Hastalık Haberleri

Tuvalette belirti gösteriyor! Bu 3 renk acilen doktora gitmenizi işaret ediyor

İdrarın değişen renklerini ve bunların gerçekte ne anlama geldiğini araştıran bir uzman, her zaman sifonu çekmeden önce idrarınızın rengine bakmanız gerektiğini tavsiye etti. Bu sayede bazı hastalıkları erken teşhis edebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 15-04-2024 08:49

Bir yıl arayla aynı hastalığa yakalandılar! 'Literatürde ilk vaka'

İstanbul'da yaşayan Lilya ve Ela Karan kardeşlere 1 buçuk yıl arayla doğduklarında dışkılarını yapamadıkları için 5 binde 1 görülen Hirschsprung (bağırsak felci) teşhisi konuldu. Tedavilerini üstlenen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Çelebi, “Hirschsprung (bağırsak felci) hastalığında sinir içeren hücrelerin, iki kız kardeşte birden bağırsakların aynı segmentinde görülmesine litaratürde ilk kez rastladık” dedi.

Haber 08-04-2024 09:17

Dudağının etrafında çıkan sivilcelerle mücadele ediyordu! Doktorun teşhisi sonrasında şaşkına döndü

Sosyal medya kullanıcısı Sarah, üst dudağının çevresinde sivilceler çıkmaya devam ettiğinden endişelendi. Doktorunu ziyaret ettikten sonra bunun erkek arkadaşının hatası olduğunu öğrendiğinde oldukça şaşırdı.

Kadin 06-04-2024 07:54

‘100 günlük öksürük’ deniyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor... 3 ayda 2 ölüm ve 54 vaka! Son derece bulaşıcı

Avrupa genelindeki ülkeler, son derece bulaşıcı boğmaca vakalarıyla mücadele ediyor. Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'nün (EODY) verilerine göre, '100 günlük öksürük' olarak adlandırılan hastalık son 3 ayda iki ölüm ve 54 vaka ile sonuçlandı.

Haber 05-04-2024 07:45

Sayı arttı, alarm veriyor! 3 haftayı geçiyorsa dikkat 'Tehlikeli' diyerek uyardı 'Herkesin gözünden kaçıyor'

Uzun süren öksürüğün bazı hastalıkların belirtisi olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk “Öksürükler genelde normal enfeksiyonlarda 3 hafta kadar sürebilir. 3 haftayı geçen ve 8 haftaya ulaşan, hatta bu süreyi de aşan öksürükler tehlikeli kabul edilmeli ve detaylı incelenmelidir. 8 haftadan uzun süren öksürükler alerji, sinüzit, reflü, astım, KOAH, bronşektazi, tüberküloz, akciğer kanseri, kalp yetmezliği gibi birçok önemli hastalığın belirtisi olabilir” dedi.

Haber 03-04-2024 11:54

Geceleri artan kaşıntılarınız varsa bu hastalığa dikkat! Dünyada 300 milyon kişiyi etkisi altına alıyor

Dünyada 300 milyon kişinin uyuz hastalığına yakalandığını belirten Prof. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Soğuk ortamda uyuz parazitinin daha uzun süre hayatta kalabilmesi ve yazın terdeki antimikrobiyal peptidlere duyarlı olmaları sebebiyle sonbahar ve kış aylarında görülme sıklığı artar. Uyuz hastalığı kişiden kişiye 15-20 dakika arasında uzun temaslarda bulaşır. Şikâyetler genelde el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğinde daha şiddetlidir." dedi.

Haber 02-04-2024 10:56

Perdesi açık uyuyanlara dikkat çeken uyarı: O hastalığın riskini yüzde 43 artırıyor!

Yeni bir araştırma, aydınlık bir odada uyumanın sağlık açısından çeşitli etkileri olduğunu ortaya çıkardı. Bu araştırmanın sonucunu öğrendikten sonra kendinize karartma perdeleri almak isteyebilirsiniz.

Kadin 01-04-2024 10:39

Korkutan şarbon salgını: Vaka sayısı 65’e yükseldi! Komşu ülke alarma geçti

Laos'ta son günlerde büyükbaş hayvanlardaki ani ölümlerin artması ve hastanelerdeki şarbon vaka sayısının 65’e yükselmesinin ardından komşu ülke Tayland alarma geçti.

