Koah Haberleri Ve Son Dakika Koah Haberleri

Koah Haberleri Ve Son Dakika Koah Haberleri

KOAH, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın kısaltılmış adıdır. Koah; akciğerlerdeki bronş isimli hava keseciklerinin tıkanması sonucu öksürük ve nefes darlığı ile kendini belli eden kronik bir hastalıktır.

Sigara kullanan kişilerde daha fazla görülse de kesin tanı için solunum testi yapılması gerekir. Koah, akciğerlerde oksijen alanını azaltarak hastanın nefes almasını engeller. Sonuç olarak hastada öksürük ve balgam nükseder. Kişi zamanla merdiven çıkamaz ve koşamaz hale gelir.

Koah'a yol açan sebeplerin başında; kirli hava koşulları ve tozlu iş sahaları gelmektedir. Tedavi altındaki hasta eğer kullanıyorsa sigarayı bırakmalı ve bulunduğu çevrenin hijyenliğine özen göstermelidir. Hastalık safhasına göre,nefes egzersizleri ve oksijen tedavisi de uygulanmalıdır.

Koah Haberleri

Yurdu etkisi altına aldı! O kişileri olumsuz etkiliyor... 'Gerekmedikçe dışarı çıkmayın'

Yurdu etkisi altına alan toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, özellikle astım, KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların gerek olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Haber 29-03-2024 07:39

Geçmeyen öksürüğe dikkat! KOAH veya kanserin habercisi... Zaman kaybetmeden tedaviye başlanmalı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, genellikle solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu öksürüğün bazen yaşamı tehdit eden önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini bu nedenle uzun süre geçmeyen öksürük şikayetlerinde altta yatan nedenin mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Kadin 01-03-2024 07:58

Özel hastanede skandal iddia! Can çekişen hastanın oksijen tüpünü kestiler, saatler sonra can verdi

KOAH hastası Kemal Atkoşar Gaziosmanpaşa'da özel bir hastaneye kaldırıldı, iddiaya göre hastane desteğe muhtaç haldeki Atkoşar'ın tüm cihazlarını söküp oksijen desteğini kesti. Kemal Atkoşar 24 saat geçmeden yaşamını yitirdi, ailesi isyan etti. Atkoşar'ın günlüğü 7 bin 500 liraya servise yatırılması önerisi ve nefes almakta güçlük çeker haldeyken "Genel durumu iyi" raporu hazırlanması ailenin güvenini zedelemişti: "Hastanın kalan ömrü bu şekilde elinden alındı ve ölümü hızlandırdı."

Haber 02-02-2024 09:34

Mucize besin: Kansere karşı zırh gibi etkili! Kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor

Hastalıklardan korunmak sağlıklı beslenme ve egzersizlerden geçiyor. Etkili beslenmenin yanında bize şifa veren yararlı besinleri tüketmek de oldukça faydalı olacaktır. Geçmişten günümüze şifa niyetine kullanılan çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı etkilerini duyanlar şaşırıyor. İşte kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 10-08-2023 08:54

Nefes darlığı testi nasıl yapılır? Nefes darlığı nasıl anlaşılır?

Nefes darlığı testi solunum sistemiyle ilgili problemlerin teşhis edilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla kullanılan bir tıbbi yöntemdir. Nefes darlığı kişinin normal solunum sürecinin kısıtlandığı ve hava akışının zorlaştığı bir durumu ifade eder. Bu şikayet birçok farklı nedenden kaynaklanabilir ve solunum sistemi hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Nefes darlığı testi bu sorunun altında yatan nedenleri tespit etmek ve doğru teşhisi koymak için önemli bir araçtır.

Haber 30-06-2023 00:26

Sigaradan 50 kat daha fazla hasar bırakıyor! Akciğer kanserine neden oluyor

Uzmanlar sigaranın zararlarını her fırsatta belirterek sigaraya karşı uyarılarda bulunuyor. Akciğer kanserinin en önemli nedeni olarak görülen sigaradan daha kötü etki taşıyan bir madde olduğu düşünülmese de özellikle gençler arasında giderek artan bir ürünün sigaradan 50 kat daha fazla zararlı olduğu öğrenildi.

