Kemal Sunal'ın davacı filmi gibi oldu. Daha kaç defa gelmemiz gerekiyor" dedi.

Haber 08-10-2021 17:14

Taksim'deki görüntüler tepki çekmişti! İBB'den açıklama

Taksim Gezi Parkı'nda seyyar satıcılar ile zabıta arasında 26 Temmuz'da çıkan kavgadan yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde seyyar satıcı olduğu belirtilen kadına uygulanan şiddet tepkilere neden oldu. İBB'den o görüntülere ilişkin açıklama yapıldı.

Haber 15-08-2021 02:14

Berkin Elvan davasında gerekçeli karar açıklandı

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin çıkan olaylarda kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davada, "Olası kastla öldürmek" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan sanık polis F.D. hakkındaki hükmün gerekçesi açıklandı. Gerekçede, sanık polis F.D'nin "atışı sektirerek, hedef gözetmeksizin değil, nişan alarak ve yere paralel olarak yapıldığı, atış neticesinde eşzamanlı olarak maktulün yere düştüğü anlaşılmıştır" denildi.

Haber 04-08-2021 17:11

Çarşı ve Gezi davalarının birleştirilmesine onay

Yargıtay'ın beraat kararlarını bozmasının ardından Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılandığı davanın, Osman Kavala, Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora'nın sanıkları arasında bulunduğu Gezi Parkı ana davasıyla birleştirilmesine onay verildi.

Haber 30-07-2021 12:31

Gezi Parkı'nda hareketli anlar! Ortalığı birbirine kattılar

Beyoğlu Taksim Gezi Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile tezgahını kaldırmak istedikleri seyyar satıcılar arasında taşlı, sopalı bıçaklı kavga çıktı. Zabıta kolundan hafif şekilde yaralanırken, yaşanan o anlar kameraya yansıdı.

Haber 27-07-2021 09:28

Son Dakika: Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada karar açıklandı

Son dakika haberine göre Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada yargılanan polis memuru F.D.'ye, 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Oy birliğiyle alınan kararda, sanık polis hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına da karar verildi. Karara isyan eden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, "Kilosuna göre verdiler cezayı" diyerek gözyaşı döktü.

Haber 18-06-2021 16:10

Gezi Parkı'nda gasp etti, Taksim Metro Durağı'nda yakalandı

Beyoğlu’nda, kırık cam şişesiyle tehdit ettiği İranlı turistin 2 bin lirası ile cep telefonunu gasp eden kişi metro istasyonunda yakalandı.

Haber 28-05-2021 09:45

Son Dakika: Osman Kavala hakkında karar

Son dakika haberine göre Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarının bozulmasının ardından 17 sanığın yargılandığı davanın yeniden görülmesine başlandı. Mahkeme, oy çokluğuyla Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haber 21-05-2021 15:19

Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi

"Devletin gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin etme" ve "Anayasa'yı ihlal" suçlarından tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın aylık tutukluluk incelemesinde tahliye talebi reddedildi.

Haber 30-04-2021 14:20

İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri! Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na polis barikatı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi, güvenlik tedbirleri kapsamında Taksim Meydanı ve Gezi Parkı bariyerlerle kapatıldı. Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın etrafı bariyerlerle kapatılırken, anıt çevresine Çevik Kuvvet ekipleri yerleştirildi.

Haber 29-04-2021 07:19

Taksim Gezi Parkı'nda bankta unutulan çanta polisi harekete geçirdi

Taksim Gezi Parkı'nda bir bankın üzerinde unutulan sırt çantası, çevredekileri tedirgin etti. Bomba imha uzmanı ekip tarafından fünye ile kontrollü patlatılan çantanın içinden kitap ve kıyafetler çıktı.

Haber 30-03-2021 19:33

Vakıflar Genel Müdürü'nden Ekrem İmamoğlu’na 'Gezi Parkı' cevabı: Yok diye bir şey yok

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, “Bu vakfın mülkiyetinde olduğu gerek Osmanlı kayıtlarında gerekse Osmanlı Vakıf sistemi içerisinde bunların kayıtları var. Yok diye bir şey yok. Fakat arkadaşların siyasi hareket ettiğini bildiğim için siyasilere cevabı siyasiler verecektir” ifadelerini kullandı.

Haber 23-03-2021 13:51

Ekrem İmamoğlu: Gezi Parkı’yla ilgili mülkiyet davası açacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı'yla ilgili mülkiyet davası açacaklarını söyledi.

Haber 22-03-2021 16:58

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ndan Gezi Parkı'nın devriyle ilgili yeni açıklama

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı'nın mülkiyetinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Haber 22-03-2021 14:23

Mülkiyeti alınan Gezi Parkı'yla ilgili İBB'den sert açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB’den alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada, "Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” denildi

Haber 20-03-2021 12:09

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçti

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Taksim Gezi Parkı'nın devri ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini bildirdi.

Haber 19-03-2021 20:20

Berkin Elvan, ölümünün 7. yılında mezarı başında anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanarak yaşamını yitiren Berkin Elvan ölümünün 7'nci yılında mezarı başında anıldı.

Haber 11-03-2021 16:49

Berkin Elvan kimdir? Berkin Elvan ölüm yıldönümünde anılıyor!

Berkin Elvan, 7 sene önce öldürüldüğünde 15 yaşındaydı. Gezi Parkı olayları sırasında polisin müdahalesi ile hayatını kaybetmişti. 269 gün boyunca komada kalan Berkin Elvan, 11 Mart 2014’te hayatını kaybetti. Bu sene mezarı başında anılacak olan Berkin Elvan’ın kim olduğu ise vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Berkin Elvan kimdir?

Haber 11-03-2021 09:08

AK Parti'den '8.5 milyon bayrak' genelgesi!

Gezi Parkı eylemlerinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde dile getirdiği "Türk bayrağı asın" isteği, AK Parti tarafından genelgeye dönüştürüldü.

Haber 04-07-2013 05:05

Polisten 190 sayfalık iki Gezi fezlekesi

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ankara’da düzenlenen gösterilerle ilgili Emniyet, 190 sayfalık fezleke hazırlayarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Haber 03-07-2013 18:03

Denizcilerin şifreli 'Gezi' eylemi

Son günlerde üniversite mezuniyet törenlerinde yaşanan Gezi Parkı protestolarına bir yenisi daha eklendi.

Haber 03-07-2013 14:27

Taciz mağduru Gezi eylemcisinden suç duyurusu

Gezi Parkı olaylarını protesto etmek amacıyla Ankara'nın Dikmen Semti'nde yapılan yürüyüşe katılan gösterici Eylem Karadağ polis tarafından tacize uğradığını iddia ederek, suç duyurusunda bulundu.

Haber 02-07-2013 16:11