Haber 01-04-2024 07:21

Karnı şişince hamile olduğunu sandı! Ortaya çıkan gerçek genç kadının sonu oldu

Bir anne karnındaki şişkinlik nedeniyle hamile olduğunu düşündü. Gebelik testi negatif çıkınca soluğu hastanede alan 33 yaşındaki kadın hastalık teşhisi konduktan haftalar sonra aniden vefat etti.

Kadin 30-03-2024 11:56

O hastalıklar kapıda! Uzman isim 'Önleminizi alın' diyerek uyardı

Havaların ısınması ve doğanın yeniden canlanışıyla birlikte, bahar mevsimi pek çok kişi için neşe kaynağı olurken, aynı zamanda bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. İç Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, bu dönemde en sık rastlanan sağlık sorunlarının başında alerjik reaksiyonların geldiğini kaydetti.

Kadin 30-03-2024 10:50

3 soruda test edebilirsiniz! 2'sine evet diyorsanız... Türkiye’de 6 kişiden birinde bu hastalık var! 'Kadınlarda daha fazla'

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti. İşte, migrenin kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Polat'ın açıkladığı 3 soruda migren testi...

Kadin 25-03-2024 17:38

Uzmanından kritik uyarı: Zamanında tedavi edilmezse vücuda yayılıp ölümle sonuçlanıyor! 'Vücutta çok sinsi ilerleyen bir hastalık'

Bazı hastalıklardan erken teşhis sayesinde kurtulmak mümkün. Dünyada yaygın olarak görülen ölümcül hastalıklarından biri olan kanser ilk evrelerde tespit edildiğinde iyileşme oranı daha yüksek oluyor. Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, "Prostat kanseri çok çok kötü bir kanser türüdür. Zamanında tedavi edilmezse, tespit edilmezse ve atlanırsa akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilecek kanserdir. En nihayetinde ölümcül bir kanserdir" dedi. İşte konuya dair detaylar...

Haber 25-03-2024 07:27

Dünyayı tedirgin eden haber! Yeni salgın kapıda: Uzman isim 2 yıl içinde diyerek uyardı!

İngiltere'de bulunan King's College London'da bulaşıcı hastalıklar üzerine klinik öğretim görevlisi Dr. Nathalie MacDermott, dünyayı yeni bir salgının beklediği konusunda uyarıda bulundu. Salgının iki yıl içinde de 20 yıl içinde de olabileceğini savunan uzman MacDermott, "Tetikte kalmalıyız, hazırlıklı olmalıyız ve yeniden fedakarlık yapmaya hazır olmalıyız." dedi. Ayrıca uzman isim salgının nasıl çıkacağı konusunda da tahminde bulundu.

Haber 24-03-2024 17:52

Uzman isim uyardı: Gizli kanserin en yaygın 3 belirtisi! Biri bile varsa hastaneye koşun

Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülmekte olan böbrek kanserinin erken teşhisi için bazı önemli belirtiler paylaşıldı. Ülkemizde 2017 verilerine göre her 100.000 erkekten 7.2’sinde, hayatının bir döneminde böbrek kanseri teşhisi söz konusudur. Türkiye’de böbrek kanseri erkeklerdeki tüm kanserlerin %2.9’unu oluşturmaktadır.

Haber 23-03-2024 07:38

'Bir sabah uyandığımda hiç gitmediğim ülkenin aksanıyla konuşmaya başladım' Çok nadir görülüyor! 'Sesim bana ait değilmiş gibi'

İngiltere'de yaşan 36 yaşındaki Zoe Coles, bir sabah uyandığında hayatını tümüyle değiştiren ve kendisine hayatının şokunu yaşatan bir olayla karşı karşıya kaldı. Zoe, sabah uyandığında, daha önce hiç gitmemiş olmasına ve o ülkeye dair hiçbir fikri olmamasına rağmen Gal aksanıyla konuşmaya başladı. Çok nadir görülen bu durumun, başka olumsuz etkileri de var. Zoe, yeni sesinin artık ona ait değilmiş gibi hissettirdiğini söyledi.

Kadin 21-03-2024 15:50

Denizlerde gizli tehlike: Temas ederseniz hemen doktora başvurun! 'Üremesi arttı'

Küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olarak Süveyş kanalından ve gemilerin balans suları gelen ve Akdeniz bölgesinde son yıllarda sıkça görülen değişik türlerdeki denizanaları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi vatandaşları denizanası temasları ile ilgili olarak uyarıda bulundu.