Haber 31-05-2023 13:31

Her evde bulunuyor: Mutfağın kapısından içeri sokmayın! Ciğerleri mahvediyor, iltihabı artırıyor

Sağlığımızı korumak için yediğimiz ve içtiğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararlı olmadığını düşünerek kullandığımız birçok gıda sağlığımızı büyük oranda tehlikeye atabiliyor. Akciğerlerimizin sağlığını korumak için de oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Her evde bulunan o sevilen içecekler akciğerleri mahvederek vücuttaki iltihaplanmaları artırabiliyor.

Haber 27-12-2022 08:38

Her yıl 3 milyondan fazla insan bu yüzden ölüyor! Öksürük ve balgam alarmdır

Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Öksürük ve balgam alarmdır Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ölüm nedenleri arasında 3’üncü sırada yer alan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) ilişkin “Akciğerimizi korumak önemli. Her türlü zararlı gazlardan, tozlardan, dumanlardan kaçınmalıyız. Sağlıklı bir kişi öksürüp, balgam çıkarmaz. Öksürük ve balgam bir alarmdır; bu alarmı duymak lazım” dedi.

Haber 16-11-2022 11:44

Dünyada ölüm nedenleri arasında 3'üncü sırada! Bunlar alarm diyerek uyardı

Her yıl çok sayıda insanın ölümüne neden olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'na (KOAH) hastalığına ilişkin önemli bir uyarı geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ölüm nedenleri arasında 3’üncü sırada yer alan KOAH'a ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Akciğerimizi korumak önemli. Her türlü zararlı gazlardan, tozlardan, dumanlardan kaçınmalıyız. Sağlıklı bir kişi öksürüp, balgam çıkarmaz. Öksürük ve balgam bir alarmdır" dedi.

Haber 16-11-2022 11:09

Astım ve KOAH mevsimi başladı: Ataklara dikkat

Havaların soğumasıyla birlikte alerjilerin artışı, virüslerin aktifleşmesi, okulların açılması, düşük sıcaklıklarda bağışıklık sisteminin zayıflaması, kalabalık ve kapalı ortamlarda daha fazla sürenin geçirilmesi gibi birçok nedene bağlı olarak solunum yolu hastalıklarında da artış gözleniyor. Bu durumun özellikle KOAH ve astım hastaları için ayrı bir önem taşıyor ve ataklara neden oluyor.

Haber 26-10-2022 23:28

İyileşmek için ameliyat oldu ama şiştikçe şişti!

KOAH hastası olan 75 yaşındaki ismi açıklanmayan bir adam, ameliyat sonrası nadir görülen bir durumla karşı karşıya kaldı. Ameliyat sonrası leğen kemiğinde başlayan şişme yüzüne kadar ilerledi. Yüzü o kadar şişti ki sonunda gözlerini açamaz hale geldi. İki hafta süren vücudunun şişmesi doktorların yoğun müdahalesi sonucu durduruldu.

Haber 02-09-2022 14:27

Yeniden doğmuş gibi! Akciğerlerinizi temizliyor, kanseri önlüyor

Akciğer sağlığını korumak genel sağlığı da korumak için oldukça önemlidir. Yapılan yanlış alışkanlıklar ve çeşitli faktörler akciğerin kirlenmesine sebep olabilmektedir. Bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ise akciğer hastalıklarından korunmak ve sağlığınızı korumak adına keçiboynuzu kürünün önemini vurguluyor. Saraçoğlu, kür sayesinde akciğerlerin ciddi oranda temizlendiğini belirtiyor.

Haber 27-06-2022 12:03

Sakın dışarı çıkmayın: Açık havada boğulma riski ile karşı karşıyasınız...

Suriye ve Irak üzerinden gelen toz fırtınası ve çamur sağanakları toplumda endişe yarattı. Uzmanlar ülkemizi etkisi altına alması öngörülen toz fırtınaları hakkında uyarılarda bulunuyor. Toz fırtınaları ve çamur sağanakları açık havada boğulma riskinizi arttırabilir.

Haber 09-06-2022 11:40

Tek sebebi sigara değil: Akciğer kanserini tetikleyen görünmez tehlikeler!

Akciğer kanseri denince akla ilk olarak sigara geliyor. Sigara, puro gibi tütün ürünleri kullanmak akciğer kanseri riskini yükseltir. Ancak tek sebep bu değildir. Vücudun oksijen gereksinimini sağlayan akciğer çok önemli bir organımızdır. Akciğer kanserinin en büyük nedeni sigara olsa da hava kirliliği, radon, asbest gibi faktörler de yer alıyor. Akciğer kanserini tetikleyen görünmez tehlikeler!

Haber 08-06-2022 08:02

Türk erkeklerinin yüzde 31’i bu yüzden ölüyor!

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Türk erkeklerinin yüzde 31’inin tütün kaynaklı hastalıklardan ölümlerde 2. sırada olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık, “Sigara içenler Covid-19 hastalığına yakalanırlarsa, daha ağır bir hastalık süreci geçiriyorlar. Bu nedenle ülkemizde sigara içenlerin bu konuda dikkatli olması ve nikotin bağımlılığından kurtulma kararını öne çekmeleri gerekiyor” dedi.

Haber 01-06-2022 07:35

Türkiye'yi bugün etkisi altına alacak! Uzman isimlerden çöl tozu uyarısı: Bu dönemlerde ölümlerde artış olduğunu gözlemledik

Türkiye, bugünden itibaren Kuzey Afrika'dan gelecek çöl tozunun etkisi altına giriyor. Uzmanlar, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kronik hastalığı, astım, KOAH gibi nefes darlığıyla ilişkili rahatsızlığı olanların risk altında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hasan Bayram, "Tozun yoğun olduğu dönemlerde ölümlerde artış olduğunu gözlemledik" diye konuştu.

Haber 31-03-2022 09:34

Sigara içenler KOAH belirtilerine dikkat! Uzun süredir kesilmiyorsa...

KOAH ölüme neden olan bir hastalıktır. Özellikle sigara içenlerin KOAH hastası olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İbrahim Bedirhan, uzun süredir öksürük, balgam ve nefes darlığı şikâyetlerinden yakınan kişilerin KOAH belirtileri yaşıyor olabileceğine dikkat çekti.

Haber 17-11-2021 12:24

KOAH belirtileri nelerdir? Akciğer dokusunu bozarak nefes almayı engelliyor!

KOAH nedenleri arasında sigara içimi ve sigara dumanına maruz kalma başta görülür. Birçok etkene bağlı olarak gelişen bir hastalık olan KOAH, akciğer dokusunda bozulmalara neden olur. Hava yollarının tıkanmasıyla nefes darlığı, öksürük ve balgam gibi şikayetlere yol açan KOAH kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler.

Haber 16-11-2021 12:19

KOAH belirtileri nelerdir? 10 hastadan yalnızca 1'ine doğru tanı konuluyor

KOAH nedenleri sayıldığında ilk sırada sigara yer alıyor. KOAH belirtileri arasında yer alan nefes darlığı, yorgunluk, halsizlik, öksürük ve balgam, sigara içenlerin ortak sorunu olduğu için önemsenmeyebiliyor. Ancak ülkemizde 40 yaş üzeri her 5 kişiden 1'inde KOAH hastalığı görülüyor. Doğru tanı konamaması nedeniyle her 10 kişiden 9'u ise hastalığını bilmeden, tedavi görmeden ve önlem almadan hayatına devam ediyor. Peki KOAH tedavisi nasıl oluyor? Erken tanı neleri değiştiriyor?

Haber 16-11-2021 10:02

KOAH hastalarında Kovid-19 riskine karşı akciğer sağlığını korumanın önemi artıyor

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Erginel: - "KOAH hastalarının Kovid-19 aşılarını yaptırmaları, zatürre ve karma aşıları için doktorlarından bilgi almaları gerekmektedir"

Yurthaber 16-11-2021 10:01

Covid-19 hastalığında KOAH endişesi! Ölüme bile yol açıyor

Koronavirüs pandemisi ile birlikte korkulan hastalıklardan biri haline gelen KOAH'ta belirtileri dikkate almak gerekiyor. Öksürük, balgam çıkarma, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösteren KOAH hastalığı ile ilgili bilgi veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Sönmez, "KOAH’lı hastalar hekime başvurmakta gecikiyor ve bu da tedavi sürecinin daha zorlu geçmesine neden oluyor. Erken tanı ve uygun tedavilerle ilerlemesini yavaşlatmak mümkün" dedi.