Haber 18-03-2024 07:29

Yataktan zor kalkanlar aman dikkat! O hastalığın asıl belirtisiymiş

Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.

Haber 15-03-2024 11:35

35 yıldır kalçası tutmuyordu! Çatıdan düşmesi iyileşmesine vesile oldu... Türkiye’de çok ender Erzincan’da da ilk!

Giresun’un Çamoluk ilçesine bağlı Sarpkaya köyünde ikamet eden ve besicilikle uğraşan Ümit Tunç (42) çatıdan düşüp sol leğen kemiği kalça yuvasını (asetabulum kemiğini) kırdı. Tunç’un çatıdan düşüp sol kalça yuvası kemiğini kırması 35 yıldır hareket kabiliyetini yitiren sağ kalça ekleminin Erzincan’da ilk kez gerçekleşen başarılı bir ameliyatla iyileşmesine vesile oldu.

Haber 05-03-2024 09:03

Hastalıklardan korunmak isteyenlerin bilmesi gereken o sır! Doktor elinden kurtarıyor

Sağlığımızı korumak ve hastalıklardan uzak durmak hepimizin önceliğidir. Hastalıklardan korunmak için her ne kadar sağlığınıza dikkat etseniz de bazı etkenlerden dolayı hastalıklardan kaçmak mümkün olmuyor. Ancak bu durumu en aza indirmek ve doktora gitmenize gerek kalmayacak sırrı Dr. Dráuzio Varella kaleme döktü. İşte okuyanları derinden etkileyen o yazı...

Haber 02-03-2024 08:43

'Türkiye’de her 16 kişiden 1'inde nadir hastalık görülüyor' Uzman isimden dikkat çeken açıklama 'Sıklığı yüksek'

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, Türkiye’de her 16 kişiden 1’inde nadir hastalık görüldüğünü söyledi.

Kadin 29-02-2024 17:52

Uzmanlardan sağlıklı yaşam için düzenli kontrol çağrısı

Uzmanlar sağlık taramalarının toplumda sık görülen hastalıklar için hastalık daha belirti vermeden yapılan kan basıncı ölçümü gibi basit işlemler olduğunu dile getirdiler.

Kadin 27-02-2024 11:13

Her derde deva şifa deposu: Balık çorbası Ustası yapılışını anlattı! Kış günlerinde özellikle içilmesi lazım

Özellikle kış aylarında tüketilen ve "şifa deposu" olarak bilinen balık çorbasının yapılışını ustası anlattı. Balıkçı Tuncay Kılıç, "Tadının değişmemesi için köpüğü alınmalı" dedi.

Yemek 19-02-2024 10:22

Bu içecek kış aylarının vazgeçilmezi oldu! Antibiyotiğe hayır, gripsavara evet İçinde yok yok

Kış aylarında taze meyvelerin bir araya geldiği ve halk arasında ‘gripsavar’ olarak adlandırılan atom içeceği kış aylarının vazgeçilmezi oldu.

Haber 17-02-2024 10:58

Antienflamatuar kış çayı: Üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen için! Hastalığı başlamadan bitiriyor

Kış aylarında vücudumuzun direnci düşebilir ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalanma riski artar. Doğadan gelen bazı mucizeler sayesinde bu riski azaltabiliriz. Antienflamatuar kış çayı, üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen içebileceğiniz bir şifa çayıdır. Bu çay, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalığı başlamadan bitirmeye yardımcı olabilir. Antienflamatuar ve bağışıklık destekleyici kış çayı haberimizde.

Haber 17-02-2024 09:39

Uzmanlar uyardı: 'Ciddi kazalara yol açabilir' Bu belirtiler varsa hemen hekime başvurun

Uzmanlar uykuda solunum durması anlamına gelen uyku apnesinin günlük yaşantıyı etkileyeceğini belirterek, gündüzleri uyuma isteği, dikkat eksikliği, unutkanlık gibi hastalık belirtilerinin ciddiye alınıp, hekime başvurulmasını söyledi.

Kadin 16-02-2024 08:31

Hastanede 5 milyonluk vurgun! Kanser hastalarının umutlarını böyle çaldılar

İstanbul'da bir hastanede yaşananlar 'bu kadarı da olmaz' dedirtti. Hastanedeki bazı sağlık çalışanlarının tedavi bekleyen kanser hastalarının ilaçlarını çalarak simsarlara sattığı ortaya çıktı. Onkoloji bölümünde görev yapan çalışanlar 5 milyona yakın vurgun yaptı. İşte kanser hastalarının umutlarını çalanların görüntüsü...