Haber 15-11-2021 15:31

Sis olarak görüyoruz ama... Smog uyarısı: Erken ölümlere yol açabilir!

Smog olarak tabir edilen hava olaylarının sis olarak görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Engin Tutkun, smog hava olayının, başta ileri yaştakiler olmak üzere kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), akut ve kronik bronşial astım, solunum yolu komplikasyonları ile seyreden kronik hastalığı olanlarda hastalığı şiddetlendirebildiğini, hatta erken ölümlere yol açabildiğini söyledi.

Haber 08-11-2021 07:57

Murat Övüç'ün annesi vefat etti | Murat Övüç'ün annesi neden öldü? Murat Övüç'ten hüzün dolu paylaşım

Sosyal medyada, söyledikleri ve çektiği videolar ile gündemde sıklıkla yer bulan Murat Övüç, geçtiğimiz günlerde annesini hastalığı sebebiyle sevenlerinden dualarını istemişti. Bu sabah itibariyle ise Övüç, annesinin ölüm haberini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Büyük bir üzüntü yaşayan Övüç, yaptığı açıklamada “Canım annemi kaybettim ciğerim yanıyor.” İfadelerini kullandı. Övüç’e Seda Sayan ve Mehmet Ali Erbil'den baş sağlığı mesajları geldi.

Magazin 04-05-2021 11:01

Elinde serum, kolunda damar yoluyla hastaneden firar etti: Çektiğim acıları biliyor musun ağabey?

Denizli’de tedavisinin devam ettiği hastaneden elindeki serum ve kolundaki damar yoluyla kaçan hasta, çarşıda dolaşırken bekçilere yakalandı. Polis ve sağlıkçılara kaçışını haklı göstermeye çalışan firari hastanın, “Hastanede nefes alamadım, darlandım. Mecburen arka taraftan kaçtım” şeklindeki samimi itirafları gülümsetti.

Haber 23-04-2021 10:37

Avrupa'da 10 bin euro, Türkiye'de bedava: Bozulma yok, 20- 30 sene gidiyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Göğüs ve Uyku Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Avrupa ülkelerinde 10 bin euro olan KOAH hastalarının daha rahat nefes alıp, vermek için akciğere valf sistemini ücretsiz taktırmak amacıyla hastanelerine geldiğini söyledi.

Haber 12-04-2021 13:51

KOAH hastalarına Covid-19 sonrası balon tedavisi uygulanabilir mi?

Öksürük, balgam, nefes darlığı ve hırıltılı solunum belirtileri ile ortaya çıkan KOAH hastalığı yaşayanlar, koronavirüs geçirdikten sonra balon tedavisi uygulanabilir.

Haber 17-02-2021 14:11

Akciğer atardamarındaki tümörden şans eseri kurtuldu

Geçen yıl astım teşhisi alan ve yaklaşık bir yıl ilaç tedavisi görmesine rağmen şikayetleri geçmeyen 43 yaşındaki Taner Uğuzyerli’nin akciğer atardamarında 7 santimlik tümör olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Bedrettin Yıldızeli, “Pulmoner anjiyosarkom dediğimiz bu hastalık çoğu zaman astım ve KOAH ile karışıyor, nadir görüldüğü için çok zor teşhis ediliyor ve hastalar maalesef kaybediliyor. 6 ay sonra gelmiş olsaydı, muhtemelen tümör akciğere yayılacaktı ve tedavi şansı kalmayacaktı" dedi.

Haber 15-02-2021 09:35

Komorbid hastalık nedir? Komorbid ne anlama gelir?

Adı duyulduğunda daha çok bir hastalığı andıran komorbid ya da komorbidite için esasında hastalıklar bütünü tanımını yapmak daha doğru olur. Son günlerde en sık merak edilen kelimelerden biri olan komorbid hastalık nedir biliyor musunuz? İşte konu hakkında merak uyandıran tüm detaylar...

Haber 25-12-2020 16:16

Troponin nedir, Troponin değerinin yükselmesine neler sebep olur?

Kan testlerinde gördüğünüz troponin ne demek biliyor musunuz? Peki sizin troponin değeriniz yüksek mi? Yüksek ise ne yapmalısınız? İşte, troponin hakkındaki diğer bilinmeyenler…

Haber 24-12-2020 16:52

Tüm detaylarıyla KOAH nedir? Belirtileri nelerdir?

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz koah hastalığı tüm dünyaya hızla yayılıyor. 2020 verilerine göre koah hastalığının, ölüm oranları arasında üçüncü ölüm sebebi olabileceği düşünülüyor.

Haber 24-12-2020 15:19

Pnömokonyoz nedir? Pnömokonyoz belirtileri nelerdir?

Mesleki solunum yolu hastalıkları arasında olan pnömokonyoz, zararlı maddelerin solunması nedeniyle ortaya çıkar. Toksik maddelerin akciğere yerleşmesiyle ciddi belirtiler vermeye başlayan pnömokonyoz nedir?, Pnömokonyoz belirtileri nelerdir? En sık sorulan soruların yanıtları yazımızda.

Haber 23-12-2020 15:34

SÜ öğrencisi, astım ve KOAH hastaları için mobil tabanlı uyarıcı cihaz geliştirdi

SÜ öğrencisi, astım ve KOAH hastaları için mobil tabanlı uyarıcı cihaz geliştirdi

Yurthaber 30-11-2020 14:52

KOAH hastalığında idrar kaçırma problemi çözülebilir mi?

Kadınlarda ve erkeklerde, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ile idrar kaçırma arasında net bir ilişki gösterildiğinin altını çizen Prof. Dr. Tufan Tarcan, kilo problemi olan KOAH hastalarının zayıflamasının idrar kaçırma şiddetini azalttığın söyledi. Tarcan, uzun yıllar KOAH hastalığına maruz kalmanın da idrar kaçırma riskini artırdığının altını çizdi.

Haber 20-11-2020 17:52

KOAH hastaları koronavirüsten nasıl korunmalı? 11 altın öneri

Covid-19’a yakalanma riski yüksek olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastalarına uyarıda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gamze Uçar, KOAH hastalarının daha tedbirli davranmaları gerektiğini söyleyerek koronavirüsten korunmak için bazı önerilerde bulundu.

Haber 19-11-2020 16:52

KOAH hastalarına grip ve zatürreye karşı dikkatli olun uyarısı

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: - "KOAH'lı hastaları bulaşıcılığın daha yüksek olduğu, güneşin koruyucu etkisinin azaldığı bu günlerde evde maksimum korumaya almak zorundayız" - "Maske, 2 metre mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat etmeliler. Zorunlu kalmadıkça böyle zamanlarda dışarı çıkmasalar, kalabalık ortamlarda bulunmasalar iyi olur. Bu onlar için büyük risk"

Yurthaber 19-11-2020 11:05

KOAH hastalarına koronavirüs uyarısı: Dışarı çıkmayın!

Koronavirüs salgının etkisini devam ettirdiği şu günlerde KOAH hastaları için uyarıda bulunan Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, hastalara 'Dışarıya çıkmayın' uyarısında bulundu.

Haber 18-11-2020 16:40

KOAH hastalarına Kovid-19 uyarısı

KOAH hastalarına Kovid-19 uyarısı

Yurthaber 17-11-2020 15:50

İstanbul’da 74 yaşındaki 'KOAH hastası torbacı' yakalandı

İstanbul Kağıthane'de, oksijen tüpüne bağlı olarak yaşayan bir kişinin yaşadığı metruk binaya yapılan baskında uyuşturucu madde bulundu. KOAH hastası olduğu öğrenilen 74 yaşındaki Ahmet B.'nin, uyuşturucu madde satışı nedeniyle bir süredir arandığı tespit edildi.

Haber 24-10-2020 13:14

Arı kovanı havasının tedavi edici etkileri araştırıldı

SÜ ve DÜ birliğinde astım, bronşit, KOAH ve amfizem gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan, arı kovanı havasının tedavi ve tamamlayıcı tedavi edici etkilerinin, deney hayvanları üzerinde araştırıldığı belirtildi - SÜ Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Altunok: - "Çalışmaların, başta astım, bronşit, amfizem ve KOAH olmak üzere birçok hastalığın alternatif tedavisi veya destekleyici tedavisi açısından bilimsel verilere dayalı yeni umutlara ışık tutacağı beklenmektedir"

Yurthaber 07-09-2020 15:59

KOAH hastalarına Ramazan önerileri

Koronavirüs sürecinde yüksek risk grubunda bulunan KOAH hastalarının, Ramazan ayında tedavilerini aksatmamaları gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mecit Süerdem, hastaların pandemiden korunma sürecinde önlemlere çok sıkı uymaları gerektiğini söyledi.