Haber 12-02-2024 18:42

Uzman isim uyardı! Ani sıcaklık değişimleri hastalıkları tetikliyor

Mevsimsel sıcaklıkların bu dönemde çok fazla değişim gösterdiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, “Şubat ayı olmasına rağmen sıcaklık yükseliyor akşamları ise düşüyor. Sabah evden çıkarken çok soğuk başlayan günlerde hava sıcaklığı öğleden sonra artabiliyor ya da bir gün hava güneşli iken sonraki gün aniden çok soğuyabiliyor. Bu ani sıcaklık değişimleri kişilerin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor" dedi.

Kadin 12-02-2024 17:49

Saat verip uyardı: Ölümcül olabilir sakın dışarı çıkmayın!

Kronik rahatsızlığı olanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Galip Ekuklu, sisin etkili olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, spor veya aktivite yapacaklarsa o saatlerde yapmamaları tavsiyesinde bulundu.

Haber 10-02-2024 15:05

96 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidi: Hastalıklarım var, burada tedavi olamıyorum

Adana'da 6 Şubat'taki ilk depremde yıkılıp, 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Hasan Alpargün, ikinci duruşmada, "Hiçbir suç ve kabahatim yoktur. İTÜ raporu da bu yöndedir. 73 yaşındayım ve hastalıklarım var, burada tedavi olamıyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Haber 08-02-2024 18:19

Elektronik sigaralar yeni bir hastalık doğurdu: EVALI... İşte ilk olarak 17 yaşındaki bir öğrencide görülen hastalığın belirtileri!

Son zamanların en trend ürünlerinden birisi olan elektronik sigaraların yeni bir hastalığa sebebiyet verdiği ortaya çıktı. E-cigarette and Vaping use Associated Lung Injury (EVALI) adı verilen yeni hastalığın ilk olarak 17 yaşındaki ABD'li bir öğrencide görüldüğü açıklandı.

Haber 08-02-2024 13:38

Yeni bir eve taşındığından beri hastaydı! Doktorlar sebebini bulamadı, tesadüfen fark ettiğinde hayatının şokunu yaşadı

ABD'de yaşayan bir kadın, altı aydan beri noktaların sebebini bulamadığı bir hastalıkla mücadele ediyordu. Bu süre, yeni bir eve taşındığı tarihe denk geliyordu. Kadın, bir gün evde tesadüfen fark ettiği korkunç manzarayla hayatının şokunu yaşadı ve doktorları bile şaşkına çevirdi. Kadının evinden paylaşılan 'zehirli kabus' görüntüleri sosyal medyayı dehşete düşürdü.

Kadin 06-02-2024 15:57

'Pikini yaptı ve azalma seyrine girdi' Uzman isim 'bulaş zincirinde kırılma' diyerek açıkladı

Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında yaşanan artışın, okulların sömestir tatiline girmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini söyledi. Hastane aciline günlük başvuran 900 kişiden sadece 200'ünün üst solunum yolları şikayetiyle geldiğini belirten Doğan "Viral üst solunum yolları enfeksiyonları pikini yaptı ve azalma seyrine girdi. Ocak ayıyla mukayese ettiğimizde şu an üst solunum yollarına bağlı hastane başvurularında yüzde 75 oranında azalma gözlemekteyiz" dedi.

Kadin 05-02-2024 16:43

Hastalık izni nedir, nasıl alınır? Hastalık izninde maaş kesilir mi?

Çeşitli kurumlarda farklı sigorta türlerine bağlı olarak çalışan her kişinin çeşitli izin hakları bulunur. Doğum izni, süt izni, babalık izni, ölüm izni, yeni iş arama izni, resmi tatil izni, ücretli ve ücretsiz izinler ve hastalık izni bunlardan bazılarıdır. Her bir izin türünün kendine has kuralları ve koşulları bulunur. Bu koşullar ve kurallar resmî kurumlarca ve kanunlarla belirlenmiştir.

Haber 05-02-2024 15:36

X hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? X virüsü nasıl bulaşır?

Dünya tarihinde birçok salgın ve salgın hastalık yaşanmıştır. Bu olaylar dünya genelinde oldukça büyük etkiler yaratmış ve sağlık sistemlerini zorlamıştır. Salgınlar bulaşıcı hastalıkların hızlı bir şekilde yayılması sonucu ortaya çıkan büyük ölçekli olaylardır. Bu salgınlar insanların yaşam tarzlarını, ekonomilerini ve toplumsal düzenlerini derinden etkilemiştir. Son dönemde de yeni bir salgının habercisi olduğundan söz edilen X hastalığı gündem konusu hâline gelmiştir. Peki, X hastalığı nedir?

Haber 29-01-2024 15:03

Duyunca şaşıracaksınız! Hasta olduğunuzda iyileştirecek ezber bozan ilginç gıdalar! Çikolata bile var

Kış aylarında pek çok insan hastalıklardan muzdarip oluyor. Pek çok insanın hastalıklar bakımından kendini kötü hissettiği yılın bu zamanlarında sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Ancak bir beslenme uzmanının verdiği tavsiyeler adeta ezber bozdu. Beslenme uzmanının hasta olduğunuzda iyileşmenizi hızlandırabilecek yiyecekler önerisinde çikolata gibi ilginç yiyecekler de var. İşte o şaşırtıcı liste...

Kadin 29-01-2024 11:39

Aman dikkat! 7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor! Yatmadan önce...

Gece uykusunun enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde büyük önem taşıdığını belirten Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Bölümü Uzmanı ve Uyku Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Vural Fidan, “7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor” dedi.

Kadin 29-01-2024 11:04

Herkes hasta, acile başvurular yüzde 20 arttı! 3 virüsten de korunmanın tek bir yolu var... Kar yağmadığı için mi hastalıklar arttı?

Son dönemde toplumda üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış konuşuluyor. Hemen hemen herkesten duyulan o cümle ise: Herkes hasta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyledi. Bakan Koca en sık da grip yani influenza, sonra RSV ve Covid görüldüğünü vurguladı. Peki, üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? Uzmanlar ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 19-01-2024 09:58

'Bütün ekipler alarmda' Hastaneler dolup taşıyor, herkes hasta! Tarih vererek açıkladı: Şubatın ortasından itibaren...

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu özellikle son birkaç haftadır üst solunum yolu enfeksiyonunun yoğunlaştığı dönem yaşandığını belirtip "Daha çok influenza dediğimiz grip virüsü ağırlıklı ama diğer virüslerin de olduğu üst solunum yolu enfeksiyonunun fazlalaştığı dönemi yaşıyoruz" dedi. Memişoğlu, ekiplerin alarmda olduğunu, başhekimler, kamu hastane başkanlıkları, acil hizmetler ve halk sağlığı başkanlıkları dahil hastalıkla mücadele ettiklerini söyleyip yoğunluğun azalmasını bekledikleri tarihi verdi.

Haber 18-01-2024 13:55

Bir kaşık yerseniz öksürük size uğramıyor! Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etki gösteriyor! Ciğerleri tertemiz yapan karışım

Kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük sorununa karşı doğanın bize sunduğu mucizelerden faydalanmak gerekiyor. Bu karışımı sadece bir kaşık alıp yediğinizde öksürük size uğramıyor. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etkili olan bu karışım, ciğerleri adeta tertemiz yapıyor.

Kadin 16-01-2024 10:23

Salgın var... Hemen cüzdanınızı değiştirin! Kiminle konuşsanız benzer şikayetler... İşte onlara karşı gözden kaçan bir önlem

Kış aylarının etkisini fazlaca hissettirmesiyle birlikte toplumda grip, influenza, soğuk algınlığı gibi hastalıklar iyiden iyiye baş göstermeye başladı. Uzmanlar bir salgından bahsetmenin mümkün olduğunu belirtirken hastanelere başvurularda ve vakalarda artış olduğuna da dikkat çekiyor. Salgın dönemlerinde elbette hijyen, beslenme ve gerekli yerlerde maske kullanımı gibi detaylara dikkat etmek gerekiyor ancak herkesin günlük yaşamda yanında bulunan ve risk oluşturabilecek bir eşya var: Cüzdan...

Kadin 11-01-2024 10:01

Kış geldi, hastalıklar arttı! Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları... Mutlaka bilmelisiniz!

Ocak ayının gelmesiyle beraber havalar iyice soğudu. Son haftalarda yaşanan gribal salgınla beraber hastalıktan korunma yolları da araştırılmaya başladı. Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.