Haber 07-05-2020 17:29

Malatya'nın sevilen yüzü 'Mercedes Kadir' hayatını kaybetti

Malatya’da gününü yaklaşık 3 metre uzunluğundaki kavak ağacından yapılan sopayla gezerek geçiren ‘Mercedes Kadir’ lakaplı Fatih Kaydı hayatını kaybetti. Kaydı’nın KOAH hastası olduğu ve uzun süredir rahatsız olduğu biliniyordu.

Haber 18-04-2020 23:04

Oksijen tüpü olmayan KOAH hastasının imdadına Vefa grubu yetişti

Oksijen tüpü olmayan KOAH hastasının imdadına "Vefa grubu" yetişti

Yurthaber 17-04-2020 10:03

KOAH hastası koronavirüs olduğunu nasıl anlar?

KOAH hastaları koronavirüs salgını ile daha büyük tedirginlik yaşıyor. Prof. Dr. Arzu Mirici, en büyük şikayetleri nefes darlığı olan KOAH hastaları için “Kronik akciğer hastaları koronavirüs risk grubunda görülebilir. Ancak bu hastalar önerilen tedbirlere sıkıca uyarak kendilerini koruyabilir” dedi.

Haber 27-03-2020 16:40

Kaldırımda yürüyen adamın ani ölümü kamerada!

Erzurum'daki Çaykara Caddesi'nde meydana gelen olay kan dondurdu. Kaldırımda yürüyen kişi bir anda hayatını kaybetti. C.B. isimli kişinin ani ölümü kameralara saniye saniye böyle yansıdı...

Haber 24-03-2020 16:25

KOAH hastaları kirli havada nelere dikkat etmeli?

KOAH yani kronik obstrüktif akciğer hastalığı, alt solunum yolu enfeksiyonları gibi hava kirliliğine atfedilen hastalıklar arasında yer alıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhayat Yıldırım, KOAh hastalarının kirli havalarda dışarı çıkmaması gerektiğinin altını çizerek; “Hastalarımız zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı. Çıkmak zorunda kaldıklarında ise maske kullanmalı.” dedi. İşte KOAH hastalarının kirli havada dikkat etmesi gerekenler...

Haber 17-01-2020 11:44

Pasif sigara içicilerinde KOAH oranı arttı

Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Hayriye Bektaş Aksoy, Kronik Obstrüktif Akciğer hastalığı (KOAH) hastalığının pasif olarak sigara dumanına maruziyetin de KOAH gelişme riskini, hiç sigara dumanına maruz kalmamış kişilere oranla belirgin olarak arttırdığı söyledi.

Trend 27-11-2019 11:34

Her 10 hastadan biri KOAH tanısı alıyor

İstanbul Aile Hekimliği Derneği: - "Türkiye'deki 3-5 milyon KOAH hastasının sadece 500 bini KOAH tanısıyla izlenmektedir"

Trend 24-11-2019 12:36

Sinsi öksürük hayatınıza mal olmasın

Milyonlarca kişinin hayatını kabusa çeviren KOAH’ın tedavisinde en kritik unsur sigaranın bırakılması olduğunu ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halide Kaya, sigaranın yanı sıra beslenme tarzının da KOAH’ın ortaya çıkmasında etkili olduğu uyarısında bulundu.

Trend 21-11-2019 16:29

Ankara Şehir Hastanesi uzmanları KOAH'ı anlattı

Ankara Şehir Hastanesi (AŞH) Göğüs Hastalıkları Kliniği İdari Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ayşegül Karalezli, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) gelişiminde en önemli etkenin tütün kullanımı olduğunu belirterek, "Araştırmalara göre 20 yıl boyunca günde bir paket sigara içenlerde ya da 10 yıl süresince günde 2 paket sigara içenlerde KOAH'a yakalanma riski artıyor." dedi.

Trend 20-11-2019 15:58