Haber 10-01-2024 09:10

Yer Denizli… Boynunu gören doktorlar bile şaşkına döndü! ‘50 yıl’ detayını duyan inanamadı…

Denizli’de bir kadın doktordan korktuğu için 50 yıldır hiç hastaneye gitmediğini belirtti. Hastaneye gelmekten korkan 67 yaşındaki Zeliha Çaylan'ın boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı gören doktorlar bile şaşkına döndü. Hastalığının artması ile yüzü tanınamaz hale gelen Çaylan'ın boynundaki devasa kitleye anında müdahale eden doktorlar yaşlı kadını sağlığına kavuşturdu. İşte Denizli’deki inanılmaz olayın detayları…

Magazin 22-12-2023 14:56

Çocuk vakaları arttı! Uzman isimlerden peş peşe açıklamalar: 'Çocuklar perişan, üçlü salgın, 2-3 hafta sonra...'

İstanbul başta olmak üzere birçok kentte vatandaşlar üst solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvururken uzman isimler bu hafta çocuk vakaların arttığını ifade etti. Çocuklar arasında 3'lü salgın olduğu ifade edilirken grip aşısı çağrısı yapıldı. Çocuklarda görülen salgının erişkinlerde de görülebileceği uyarısı yapıldı.

Haber 22-12-2023 07:43

Cinsel yolla bulaşan kaşıntı neden olur? Cinsel yolla bulaşan kaşıntı nasıl geçer?

Cinsel temas yolu ile bulaşabilen çeşitli enfeksiyonlar ve hastalıklar vardır. Bu hastalıklardan bazıları çok ciddi olumsuz sonuçlara sebebiyet de verebileceği için cinsel ilişki sırasında korunma yöntemlerini kullanmak önemlidir. Ayrıca rutin olarak yaptırılan düzenli kontroller de olası bir enfeksiyonun ya da hastalığın ilerlemeden erken teşhis edilmesi için gerekli görülmektedir.

Kadin 15-12-2023 21:43

Bu araştırma dikkat çekti! Hastalık hastası kişiler diğerlerine göre daha erken ölüyor

İsveç'te yapılan bir araştırma sonucu herkesi şaşırttı. İsveç'te yapılan bir araştırma, "hastalık hastalığı" olarak da bilinen "hipokondriyazis" tanısı konulmuş kişilerin, diğer insanlara göre daha erken öldüğünü ortaya koydu.

Haber 13-12-2023 22:04

Uzman isim uyardı! Güçlü bir bağışıklık için dikkat edilmesi gerekenler

Dengeli ve doğru beslenme sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber bağışıklık güçlendirici tavsiyeler araştırılmaya başladı. Güçlü bir bağışıklık için beslenmede bu maddelere dikkat etmenizde fayda var.

Kadin 08-12-2023 10:56

Çin'de vakalar arttı! ABD harekete geçti: Senatörler Biden'dan 'yasak' istedi

ABD'de 5 senatör, solunum yolu hastalıklarının arttığı Çin ile ABD arasında seyahat yasağı uygulamasının başlatılmasını talep etti.

Haber 01-12-2023 22:37

Deli dana hastalığı ile aynı aileden! Zombi geyik hastalığı yayılıyor... İnsanlar için de risk olabilir

ABD başta olmak üzere tüm dünyada engellemeye yönelik devam eden çabalara rağmen, ölümcül kronik zayıflama hastalığı (CWD) ya da halk arasındaki adıyla zombi geyik hastalığı aşısı veya tedavisi bulunmayan bir tehdit olmaya devam ediyor.

Trend 22-11-2023 08:34

Annesi hayatını riske atıp dünyaya getirdi, o çocuk büyüyüp dünya tıp literatürüne girdi! Anneme bir borcum vardı

Kalp kapağı yetmezliği olan annesi, ona hamile kaldığında doktorların "hamileliği sonlandırmamız lazım" demesine rağmen "Rüyamda gördüm, bu çocuk doğacak, ileride büyük bir doktor olacak, o beni iyileştirir" diyerek risk alıp onu dünyaya getirdi! O çocuk büyüdü, tıp fakültesini kazandı. O henüz öğrenciyken ameliyat olmak zorunda kalan annesine yapay kalp kapağı takıldı ama annesi ameliyat sonrası yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Cengiz Köksal, annesine şifa olamadı ama yöntemi tıp literatürüne girdi.

Haber 01-11-2023 12:49